Mainos

Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 200 945
  • 81 140

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ymmärsinkö nyt oikein, että jäät etätöihin, koska hallituksen suositus etätyöstä jatkuu? Etkä siis siitä syystä, että kuulut riskiryhmään alentuneen immuniteetin vuoksi? Saatoin kyllä ymmärtää väärinkin, mutta pakko kysyä kun niin särähti korvaan tämä.

Työnantaja on vetänyt melko tiukalla linjalla etäilyjen osalta, nyt ~1,5kk aikana meidän osastolta on ollut vissiin kaksi ihmistä toimistolla. Nämäkin istuvat eri kerroksissa ja tilaa on enemmän kuin reippaasti ympärillä, kun yksin istuvat ovien takana, jotka eivät ihan jokaisen kulkukortilla normaalistikaan aukea. Molemmilla toki se tilanne, että kotona olisi tiettyjä muita työnantajan linjauksia aavistuksen hankala noudattaa ja tuota kautta tyhjä toimisto on heille himaa parempi vaihtoehto. Ok, yksittäisinä päivinä (esim. uusi henkilö saapuu) on tuolla ollut jotain koneiden luovutusta ja vastaavaa. Aivan alkuun maaliskuussa tosin oli hetken aikaa tarkoituksena rullata puolikkaalla porukalla etänä ja puolikkaalla toimistolla, tuota taisi kestää reilu viikon ennen kuin jokainen käskettiin kotiin. Tosin silloin riskiryhmäläiset eivät olleet rotaatioon laskettu, vaan "etänä kunnes toisin määrätään".

Oma uskomukseni on, että tuon hallituksen linjauksen takia etänä tulee vedettyä nyt hyvä tovi, sen verran tiukka on työnantajan linja etätöihin ollut ylipäätään ja riskiryhmäläisiin erityisesti. Oma oletukseni on, että tuonne toimistolle jonkin verran porukkaa lähiviikkoina menee, mutta tuo muodostuu ns. vapaaehtoisista (eli ne, joille etätyöt eivät eri syistä sovi) suurimmalta osin ja muilta osin mahdollisesti rotaatiolla riskiryhmiin kuulumattomilta jos se koetaan jostain syystä välttämättömäksi. Se on toki myös sanottava, että jos vertaa lukujen valossa ja ihmisiltä saadun palautteen osalta menoa, niin ei tämä porukan etätyö ole oikeastaan näkynyt osastotasolla. Yksilötasolla toki, osalle homma sopii hyvin ja osalle ei sitten millään.

Mutta, mulle tuo on siis ihan täysin fine. Ei mua huvita lähteä ottamaan riskejä, etätyöt eivät mulle ole mikään ongelma ja ensi viikolla tulee mittariin kuitenkin jo 2kk ilman edes vierailua samassa kaupunginosassa toimiston kanssa. Joskus helmikuussa tuli jo henkisesti valmistuttua siihen, että himassa on kohta hommia tehtävä. Sen verran tuolta työnantajan puolelta tuli erilaista toimenpidettä silloin, että asenne oli enemmän "koska mennään" kuin "mennäänkö". Ja kun lopulta työterveyslääkäriltä tuli maaliskuussa käsky lähteä toistaiseksi etäilemään, niin olin henkisesti valmistautunut olemaan syyskuuhun (eli ~6kk) asti poissa: ekana ulos ja vikana sisään. Totta helvetissä olisin mielummin toimistolla kuin kotona, mutta työtehtävien osalta on aika sama istunko kotisohvalla vai toimistolla kun suuri aika menee muutenkin etäyhteyksien kautta ihmisten istuessa eri maissa ja kaupungeissa.

Eli, vahva uskomus on siihen, että hallituksen linjaus varmisti sen, ettei riskiryhmään kuuluvana mulle ole ihan heti työnantajan puolelta tulossa mahtikäskyä hypätä dösään ja saapumaan toimistolle tekemään hommia, joiden hoitaminen ei onnistuisi suurelta osin tyystin samalla tavalla kotoa käsin. Ehkä toimistolle pitäisi eksyä vähintään x määränä päiviä kuukaudessa tai viikossa ilman tuota riskiryhmän statusta, mutta eiköhän tuo hallituksen linjaus ainakin pitänyt huolen siitä, että omalta kohdalta ainakin se kuukausi tai pari tule tehtyä töitä kotoa käsin.

edit: Sen verran tarkennusta, että kommentti mielummin hommien hoitamisesta toimistolla kuin kotona viittaa siis "normitilanteeseen", ei nykytilanteeseen. Nykytilanteessa ei rehellisesti sanoen kauheasti iske lähteä karsitun joukkoliikenteen kyydissä muutoinkin ruuhka-aikoina tuonne, mutta normioloissa olisi helvetin kiva nähdä nähdä työkavereita, vetää yhteisiä lounaita ja vastaavaa.
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä. Worldometersin tilastoista on kuitenkin jo selvinnyt, että taudin maailmanlaajuinen kuolleisuushuippu on ohitettu. Kuolleisuus on laskenut jo viisi prosenttia, mikä alkaa olla ihan huomattava pudotus. Samalla parantuneiden määrä kasvaa. Myös vakavien tapausten määrä on laskemaan päin, lievien ja vakavien tapausten suhde on 98-2. Onko virus muuttumassa jo lievemmäksi? Tartuntoja kuitenkin tulee ihan kiitettävää tahtia vielä.

Nyt onkin jännä nähdä mitä alkaa tapahtua kun joka maassa ainakin pienessä mittakaavassa rajoituksia poistetaan. Siitähän noita tilastoja on vaikea lukea kun ei tiedetä esim. joka maan testauskapasiteettia ja ketä testataan (kriteereitä). Sen takia esim. tartuntojen määrät ei oikein kerro mitään. Lähteekö luvut nousemaan sitä mukaa kun ihmiset enemmän liikkuu vai meneekö silti ohi.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Huikeita nämä käppyrät ja käyrät, mitä joku EXIT-työryhmä on piirrellyt aikansa kuluksi epidemia etenemisestä, kun rajoitteita puretaan. Kaikki aiemmat ennustukset ovat menneet niin metsään, että osaako joku ottaa nuo todesta? Veikkaan, ettei tuollakaan työryhmällä ole hajuakaan miten epidemia käyttäytyy, kun ei ole kellään muullakaan. Mutta eipä siinä, kivahan se on pienessä maistissa paint-ohjelmalla käppyrää piirtää. Ohessa linkki Ilta-Sanomiin.

Nää käyräthän on THLn koronamallinnusryhmän tekemiä, ei mitään Hetemäen lautasliinaan piirtämiä. Linkkisi juttuun lisätyt käyrät on tosin jotain IS:n omia piirroksia ja aika paljon yksinkertaisempia kuin itse raportissa olevat.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mitenköhän tämäkin käytännössä järjestellään? Voi olla, että pikkutunteina menee portsarilta kirjanpito sekaisin, kun kansa jonottaa diskoon.
Monessa paikassa diskopuoli toki pysynee kiinni, vaikka baari sinänsä auki olisikin. Ainakin omalla seudulla tanssilattiat suljettiin välittömästi rajoitusten alettua. Jäljelle vähäksi aikaa jäi vain se kaljapuoli.

Ja toki odotellaan niitä anniskeluaikoja. Jos Pystybaarin pitää lopettaa anniskelu 22.00, niin ei noita paikkoja varmaan kannata edes auki pitää.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Aukesko kellään että urheilutapahtumissa on 50 hengen rajoitus, mutta yli 500 hengen tapahtumia ei saa järjestää 31.7 asti. No miten toi on? Saako tapahtumissa kesällä nyt sitten olla 499 vai 49 ihmeistä?

Ei vaan aukea. Eli saako esim. urheiluotteluita järjestää vai ei? Sehän vähän niinku avattiin että urheilutapahtumia saa järjestää erityisjärjestelyin. No mitäs se tarkoittaa? Väljästi joo, mutta kuka valvoo?
Futisreeneihin pitää myydä pääsylippuja, jotta ne muuttuu kokoontumisesta yleisötapahtumaksi. Muuten niitä ei saa järjestää.

Samaa iteki mietin, että mikähän idea tässä nyt on. Ei oikein aukea.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1.6. alkaen saa järjestää enintään 50 hengen julkisia kokoontumisia (huom, yksityistilaisuutena vaikka lätkäjengin joukkueharjoitukset ovat olleet koko ajan sallittuja, vaikka eivät suositusten hengen mukaisia) ja 31.7. mennessä tätä julkisten kokoontumisten sallittua enimmäishenkilömäärää ei tulla nostamaan yli 500 hengen. Ei tää oo hei noin vaikeeta!

Minkä takia tuo 500 hengen raja on jo ennakolta linjattu noin pitkäksi aikaa johtuu siitä, että festarit ymv isommat kesätapahtumat saatiin peruttua hyvissä ajoin.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Mielestäni oikea päätös hallitukselta, ettei virusta lähdetty kovilla toimilla tukahduttamaan. Viennistä riippuvaiselle Suomelle kun on elintärkeää, että työmatkaliikenne nyt aluksi edes sisärajoilla avataan mahdollisimman nopeasti. Ja kun se virus on käytännössä jokaisessa muussa schengen-maassa, niin tuo tukahduttaminen saattaisi olla aika turhaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Minkä takia tuo 500 hengen raja on jo ennakolta linjattu noin pitkäksi aikaa johtuu siitä, että festarit ymv isommat kesätapahtumat saatiin peruttua hyvissä ajoin.

Olisi varmaan linjattu jo nyt elokuun loppuun mutta siinäkin oli nähtävästi joku pykälä, kuinka pitkäksi aikaa rajoituksen sai tehdä ja siksi se jäi "vain" tuohon 31.7. Uskoisin, että tätä tullaan jatkamaan myöhemmin ainakin 31.8. asti kuten monissa muissa Euroopan maissa on tehty
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Olisi varmaan linjattu jo nyt elokuun loppuun mutta siinäkin oli nähtävästi joku pykälä, kuinka pitkäksi aikaa rajoituksen sai tehdä ja siksi se jäi "vain" tuohon 31.7. Uskoisin, että tätä tullaan jatkamaan myöhemmin ainakin 31.8. asti kuten monissa muissa Euroopan maissa on tehty

Ei missään ole ollut mitään pykälää vaan sitä tarkastellaan tietyin välijaksoin. Nyt katsottiin että Heinäkuun loppuun mennessä ei pidä järjestää mitään. Ei se tarkoita etteikö Elokuussa voitaisi järjestää. Turha verrata euroopan maihin, kun ei siellä monet avaa edes kouluja, ja muutenkin kaikki maat tekee sen eri lailla. Saksassa perutettiin Octoberfest joka ulottu Lokakuulle, mutta Ranskassa ajetaan jo Elokuun lopussa massivinen Tour de France, eli riippuu täysin maista miten toimivat.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
mutta Ranskassa ajetaan jo Elokuun lopussa massivinen Tour de France, eli riippuu täysin maista miten toimivat.

Tour de Francen on määrä alkaa 29.8 ja se poljetaan ilman yleisöä. Huippupyöräilijöistä Froome ainakin jo ehti ihmettelemään, miten yleisö saadaan pysymään pois reitin varrelta. Yleensä tuo on melkoinen karnevaali.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Tour de Francen on määrä alkaa 29.8 ja se poljetaan ilman yleisöä. Huippupyöräilijöistä Froome ainakin jo ehti ihmettelemään, miten yleisö saadaan pysymään pois reitin varrelta. Yleensä tuo on melkoinen karnevaali.

Joo, itseäkin on naurattanut että miten hallitsevat 200km matkalta sen että siellä ei ole yleisöä. Ei mitenkään. Toki moni ajaa kiimaliiterillä sinne vuoristoon jo päiviä aiemmin, eli ehkä he nyt sitten jättävät tuon väliin, mutta muuten en tiedä miten saavat suljettua tuonne reitille johtavat tiet niin että siellä ei ole yleisöä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Worldometersin tilastoista on kuitenkin jo selvinnyt, että taudin maailmanlaajuinen kuolleisuushuippu on ohitettu.
Taitaa 3. maailman testaus ja sairaanhoitosysteemit olla niin alitehoisia, että virheen mahdollisuus on olemassa. Kuolleisuushuippu voi tulla myös toisessa aallossa. Toivottavasti on ohitettu, mut ei oo varmaa.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko

Professorin mielipide asiaan. Olen itse kallistunut samalle kannalle, nyt kun viruksesta ja sen vaarallisuudesta ym alkaa olemaan kunnolla tietoa. Auki vaan, hoitokodeissa vedettäköön tiukkaa linjaa. Ruumiita tulee jonkun verran mutta paljon enemmän tulee välillisesti talouden kyykätessä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Helsingin Sanomat esittelee THL:n mallinnusta alla:


Kannattaa lukea. Siitä selviää muutampia keskeisiä parametrien arvoja, ei muuta. Tarkemmin mallinnusten laskelmaa avataan joskus. Nyt tietoa on toimitettu päättäjille.

Yksi olennainen parametrien arvoero on ollut THL:n ja monen muun välillä R0. Toinen ero on kuolleisuus. R0 saatettiin arvioida aluksi (jolloin se oli 2.4) alakanttiin. Tai sitten ei arvioitu, lähtötasoa ei tiedetä. Kuolleisuuden erot tartunnan saaneista olivat kuitenkin selviä THL:n ja sanoisinko muun maailman välillä. THL aloitti erittäin pienistä luvuista päätyen 0.1-0.2 prosenttiin. Esimerkiksi Imperial Collegen mallintajat arvioivat maaliskuun puolivälissä, että Britannian olosuhteissa 0.9 prosenttia kaikista tartunnan saaneista kuolee viruksen aiheuttamaan tautiin.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että THL:n mallit olisivat Suomen osalta oikeassa. Mutta tilanne voi muuttua, kun rajoituksia puretaan. Ennakkoon hyvin vaikea sanoa, mitä todellisuudessa tapahtuu. Malleissa on erilaisia tuloksia eri R0 luvuilla, mutta lukuja ei todellisuudessa vielä tiedetä. Ihmisten käyttäytyminen (lähikontaktit) ovat voineet muuttua ainakin hieman ja ainakin hetkellisesti.

Suomi on harvaan asuttu maa, jossa sukupolvet eivät asu kovin paljon samassa huoneistossa eikä poskisuudelmia ja kättelyitä ole suhteessa yhtä paljon, kuin joissakin muissa maissa. Tämän arvion THL:n mallinnus saattoi tehdä aivan oikein, ja siksi kuolleisuus poikkeaa monista muista ennustemalleista paljon.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
"lasten uutisten puhetyyli" ja kiertely/kaartelu.

Tähän valitsisin ehkä sanan esteettömyys. Viittominen usein tarvitsee hitaampaa puhetempoa.

Mutta joo, itsekin pohdin mitä tulee urheilutapahtumien valvomisesta, kun muistissani on esim. Oslon hiihtokisat viruksen alkutaipaleilta. Monet futisstadionit ehkä vaikeammin tunkeiltavissa, mutta sitten on esim. Turun Paavo Nurmen stadion, jonne löytää tavallinen lenkkeilijä helposti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko

Professorin mielipide asiaan. Olen itse kallistunut samalle kannalle, nyt kun viruksesta ja sen vaarallisuudesta ym alkaa olemaan kunnolla tietoa. Auki vaan, hoitokodeissa vedettäköön tiukkaa linjaa. Ruumiita tulee jonkun verran mutta paljon enemmän tulee välillisesti talouden kyykätessä.

Tarkkaa vastausta ei voi antaa kun ei tiedetä kaikkia asioita vielä. Mutta avata voisi enemmänkin, riskejä mahdollisimman hyvin karttaen.

Käväisin eilen tapaamassa yhtä tuttua ja ostoksilla samalla Alanya marketissa Puotinharjussa. Kaupan ulkopuolella oli kyltti, jossa todettiin suojakäsineiden olevan pakollisia ja niitä saavan ilmaiseksi kaupasta. Kun tulin sisään, kädet esille ja käsille desinfiointi. Sitten käsineet käteen. Sopivat hyvin vihannesten ostamiseen, tartuntapinta oli hyvä. Välit toimivat ja sanoisin, että yksi parhaista kaupassakäynnin kokemuksista, mitä tulee tartunnalta suojaamiseen. On ollut ikäviä asioita, kuten tiedämme.

Samalla tavalla voisi toimia moni muukin paikka, ja nythän linjauksia saatiin hallitukselta eilen. Hyvä niin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Helsingin yliopiston ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Tuomas Aivelo hieman hutkii Hetemäen raporttia:


Aivelo toteaa, että raportti ei tarjoa mitään mittaristoa sille, miten rajoitustoimien purkua edistetään tai otetaan takapakkia. Pääministeri mainitsi tiedotustilaisuudessa että mitään yksittäistä lukua ei ole. Aivelo kommentoi, että olisi kiva jos olisi useampi luku.

Näissä THL:n mallinnus on heikoilla, koska saatujen arvojen laskentaa ei avata, ja vain muutama - joskin keskeinen - parametrin arvo tietyllä mallinnuksella esitellään. Eikä näitä avata edelleenkään julkisuuteen, mutta päättäjät saavat niistä tietoa (aiempi HS:n juttu). Tällöin tullaan tilanteeseen, jossa Aivelo lainaa raporttia: toisaalta sanoo että ”hallittu muttei liian voimakas hidastaminen” on ”strateginen tavoite”, mutta ”strategian tavoitteena on estää viruksen leviämistä yhteiskunnassa”.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Varmasti myös pohjois-Italiassa on ollut tapauksia ennen tammikuuta mutta ovat jääneet huomaamatta.
Tuosta uutisesta: ” Mies ei ollut matkustanut missään ennen infektiota. Lääkäri Cohenin mukaan hän sai tartunnan todennäköisesti oireettomalta vaimoltaan, joka työskentelee ruokakaupassa lähellä Pariisin Charles de Gaullen lentoasemaa.

Choen toivoo paikallisten terveysviranomaisten selvittävän, olivatko naisen työpisteen eli kalatiskin vieressä työskentelevät sushin myyjät matkustaneet Kiinassa ennen joulukuun loppua.”

Eli ennen 27.12. korona on kerennyt jo Ranskassakin tarttua mahdollisesta kiinalaisesta sushikokista ranskalaiseen naiseen, josta se on tarttunut hänen mieheensä.

Eiköhän tuota koronaa ole ollut melkein joka puolella Eurooppaa paljon aikaisemmin mitä on luultu. Eli sairastuneita ja diagnosoimattomia kuolleitakin on todennäköisesti enemmän.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Helsingin Sanomat esittelee THL:n mallinnusta alla:


Kannattaa lukea. Siitä selviää muutampia keskeisiä parametrien arvoja, ei muuta. Tarkemmin mallinnusten laskelmaa avataan joskus. Nyt tietoa on toimitettu päättäjille.

Yksi olennainen parametrien arvoero on ollut THL:n ja monen muun välillä R0. Toinen ero on kuolleisuus. R0 saatettiin arvioida aluksi (jolloin se oli 2.4) alakanttiin. Tai sitten ei arvioitu, lähtötasoa ei tiedetä. Kuolleisuuden erot tartunnan saaneista olivat kuitenkin selviä THL:n ja sanoisinko muun maailman välillä. THL aloitti erittäin pienistä luvuista päätyen 0.1-0.2 prosenttiin. Esimerkiksi Imperial Collegen mallintajat arvioivat maaliskuun puolivälissä, että Britannian olosuhteissa 0.9 prosenttia kaikista tartunnan saaneista kuolee viruksen aiheuttamaan tautiin.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että THL:n mallit olisivat Suomen osalta oikeassa. Mutta tilanne voi muuttua, kun rajoituksia puretaan. Ennakkoon hyvin vaikea sanoa, mitä todellisuudessa tapahtuu. Malleissa on erilaisia tuloksia eri R0 luvuilla, mutta lukuja ei todellisuudessa vielä tiedetä. Ihmisten käyttäytyminen (lähikontaktit) ovat voineet muuttua ainakin hieman ja ainakin hetkellisesti.

Suomi on harvaan asuttu maa, jossa sukupolvet eivät asu kovin paljon samassa huoneistossa eikä poskisuudelmia ja kättelyitä ole suhteessa yhtä paljon, kuin joissakin muissa maissa. Tämän arvion THL:n mallinnus saattoi tehdä aivan oikein, ja siksi kuolleisuus poikkeaa monista muista ennustemalleista paljon.

THL:n arvio kuolleisuudesta on alakanttiin, sen myönsivät jo itsekin. Silti sitä oli käytetty Hetemäen raportin kuvaajissa. THL arvioi, että tartuntoja olisi todellisuudessa jopa 20-30 kertainen määrä. Vasta-ainetesti epidemia alueelta (Uusimaa) jo näytti, että todellisuudessa tartuntoja ei ole läheskään noin paljon. Pelkästään jo tuo nostaa todellisen kuolleisuuden selvästi lähemmäs muiden maiden lukemia.

Yllättäen raportissa ei mainittu tuota vasta-ainetestausta sanallakaan, koska tulokset olivat täysin vastaan Salmisen ajamaa laumaimmuniteettia. Samaten oli todella erikoista, että mitään vertailua ei tehty tukahduttamisessa onnistuineisiin maihin. Todettiin vaan, että Suomessa ei tukahduttaminen onnistu. Lisäksi raportissa ei ollut yhtään lähdettä tieteellisiin julkaisuihin.

Hallitus ei voi suoraan sanoa, että nyt aletaan tietoisesti lisäämään tartuntoja, sen vuoksi esim. Marin selitykset olivat kiertelyä ja kaartelua. Salminen jo sentään ehti sanoa, että epidemiaa pitää kiihdyttää. Nyt siis toivotaan, että koulujen avaamisen ja muiden rajoistusten poistojen jälkeen sairaaloissa alkaa riittämään potilaita kiihtyvään tahtiin. Samalla pidetään kädet ristissä, että Salmisen hakema immuniteetti syntyy ja sen kesto enemmän kuin pari kuukautta.

Taas Varhiala mainitsi tuo 10 000 testiä, vaikka raportissa jo mainittiin, että "testaa, jäljitä, eristä"-strategialla ei saada kaikkia leviättäjiä kuriin. Ilmeisesti tuossa on jo luovutettu, mutta testauskapasiteetin nosto nähdään poliittisena "aseena", vaikka testien epäluotettavuuden ja resurssipulan takia siitä ei juuri hyötyä saada. Vasta-ainetestauksella saataisiin kokonaiskuvaa, mutta siitä tuli "väärät" tulokset strategiaan nähden.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
ja nyt Uusimaa otti enää noin puolet, normaalisti siellä on ollut suurin osa uusista tartunnoista. Eli alkaa tartuntoja löytyä muualtakin
No ei nyt ihan niinkään. Uusimaa otti 59, muu Suomi 26. Ainoa poikkeama Varsinais-Suomen yhdeksän tartuntaa, muuten ihan täysin kuluneiden viikkojen tahdissa mennään, mitä nyt päivittäiset tartuntamäärät kokonaisuutena hienoisessa laskussa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No ei nyt ihan niinkään. Uusimaa otti 59, muu Suomi 26. Ainoa poikkeama Varsinais-Suomen yhdeksän tartuntaa, muuten ihan täysin kuluneiden viikkojen tahdissa mennään, mitä nyt päivittäiset tartuntamäärät kokonaisuutena hienoisessa laskussa.

Ainut luotettava mittari on sairaalahoidossa olevien määrä. Se on pysynyt pitkään tasaisena, kesän aikana luvut pitää saada selkeään nousuun ympäri Suomen. Silloin Suomen strategia toimii, kuten on tarkoitus. Nyt ei enää tukahduteta, siitä on luovuttu.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Alaspäin on menossa uusien tartuntojen trendi. Aika hitaasti viimeiset kolme viikkoa, mutta johtuisiko lisääntyneestä testaamisesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös