On muuten melkoista takapakkia urheilutapahtumille, että Krista Kiuru otti asian hoitaakseen. Tai näin ainakin pelkään. Kosonen oli sentään avoin tapauskohtaiselle harkinnalle kunkin stadionin kohdalla. Kiurun kaltainen hyysääjä ei taida hyvää tietää.
Avaatko vähän? Viimeksi ollut keskiviikkopäivänä yhtä vähän tai vähemmän uusia tartuntoja 4.3. Keskellä viikkoa on saatu aina korkeimmat luvut. Tämän päivän luku 24 on siinä suhteessa todella alhainen.Kokonaisuudessa voi sanoa, että parhaan tilanteen jälkeen on uusien tapauksien keskiarvossa tullut maltillista nousua (koulujen avaamisen jälkeen). Lisäksi tehtyjen testien määrää on vähentynyt, mutta positiivisten osuus on kasvanut selvästi. Helsingissä kasvusuunta on mielestäni hieman kriittinen, tuossa on mahdollista, että tartunnat pääsevät leviämään pahasti.
Voi elämäni kevät :D Aika on rahaa tässä tapauksessa. Kososella sen olisi toki pitänyt pysyä koko ajan, mutta hyvä kait näin. Aivan omituista säätämistä.Asia siirtyi eilen takaisin Kososelle. Erikoista pompottelua: urheilun katsomorajoitusten vastuuministeriö vaihtui taas – määräaika meni jo
Kokonaisuudessa voi sanoa, että parhaan tilanteen jälkeen on uusien tapauksien keskiarvossa tullut maltillista nousua (koulujen avaamisen jälkeen). Lisäksi tehtyjen testien määrää on vähentynyt, mutta positiivisten osuus on kasvanut selvästi. Helsingissä kasvusuunta on mielestäni hieman kriittinen, tuossa on mahdollista, että tartunnat pääsevät leviämään pahasti.
Avaatko vähän? Viimeksi ollut keskiviikkopäivänä yhtä vähän tai vähemmän uusia tartuntoja 4.3. Keskellä viikkoa on saatu aina korkeimmat luvut. Tämän päivän luku 24 on siinä suhteessa todella alhainen.
Katsoin viikon keskiarvoa, en yksittäistä päivää. Jos oikein laskeskelin, niin testien määrä on vähentynyt huippuluvuista n 30% (19.5) ja vastaavasti positiivisten testien osuus on noussut vajaat 30 %.
Maailmalta on lausunnoissa sanottu, että positiivisten tapausten pitää olla alle 10% testatuista, että voidaan olettaa testauksen olevan riittävää.Katsoin viikon keskiarvoa, en yksittäistä päivää. Jos oikein laskeskelin, niin testien määrä on vähentynyt huippuluvuista n 30% (19.5) ja vastaavasti positiivisten testien osuus on noussut vajaat 30 %.
18.5.-24.5. annetuista näytteistä löytyi 236 ja 25.5.-31.5. annetuista 226 tartuntaa. Viikkokeskiarvo on siis laskussa, ei nousussa. Toki edellisviikon viikonlopulle voi löytyä vielä joitakin tartuntoja tässä vaiheessa. Mutta tuskin yli kymmentä.Katsoin viikon keskiarvoa, en yksittäistä päivää. Jos oikein laskeskelin, niin testien määrä on vähentynyt huippuluvuista n 30% (19.5) ja vastaavasti positiivisten testien osuus on noussut vajaat 30 %.
18.5.-24.5. annetuista näytteistä löytyi 236 ja 25.5.-31.5. annetuista 226 tartuntaa. Viikkokeskiarvo on siis laskussa, ei nousussa. Toki edellisviikon viikonlopulle voi löytyä vielä joitakin tartuntoja tässä vaiheessa. Mutta tuskin yli kymmentä.
Tämä nyt oli taas aikamoinen rimanalitus "maailmalta". Eli 100 testiä päivässä on Suomessa "riittävää", jos niillä saadaan 10 positiivista tulosta?Maailmalta on lausunnoissa sanottu, että positiivisten tapausten pitää olla 10% testatuista, että voidaan olettaa testauksen olevan riittävää.
Omat lukuni ovat myös oikein, eli mitenkäs tämä asia ratkaistaisiin? Jos tarkastelujaksot ovat 17.-23.5. ja 24.-30.5., viikkokeskiarvo nousee, mutta jos ne ovat 18.5.-24.5. ja 25.5.-31.5., viikkokeskiarvo laskee. Eikö viikko yleensä ala maanantaista ja pääty sunnuntaina?"Tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson aikana (24.-30.5.) todettiin 245 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli 4 tapausta 100 000 asukasta kohden. Edellisellä seurantajaksolla (17.-23.5.) vastaavat luvut olivat 227 uutta tapausta ja ilmaantuvuus 4 tapausta 100 000 asukasta kohden.
- Raportointiviiveet voivat vaikuttaa tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson lukumääriin. Näin ollen tuoreimman seurantajakson perusteella ei voida vetää varmoja johtopäätöksiä tapausmäärien noususta tai laskusta."
Testausmäärien kehittyminen johtuu edelleen siitä, että ei ole enempää testattavia. Suurempi positiivisten suhteellinen määrä taas johtuu siitä, että vähemmät kadun tallaajat menevät sinne sitä epäillen ja taas jatkuvasti isoa osaa positiivisia tapauksia edustaneet hoitoalan työntekijät (esimerkiksi) edelleen testataan aktiivisesti ja sieltä tartuntoja edelleen löytyy.
Omat lukuni ovat myös oikein, eli mitenkäs tämä asia ratkaistaisiin? Jos tarkastelujaksot ovat 17.-23.5. ja 24.-30.5., viikkokeskiarvo nousee, mutta jos ne ovat 18.5.-24.5. ja 25.5.-31.5., viikkokeskiarvo laskee. Eikö viikko yleensä ala maanantaista ja pääty sunnuntaina?
Jäi sana alle pois. Muokkasin viestiä.Tämä nyt oli taas aikamoinen rimanalitus "maailmalta". Eli 100 testiä päivässä on Suomessa "riittävää", jos niillä saadaan 10 positiivista tulosta?
Tämä selventää aika paljon, heh. Muokkaan tuon aikaisemman vastaukseni.Jäi sana alle pois. Muokkasin viestiä.
Niin nuo asiantuntijoiksi itseään tituleeraavat väittää, että kun testituloksissa on alle 10 pinnaa positiivisia, niin testaus on tarpeeksi laajaa.
Kuuluisia viimeisiä sanoja?Luotin THL:n seurantaan.
Mutta eikö ollutkin helpottava tieto, että tartuntojen määrä ei olekaan nousussa, vaan laskussa?
Otetaanpa myös Suomen COVID-19 -tartuntojen kokonaismäärän kasvuvauhti:
1-2K - 10 päivää
2-3K - 7 päivää
3-4K - 8 päivää
4-5K - 10 päivää
5-6K - 11 päivää
Edelleen Helsingissä kaikki testataan. Kesän myötä vaan kausittaisten flunssien määrä laskee joten ihmisiä joilla on oireita jotka voisi viitata koronaan on vähemmän kuin aiemmin keväällä oli. Kokonaislevinneisyys väestössä on vaan niin alhaista että satunnaistestaaminen oireettomien joukosta ei käytännössä toisi mitään tulosta joten sitä on aika turha yrittää.Toivottavasti asia on juuri näin. Helsingissä olisi kyllä minusta syytä pyrkiä testaamaan enemmän, jos tuota "testaa, jäljitä, eristä" halutaan noudattaa. Siellä tilanne voi vielä päästä leviämään.
Tämä saattaa muuten olla jopa suuri terveysriski, kun jo nyt muutenkin bakteerikannat pienenee jatkuvasti liiallisen hygienian takia ja esim allergiat yleistyy todella kovaa tahtia. Antibiootteja syödään pienempäänkin angiinaan on ja tuhotaan omaa vastustuskykyä aivan turhaan.Mielenkiintoista nähdä, miten tämä pandemia muuttaa ihmisten käyttäymistä ja jatkossa eri tautien leviämistä. Palaako kättely ikinä takaisin? Minuun on todella vahvasti iskostunut jo käsienpesu ja kosketuspintojen vältteleminen, samaten myös turvaväli ihmisiin. Kausi-influessan luulisi ainakin heikkenevän jatkossa, miksei myös norot sun muut.
Ja pakko myöntää, että keskimäärin on aika kivaa olla terve ja jättää ne flunssat sun muut sairastamatta. Jos näillä pienillä muutoksilla omaan elämäntapaan saa sairastelut vähemmälle, niin jatkan erittäin mielelläni.
Jos näin olisi, niin silloin ei varmaan suositeltaisi koskaan muutenkaan säännöllistä käsienpesua tai muutakaan perushygieniaan kuuluvaa.Tämä saattaa muuten olla jopa suuri terveysriski, kun jo nyt muutenkin bakteerikannat pienenee jatkuvasti liiallisen hygienian takia ja esim allergiat yleistyy todella kovaa tahtia. Antibiootteja syödään pienempäänkin angiinaan on ja tuhotaan omaa vastustuskykyä aivan turhaan.
Taudit tulkee kovimpina, kuin koskaan tulevaisuudessa ja jengiä lakoo yskään. No toivottavasti näin ei käy.