Koita nyt päästä yli tuosta traumastasi, että työpaikalla käynti olisi jotain kyttäämistä. Meillä on paljon ihmisiä jotka tekevät normiaikoinakin etänä 1-4 päivää viikosta riippuen vähän työnkuvasta ja kyllä sen huomaa, että ne jotka eniten ovat etänä eivät kaikkea tarvittavaa tietoa yhtä hyvin saa kuin muut. Tämä näkyy jopa henkilöiden pidemmän ajan urakehitykseksessä. Monet asiat vahvistuvat epävirallisissa kanavissa, kahvitunneilla ja muilla kun eihän kaikkia kanavia, sharepointeja, introja ja yammereita jaksa seurata. Kahvitunnit ovat useimmiten hyvä asia. Joskus kaljalla käyminenkin.
Ihan ensimmäinen linkki, joka tulee kun laittaa googleen hakusanaksi "innovaatioiden synty" kertoo, että
"
Vuorovaikutus on oleellista innovaatioiden kehittymisessä. Nykyaikaiset viestintävälineet mahdollistavat entistä tiiviimmän vuorovaikutuksen, jossa sijainnilla ja ajalla on aiempaa vähemmän merkitystä. Toisaalta sijainti on edelleen hyvin tärkeää. Lähellä toisiaan sijaitsevat ihmiset ja yritykset tapaavat ovat useammin ja helpommin yhteydessä toisiinsa ja vaihtavat tietoa, mikä auttaa innovaatioiden syntymisessä."
peda.net
Koko kaupungistumisen megatrendi perustuu siihen, että suuri joukko osaavia ihmisiä on läheisessä vuorovaikutuksessa keskenään. Me tiedämme myös hyvin että pelkän puheen osuus vuorovaikutuksesta on vain pieni osa ja ilmeet ja eleet jotka telcoissa jäävät näkemättä muodostavat merkittävän osan kaikesta viestinnästä.
Telcot ovat suht.toimivia työkaluja tiukan agendan mukaan menevien status tms meetingien kanssa, ja kahden tai kolmen tutun henkilön välillä normiasiat hoituvat kivasti, mutta yli neljän hengen joukolla aitoa keskustelua johon kaikki osallistuisivat tasavertaisesti ei enää synny ja jos osallistujat ovat tuntemattomia toisilleen tai pitäisi puhua vierasta kieltä, niin sitten se on jo valtaosalle suomalaisista no go.