Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 939 650
  • 81 126

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei nimi miestä pahenna sanoo vanha sanonta, mutta jotenkin MÖLSÄ on juuri sopiva nimi tälläiseen toimintaan. Uskomatonta paskaa.

28-vuotias Mölsä oli muuten vielä muutama vuosi sitten työharjoittelussa AVI:ssa ja nyt on sitten koronapäätöksiä tekevä ylitarkastaja.

Mietinkin, ettei Oona ole mikään keski-ikäisen naisen nimi. Mutta mitä helvettiä, melko nopea on ollut nousu uraportaita sanoisin, tulee ihan Yli-Vekkuli mieleen. Ihan en kyllä vakuutu 28-vuotiaan kompetenssista tämänkaltaisissa asioissa, vai setämiehetkö siellä kuitenkin taustalla vetelee rajoitusnaruista?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kuka päätti, että se on juuri Ranska tai Saksa, joiden perässä meidän pitäisi mennä? Miksi ei muut pohjoismaat, joiden kanssa meillä on paljon enemmän yhteistä?

Viitaten siis tuohon toimittajan twiittiin.
Petäistö on konservatiivinen maailmankansalainen, joka häpeää suomalaisuuttaan. Hän on asunut siellä Ranskassa monta kymmentä vuotta. Toissa kesänä Petäistö muun muassa katsoi asiakseen neuvoa, kuinka Marinin tulisi pukeutua jotenkin yleiseurooppalaisen arvokkaasti tjsp.

Petäistö ei ole yksinään ajatustensa kanssa, erityisesti landella (siis oikeasti landella, ei hesalaisittain että Kehä kolmosen ulkopuolella kaikki on maaseutua) ovat maskipoliisit sekä perunakellarin asukkaat taas heränneet. Tuho kuulemma koittaa, jos rajoitukset poistuu. Pitäisi odottaa nollaan asti. Minua näin ajattelevissa kiinnostaa, mitä he haluavat suojella? Vai onko - kuten epäilen - kyse enemmänkin psykologisesta pelosta? Eli korona ikään kuin unohdetaan, mitä moni ei oikeasti kestä.

News flash: riskitöntä elämää ei olekaan. Joka päivä voi kuolla.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä taas uusi termi Sanoja joita en käytä -listaan.

-Altistus
-Maskiryhti
-Veitsenterällä
-Räjähtää
-Koronakuri
-Kaksi viikkoa
-Terveysturvallisesti

"Kaksi viikkoa, niin koronakuri räjähtää terveysturvallisesti. Siihen asti muistakaa maskiryhti, sillä jokainen altistus pitää meidät veitsenterällä".
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Vai onko - kuten epäilen - kyse enemmänkin psykologisesta pelosta? Eli korona ikään kuin unohdetaan, mitä moni ei oikeasti kestä.
Se on varmasti juuri tätä. Näiltä koronakyttääjiltä katoaa elämästä kaikki sisältö, kun pitäisi keskittyä muihin asioihin. Kyllähän siinä varmasti jää aikamoinen tyhjiö kun ei pystykään enää huolehtimaan kuin omista asioistaan.

Mistähän nämä zerocovidistit sitä sisältöä elämäänsä sitten löytävät? Tämä oli ihan tosissaan tehty kysymys.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Maanantain lisäys sairaalamääriin oli varmaan pienin, mitä on tapahtunut ties kuinka pitkään aikaan. Maanantaina on yleensä tullut viikon isoin lisäys ja loppuviikosta homma alkaa laskea. Nyt näyttää siltä, että lasku-ura kestää koko maassa jopa viikonloput. Rajoituksien purkaminen on valitettavasti edelleen liian hidasta; määrä saattaa lähteä uudestaan nousuun ennen kuin päästään vapauteen näistä. Yllättäen taas media ja hallitus ovat hiljentyneet: nyt kun tilanne menee parempaan suuntaan niin pitää vaatia oikeasti strategian päivitystä ja jalkauttamista sekä varautuminen aloittaa kohti tulevaa. Tässä näytetään menevän juuri niin kuin ennenkin eli työkalupakissa pidetään kovat rajoitukset, mutta mitään muuta ei sitten tehdäkään. Tämä ei ole hyvä merkki, vaikka itse pandemia laimenee. Katsotaan, onko taas parin kuukauden päästä sormi suussa uudestaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tässä taas uusi termi Sanoja joita en käytä -listaan.

-Altistus
-Maskiryhti
-Veitsenterällä
-Räjähtää
-Koronakuri
-Kaksi viikkoa
-Terveysturvallisesti
Näistä etenkin maskiryhti on semmoinen, että ei tuommoista sanaa voi ihan tosissaan käytettäväksi oikein kuvitella kenenkään muun suuhun, kuin sille jollekin kaikkein harmaimmalle, hajuttomimmalle ja värittömälle, sekä sielunsa täysin myyneelle virkamiehelle.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Mä inhoan tätä hallitusta. Suuresti julistetaan että 14. 2. 2022 helpottaa ja koko vitun ohjauskirjettä ei saada matkaan. Mähän sanoin että se olisi pitänyt tehdä ennen Lindenin virkaanastumista. Linden varmaan laitattaa pakotettuna ohjauskirjeen matkaan 14. 2. minuuttia vaille virka-ajan päättymistä. Ohjauskirje vaatinee taas useita selventäviä ohjauskirjeen ohjauskirjeitä ennen kuin pk-seudun AVI tekee mitään jos tekee silloinkaan kun alkaa kesälomakausi painamaan päälle.


 
Viimeksi muokattu:

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Meillä kans korona kävi koko perheen läpi. Lapsilla muutaman tunnin kestävä kuume ja päivän-kaks muita oireita. Vaimolla päivän kesti kuume ja väsymystä sekä lihaskipua. Itselläni kolme päivää kuumeilua ja perusoireet päälle eli yskät, kurkkukivut ja lihaskivut. Mut kaikenkaikkiaan aika hassua että tämmösen takia koko maata pidetään kiinni. Ihan vitusti suuremmat vahingot tulee psyykkisellä puolella ja taloudellisella puolella tämän hetken meiningillä. Voi kun joku tajuaisi mut ei.

Aiemmin joku laittokin samaa mutta nyt räjähdysmäisesti tuttavien piirissä koronaa, töissä, sekä täällä myös paljon koronaa. Tyyliin kuukauden sisällä vitusti enemmän kun koko epidemian aikana. Eli en käsitä mikä vitun hyöty näillä rajoituksilla vielä tässä tilanteessa on kun virus jo leviää räjähdyksenomaisesti? Sikaflunssa otettiin pois yleisvaarallisten tautien listalta juuri sen vuoksi että leviämistä ei voitu enää hallita millään toimenpiteillä.

Vieläkö joku päättävä taho oikeasti kuvittelee että tämä leviäminen saadaan hallintaan tai tukahdutettua? Sairasta menoa.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Eihän noilla rajoituksilla enää oikein mitään virkaa ole ollut aikoihin. Tuosta edellä kirjoitetusta tuli mieleen että noin se menee omassa arjessakin nyt. Round 2:sta odotellessa lähinnä. Ainakin 3. viikko jo putkeen, kun päiväkodista infotaan heti maanantaina, että taas on altistuttu. Sitä ennen oli kai viikon tai kahden tauko niissä altistumisissa mitä joulun jälkeen alkoi tippua. Omilla työmailla, elikkä raksoilla tässä tapauksessa leviää myös ”koronalentsu” nyt todella tehokkaasti, niin tekijöillä kuin työnjohdollakin. Ei taida olla enää yhtään projektia itsellä missä ei olisi ”tilanne päällä”.

Tältä palstaltakin muuten huomaa tilanteen hyvin, kun viime viikkojen aikana on yksi jos toinenkin ilmoittanut tässä ketjussa harrastavansa koronaa.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Täällä myös yksi tuplarokotettu koronabingossa voittanut. Noin viikon ollut todella mietoja oireita eli lähinnä skidiä kurkkukipua ja nuhaa. La himassa ja su virallisessa positiiviset testitulokset plakkariin. Mimmi vieläkin negana. Huomattavasti iisimpi boogie kuin vuosittaisessa flunzassa.
 

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues

Siitä luotettavaa tietoa korohuipun taittumisesta laskuun. Nyt pitäisi saada saman tien ne varmuuden vuoksi -rajoitukset pois ja homma taas pyörimään. Pitkiä päiviä on yrittäjille ja kuluttajille odotella turhan päiten vielä vajaa kuukausi. Terveydenhuollon kantokyvyn ongelmat olisivat tulleet, jos olisivat olleet tullakseen.
 
Ainakin Norja ja Tanska päättivät poistaa rajoitukset tartuntamäärien pystysuorassa nousussa, koska omikron on aivan eri asia kuin joku alkuperäinen villiviirus. Tartuntamäärien tasaantuminen ei ole mikään kestävä peruste rajoituksien poistamiselle, koska rajoituksia asettavat tahot voivat taas todeta rajoituksien olevan "välttämättömiä", kun käyrä lähtee väkisinkin jossain vaiheessa ylös (jos testaillaan ja tutkitaan jotain paskavesiä).

Tärkeintä on saada korona pois yleisvaarallisten tartuntatautien listalta.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL

Vaikka Aki Lindenistä on maalailtu jopa "tiukempaa" haukkaa kuin Kiurusta, niin kyllä hänellä vaikuttaa olevan näkemystä ja ymmärrystä yrittää hahmottaa kriisi kokonaisvaltaisesti, toisin kuin Kiurulla. Krista Kiurun ulosanti perustui pelkkään kansalaisten pelotteluun ja uhkailuun.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ainakin Norja ja Tanska päättivät poistaa rajoitukset tartuntamäärien pystysuorassa nousussa, koska omikron on aivan eri asia kuin joku alkuperäinen villiviirus.

Pitkälti näin, tosin perustelu taisi olla se, että omikron on aivan eri asia kuin delta-variantti. Alkuperäinen wuhanilainen olisi todennäköisesti jo hiipunut rokotekattavuuden ansiosta kokonaan pois.

Tanskassa taudin on sairastanut tilastojen perusteella lähes kaksi miljoonaa ihmistä. Todellinen määrä on toki suurempi, vaikka maassa testauskapasiteetti onkin huikea, ja ymmärtääkseni siellä ei ole läheskään samanlaista testaamatta jääneiden massaa kuin esimerkiksi Suomessa.

Kyllä tuo nyt jyllää kovasti kaikkialla, vaikka tartuntamäärät ovatkin jo laskussa (tartuntatilastoista ei voi mitään päätellä, mutta sairaalapotilaiden määrän kehitys sekä esimerkiksi jätevesien virusmäärien analyysi antavat varsin vahvat näytöt). Vielä ei ole tänne iskenyt, mutta veitsenterällä ollaan. Avovaimon työpaikalla tuntuu jatkuvasti joku sairastuvan, ja itsekin uhmaan kohtaloa tänään ja huomenna matkustamalla bussilla reilu puoli tuntia suuntaansa. ;)

Yllättävää on ollut se, että viime aikoina melko monikin suhteellisen hiljattain kolmannen rokotteen saanut taudin yllättävän voimakkaana. Ei siis mitään sairaalahoitoa vaativaa, mutta flunssan oireet ovat olleet varsin rajut ja kuume on ollut pari päivää ihan korkeakin. Tuo ei toki ole vaarallista, vaan vain ärsyttävää, mutta osoittaa myös sen, että kyllä tuo pöpö kiertää hyvin rokotussuojaa. Tärkein, eli suoja vakavalta taudinkuvalta, on onneksi tilastojenkin mukaan täysin selviö. No, tiedän myös tapauksia, joissa tuore kolmas rokote on estänyt oireisen tartunnan, vaikka vierellä on muu perhe sairastanut taudin. Eroja siis on.
 
Suosikkijoukkue
HIFK

Vaikka Aki Lindenistä on maalailtu jopa "tiukempaa" haukkaa kuin Kiurusta, niin kyllä hänellä vaikuttaa olevan näkemystä ja ymmärrystä yrittää hahmottaa kriisi kokonaisvaltaisesti, toisin kuin Kiurulla. Krista Kiurun ulosanti perustui pelkkään kansalaisten pelotteluun ja uhkailuun.
Tämähän on oikeastaan ihan alusta loppuun todella fiksua tekstiä Lindeniltä. Jotenkin jää vähän sellainen fiilis, että nuo Twitterhommat ovat olleet populistinen työkalu tuoda itseään esille, jotta saadaan taakse riittävä tuki. Nyt sitten ministerin pallilta tuleekin koko hallituksen linjaa, varsinkin verrattuna Kiuruun.

Hyvä suunta, pelkäsin että Linden on ”Kiuru on steroids”.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Tuo Lindenin haastattelun loppu kiteytti mielestäni hyvin sen, miten ison haasteen edessä terveydenhuollon resurssien lisäämisen osalta ollaan:

LINDÉN katsoo, että vastaisuudessa terveydenhuollon kantokykyä pitäisi vahvistaa. Esimerkiksi tehohoitopaikkoja pitäisi hänen mielestään lisätä. Lindén kuitenkin uskoo, että terveydenhoidon kriiseihin varautuminen pysyy julkisen keskustelun keskiössä vain pandemian ajan ja jää taka-alalle pian sen jälkeen.

”Nyt monet odottavat, että jossakin seisoisi sairaala, jossa on ihmiset töissä, vaikka sitä tarvitaan vain esimerkiksi kerran kymmenessä vuodessa. Vuoden päästä joku voi pitää sitä vielä realistisena, mutta sen jälkeen muut yhteiskunnalliset tarpeet kyllä nousevat edelle.”

Asia tulee menemään 100% varmuudella juuri noin.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
OYS:ssa 13 sairaalahoidossa. Eilen oli vielä 16 potilasta. Kiva 3 potilaan pudotus.


Päijät-Hämeessä eiliselle 186 tartuntaa. Aika vakiona nyt pysyy sairaalamäärät.
Tartunnat onneksi kivassa laskussa näillä testausmäärillä.

Tartuntojen 7pv:n keskiarvo nyt 212. 7pv:ä sitten vielä 302.
30% pudotusta viikossa.

Sairaalahoidossa 31 potilasta, joista yksikään ei ole teholla.
Eilen oli vielä 31 potilasta, joista 1 teholla.
Viikko sitten oli 30 sairaalahoidossa, joista 1 teholla.

 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Meillä 10- ja 12-vuotiaat pojat ovat sairastaneet viikonlopusta lähtien, mutta ei ole tarttunut ainakaan vielä muihin. Nuoremman oireet alkoivat perjantaina koulussa ja illalla todettiin PCR-testillä tartunta. Lauantaina alkoi toisen oireilu ja testissä käytiin sunnuntaina. Haluttiin virallinen merkintä, kun pitäisi mahdollisesti lähteä molempien kanssa Kanadaan tämän vuoden aikana turnaukseen, eikä tiedä vielä, mitä käytäntöjä silloin on.

Ilmanvaihtoa on pidetty koko ajan täysillä, jotta ilma vaihtuisi tehokkaasti. Turvavälien pitäminen on vähän niin ja näin, päivisin tosin 5-vuotias on päiväkodissa ja lasten äiti töissä, niin eivät ole jatkuvasti altistumassa. Itse olen etänä, mutta eri huoneessa kuin pojat (jotka katsovat lähinnä telkkaria ja pelaavat puhelimilla, kun koulusta ei ole tullut mitään tehtäviä).

Saa nähdä selvitäänkö ilman tartuntaa. Pojilla oireet olleet vähäisiä. Nuoremmalla vielä pientä lämpöä, vanhemmalla tukkoinen nenä ja yskää.
En sitten lopulta selvinnyt tartunnalta, vaikka aika hyvältä ehti jo näyttää. Pojat olivat muutaman päivän kipeinä ja nuorempi jo loppuviikosta torstain ja perjantain koulussa. Vanhemmalla flunssaoireet kestivät vähän pidempään ja oli koko viikon pois koulusta sekä vielä viikonlopun pois harrastuksista. Mulle ei tullut oireita koko viikkona ja tein negatiiviset kotitestit keskiviikkona ja perjantaina. Näiden myötä uskalsin mennä koutsaamaan junnuja perjantaina ja lauantaina.

Sunnuntaina oli vähän tukkoinen nenä, joten skippasin hiihtolenkin ja nukuin jopa pienet päikkärit. Eilen aamulla olo oli taas normaali, joten kävin salilla ja päivän töissä. Päivän mittaan nenä oli entistä tukkoisempi ja illalla tein kotitestin, joka näytti saman tien positiivista. Eniten vituttaa se, että piti mennä töihin ja mahdollisesti tartuttamaan pari työkaveria, joista toisella vielä lapsi syntymässä viikon sisään.

Nyt sitten etätöissä taas loppuviikko. Oireet tällä hetkellä tukkoinen nenä ja poskiontelot, mutta nenäsumutteella olo paranee aika paljon. Yskää tai kuumetta ei ole, yöllä oli pieni päänsärky, joka lähti lääkkeillä. Lihaksissa vähän tuntuu, mutta varmaan enemmän johtuu salitreenistä kuin koronasta. Jos nyt kolmella rokotteella ja sairastamisella jonkinlaisen immuniteetin voi saada, niin kai tämä on parempi sairastaa ja sen jälkeen voi elää normaalisti. En tosin tähänkään asti ihmeemmin ole kontakteja vältellyt tai muutenkaan asiaa miettinyt, mutta ehkä nyt vielä vähemmän tarvitsee jännittää kun on joku tärkeä tapaaminen tai reissu lähestymässä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nojoo, epäilin lapsilla koronaa ja toisen kotitesti olikin positiivinen. Heillä oli siis korkeat kuumeet iltaisin ja öisin. Itselläni alkoi kurkkua kutittaa sunnuntaina ja kävin testissä töitä varten eilen ja positiivinen tuli. Kotitestillä en saanut positiivista tulosta aikaan.

Ainut jolla ei ole oireita on lasten äiti ja hänellä ei ole rokotuksia. Kuitenkin toinen lapsista oli lauantaista lähtien tämän luona.

Kurkku aika kipeä, ääni poissa ja lämpöä enimmillään 37,5. Alaselkää särki kanssa eilen aamupäivästä oudosti ja väsymys ajoittain vaivaa.... Eli ei juuri mitään erikoisempaa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Morjens!

En ole hetkeen (vikat 30 sivua?) tätä narua seurannut mutta onko tuo etätyösuositus 15.2.2022 saakka nyt voimassa, onko siitä ollut mitään keskustelua / arvauksia miten sen suhteen tullaan helmikuun puolenvälin jälkeen menemään?
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Morjens!

En ole hetkeen (vikat 30 sivua?) tätä narua seurannut mutta onko tuo etätyösuositus 15.2.2022 saakka nyt voimassa, onko siitä ollut mitään keskustelua / arvauksia miten sen suhteen tullaan helmikuun puolenvälin jälkeen menemään?
Maanlaajuinen tuohon asti. PK-seudulla helmikuun loppuun.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Yllättävää on ollut se, että viime aikoina melko monikin suhteellisen hiljattain kolmannen rokotteen saanut taudin yllättävän voimakkaana. Ei siis mitään sairaalahoitoa vaativaa, mutta flunssan oireet ovat olleet varsin rajut ja kuume on ollut pari päivää ihan korkeakin. Tuo ei toki ole vaarallista, vaan vain ärsyttävää, mutta osoittaa myös sen, että kyllä tuo pöpö kiertää hyvin rokotussuojaa. Tärkein, eli suoja vakavalta taudinkuvalta, on onneksi tilastojenkin mukaan täysin selviö. No, tiedän myös tapauksia, joissa tuore kolmas rokote on estänyt oireisen tartunnan, vaikka vierellä on muu perhe sairastanut taudin. Eroja siis on.

Tuo omikronin päällepäin näyttävä "yllättävän raju" taudinkuva johtunee siitä, että Suomessa tosiaan testataan vasta, kun ollaan kipeitä.

Itävalta testaa kaikista eniten koko maailmassa - viime aikoina yli 800 000 (!) testiä päivässä (näistä toki iso osa antigeenitestejä), mikä on yli kaksi kertaa enemmän, kuin väestöltään yli 8 kertaa suuremmassa Saksassa. Siksi täällä tulee koko ajan ilmi hyvin paljon myös aivan täysin oireettomia positiivisia tapauksia.

Esimerkiksi työkaverini oli ollut 8 henkilön porukassa hiihtämässä. Joltakin kyseisestä porukasta otettiin testi tämän jälkeen ihan muuhun asiaan liittyvän lääkärikäynnin yhteydessä ja se osoittautui positiiviseksi. Tämän myötä myös kaikki muut samalla hiihtoretkellä olleet kävivät testissä, ja tulos oli positiivinen jokaisella. Kenelläkään heistä ei ollut vähäisimpiäkään oireita - edes nuhaa. Jokainen oli toki myös kolmesti rokotettu.

Eli mitä suurimmalla todennäköisyydellä täysin oireettomia tai pelkästään nuhaisia testiharavan ohi meneviä tapauksia on valtavasti myös Itävallassa, puhumattakaan sitten Suomessa, jossa testimäärät ovat melko olemattomia.

Eli rokotesuojaa sinänsä kiertää, mutta valtaosassa tapauksista ei aiheuta kovinkaan kaksista sairastumista.

By the way, minusta täkäläinen testipolitiikka tässä nykytilanteessa on täysin turhaa resurssien haaskausta, mutta kertyypähän siitä tutkijoille aineistoa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös