Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 934 624
  • 81 126

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tässä vielä kootusti Etelä-Suomen AVI:n päätökset.

Kanta-Hämeen epidemian kasvun tasaantumisen ansiosta Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää tiettyjä liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan tiloja koskevaa sulkumääräystä. Uuden päätöksen mukaan 27.1.2022 alkaen suljettuina täytyy pitää edelleen joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat. Päätösharkinnassa on huomioitu, että näissä tiloissa viruksen leviämisen riski on erityisen suuri toiminnan luonteen vuoksi. Päätös on voimassa 9.2.2022 asti.

”Esimerkiksi kuntosalit, muuhun yksilöurheiluun tai vastaavaan, tyypillisesti lähikontaktittomaan liikuntaan käytetyt tilat, uimahallit, kylpylät, sisäleikkipuistot, harrastajateatterit ja kauppakeskusten yleiset tilat voi avata, kun päätös tulee voimaan 27.1.2022”, selventää ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. ”Lisäksi edelleen suljetuissa tiloissa voi yhä jatkaa vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa ja lakisääteisten palvelujen, kuten kuntoutuksen, tarjoamista.”

Päijät-Hämeessä tilanne jatkuu yhä vaikeana: sairaaloissa on huomattavan suuri kuormitus ja hoitohenkilöstöstä on vajetta. Tämän vuoksi täysimittainen sulkupäätös arvioidaan sairaanhoitopiirin lausunnon valossa edelleen välttämättömäksi. Uusi päätös on Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella voimassa 27.1.-9.2.2022, ja se koskee kaikkia seuraavia liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaan käytettäviä tiloja:


  • sisätilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan
  • kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden, kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt lisäksi jatkaa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia ajalle 27.1.-19.2.2022. Sisätiloissa voi järjestää korkeintaan 10 henkilön ja ulkotiloissa korkeintaan 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Vastaava rajoitus on voimassa myös Kanta-Hämeen alueella 23.2.2022 asti.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen rajoitustilannetta arvioidaan alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä tällä viikolla. Nykyinen liikunta- ja virkistystilojen käytön sulkeva päätös on voimassa tällä hetkellä 7.2.2022 asti ja sisätilojen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kieltävä päätös 31.1.2022 asti.

Pääkaupunkiseudun koronaryhmä päätyi tiistaina 25.1. tilannearvion pohjalta suosittelemaan Etelä-Suomen aluehallintovirastolle rajoitusten lieventämistä 1.2.2022 alkaen. Ryhmän näkemys huomioidaan, kun rajoituskokonaisuutta käsitellään laajemmassa, koko sairaanhoitopiirin alueen kattavassa ryhmässä. Etelä-Suomen aluehallintoviraston alustavan arvion mukaan uusia rajoituspäätöksiä Uudellemaalle tehtäisiin maanantaina 31.1.2022.

 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Siellä Marinin twiitin kommenteissa aikamoista hulinaa. Syväpääty uhkailee Nürnbergin oikeudella ja toinen pääty tuhansilla kuolleilla, jos nyt avataan. Huhhuh.
M1, piikki perseeseen ja köysiin. Katsellaan vuoden päästä uusiksi. Syy= potilas on harhainen, sekä vaaraksi itselleen ja muille. Ja tämä oli sitten vitsi.

Ai niin, mutsi makaa sairaalassa. (Ei liity ylläolevaan. :D) Olisi kiva päästä katsomaan häntä. Tämä siis toiveena ennen mitään baariaukeamisia, tai muita. "Itsekästä", sanoisi varmaan palstan syvä pääty.
 
Viimeksi muokattu:

hulkster19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, SaiPa
Nyt kun täällä taas pidetään isosti meteliä siitä, että muualla osataan ja Suomessa vain sorretaan (Tanskan päätös viimeisimpänä), niin kannattaa myös muistaa, että meillä on koko korona-ajan oltu muuta Eurooppaa 1-2 viikkoa jäljessä pandemian etenemisessä. Case in point on juuri Tanska, jossa sairaalahoidon kuormitus koronan osalta alkoi tasaantua (tai siis kääntyi hienoiseen laskuun, nyt on taas ollut nousua) 4.1., kun meillä Suomessa sama tapahtui tuossa 11.1., eli viikkoa myöhemmin.

Toisin sanoen, jos teemme Tanskan kanssa täysin vastaavia linjauksia, niin viikon päästä pitäisi vasta kuulua meillä puheita rajoitusten poistamisesta. Suomi on kieltämättä hieman ylivarovainen nyt, kun tämänhetkisistä rajoituksista on kai päätös jo pidemmälle, mutta tämä tilanne ei ole pysyvä, vaikka palstan valittajat sitä sellaiseksi kaiken aikaa yrittävät maalata. Ja että päättäjät kiusaavat ihan vaan ilkeyttään. Joopa joo.

Edit / Misinformaatiot helvettiin tästä lopusta, itse katsoin käppyrää väärin.
 
Viimeksi muokattu:

Kälvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pakko kysellä, että mitähän eroa on sisäliikuntatiloilla ja ryhmäliikuntaan käytettävillä sisätiloilla? Pk-seudun koronaryhmä suosittelee ensimmäisten avaamista, mutta jälkimmäisten pitämistä vielä suljettuna.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Pakko kysellä, että mitähän eroa on sisäliikuntatiloilla ja ryhmäliikuntaan käytettävillä sisätiloilla? Pk-seudun koronaryhmä suosittelee ensimmäisten avaamista, mutta jälkimmäisten pitämistä vielä suljettuna.
Saliselfiet sallittu, säbä ja koris ajavat meidät veitsenterälle.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tanskassa sairaalahoidon kuormitus ei muuten ollut missään vaiheessa tammikuuta lähellekään niin korkealla kuin Suomessa. Silti siellä pidettiin rajoituksia päällä.
Kuinkas niin. Nyttenkin on ja reippaasti yli.
Sairaalahoidossa 894, joista teholla 43. Tanskassa vielä testataan paljon enemmän kuin Suomessa. Asukkaita se noin 5,8milj, joten voi vertailla kyllä hyvin Suomen lukuihin.

TodayChange in 24 hours
Hospitalised3894+81
Of which in intensive care units43+1
Of which in intensive care units and on ventilators29+2

 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Nyt kun täällä taas pidetään isosti meteliä siitä, että muualla osataan ja Suomessa vain sorretaan (Tanskan päätös viimeisimpänä), niin kannattaa myös muistaa, että meillä on koko korona-ajan oltu muuta Eurooppaa 1-2 viikkoa jäljessä pandemian etenemisessä.
Erot tautitilanteessa eivät koske sosiaalista mediaa.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Alkaa olemaan valoa tunnelissa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 25.1.2022 tehnyt päätöksen, jolla se kumoaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) ja Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Siun sote) kuntien alueilla voimassa olleen tartuntatautilain (58 g §) mukaisen, tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemista koskeneen rajoituspäätöksen. Aluehallintovirasto kumoaa rajoitukset, koska sairaanhoitopiirien antamien asiantuntija-arvioiden perusteella tartuntatautilain mukaiset edellytykset rajoituksille eivät tällä hetkellä täyty. Päätös kumoamisesta astuu voimaan välittömästi.

Itä-Suomen aluehallintoviraston 14.1.2022 tekemä tartuntatautilain (58 §) mukainen päätös kokoontumisrajoituksista on edelleen voimassa koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toiminta-alueella 14.2.2022 saakka. Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön tilaisuuksia niin, että osallistujien sekä seurueiden on mahdollista välttää lähikontakteja toisiinsa. Sisätiloissa voi järjestää enintään 20 henkilön tilaisuuksia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto käynnistää myös kokoontumisrajoitusten arvioinnin. Mikäli arviointi osoittaa, että rajoitukset nykyisessä laajuudessaan eivät ole enää välttämättömiä, aluehallintovirasto antaa asiasta uuden ratkaisun. Tavoiteaikataulu tälle arvioinnille on viikko 5.

Tilojen terveysturvalliseen käyttöön liittyvä tartuntatautilain (58 d §) mukainen päätös on myös voimassa Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla.

Lisäksi tartuntatautilain (58 c §) yleisiä hygieniavaatimuksia on noudatettava.

 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitä mahtaa nyt Kiuru ja STM:n virkamiehet sanoa.. Torstain viikkokatsauksessa nähdään esimakua.

Kyllä siellä on viimeinen ässä STM:n tanttojen hihassa.

Neuvottelupäivän aamuna valtioneuvoston salissa rysähtää. Kiuru, Varhila ja Voipio-Pulkki esittelee jonkun Lappalaisen ja Ruotsalaisen johtaman komitean tekemän raportin kuinka jääkiekkopeleissä ja konserteissa käyminen aiheuttaa longcovidin ja jossain vaiheessa osallistuja kuolee.

Kyllä nyt menee vilun väreitä.

Mitä mahtaa SDP:n kannattajat ajatella nyt kun puhutaan rajoitusten keventämisestä tai siis perustuslain noudattamisesta? Ensin kerättiin vaaleissa helpot äänet pois kuleksimasta ja nyt taas sallitaan kaikki koronahaureus.
 

Brejk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, ENCE
Meillä ei töissä ole saanut jakaa työnantajan joululahjoja vieläkään koronan takia.
Tänään otin vallan ja kävin pokkana hakemassa omani varastosta pois. Sen nähtyään muutamat seurasivat esimerkkiä. Potkuja odotellessa :)
Häh? En tajua miten korona vaikuttaa joululahjoihin?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisin sanoen, jos teemme Tanskan kanssa täysin vastaavia linjauksia, niin viikon päästä pitäisi vasta kuulua meillä puheita rajoitusten poistamisesta.
Tulisiko tästä sinulle parempi mieli ja turvallisempi olo?
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pakko kysellä, että mitähän eroa on sisäliikuntatiloilla ja ryhmäliikuntaan käytettävillä sisätiloilla? Pk-seudun koronaryhmä suosittelee ensimmäisten avaamista, mutta jälkimmäisten pitämistä vielä suljettuna.

Nostelet itseksesi painoja ja kymmenen muuta hikoilee vieressä samassa tilassa-se on jees. Pidät ryhmäliikuntatunnin (jonkun ryhmäjoogan tai bodypumpin) jossa kymmenen muuta osallistujaa, se on bad. Ja tosiaan sählyt ja korikset kans. Ne on bad.
 

hulkster19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, SaiPa
Kuinkas niin. Nyttenkin on ja reippaasti yli.
Sairaalahoidossa 894, joista teholla 43. Tanskassa vielä testataan paljon enemmän kuin Suomessa. Asukkaita se noin 5,8milj, joten voi vertailla kyllä hyvin Suomen lukuihin.

TodayChange in 24 hours
Hospitalised3894+81
Of which in intensive care units43+1
Of which in intensive care units and on ventilators29+2

No niin, tämä oli meikäläisen moka - katsoin väärää käppyrää tuota osaa kirjoittaessani. Muuten viesti pitää kyllä paikkansa, korjasin nyt tuon pois.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiuru jää saigonille, niin Sanna alkaa availemaan paikkoja? Onko tässä syy-yhteyttä?
Samaa mietin, että yllättäen Marin pelmahtaa paikalle, kun aletaan purkamaan rajoituksia - viikko-pari sitten oli vielä aivan liian kiireinen hoitamaan koronaan liittyviä tehtäviä.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Vähän ilkee, mutta en ilku vähääkään vaivoille ja sairaalakäynnille, vaan niiden seurausten jälkeisten tapahtumien vyörylle. The Big Mörkö ilmoittaa olevansa sairauslomalla tiistain ja keskiviikon, ja välittömästi hallituskumppanit pistävät koronarajoitusten purun liikkeeseen.

Krista Kiuru on 47v. ensisynnyttäjä, joka kuuluu sekä ikänsä että painonsa johdosta riskiryhmään. Siihen päälle vielä äärimmäisen stressaava duuni. Itse en moiseen pystyisi, joten thumbs up Kristalle tästä, vaikka muuten en hänen toimintaansa arvostakaan.

Tämän todettuani, vetoan Krista Kiuruun ja hänen lääkäreihinsä, että hänen sairauslomaansa jatketaan äitiysloman alkamiseen asti. Krista, mene ja nauti ainutkertaisesta ajasta, Suomi pärjää kyllä. Aivan sulaa hulluutta häneltä pelata näin isoilla panoksilla, vaikka valta juovuttaisi miten paljon. Kukaan ei ole korvaamaton. Krista, we got this!
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Nostelet itseksesi painoja ja kymmenen muuta hikoilee vieressä samassa tilassa-se on jees. Pidät ryhmäliikuntatunnin (jonkun ryhmäjoogan tai bodypumpin) jossa kymmenen muuta osallistujaa, se on bad. Ja tosiaan sählyt ja korikset kans. Ne on bad.
Tässäpä se päättäjien vinha logiikka taas kerran tulee todistettua :D :D
On ne vaan vesseleitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös