Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 937 213
  • 81 126

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
HUS:n osalta en usko tilastojen enää kertovan kovinkaan luotettavasti epidemian kulusta. Testeihin päästään viiveellä, analysoinnissa kestää ja altistuneita ei edes testata, jos ei ole vakavat oireet tai riskiryhmään kuuluva henkilö.

Sanoisin, että mitä mediasta kuulee tuon alueen testauksen epätoivosta, niin ei siellä hyvään suuntaan mennä. Tilastot pettävät nyt tässä kohtaa..

Välillä tuntuu että näissäkin on monia todellisuuksia. Luettuani, ettei edes oireellista testata päätin eilen huvikseni kokeilla Koronabotin kautta HUS-järjestelmää. Ensimmäinen vapaa testiaika (en tiedä vaikuttaako kysely jotenkin algoritmiin vai onko se vain portinvartija järjestelmään) oli tänä aamuna Helsingissä klo 9.10. Kokeilu eilen illalla noin klo 21.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Seuraavan 6-8 viikon aikana yli puolet Euroopan väestöstä sairastuu koronaan

Seuraavan 2 viikon aikana Suomessa otetaan käyttöön lockdown, sanoisi muuan KK.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Husin hallintoylihoitaja Marja Renholm kertoo, että HUS on joutunut tekemään sisäisiä järjestelyitä entisestään pahenevassa koronatilanteessa.

Eniten Renholmin mukaan haastetta aiheuttaa koronapotilaiden suuri määrä.

Husin alueella on tällä hetkellä sairaalahoidossa 153 koronapotilasta, joista tehohoidossa on 22 potilasta.



 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Eli jos saan tartunnan niin en ole sairastanut koronaa?
Ilmeisesti et, jos näitä ylläolevia viestejä oikein yrittää tulkita.

Kyllä ainakin minun mielestäni, jos saat Koronatartunnan, niin sinä olet sairastunut Koronaan, mutta saatko oireita, niin se on taas toinen tarina.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Seuraavan 6-8 viikon aikana yli puolet Euroopan väestöstä sairastuu koronaan
Onnea vain heille hysteerikoille, jotka Twitterissäkin kertoivat, ettei lapset pääse edes kouluruokailuun, koska maskia ei saa ottaa pois. On varmaan suhteellisen rankat viikot edessä.

Itseasiassa käy jopa näitä ihmisiä sääliksi, mutta eiköhän pelko hellitä viimeistään siinä kohtaa, kun pari päivää lämmössä on maannut sohvalla Netflixiä katsellen.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Eli jos saan tartunnan niin en ole sairastanut koronaa?
Jos saat koronavirustartunnan, et välttämättä sairasta covid-19-tautia. Jos sairastat taudin, olet saanut tartunnan.

Jokaisen pitäisi ottaa se asenne, että kaikki saavat viruksen. On kuitenkin itsestä kiinni, onko suojautunut niin, ettei välttämättä sairastu tai ainakaan isosti.

Tämän takia jäljitystä ja testaamista pitää vähentää ja laittaa resurssit taudin pitkittäminen, jolloin terveydenhuolto ja muu yhteiskunta ei kuormitu.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Uusin koronan viikkokatsaus Pirkanmaalla.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta ja nuorisotilojen ohjattu toiminta voivat jatkua mutta urheilulajien kilpailutoimintaa ei suositella tammikuun aikana. Harrastuksissa suositellaan toimintaa pienryhmissä.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee kirurgisen kasvomaskin käyttöä koulun sisätiloissa ja koulukuljetuksissa peruskoulujen oppilaille 1. luokasta lähtien sekä edelleen toisen asteen oppilaille.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee myös yksityistilaisuuksien rajaamista korkeintaan kymmeneen henkilöön.

 

Iltasanomissa etusivulla sama juttu nyt mikä julkaistiin Ylen sivuilla noin viikko sitten. Alla olevasta twiitistä voittekin jotain päätellä. Hakee rokotteen ja samana iltana vointi huonenee ja hetken päästä hän kuolee koronaa, vaikka hänellä myös oli koronan(?) aiheuttama verisuonitulppa. Todella surkeaa uutisointia. Suorastaan pelon lietsontaa!
 

Liitteet

  • A4656DE7-F4F8-4252-9627-CF41C733B367.jpeg
    A4656DE7-F4F8-4252-9627-CF41C733B367.jpeg
    188,9 KB · kertaa luettu: 194

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Nykyinen variantti leviää 3,5 kertaa paremmin kuin edeltäjänsä ja sekin saattoi olla parempi leviämään kuin tavallinen influenssa, eli sairaalaan hakeutuneet heikomman vastustuskyvyn potilaat nykyistä todennäköisemmin saisi tartunnan joka olisi osalle heistä muuta kuin pieni nuhakuume.

Olen kuitenkin ymmärtänyt, että varsinkin kolmen rokotteen jälkeen tartuntatodennäköisyys on suhteellisen pieni ja tästä johtuen omikroninkin leviäminenkään ei ole niin voimakasta.

Pakko samalla myöntää etten tiedä mitään sairaaloiden normaalista infektiokontrollista.

”Hoivaa antavissa laitoksissa, terveyskeskusten ja sairaaloiden vuodeosastoilla influenssa sairastuneiden kohdalla on kuitenkin syytä noudattaa ainakin pisara ja kosketusvarotoimia, jotta influenssa ei pääse leviämään osastolla. Influenssapotilas tulisi vuodeosastolla hoitaa joko omassa huoneessaan tai samassa huoneessa muiden influenssaan sairastuneiden kanssa.”

 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tästä on pakko olla eri mieltä. Virkamiehen tehtävä on noudattaa lakia, ei ylittää sen säädöksiä. Tästä on nyt lukuisia oikeuden (väli)päätöksiä, ettei näin ole toimittu. Myös ministeri vakuuttaa tämän valan/vakuutuksensa ensimmäisessä virkkeessä.
Olen aiemminkin maininnut, mutta sinulla lienee sangen nuorsuomalainen käsitys laista ja sen ylläpitämisestä ja minulla taas suomettarelaisempi. Hymiö. On itsestäänselvää että terveysviranomaiset korostavat oman alansa riskejä ja tärkeyttä, kuten muidenkin alojen virkamiehet ja poliitikot. Kun vielä terveydenhoitojärjestelmä on aidosti erittäin kriittinen rakenne yhteiskunnan toimimisen kannalta niin siihen kohdistuvia arvaamattomasti käyttäytyvän pandemian tyyppisiä konkreettisia vakavia riskejä ihan automaattisesti liioitellaan asiasta oikeasti vastuussa olevien toimesta. Tietysti. Näin pykälät toimivat käytännössä, elleivät sitten paperilla, kirjaimellisesti. Ja hyvä että toimivat.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Iltasanomissa etusivulla sama juttu nyt mikä julkaistiin Ylen sivuilla noin viikko sitten. Alla olevasta twiitistä voittekin jotain päätellä. Hakee rokotteen ja samana iltana vointi huonenee ja hetken päästä hän kuolee koronaa, vaikka hänellä myös oli koronan(?) aiheuttama verisuonitulppa. Todella surkeaa uutisointia. Suorastaan pelon lietsontaa!
Ja annas olla, jos annat tällaisesta palautetta, päätoimittaja sanoo kuinka ihmiset haluavat lukea erilaisia näkemyksiä ja tarinoita, eikä vain lukuja ja tieteellisiä asioita, jotka on joskus liian vaikeita tavalliselle lukijalle.

Tiedän, koska olen saanut tällaista muistuttavan viestin yhdeltä päätoimittajalta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki

Tylytys jatkuu tällä kertaa Hesarin toimesta. Näyttäisi tuo Kiurun ja STM:n perjantainen tiedotustilaisuus katkaisseen jotenkin kollektiivisesti kamelin selän Suomessa, kun tämän jälkeen ihmiset johtavista ylilääkäreistä pääkirjoitustoimittajiin ja tavallisiin kansalaisiin tuntuvat vastustavan tätä koronahössötystä.


Joku voisi sanoa, että viimein.

Olisikin pelkkää hössötystä, mutta tämä on STM:n ja Kiurun osalta muuttunut jo vastuuttomaksi ja umpimoraalittomaksi valtapeliksi, jolla voi olla STM:n asema huomioiden arvaamattomia seurauksia.

Onneksi media on tosiaan viimein herännyt tekemään työtänsä. Laajemmallekin tutkivalle journalismille olisi tässä todellakin tilausta: mikä ajaa STM:n levittämään tutkimustuloksia vääristelevää propagandaa?



Häiritsee vain kun kaikenlaisia tohtoreita ja tutkijoita tuodaan jatkuvasti tukemaan omia kantoja ilman että näiden taustoja mitenkään avataan tai aina edes tiedostetaan.

Yhtään tietämättä mistä tuossa nimenomaisessa videossa on kyse, minä komppaan tässä nimimerkkiä @BigRedCat . Erilaista enemmän tai vähemmän luotettavaa informaatiota on nyt liikkeellä niin paljon (ihan peräti terveysministeriömme syöttämänä), että kannustaisin myös ehdottomasti tsekkaamaan lähteet - varsinkin semmoiset, mitä yksittäiset somettajat tai muut yksityishenkilöt käyttävät, mutta ei tosiaankaan ole pahitteeksi myöskään tsekata medioiden käyttämiä lähteitä.

Esimerkiksi antivaxxereilla ja zerocovid-lahkolla on tapana käyttää yksittäisiä tutkimuksia tai osia niistä kokonaisuudestaan irrotettuna evankeliuminsa levittämiseen, mutta myös järkevät tai järkevän oloiset keskustelijat voivat niin tahtomattaan tai tarkoituksella oman agendansa tukemiseksi tehdä.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Kivasti laskenut Tanskan sairaalamäärät. Parhaimmillaan taisi olla se melkein 800 sairaalahoidossa, tämän Omikron aallon aikana.
Tilastot päivitetty 11.1.2022.

TodayChange in 24 hours
Hospitalised3754-23
Of which in intensive care units73-1
Of which in intensive care units and on ventilators46-1

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On itsestäänselvää että terveysviranomaiset korostavat oman alansa riskejä ja tärkeyttä, kuten muidenkin alojen virkamiehet ja poliitikot.
Sieltä syvästä päädystä näyttäisi tasaisin väliajoin tulevan aina joku vuorollaan sen verran pinnalle, että saa siirrettyä maalitolppia ja pestyä fanittamansa hallituksen tuhriintuneita pikkuhousuja.
Sen ei todellakaan pitäisi oikeusvaltiossa olla itsestäänselvää, että keksitään tarinoita taudista jonka termiä ei ole edes olemassa eikä WHO ole sitä määritellyt, tehdään omia vääristeleviä tulkintoja jostain puoli vuotta vanhasta tutkimuksesta ja valehdellaan terveydenhuollon tilanteesta.
Kaikki tämä poliittisen valtapelin takia, jossa vedetään vessan pöntöstä alas kansalaisten perusoikeuksia kuten oikeus elinkeinoon ja työntekoon.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Uusin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin viikkokatsaus. Sairaalamäärä TYKS:ssä on siis viime viikkoon nähden laskenut. Ja taitaa korostua TYKS:n erva-alueen sairaalamäärissä nämä vanhuslaitosepidemiat ja muun syyn takia kuin Covidin takia sairaalaan tulleet. Onneksi tähän on nyt tulossa muutosta.

Tällä hetkellä koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on 100 000 asukasta kohti 1061 eli voimakkaassa nousussa. Tapauksia on noin 600 päivässä ja testien positiivisuusprosentti on lähes 30.

– Testien positiivisuusprosentti vastaa normaaleja influenssaepidemioiden huippuja
, eli olemme siis todella korkeissa luvuissa, mutta tämän aallon huippua ei ole vielä nähty, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vt. tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Harri Marttila sanoo.

Sairaalahoidon tarve on pysynyt sairaanhoitopiirissä melko saman suuruisena ja meillä potilasmäärän lisääntyminen on ollut maltillisempaa kuin monilla muilla alueilla, Marttila sanoo.

Vaikka omikronvariantin arvellaan olevan deltavarianttia lievempi, omikronvariantti voi silti aiheuttaa sairaalahoidon tarvetta, varsinkin riskiryhmäläisille ja rokottamattomille. Tyksissä oli 11.1. aamulla hoidossa 20 potilasta vuodeosastoilla ja viisi potilasta teho-osastolla. Osalla näistä potilaista taudinaiheuttajaksi on paljastunut omikronvariantti.

Koronakoordinaatioryhmän näkemys on, että joukkue- ja ryhmäurheilun sijasta voidaan suositella yksilöliikuntaa, johon liittyvä tartuntariski on vähäisempi kuin joukkue- tai ryhmäurheilussa.

Kaikessa liikuntatoiminnassa on kuitenkin huolehdittava koronaturvallisista käytännöistä kuntosaleilla ja liikuntatiloissa. Näihin toimiin sisältyvät maskien käyttö, käsihygienia, turvavälit sekä tarpeettoman oleskelun välttäminen liikuntatiloissa sekä pukuhuoneessa.

– Ryhmän näkemyksen mukaan lasten ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa ottaen erityisesti huomioon terveysturvalliset käytännöt kuten käsihygienia, riittävät turvaetäisyydet ja suunenäsuojien käyttö, kun laji sen mahdollistaa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.



Varsinais-Suomen sairaaloissa oli 4.1. aamulla hoidossa teho-osastolla alle viisi ja muilla osastoilla 24 covid-positiivista potilasta. Koronavirustautiin kuolleiden määrä kasvoi joulukuussa koko epidemia-ajan korkeimmaksi. Kuukauden aikana menehtyi yhteensä 24 potilasta.

 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jokohan kohta ruvetaan saamaan päätöksiä näiden turvattomien tapahtumien osalta. Olisi mielenkiintoista nähdä, mihin perustuen voidaan pitää vieläkin halleja ja muita kulttuuripaikkoja kiinni. Niiden kiinni pitämisellä kun nykytilanteessa ei ole mainittavaa saati verrannollista hyötyä epidemian hoidossa. Tässä muutoinkin rupeaa ainakin itsellä pinna kiristymään ihan huolella, kun annetaan kuvaa, että tuolla sairaaloissa potilaat makavat covidin kourissa ilman tehohoitopaikkaa ja muutakaan paikkaa ilman hoitoa käytävillä ja koko järjestelmä on kaatumassa. Sairaalahoidon suorituskyvyn vuoksi Suomessa ei ole kukaan kuolemassa ja sekin uhkakuva on kaikesta päätellen hyvin minimalistinen, että näin tulee käymään.

Vaikka ajat ovat epävarmat niin nyt pitäisi nopeasti saada näitä laittomia päätöksiä torpattua ja muunnettava ne pikaisesti laillisiksi päätöksiksi. Hallitus on hyllyttänyt koronapassin, mutta tällä hetkellä tuo on päättymässä 22.1.2021, joten odotan mielenkiinnolla, tuleeko koronapassin hyllytykseen jatko vai mitäs sille meinataan tehdä.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin no-
jalla Kymenlaakson sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisäti-
loissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin
osallistuu yli 10 (kymmenen) henkilöä, sekä kaikki ulkotiloissa jär-
jestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu
yli 50 (viisikymmentä) henkilöä.

Määräys on voimassa ajalla 13.1.2022-31.1.2022.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös