On tainnut painua ihan itsestään tämän paniikin takia. Varautuvatko yritykset kausi-influenssaankin? Esimerkiksi lentoliikenne on lamaannuksissa, vaikka kaikki lääketieteellinen tieto osoittaa, että riski terveelle työikäiselle väestölle on minimaalinen.
Yritykset seuraavat THL:n ja muiden maiden vastaavia viranomaisia, monikansallinen voi joskus seurata toisen maan tiukempaa kantaa. THL yms seuraavat taas WHO:n kantaa, joka on että sen (koronan) kanssa ei ole leikkimistä, vaan pandemia-ohjeistus otettava käyttöön, johtajan sanoin ”tämä ei ole harjoitus”.
Sama kuin joku sanois että ripuli ja norovirus on sama asia.
Hälläväliä-asenteella tämä leviäisi aivan kaikkialle ja päästessään vapaasti esimerkiksi useisiin vanhustentaloihin ja avohuoltoloihin tuhoa tulisi aivan kohtuuttomasti, italiassakin pitkälle toista sataa kuollutta parissa viikossa. Vaikka tämä on vähemmän tappava kuin joku x tai y, ei sillä ole väliä koska sen liikkumista pitää yksiselitteisesti estää, ettei aseta muita vaaraan.
Koska tämä on vain kolme kuukautta vanha tauti, on se vieläkin pitkälti tuntematon. Joskus kolmen-neljän vuoden päästä nähdään sitten oliko tarpeen olla niin ehdoton, mutta kaikkein typerintä olis se että päästetään se menemään ja huomattais että pienellä vaivalla homma ois jopa kokonaan estetty.
Koska tauti on kuitenkin ihan eri kuin influenssa, se leviää eri lailla. Siksi Kiinan karanteenit näyttää tällä hetkellä olleen liki täydellinen syy siihen miksi sairastuneita on vasta 100 tuhatta eikä kymmentä miljoonaa.