Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 936 047
  • 81 126

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oltiin uudenvuodenaattona 12 hengen ystäväporukalla ravintolassa syömässä pitkän kaavan kautta ja siitä jatkoille samalla porukalla. Ei mitään suurempaa tanssia ja laulua tai muuta remuamista.
Tällä hetkellä 10/12 on saanut kotitestistä positiivisen ja kaikki joilla on pcr-testin tulos valmistunut, niin plussaa on tullut. Kaikki henkilöt on 25-45 vuotiaita perusterveitä hyväkuntoisia ja kahdesti rokotettuja. Osalla ei ole yhtään mitään oireita, itseäni vain väsyttää todella paljon ja pieni yskä mutta neljä on sanonut, että pahin flunssa ikinä ja ovat aivan poissa pelistä. Aika paska vuoden aloitus.
Tähän yhteen hyvin suppeaan empiiriseen kokemukseen peilaten, ymmärrän hyvin paljon paremmin nykyisiä rajoituksia. Olen altistunut lähemmäs kymmenen kertaa aiemmin, eikä ikinä tauti ole tällä tavalla levinnyt paikalla olleisiin. Tulee ainakin vietettyä vaimon kanssa kerrankin kunnolla aikaa, kun molemmat ollaan seuraavat kymmenen päivää samojen seinien sisällä.
Minulla on lähipiirissä vastaavia. Toinen missä itse olin 9/9 ja kaverini duuniporukka 13/13. Aika tehokkaasti tuntuu tarttuvan täysin välittämättä rokotteista. Kenellekään ei ole ollut parin kolmen päivän kurkkukipua ja kuumetta pahempaa.
 

Mölnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuolla toisella koronakanavalla todettiin, että with corona -ihmisiä ovat muun muassa vanhusten erityishoidossa olevat mukana ja vielä niin, että pysyvät luvuissa sen 30 päivää automaattisesti.

Nyt kun Omikromi tarttuu nopeammin kuin mikään muu virus aiemmin, niin olisi ainakin kiva tietää mikä tilanne oikeasti on. Sinä sanot yksi. Minä sanoisin näin hihasta että tämä ilmiö selittäisi tuon nousevan käyrän eli kymmeniä viime viikoilla. Lontoossa arveltiin 40% eli kyllä merkittävästä ilmiöstä on kyse.
Ainakin koronan rauhallisemmassa vaiheessa perusterveydenhuollon potilaslukemat selittyivät melko suoraan osastoepidemioilla. Eli jos jollain alueella uutisoitiin sairaalaepidemiasta, niin alueen perusterveydenhuollon lukemat ponnahtivat samalla. En tiedä, onko tilanne vielä sama. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin koronan takia sairaalahoitoon joutuvat näkyvät ensisijaisesti erityissairaanhoidon lukemissa.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Mahtava päätös pohjois-pohjanmaan hallinto-oikeudelta.

Ei tämä nyt suoraan sano, ettei saleja voisi vastaisuudessakaan laittaa sulkuun, mutta vaatii vähän parempaa perustelua. Vähintään sen, että lakia noudatetaan. Mutta hyvä ennakkopäätös, ei paatuneinkaan virkamies kauaa pysty hallinto-oikeuden ratkaisuiden vastaisia päätöksiä tekemään. Ei edes heikki mäki.



 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mahtava päätös pohjois-pohjanmaan hallinto-oikeudelta.
Todellakin voisi kutsua ennakkopäätökseksi tätä. Erinomainen uutinen siis kaikkinensa.

Onko muuten Johanna Riihijärvi jotain sukua Juha Riihijärvelle? Oulusta on Juhakin kotoisin.

E: Ei näköjään ollutkaan Oulussa varsinaisesti syntynyt kuitenkaan.
 
... ymmärtääkseni long-covidin hoito on lähinnä voinnin seurantaa ja jotain tutkimuksia, ja tuota on tehty monellakin, keneltä positiivinen testitulos puuttuu syystä tai toisesta. Lääkärit eivät sulje sairastetun koronan mahdollisuutta, vaikkei testitulosta olisikaan. Ja saatavaan hoitoon tai Kela-korvauksiinkaan tms. tuolla ei ole merkitystä. Ilmeisesti ainoa poikkeus on terveydenhuollon henkilöstö, jolla long-covid ainakin jossain tapauksissa lasketaan ammattitaudiksi.

Nythän NIH julkaisi tutkimuksen, joka perustui 44 koronaan kuolleen ruumiinavaukseen:

Hyvä uutinen on, että koronavirusta löytyi vielä 230 päivän päästäkin hengitysteistä ja keuhkoista, sekä valtaosalta sydämestä. Enemmistöllä sitä oli myös ruuansulatuselimistössä, ja osalla jopa näköelimissä, aivoissa, harvoilla jopa lisääntymiselimistössä.

Näin ollen, jos on oikeasti long covid, niin se kyllä löytyy viimeistään ruumiinavauksessa.

Toki elävillä joudutaan kuvantamaan keuhkot, sydän ja pää, mutta kyllä ne muutokset on nähtävissä. Luulosairaat saadaan kyllä erotettua, jos tosissaan testataan.

Esimerkiksi aivot:

"Frontera led a study that found that more than 13% of hospitalized COVID-19 patients had developed a new neurological disorder soon after being infected. A follow-up study found that six months later, about half of the patients in that group who survived were still experiencing cognitive problems.

The current catalog of COVID-related threats to the brain includes bleeding, blood clots, inflammation, oxygen deprivation and disruption of the protective blood-brain barrier. And there's new evidence in monkeys that the virus may also directly infect and kill certain brain cells."

Tai sydämessä: " “Our study shows that more than a third of COVID-19 patients with no history of heart or lung disease had persistent dyspnoea on effort a year after discharge from hospital,” says Dr. Luchian. “When looking in detail at heart function by cardiac ultrasound, we observed subtle abnormalities that might explain the continued breathlessness.

Toivottavasti long covidilla vitsailevat tuntevat edes pienen pistoksen sydämessään....
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Mahtava päätös pohjois-pohjanmaan hallinto-oikeudelta.

Ei tämä nyt suoraan sano, ettei saleja voisi vastaisuudessakaan laittaa sulkuun, mutta vaatii vähän parempaa perustelua. Vähintään sen, että lakia noudatetaan. Mutta hyvä ennakkopäätös, ei paatuneinkaan virkamies kauaa pysty hallinto-oikeuden ratkaisuiden vastaisia päätöksiä tekemään. Ei edes heikki mäki.



Ai saakeli. Pitää avata kalja tän kunniaksi. Alkaa kohta Aveiltakin loppua pelimerkit. Hieno ennakkopäätös tosiaan.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En sano, etteikö hieman vääristäisi, sanon että ei vääristä niin paljoa kuin tämä palsta antaa olettaa. Jos sairaalaan tulee 1000 potilasta muusta syystä, niin ehkä yhdellä niistä voidaan todeta korona. Tilastollisesti on vaikea uskoa, että suhdeluku ei paljoa isompi voi olla.
Oliko se tällä viikolla kun briteistä tuli tietoa heidän osaltaan tästä. Muistaakseni lähes viidennes koronapotilaista oli sellaisia, jotka olivat joutuneet sairaalaan muista kuin koronaan liittyvistä syistä ja korona löytyi heiltä rutiinitarkastuksessa.

Jos oli näin niin voit muuttaa esimerkissäsi tuon yhden luokkaan 190.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
En sano, etteikö hieman vääristäisi, sanon että ei vääristä niin paljoa kuin tämä palsta antaa olettaa. Jos sairaalaan tulee 1000 potilasta muusta syystä, niin ehkä yhdellä niistä voidaan todeta korona. Tilastollisesti on vaikea uskoa, että suhdeluku ei paljoa isompi voi olla. Tai voihan se olla että oireeton/lievä korona nostaakin sitten sitä tapaturma-alttiutta ja 100 sairaalaan muusta syystä tulevasta on kymmenillä korona.
Heität hatusta täysin mielikuvituksellisen luvun ja lisäät loppuun, että "ei se paljoa isompi voi olla". Miksei? Tässä se todistustaakka on valitettavasti sinulla, koska päinvastaisesta on jo tilastoidut todisteet ja lausuntoja sairaanhoitopiireistä.

Sinulla on nyt kaksi vaihtoehtoa tässä. Joko hyväksyt esitetyt todisteet ja iloitset siitä, että tilanne on tällä hetkellä huomattavasti "valoisampi", kuin pelkän tekstiteevee-skouttauksen perusteella voisi ensiksi kuvitella. Tai sitten pidät kädet korvilla niin pitkään, että voit olla yksin ankeudessa itse valikoimiesi "totuuksien" kanssa.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tässä viel Thl uutinen asiasta. Stm jää aika yksin strategiansa kanssa. Taitaa harmittaa.

Thl:n pääjohtaja toivoo että turhaa testaamista ja jäljitystä vähennetään. Ja suunnataan ne resurssit sairaanhoitoon ja rokotuksiin.

Sori kohtuu huonosta viestistä, Kännykällä ei jaksa parempaa yrittää väsätä.

 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Barney

Jäsen
Thl:n pääjohtaja toivoo että turhaa testaamista ja jäljitystä vähennetään. Ja suunnataan ne resurssit sairaanhoitoon ja rokotuksiin.
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Jos nyt saataisiin jotain muutoksia tähän käsittämättömään rajallisten resurssien tuhlaamiseen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joku voisi kysyä viranomaisilta, että miten meni noin niinkuin omasta mielestä kuntosalien sulut?

Saatiin ihan helvetin iso osa porukkaa syystäkin vihaiseksi ja jaloilleen, menettivät isossa kuvassa sen viimeisenkin luottamuksen ja lopuksi vielä raastuvassa turpaan, kun omat päätökset todettu laittomiksi.

No tuskin tarvitsee ihmetellä, että miksi ilmapiiri on Suomessa sellainen mitä se on.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt on paljon positiivisia uutisia viimeisten minuuttien aikana tässä ketjussa. Hyvä kevät ja kesä tästä vielä tulee.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Älä huoli, luin tästä ketjusta että longcovid on äärimmäisen harvinainen, eikä siitä kannata huolestua laisinkaan. Yleisesti ottaen kyseessä on joku luulotauti, joka ei vaikuta mihinkään ja samat oireet voi saada flunssastakin.

Tämän takia olenkin koko ajan enemmän sitä mieltä, että testaus- ja jäljityskapasiteettia pitää radikaalisti kasvattaa, ja aukottoman testaamisen varmistamiseksi on hyvä myös laittaa päälle kunnon sulkutila ehkä johonkin kevääseen asti näin alkuun, pidentää positiivisen koronatestin myötä määrättävää eristystä vaikkapa 15 päivään ja laajentaa sekä pidentää altistuneiden karanteeneja vähintään 12 päivään. Karanteeneja on hyvä määrätä myös vähän niinkuin varmuuden vuoksi, jos ei ole täyttä varmuutta siitä, että onko henkilö mahdollisesti altistunut vai ei.

Väliäkös sillä, että suuren enemmistön liikkumisvapauteen, kokoontumis- ja yhdistymisvapauteen sekä työn ja elinkeinotoiminnan vapauteen kajotaan, ja aiheutetaan perusoikeuksien polkemisen lisäksi mittavia ongelmia elinkelpoisille yrityksille ja sitä kautta alueelliselle hyvinvoinnille sekä kansantaloudelle. Väliäkös sillä, että karanteenit ja eristykset aiheuttavat ongelmia yhteiskunnan tärkeiden toimintojen järjestämisessä. Eikä sekään ole tässä tapauksessa mitenkään merkityksellistä, että sulkujen takia nopeasti kasvavan terveysongelmista kärsivän ihmisjoukon oikeus terveyteen ja hoitoon vaarannetaan. Sillä mitäpä väliä esimerkiksi joillakin tuki- ja liikuntaelinsairauksilla (jotka aiheuttavat toiseksi eniten sairauspoissaoloja) ja mitäpä väliä mielentervyden ongelmilla (jotka aiheuttavat eniten sairauspoissaoloja). Mistään inhimillisyysjutuista nyt puhumattakaan - höpönpöppöä moiset. Sillä meillä on tässä nyt käsillä omikron ja long covid.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Väliäkös sillä, että suuren enemmistön liikkumisvapauteen, kokoontumis- ja yhdistymisvapauteen sekä työn ja elinkeinotoiminnan vapauteen kajotaan, ja aiheutetaan mittavia ongelmia elinkelpoisille yrityksille ja sitä kautta alueelliselle hyvinvoinnille sekä kansantaloudelle.
Miten ajattelit vaikuttaa tuohon? Huutelemalla netissä asiasta, vai oletko harkinnut mielenosoituksen tms. järjestämistä tai vaikkapa sähköpostikampanjaa päättäjille? Jos siis oikeasti olet äärimmäisen huolissasi noista asioista niin varmasti teet asian suhteen jotain. Vai onko mukavampaa istua tietokoneen ääressä kotona?
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Miten ajattelit vaikuttaa tuohon? Huutelemalla netissä asiasta, vai oletko harkinnut mielenosoituksen tms. järjestämistä tai vaikkapa sähköpostikampanjaa päättäjille? Jos siis oikeasti olet äärimmäisen huolissasi noista asioista niin varmasti teet asian suhteen jotain. Vai onko mukavampaa istua tietokoneen ääressä kotona?
Sinulla tuntuu ainakin olevan mukavaa leikkiä vastarannankiiskeä, vängätä ja uhriutua tässä ketjussa jatkuvasti.
 

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
Tämän takia olenkin koko ajan enemmän sitä mieltä, että testaus- ja jäljityskapasiteettia pitää radikaalisti kasvattaa, ja aukottoman testaamisen varmistamiseksi on hyvä myös laittaa päälle kunnon sulkutila ehkä johonkin kevääseen asti näin alkuun, pidentää positiivisen koronatestin myötä määrättävää eristystä vaikkapa 15 päivään ja laajentaa sekä pidentää altistuneiden karanteeneja vähintään 12 päivään. Karanteeneja on hyvä määrätä myös vähän niinkuin varmuuden vuoksi, jos ei ole täyttä varmuutta siitä, että onko henkilö mahdollisesti altistunut vai ei.

Väliäkös sillä, että suuren enemmistön liikkumisvapauteen, kokoontumis- ja yhdistymisvapauteen sekä työn ja elinkeinotoiminnan vapauteen kajotaan, ja aiheutetaan perusoikeuksien polkemisen lisäksi mittavia ongelmia elinkelpoisille yrityksille ja sitä kautta alueelliselle hyvinvoinnille sekä kansantaloudelle. Väliäkös sillä, että karanteenit ja eristykset aiheuttavat ongelmia yhteiskunnan tärkeiden toimintojen järjestämisessä. Eikä sekään ole tässä tapauksessa mitenkään merkityksellistä, että sulkujen takia nopeasti kasvavan terveysongelmista kärsivän ihmisjoukon oikeus terveyteen ja hoitoon vaarannetaan. Sillä mitäpä väliä esimerkiksi joillakin tuki- ja liikuntaelinsairauksilla (jotka aiheuttavat toiseksi eniten sairauspoissaoloja) ja mitäpä väliä mielentervyden ongelmilla (jotka aiheuttavat eniten sairauspoissaoloja). Mistään inhimillisyysjutuista nyt puhumattakaan - höpönpöppöä moiset. Sillä meillä on tässä nyt käsillä omikron ja long covid.
"Mutku jos Raimo 73v Orimattilasta saa long covidin, nii on se kato aika ikävä kohtalo sille Raimolle! Haluisikko itte olla siinä Raimon paikalla? Ei noilla sun luettelemilla rajoitusten haittapuolilla oo hei mittää väliä ku kyse on terveydestä. Joo noi sun mainitsemat jutut haittaa päivittäin satojatuhansia ihmisiä, mut ei me olla ennenkää täällä enemmistön etu edellä menty. Ei auta 1/miljoona todennäköisyydet siinä, jos saakin sen long covidin. Ei oo leikinasia hei. Silläkään ei kato oo väliä, vaikka jokainen meistä voikin saada aivoverenvuodon tai sydänkohtauksen jokaikinen sekunti elämästämme. Ei ne oo pahoja juttuja ollenkaa tän long covidin rinnalla. Long covid live rajoitukset!"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös