Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 926 563
  • 81 126
Wilmamerkitä, tuo rangaistuksista pahin. Ei kouluilla ole mitään valtuuksia määräillä jotain maskeja tai esim. rangaista niiden käytöstä. Ihan hirveää paskaa.

Vaan tuskinpa joku ekaluokkalainen alkaa kyseenalaistamaan homman järkevyyttä.

Eipä silti, älytöntä tuo on ja meillä päin oli tuo sama käytäntö. Tosin vain yhden päivän ja tuosta luovuttiin, arvatenkin lasten vanhempien allekirjoittanut mukaanlukien palautteen perusteella.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Vai että pitäisi demareiden mielestä pitäisi Kristaa palvoa? Täällä tulikin jo Pohjois-Korea viittauksia...
Pyhä Kiuru, tuo longcovidin suojelupyhimys.
Kolminaisuussoppikin uusiksi: isä, poika ja pyhä henki korvattakoon Kiurulla, Varhilalla ja Ruotsalaisella.

Tämähän on siellä jo tuttua: Sanna I Virheetön saa kaverikseen Krista I Suuren. Siinä sitä on demareilla palvottavaa vuosiksi eteenpäin.
 
K

kiwipilot

Tää on vielä turhempi rajoitus, kun tuo baarien sulkeminen. Oon aika varma ettei tänne juurikaan ulkomaalaisia eksy, kun kaikki on kiinni.

Kohta joku pöllö pamahtaa kertomaan kuinka ollaan selvitty aikaisemmin paaaljon lievemmillä rajoituksilla. No ei lohduta.

Mutta jotain positiivista, laivamatkat Tallinnaan ovat edullisia joten lähden sinne viikonlopuksi tyttären kanssa. Siellä on kuitenkin lähes kaikki koronapassilla auki.
Jotenkin hellyyttävän typerää että rajatarkastukset pysyvät vaikka tuota tautia on jo ihan omasta takaa. Luulisi että nuokin resurssit voisi käyttää järkevämmin.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän varsinkin se kakkostyypin maski suojaa myös kantajaansa, mutta jos sitä vaihtelisi kuten kuuluu, niin tulee äkkiä hintaa sille että välttyy omikronilta. Melkein järkevämpää on alistua siihen että tuo (rokotetulle) flunssaan verrattavissa oleva virus tulee sinullekin tarttumaan. Tai itse olen täysin "alistunut" tähän. Kiurulle en saatana alistu. Kaikesta laitan hanttiin
Jos muistan oikein, niin sisään hengitetyn viruksen määrä vaikuttaa myös taudin vakavuuteen. Eli vaikka saisitkin tartunnan maskin läpi, niin oireet ovat pienemmät.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kolmen viikon päästä on loma. Taidanpa suksia mahdollisimman pitkälle tästä paskavaltiosta. Tai eihän sitä tarvitse kuin 80km laivamatkan, kun tuntuu että olisi matkustanut valovuoden päähän näistä kusisista rajoituksista. Miettikää, jossain saa syödä ravintolassa ja käydä uimassa. Hitto vieköön, siellä kyllä repäisen oikein kunnolla ja annan omalle perheelle halauksen, täällä ei uskalla.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Marinki alkanut heräämään.

HALLITUS neuvottelee ensi viikon tiistaina koronastrategian päivittämisestä, pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi Iltalehden aluevaalitentissä torstaina.

”Tämä virus muuttuu sellaisella vauhdilla, että meidän on välttämätöntä päivittää strategiaa” Marin sanoi.

Kyseessä on koko hallituksen neuvottelu, jota johtaa Marin.

Sen sijaan koronaministeriryhmän puheenjohtajuutta hän ei aio ottaa, vaikka tätä on julkisesti myös valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) vaatinut.

”En ota. Tätä työtä johtaa [perhe- ja peruspalveluministeri Krista] Kiuru”, Marin sanoi oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon vaadittua tentissä, että Marinin pitäisi ottaa johtovastuu koronatoimia käsittelevässä ministeriryhmässä.


TENTISSÄ on kuuden suurimman puolueen puheenjohtajat eli Marinin, Orpon ja Saarikon lisäksi Riikka Purra (ps) , Iiris Suomela (vihr) ja Li Andersson (vas).

Heistä jokainen nosti käden ylös, kun heiltä kysyttiin, pitäisikö hallituksen muuttaa koronastrategiaansa.


Myös valtiovarainministeri Saarikko totesi, että tauti on muuttunut niin, että myös strategiaa on muutettava.

”Emme enää tavoittele sitä, että estäisimme taudin leviämistä vaan sitä, että liian moni ei sairastuisi.”


 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Ihme sotku tästä saatiin STM:n ja Kiurun johdolla.

PUOLUSTUSVOIMAT ei ole saanut vielä ensimmäistäkään virka-apupyyntöä, jonka taustalla olisi sosiaali- ja terveysministeriön viimeviikkoinen varautumispyyntö.

Sosiaali- ja terveysministeriö lähetti viime viikon tiistaina puolustushallinnolle osoitetun kirjeen, jossa pyydettiin Puolustusvoimia varautumaan virka-avun antamiseen tartuntatautilain nojalla.


Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) ja osastopäällikkö Taneli Puumalaisen allekirjoittamassa kirjeessä pyydettiin ”Puolustusvoimia varautumaan jo tässä vaiheessa noin 5 000 henkilön noin kahden kuukauden työpanosta vastaavaan työpanokseen, jota tulisi pystyä tarjoamaan mahdollisimman pikaisesti”.

 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Myös valtiovarainministeri Saarikko totesi, että tauti on muuttunut niin, että myös strategiaa on muutettava.

”Emme enää tavoittele sitä, että estäisimme taudin leviämistä vaan sitä, että liian moni ei sairastuisi.”

Ei saatana. Jos tolla Saarikon logiikalla mennään, ei mikään käytännössä muutu.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
@Normandia Tuosta jutusta ote. Eli vaikeutetaan Suomen maanpuolustustakin ihan kuin siellä ei olisi nyt jo ihan tarpeeksi hankalaa hoitaa miehistön koulutusta.

Hän (prikaatinkenraali Sami Nurmi) muistuttaa, että tammikuun alussa astui palvelukseen yli 12000 alokasta, joiden koulutuksen aloittaminen sitoo lääkintähenkilöstön ja kantahenkilökunnan kouluttajat.

”Käytännössä joutuisimme keskeyttämään koulutusta. Se olisi todella vaikeaa – voisi sanoa mahdotonta – tällaiselle koulutusorganisaatiolle yhtäkkiä irrottaa tuollainen määrä. Totta kai se tehdään, jos näin käsketään, mutta sillä on merkittävät vaikutukset koulutukseen.”
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Purralta kysytään rokotepassista. Sen on ehdotettu muutettavan sellaiseksi, että sen saisi vain ottamalla rokotteen. Purra sanoo, että koronapassi ei juuri nyt toimi. "Se estää vakavaa tautia, mutta ei estä taudin levittämistä." Purran mukaan sitä ei kannata tällaisessa tilanteessa lähteä laajentamaan. Purra ei usko, että pakottaminen ei lisää halukkuutta ottaa rokote. Purran mielestä tilanne, jossa asiantuntijat ja viranomaiset ovat erimielisiä, niin hallituksen ei pitäisi käydä keskustelua julkisuuden kautta. Hän pitää myös merkillisenä tilanteena, jossa valmiuslakia on valmisteltu pimennossa.

Li Andersson sanoo olevansa avoin keskustelulle koronapassin muuttamisesta. "Se ei tuo mitään ratkaisua välittömään tilanteeseen, joka meillä nyt on."

Hienoa että siellä on tähänkin asiaan vihdoin herätty.
 
Viimeksi muokattu:

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Ei saatana. Jos tolla Saarikon logiikalla mennään, ei mikään käytännössä muutu.
Niin mitä helvettiä nyt taas. Siinä on jälleen sellainen ministeritason lausahdus, mitä sen esittäjän olisi syytä vähän miettiä itsekin. "Emme enää tavoittele sitä, että estäisimme taudin leviämistä vaan sitä, että liian moni ei sairastuisi.”
 

Barney

Jäsen
Minkä erikoissuojan/oikeuden nuo puolueiden puheenjohtajat ovat saaneet, kun nytkin tuolla vaalitentissä ovat ilman maskeja?
Varmaan saman oikeuden, jolla järjestävät aluevaalit samaan aikaan pohtien ravintoloiden täyssulkua ja poikkeusoloja.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo, ei ole Kiurulla vielä biologisia lapsia, mutta perheeseen kuuluu median mukaan puolison 12- vuotias poika.

Jos joku kuvittelee, että ihmisellä pitää olla omia lapsia ymmärtääkseen näiden muutamien lapsiin ja nuoriin kohdistuneiden päätösten typeryyden niin ihmettelen vahvasti heidän logiikkaansa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Niin mitä helvettiä nyt taas. Siinä on jälleen sellainen ministeritason lausahdus, mitä sen esittäjän olisi syytä vähän miettiä itsekin. "Emme enää tavoittele sitä, että estäisimme taudin leviämistä vaan sitä, että liian moni ei sairastuisi.”

Voisiko vaikka @Lert kertoa mitä tämä Saarikon viisaus selkokielellä tarkoittaa?
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minkä erikoissuojan/oikeuden nuo puolueiden puheenjohtajat ovat saaneet, kun nytkin tuolla vaalitentissä ovat ilman maskeja? Sisätiloissa voimakkaasti puhuen ja paljon lähempänä riskiryhmää kuin lapset. Ekaluokkalaisten kuitenkin pitäisi käyttää jopa ulkona, mutta tämä eliitti saa painella ilman.
Kyllä ilman maskia saa kulkea kuka vain. Kannattaa kokeilla. Itse olen huomannut sen olevan vallan mukavaa.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Marin sanoi juuri aluevaalitentissä, että hallitus muuttaa koronastrategiaa ensi viikolla ja on valmis poistamaan koronaviruksen yleisvaarallisten tautien listalta, jos THL sitä ehdottaa.

"Sitten puhutaan koronan hoitamisesta. Käsiäänestyksessä kysytään kuka teistä on valmis päättämään, että korona ei ole enää yleisvaarallinen tartuntatauti ja strategiaa muutetaan?

Marin vastaa, että strategiaa muutetaan ensi viikolla pidettävässä palaverissa. Riikka Purra sanoo, että alueilla tehdään jo erilaisia päätöksiä kuin virallinen strategia sanoo.

Purran mukaan rokotekattavuus takaa etteivät ihmiset sairastu niin vakavasti ja oireet ovat lieviä, joten asian kanssa pitää oppia elämään. Andersson sanoo, että tautitilanteen muuttuessa strategiaa pitää muuttaa. Ja näin on Anderssonin mukaan tehty. "Tässä tilanteessa joudutaan yhtäältä hyväksymään että tartuntaluvut ovat korkeammat kuin aikaisemmin." Andersson arvioi, että Suomessa on vielä alueita, joitta jäljitys toimii ja siellä jäljitystä tulisi tehdä. "Yhteiskunnan kannalta on tärkeää seurata sairaanhoidon kuormitusta ja terveydenhuollon kantokykyä." Myös Suomela nostaa kantokyvyn esiin. "Haittaa on siitäkin, että ihmisiä joudutaan pitämään pois harrasteista ja läheisistään." Suomelan mukaan vaikka ei ole virallisia karanteenipäätöksiä, niin silti altistuneiden tulisi ymmärtää välttää kontakteja.

Suomela sanoo, että pitäisi voida olla omalla ilmoituksella pois työpaikalta. Saarikko kertoo, että strategiaa on muutettava. "Kuinka pitkä on karanteeni ei ole poliittisen huutokaupan asia. Nämä pitäisi liittyä terveydenhuollon asiantuntijoiden ratkaisuihin."

Orpo sanoo terveydenhuollon kapasiteetista huolehtimisen olevan tärkeää, mutta strategiaa on nyt muutettava. "Strategian puute ja päivittämättömyys näkyvät nyt."

Orpo sanoo, että strategian muutoksen pohjana pitää olla muuttuneet tartuntaluvut ja asiantuntijoiden näkemykset. Marin katsoo, että on valmis poistamaan koronan yleisvaarallisten tautien listalta, kun THL sitä ehdottaa. Hän sanoo, että ensi viikolla käydään läpi mallinnukset miten virus "pyyhkäiseen yhteiskunnan yli". "itse ennakoin ja ennustan, että nämä tulevat viikon tulevat olemaan meidän yhteiskuntamme vaikeimmat."

Marin luottaa viranomaisten arvioihin. Marin ei suoraan ota kantaa eristysaikojen pituuteen. Hänen mukaansa niistä vastaavat asiantuntijat.

Voi olla, että vaalien läheisyys vaikuttaa kun ihmisille halutaan antaa positiivisempaa viestiä. Joka tapauksessa olen tällaisista kommenteista sillä tavalla iloinen, että lopultakin alkaa tunnelin päässä pilkistämään valoa.

Mutta on tämä erikoista, kun toisaalta annetaan tällaista kommenttia ja tyyliin vuorokautta aiemmin on väläytelty poikkeusoloja julistettavaksi.

Tämä on kuin laastari, joka täytyy vain joskus repäistä. Eniten huutoa ja vastustusta tämä tulee aiheuttamaan syvän päädyn edustajissa. Turvallisuuden tunne tietysti on uhattuna, kun ylhäältä ei tulekaan tätä tunnetta vahvistavia rajoituksia ja päätöksiä, vaan jokainen joutuu huolehtimaan turvallisuudestaan itse. Rokotteiden, FFP2/3-maskien, tai sen avulla että pysyy ihan itse pois väkijoukoista ilman että valtio kertoo miten pitää toimia.

Itse en kertakaikkiaan ymmärräkään näiden rajoitusfanaatikkojen intoa rajoittaa muita ihmisiä. Jos olet ottanut rokotteet, suojaat itsesi hyvillä maskeilla... mitä silloin on merkitystä sillä, mitä muut ihmiset tekevät?
 
Minkä erikoissuojan/oikeuden nuo puolueiden puheenjohtajat ovat saaneet, kun nytkin tuolla vaalitentissä ovat ilman maskeja? Sisätiloissa voimakkaasti puhuen ja paljon lähempänä riskiryhmää kuin lapset. Ekaluokkalaisten kuitenkin pitäisi käyttää jopa ulkona, mutta tämä eliitti saa painella ilman.

Kouluissa se tauti leviää eikä missään Ylen lämpiössä.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mutta on tämä erikoista, kun toisaalta annetaan tällaista kommenttia ja tyyliin vuorokautta aiemmin on väläytelty poikkeusoloja julistettavaksi.
Tämä juuri. Itse tulkitsen tämän strategianpäivitysavauksen samalla paketoivan vähintäänkin valmiuslakihaaveilut, oletettavasti myös lisärajoitukset. Ellei sitten kyseessä ole Marinin myönnytys aloittaa keskustelut strategian päivittämisestä, mutta itse ensi tiistain palaverissa sitten Kiuru jyrää kaikki eikä mikään muutu.
 

Barney

Jäsen
Niin mitä helvettiä nyt taas. Siinä on jälleen sellainen ministeritason lausahdus, mitä sen esittäjän olisi syytä vähän miettiä itsekin. "Emme enää tavoittele sitä, että estäisimme taudin leviämistä vaan sitä, että liian moni ei sairastuisi.”
Vaikka en olekaan itse kepulainen ja sen myötä tässä voi olla joku käännösvirhe, niin itse tulkitsin tuon niin, että tukahduttamisen sijaan tavoite pitäisi olla sairaalakapasiteetin turvaaminen. Olisihan tuokin jo muutos parempaan suuntaan. Kovasti ollaan vielä tällä hetkellä kuitenkin esimerkiksi lasten ja rokotettujen nuorten toimintoja rajoittamassa, vaikka aika vähän he taitavat tuota sairaanhoitoa tällä hetkellä kuormittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös