Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 954 086
  • 81 126

finmos21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tilanne on toki muuttunut, uusi variantti ja esimerkiksi rokotukset ovat edistyneet, mutta keväällä todettiin näin (linkki Iltalehden uutiseen 3.4.2021):
Tehohoidossa oli viime kuussa enemmän koronapotilaita kuin koskaan aiemmin
"Raportista käy ilmi, että maaliskuussa 2021 osastoille tuotiin hoitoon ennätysmäärä COVID-19-positiivisia tehohoitopotilaita. Kuukauden 28. päivään mennessä potilaita oli tullut 133. Viime viikkoina valtakunnallisesti eniten tehohoitopotilaita oli yhtäaikaisesti 64 (23.3.). Koko maan tehohoidon kapasiteetti ei ole kuitenkaan ollut missään vaiheessa vaarassa ylikuormittua."

Mikähän on luku marras-joulukuun osalta, päivittäisissä luvuissa ollaan ilmeisesti maaliskuun tasolla/hieman korkeammalla? Ja vertautuuko lainkaan nykytilanne kevääseen, ihmetystä herättää siinä tapauksessa että jos huippulukema oli 64 ja ei oltu lähellä ylikuormittumista, mutta nyt ollaan sotatilassa?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tilanne alkaa näyttää siltä että rokottamattomat alkavat olla melko suuri ongelma. Ottamatta kantaa siihen onko tauti niin tappava että mitään rokotuksia tarvitaan niin kyllähän tämä sairaaloiden kuormitus alkaa olla kestämätön.

Se että rokottamaton joutuu suuremmalla todennäköisyydellä rasittamaan sairaaloita on todellinen ongelma. Ymmärrän ettei ihmisiä voida pakottaa ottamaan rokotusta ja ymmärrän tavallaan nämä protestitkin. Faktaa on kuitenkin se, että teho on liian tukossa ja siinä kärsii sitten muutkin sairaat. Eihän nämä teho-osastot olleet ennen koronaakaan sellaisessa kunnossa että siellä mitenkään kauheasti olisi ylimääräistä tilaa.

Rokottamattomat eivät tietenkään haluaisi että heidän vapaata liikkumista rajoitettaisiin, mutta kun taudin iskiessä ei heidän hoitoon pääsyäkään voi kieltää niin kyllä tässä alkaa olla vaihtoehdot vähissä tehojen kuormituksen laskemiseksi.

Täyden annoksen saaneiden liikkumisen rajoittamista en juuri nyt ymmärrä, koska näyttö siitä on melko hyvä etteivät nämä järjestelmää rasita.
Hyvä kirjoitus ja vastaat viimeisessä kappaleessa itse siihen, mistä asiantuntijoiden mukaan on kyse. Kolmannen rokotteen saaneet voivat taruttaa muita kolmannen rokotteen saajia, kahden rokotteen saajia, yhden rokotteen saajia ja rokottamattomia. Siksi meidänkin oikeutta liikkua ja harrastaa rajoitetaan.

Tehon lääkärit ja henkilökunta ovat viestineet rajoitusten puolesta. Isolla äänellä ja monta kertaa. Paras tulos saadaan omikronin kanssa edellä olevasta syystä ilmeisesti kaikkien liikkumista ja kontakteja rajoittamalla.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
WTF. Mika Salminen (vapaasti lainattu): Korona on tullut jäädäkseen ja ei ole kovin kestävä tilanne, että joka syksy kun flunssakausi syntyy, niin lyödään uusia rajoituksia. Myöskin terveydenhuoltojärjestelmän rakennetta kyseenalaistettu. Ja loppuun vielä, että tämähän on sitten ihan päättäjien vastuulla, miten toimitaan.

Toki tuo oli ihan no brainer lausunto, mutta kiva että sen sanoo ääneen myös joku jolla natsoja.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Hyvä kirjoitus ja vastaat viimeisessä kappaleessa itse siihen, mistä asiantuntijoiden mukaan on kyse. Kolmannen rokotteen saaneet voivat taruttaa muita kolmannen rokotteen saajia, kahden rokotteen saajia, yhden rokotteen saajia ja rokottamattomia. Siksi meidänkin oikeutta liikkua ja harrastaa rajoitetaan.
Mutta eihän se ole ongelma, että tartuntoja tulee, vaan pikemminkin se, että rokottamattomat joutuvat niistä sairaalaan keskimäärin paljon todennäköisemmin kuin rokotetut. Eli suomeksi se ainoa asia, josta tässä pitää olla huolissaan johtuu rokottamattomista. Eli siis sairaalakapasiteetin ylikuormittuminen.
 
F

Flonaldo

Onko näin? Eilen ainakin Boris ilmoitti, että mitään uusia rajoituksia ei pistetä toistaiseksi päälle, vaikka odotusarvo oli, että eilen olisi tapahtunut jotain sen suhteen.

Boriksen johtopäätös (no ei ihan kirjaimellisesti hänen) olikin se, että ei uusia rajoituksia vielä näillä näytöillä.
UK:n tilanteesta hyvä huomioida, että maassa on meneillään sellainen 50 % lockdown todellisuudessa.

Viime viikonlopulta liki kaikki Valioliigan ottelut peruttu. Ei varovaisuuden takia, vaan koska kaikilla pelaajilla omikron. Viime ja tällä viikolla teatterit ym. ovat peruneet puolet näytöksistään - jälleen koska kaikilla näyttelijöillä omikron. Jouluviikoiksi täyteen buukatut ravintolat ovat menettäneet 70-80 % varauksistaan, kun jengi perunut ne joko oma-aloitteisesti tai sen takia, että varaajilla omikron tai karanteeni.

Tämä alkoi jo hieman aiemmin, mutta kun "mikasalminen" viime viikon lehdistötilaisuudessa linjasi jyrkästi Nyt. Ei. Ole. Oikea. Aika. viettää mitään muuta kuin perhejoulu ja priorisoida se, oli se viimeinen pisara.

Boriksen ei tarvitse siis rajoituksia laittaa, kun tuollainen 50 % lockdown on tapahtunut a) ihan sairastumisten myötä ja b) ihmiset ovat itse ottaneet ohjat käsiinsä.

Eikä Boriksella tietysti ole valtuuksiakaan enää rajoituksia määrätä - tältä osin pääministeri vain nimellisesti. Yksi ministeri jo erosi koronapassin hyvin rajallisen käyttöönoton vuoksi, hallituksen ministereistä valtaosa vastustaa niitä ja nämä viimeisimmät hyvin rajalliset uudet menivät parlamentissa läpi vain opposition kannatuksen myötä. Jos Boris ennen joulua yrittäisi rajoituksia laittaa ennen joulua vielä, oma puolue antaisi fudut.

Joten rajoituksettomuus on seurausta näistä kahdesta tekijästä: siitä että se kontaktien väheneminen on jo tapahtunut ja toisaalta ei ole toimivaltaa.

edit. Vielä lisättävä, että hallituksen uskottavuuskin rajoitusten suhteen aika rajallinen. Joulukuun ajan joka päivä on ollut mediassa uusi raportti ja kuvia siitä kuinka Downing Streetillä ja ministeriöissä biletettiin viime joulua ennen, kun kaikilla muilla maassa oli erittäin kovat rajoitukset. Laajasti ihmiset eivät enää siis mahdollisesti tottelisi sen takia, kun hallitus ja Boris niin sanoo, vaan koska itse näkevät järkevänä ja luottavat taas asiantuntijoihin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Onhan siellä kouluja käyneitä melkoisesti:

Heikki Peltola - Infektiotautiopin emeritusprofessori (03/2020)

Paul Lillrank - Tuotantotalouden professori, Aalto-Yliopisto (09/2021)

Rauli Mäkelä - Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri (09/2021)

Pekka Timonen - Lääkäri, bioteknologi (11/2021)

Tamara Tuuminen - Lääketieteellisen mikrobiologian dosentti (09/2021)

Ville-Veikko Elomaa - Yleiskirurgian, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri (10/2021)

Kirsi Kautiainen - Terveystaloustieteen tohtori, ex- THL:n asiantuntija (04/2021)(11/2021)

Tapio Puolimatka - Filosofian dosentti, kasvatustieteen emeritusprofessori (11/2021)

Ja tuossa oli vain murto-osa, mutta noita mitä äkkiä löysin. Mää oon piikkini hakenut ja periaatteessa astman takia riskiryhmäläinen, mutta en silti kyllä jaa täysin tuota ajatustas, että rokottamattomat foliohatut on syypää kaikkeen.

Kuolleisuus per tartunta eri ikäryhmillä on tälläinen ja epäilen, että 80 vuotiaat tai vanhemmat eivät ole foliohattuja. Eikä 70-80 vuotiaatkaan. Tehohoitopotilaistakin prosentuaalisesti vanhat ovat enemmistö, siihen en äkkiä vaan löytänyt statistiikkaa (en jaksanu etsiä). Noissa voi joissain pilkkuvirhe olla, kun nuo äkkiä laskin. Nopsaan ne kyl tarkistin, eli pitäs olla oikein.

0-30v 0%

30-40v 0,03%

40-50v 0,078%

50-60v 0,3%

60-70v 1,17%

70-80v 6%

80 vuotta tai vanhemmat 22%

Tässä helposti haetaan syitä niistä, jotka eivät muottiin taivu, mutta tilastollisesti ne foliohatut eivät "syyllisiä" ole. Syy on se, että vanha ihminen ei vaan kestä pöpöjä niin hyvin, kuin nuori ja perussairauksia omaavat ovat huonommassa asemassa kuin muut, mitä sairauteen tulee.
Jos joku laittaa nimensä Puolimatkan kanssa samaan kirjelmään niin uskottavuus on lähellä nollaa
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
On siinä lukiolaisilla muuten ollut hieno koulutaival viimeiset pari vuotta, kun viidesosa on oltu koulussa ja loput ajat tietokoneen välityksellä kotona. Vanhojen tanssitkin varmaan pelattu läpi Simsin kautta.
Älähän nyt, keväällä saadaan ehkä ylioppilasjuhlat kahden metrin turvavälein ja koulun pihalla maskit naamalla kolme sotilaallista varovaista taputusta kaikille. Sitten miespuoliset pääsevät sen jälkeen armeijaan istumaan kasarmin takapihalle telttoihin maskit naamalla ilman sotilasvaloja, sotkua, iltalomia tai muitakaan mukavuuksia. Onkohan se nyt 2003 vai 2004-syntyneiden ikäluokka joilta on suunnilleen kaikki mahdollinen ikään kuuluva hauska jo peruttu ja lisää luvassa?

Luojan kiitos että itse ehdin käydä nuo alta pois ennen tätä.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Hyvä kirjoitus ja vastaat viimeisessä kappaleessa itse siihen, mistä asiantuntijoiden mukaan on kyse. Kolmannen rokotteen saaneet voivat taruttaa muita kolmannen rokotteen saajia, kahden rokotteen saajia, yhden rokotteen saajia ja rokottamattomia. Siksi meidänkin oikeutta liikkua ja harrastaa rajoitetaan.

Tehon lääkärit ja henkilökunta ovat viestineet rajoitusten puolesta. Isolla äänellä ja monta kertaa. Paras tulos saadaan omikronin kanssa edellä olevasta syystä ilmeisesti kaikkien liikkumista ja kontakteja rajoittamalla.
Mutta millä tavalla edes kolmen kuukauden sulku auttaisi tähän? Meillä olisi tämän jälkeen enemmän kolmannen ja toisen annoksen saaneita, mutta tuskin juurikaan enempää ensimmäisen annoksen saaneita. Olen itsekin saanut rokotteet nuorena henkilönä melko myöhään, sillä Varsinais-Suomessa oli organisoinnissa hieman ongelmia. Tilanne on kuitenkin jo pitkään ollut se, että rokottamattomat olisivat kyllä saaneet rokotuksen, mikäli he sen suostuisivat ottamaan. Mikäli siis nyt suljetaan suojellaksemme heitä, eivät he kyllä sulunkaan jälkeen sitä rokotetta omista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mutta eihän se ole ongelma, että tartuntoja tulee, vaan pikemminkin se, että rokottamattomat joutuvat niistä sairaalaan keskimäärin paljon todennäköisemmin kuin rokotetut. Eli suomeksi se ainoa asia, josta tässä pitää olla huolissaan johtuu rokottamattomista. Eli siis sairaalakapasiteetin ylikuormittuminen.
Tartunnat eivät sinänsä ole ongelma. Kyse on siitä, keihin ne kohdistuvat ja miten sen voi estää. Aiemmin kirjoitin, että hallitus ei lähde perustuslakivaliokuntaa haastamaan koronapassilla, jossa rokottamattomat jätetään ulos viraomaisten päätöksillä. Tämä ei toimi enää samalla tavalla kuin deltan kanssa, vaan rokotetut voivat levittää omikronia todennäköisesti aiempaa helpommin.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
UK:n tilanteesta hyvä huomioida, että maassa on meneillään sellainen 50 % lockdown todellisuudessa.

Viime viikonlopulta liki kaikki Valioliigan ottelut peruttu. Ei varovaisuuden takia, vaan koska kaikilla pelaajilla omikron. Viime ja tällä viikolla teatterit ym. ovat peruneet puolet näytöksistään - jälleen koska kaikilla näyttelijöillä omikron. Jouluviikoiksi täyteen buukatut ravintolat ovat menettäneet 70-80 % varauksistaan, kun jengi perunut ne joko oma-aloitteisesti tai sen takia, että varaajilla omikron tai karanteeni.
Värikynän takaa ”liki kaikki ottelut” = 60% otteluista ja ”kaikilla pelaajilla omikron” = peruuntuneiden pelien pelaajista hatusta vedettynä ehkä 20 prosentilla koronatartunta. Vaikka toisella joukkueella olisi 0 pelaajaa pois niin hankala sitä on pelata kun vastustajaa ei ole.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tartunnat eivät sinänsä ole ongelma. Kyse on siitä, keihin ne kohdistuvat ja miten sen voi estää. Aiemmin kirjoitin, että hallitus ei lähde perustuslakivaliokuntaa haastamaan koronapassilla, jossa rokottamattomat jätetään ulos viraomaisten päätöksillä. Tämä ei toimi enää samalla tavalla kuin deltan kanssa, vaan rokotetut voivat levittää omikronia todennäköisesti aiempaa helpommin.
Rokotetut voivat kyllä levittää omikronia tehokkaasti, mutta sillä on huomattavan paljon vähemmän mitään väliä kuin vaikkapa deltan kanssa, jos kaikilla olisi rokotesuoja. Eli estämisen ei pitäisi olla edes minkäänlainen tähtäin - etenkin kun se tuskin on edes mitenkään mahdollista - vaan sen, että rokottamattomat eivät saisi tautia. Se taas onnistuisi helpoiten rajoittamalla rokottamattomien liikkumista julkisilla paikoilla voimakkaasti. Toisin sanoen: koronapassi --> rokotepassi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mutta millä tavalla edes kolmen kuukauden sulku auttaisi tähän? Meillä olisi tämän jälkeen enemmän kolmannen ja toisen annoksen saaneita, mutta tuskin juurikaan enempää ensimmäisen annoksen saaneita. Olen itsekin saanut rokotteet nuorena henkilönä melko myöhään, sillä Varsinais-Suomessa oli organisoinnissa hieman ongelmia. Tilanne on kuitenkin jo pitkään ollut se, että rokottamattomat olisivat kyllä saaneet rokotuksen, mikäli he sen suostuisivat ottamaan. Mikäli siis nyt suljetaan suojellaksemme heitä, eivät he kyllä sulunkaan jälkeen sitä rokotetta omista.
Kyse onkin mielestäni ajan ostamisesta. Mitä korkeampi on kolmannen rokotteen ottaneiden määrä, sitä vähemmän tulee kakkoselta ja ykköseltä kuormitusta. Esim omassa tuttavapiirissäni on otettu nopeasti syksyllä ykkönen ja kakkonen. Kolmosta ei nuorisolla vielä juuri olekaan. Joskus 2/2022 tai 3/2022 tilanne on parempi.

Kun koronapassi palaa, varmaan menee kolmonenkin, jos se tulee esim festareille ja ravintolaan pääsyn ehdoksi. Kaikki eivät näin toimi, mutta mitä enemmän toimitaan, sitä parempi tilanne.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Rokotetut voivat kyllä levittää omikronia tehokkaasti, mutta sillä on huomattavan paljon vähemmän mitään väliä kuin vaikkapa deltan kanssa, jos kaikilla olisi rokotesuoja. Eli estämisen ei pitäisi olla edes minkäänlainen tähtäin - etenkin kun se tuskin on edes mitenkään mahdollista - vaan sen, että rokottamattomat eivät saisi tautia. Se taas onnistuisi helpoiten rajoittamalla rokottamattomien liikkumista julkisilla paikoilla voimakkaasti. Toisin sanoen: koronapassi --> rokotepassi.
En ole lainkaan toista mieltä.

Kyse on siitä, että yritän avata miksi THL ja hallitus toimivat kuten toimivat. Taustalla on ihan median perusteella kirjoittamiani syitä. Marinin hallitus haluaa rajoittaa kaikkia ja arvaan, että Kok ja PS toimisivat tilanteessa 100 % samoin. Ei lähdetä haastamaan perustuslakivaliokuntaa ja asiantuntijoita vain rokottamattomien rajoituksella lakiuudistuksen tai tulkinnan kautta. Vaalitkin vaikuttavat.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
UK:n tilanteesta hyvä huomioida, että maassa on meneillään sellainen 50 % lockdown todellisuudessa.

Viime viikonlopulta liki kaikki Valioliigan ottelut peruttu. Ei varovaisuuden takia, vaan koska kaikilla pelaajilla omikron. Viime ja tällä viikolla teatterit ym. ovat peruneet puolet näytöksistään - jälleen koska kaikilla näyttelijöillä omikron. Jouluviikoiksi täyteen buukatut ravintolat ovat menettäneet 70-80 % varauksistaan, kun jengi perunut ne joko oma-aloitteisesti tai sen takia, että varaajilla omikron tai karanteeni.
Nyt on sitten ihan "pientä" liioittelua ilmassa. Koitahan pysyä totuudessa!
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kyse onkin mielestäni ajan ostamisesta. Mitä korkeampi on kolmannen rokotteen ottaneiden määrä, sitä vähemmän tulee kakkoselta ja ykköseltä kuormitusta. Esim omassa tuttavapiirissäni on otettu nopeasti syksyllä ykkönen ja kakkonen. Kolmosta ei nuorisolla vielä juuri olekaan. Joskus 2/2022 tai 3/2022 tilanne on parempi.

Kun koronapassi palaa, varmaan menee kolmonenkin, jos se tulee esim festareille ja ravintolaan pääsyn ehdoksi. Kaikki eivät näin toimi, mutta mitä enemmän toimitaan, sitä parempi tilanne.
Paljonko ykköset ja kakkoset tällä hetkellä kuormittaa? Myönnän itselläni olevan vähän vanhaa tietoa, mutta sen mukaan kuitenkin merkittävin kuormittaja on ollut rokottamattomat, eikä ykkösiä ja kakkosia ole nostettu esiin niin että olisin tämän huomannut.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tällä hetkellä kun töissä linssin toisella puolella katselen ihmisten jouluhysteriaa hypermarketissa niin kyllä on surullinen olo. No onneksi täällä tuo ei leviä.

Siis en itsekään nauti ruokakauppojen ruuhkahuipuista, mutta mikä nyt olisi vaihtoehto? Sallia isoon markettiin vain 10% "kapasiteetista? Vai sallia ainoastaan kotiinkuljetukset?

Oli duopolistamme mitä mieltä hyvänsä, kyllä kiireiset hypermarketit ovat oleellinen osa taloutemme rattaita ja merkittävä työllistäjä. -Menköön edes heillä hyvin.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Se että rokotteen ottamiseen ylipäätään vaaditaan se porkkana tai sen ottamattomuudella yritettäisiin kiristää hallitusta.

Kuten aiemmin mainitsin, porkkanaa kokeiltiin ja se ei toiminut. Nyt sitten tarvitaan keppiä.

Jos sitä kutsutaan kiristämiseksi, että vaaditaan hallitukselta toimintasuunnitelma, jolla taklataan suurinta ongelmaa tässä kriisissä(rokotteista kieltäytyjät), niin hurjaksi on mennyt.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Kyse on siitä, että yritän avata miksi THL ja hallitus toimivat kuten toimivat. Taustalla on ihan median perusteella kirjoittamiani syitä. Marinin hallitus haluaa rajoittaa kaikkia ja arvaan, että Kok ja PS toimisivat tilanteessa 100 % samoin. Ei lähdetä haastamaan perustuslakivaliokuntaa ja asiantuntijoita vain rokottamattomien rajoituksella lakiuudistuksen tai tulkinnan kautta. Vaalitkin vaikuttavat.

Kuitenkaan Marinille ei tuottanut mitään vaikeuksia sanoa syksyllä suoraan, että rokottamattomien panttivangiksi emme jää.

Ja mikä tilanne on nyt?
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten aiemmin mainitsin, porkkanaa kokeiltiin ja se ei toiminut. Nyt sitten tarvitaan keppiä.

Jos sitä kutsutaan kiristämiseksi, että vaaditaan hallitukselta toimintasuunnitelma, jolla taklataan suurinta ongelmaa tässä kriisissä(rokotteista kieltäytyjät), niin hurjaksi on mennyt.
Jos keinona käytetään sitä, että jätetään kolmas rokote ottamatta, kuulostaa se hieman kiristykseltä. Vaatiminen on toki ihan ok.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuolla aiemminhan tuotiin esille tilasto Brittein Saarilta, että Omikron-tapauksista alle promille joutuu sairaalaan ja kuolleita on 0,1 promillea.

Että sellasta tästä Omikronista.
Tuo nyt taisi olla jonkun tekemä laskelma tupakkiaskin kanteen, joka perustui varsin vähäiseen ja kyseenalaiseen dataan. Jättäisin huomiotta.

Kunnon dataa Omikronista taitaa olla toistaiseksi vain Etelä-Afrikasta, ja se viittaa hieman deltaa lievempää tautia aiheuttavaan varianttiin. Mutta Etelä-Afrikan nuorempi ja osin aiemmista varianteista immuniteettia saanut väestö tekee vaikeaksi vertailun eurooppalaisiin maihin.

Joten vielä on vähän aikaista sanoa, kuinka paljon deltaa lievempi omikron on, vai onko sittenkään. Varhaiset merkit on kyllä toivoa herättäviä, mutta varmuutta ei vielä ole.

Monella tuntuu muuten olevan se käsitys, että taudin väistämättä täytyy mutatoitua lievemmäksi ajan kuluessa. Näin ei koronan tapauksessa ole, sillä virus on jo ehtinyt levitä eteenpäin siinä vaiheessa kun potilaan vointi huononee. Se variantti mikä leviää nopeimmin, leviää nopeimmin, vaikka potilaat myöhemmin joutuisi kuinka huonoon kuntoon. Jos omikron on paljon lievempi variantti niin kävipä tuuri. Sen ei tarvitsisi olla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Paljonko ykköset ja kakkoset tällä hetkellä kuormittaa? Myönnän itselläni olevan vähän vanhaa tietoa, mutta sen mukaan kuitenkin merkittävin kuormittaja on ollut rokottamattomat, eikä ykkösiä ja kakkosia ole nostettu esiin niin että olisin tämän huomannut.

Muistelisin, että marraskuussa oli luokkaa 70 prosenttia rokottamattomien kuormitus sairaalahoidossa. Teholla sitten luokkaa 80-90 prosenttia.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
En ole lainkaan toista mieltä.

Kyse on siitä, että yritän avata miksi THL ja hallitus toimivat kuten toimivat. Taustalla on ihan median perusteella kirjoittamiani syitä. Marinin hallitus haluaa rajoittaa kaikkia ja arvaan, että Kok ja PS toimisivat tilanteessa 100 % samoin. Ei lähdetä haastamaan perustuslakivaliokuntaa ja asiantuntijoita vain rokottamattomien rajoituksella lakiuudistuksen tai tulkinnan kautta. Vaalitkin vaikuttavat.

Jep, toisin sanoin tämä olisi voitu välttää paremmalla lainvalmistelulla. Esimerkiksi muissa Pohjoismaissa koronapassisäädökset mahdollistavat enemmän varianssia. Millä jostain syystä laadittiin vain täsmälleen kaikki EU-todistukset kattava malli - ei kylläkään siksi, ettei muu olisi voinut mennä pevistä läpi, vaan todennäköisesti poliittisista syistä. Sitä saagaa sitten maksetaan tällä, että ainoa mahdollisuus on sulkea asiat myös rokotetuilta.

Viivyttely, hidastelu, säädösten vaihtoehdottomuus. Maan hallitus ei nyt valitettavasti hoitanut tässä hommiaan. Siinä valossa yhä useampi kansalainen miettinee, miksi heidän pitäisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös