USA:ssa on yli 830 000 tarjuntaa. Vaikka työikäisiä olisi kuollut 1893 kpl, niin kuolleisuus on heidän kohdallaan silti promilleja. Sairastuneista työikäisiä on kuitenkin luokkaa 600 000.
Alkoholismikodissa kasvamisen negatiiviset puolet on kyllä ihan ympärivuotista hommaa, ja pahimmillaan lasta todella syvästi traumatisoivaa. Korona varmasti kärjistääkin tilannetta edelleen monessa kodissa, mutta sama virtahepo siellä olohuoneissa tämän kriisinkin jälkeen asustaa ja asui jo ennen tätä kriisiä.Haistan pienen kaksinaismoralismin ruusuisen tuoksun ehkä siis.
Sekin on kyllä totta. Ja näköjään kaikki osavaltiot eivät tilastoja julkaise kuolleiden ikäjakaumasta. Nyt New Yorkissa on kuolleiden määrä nyt jo yli 10 000 ja koko maassa 42 500. En tiedä voidaanko tehdä yleistystä, että 27% kaikista kuolleista koko maassa oli alle 65v. tällöin työikäisä olisi kuollut 11 730 ja jos tartuntoja on tuo 600 000 niin silloin diagnosoduista tartunnoista kuolleista olisi vajaa 2%. Missään ei ole taidettu testausmääriä julkaista, joten jos tarpeeksi vähän testataan, niin silloin myös sairastuneita diagnosoidaan vähän ja päästään siihen, että todellinen määrä voi olla kymmen tai monikymmenkertainen.Muuten hyvä, mutta tuo 1893 on New Yorkin osavaltion kuolleet alle 65-vuotiaat, tilanne 14. huhtikuuta.
Kuolleita oli siis 6839, joista 27,6% oli alle 65-vuotiaita.
Sekin on kyllä totta. Ja näköjään kaikki osavaltiot eivät tilastoja julkaise kuolleiden ikäjakaumasta. Nyt New Yorkissa on kuolleiden määrä nyt jo yli 10 000 ja koko maassa 42 500. En tiedä voidaanko tehdä yleistystä, että 27% kaikista kuolleista koko maassa oli alle 65v. tällöin työikäisä olisi kuollut 11 730 ja jos tartuntoja on tuo 600 000 niin silloin diagnosoduista tartunnoista kuolleista olisi vajaa 2%. Missään ei ole taidettu testausmääriä julkaista, joten jos tarpeeksi vähän testataan, niin silloin myös sairastuneita diagnosoidaan vähän ja päästään siihen, että todellinen määrä voi olla kymmen tai monikymmenkertainen.
Olisi iso luku, mutta ei tuokaan laskelma vettä pidä. Ei nuo testatut ole satunnaisesti testeihin valittuja, vaan sairasta ihmisiä suurelta osin. Jos korona oikeasti olisi joka kolmannella niin siinä vaiheessa kun se olisi kaikilla, niin kuolleisuus luonnollisesti kolminkertaistuisi eli olisi 0,3% väestöstä.Kyllä, paitsi New Yorkin osavaltiossa on testattu 3,4% väestöstä, näistä 1,3% todettu saaneen tartunnan, ja 0,1% väestöstä on coronaan kuollut.
Testejä siis tehty n.670 000. Näistä 262 000 ollut positiivisia, ja reilut 20 000 kuollut.
Tasaisella matematiikalla enemmän kuin joka kolmannella osavaltion asukkaalla corona siis olisi, ja näistä vajaa kymmenes siihen kuolisi. Eli kuolleisuus olisi 3% kieppeillä.
Mikä olisi jo todella iso luku....
Tuokin oletuksesi perustuu täysin mutuun sairastumattomien tai oireettomien sairastajien määrästä. Me ei voida tietää mikä on se todellinen luku. Mitä jos oireettomia onkin vain todella vähän, mutta tauti ei tartukkaan ihan niin helposti? Siinä menisi sitten kaikki 0,2% jutut kerrasta romukoppaan ja Ruotsin toiveet siitä, että jopa niin ja näin moni prosenttia on jo sairastunut ei pitäisikään paikkaansa. Vaan kun emme tiedä. Tilastot kuitenkin puhuu WHO:n arvioimasta 2-3% luokasta vaikka täällä muutama ja THL puhuu muuta. Itse alan kallistumaan siihen, että tauti ei tartu ihan niin herkästi kun katsoo miten koronatoimet ovat purreet.Olisi iso luku, mutta ei tuokaan laskelma vettä pidä. Ei nuo testatut ole satunnaisesti testeihin valittuja, vaan sairasta ihmisiä suurelta osin. Jos korona oikeasti olisi joka kolmannella niin siinä vaiheessa kun se olisi kaikilla, niin kuolleisuus luonnollisesti kolminkertaistuisi eli olisi 0,3% väestöstä.
Ei, kukaan ei puhu tossa tilastossa mistään tulevaisuudesta. Perustuu sen hetkiseen tietoon koronatartuntojen määrästä ja siitä kuinka suuri prosentuaalinen osuus koronavirustartunnan saaneista on kuollut.Eli jos kaikki suomalaiset testattaisiin nyt, niin meillä olisi välittömästi 220000 koronauhria?
Samaa mieltä siitä, että viruksen tarttuvuus ei ehkä ole ihan niin herkkää, kuin mitä tähän asti on luultu. Tämä koskee siis lapsia ja perusterveitä aikuisia. Sen sijaan vanhuksiin ja muihin riskiryhmiin tauti tarttuu huomattavasti herkemmin kuin normaali kausi-influenssa ja on heille myös paljon vaarallisempi. Heidän joukossaan taudin tappavuus on jopa 100-kertainen normaaliin kausi-influenssaan verrattuna. Ei tämä kyllä vielä Ruotsissakaan ole ohi, kaukana siitä. Tällä viikolla kuolemantapaukset ovat lähteneet rajuun nousuun ja siellä taidetaan saavuttaa uusi viikkoennätys. Ensin kuulosti hyvältä kun otsikoitiin, että viranomaisten mukaan Ruotsissa kohta lähes miljoona tartuntatapausta (800 000), mutta sitten kun paljastui että se onkin pelkkä arvio, niin se vei kyllä hieman pohjaa lausunnolta. Testejähän siellä ei ole tehty kovinkaan paljon, varmistuneita tapauksia tällä hetkellä 16 755. Kaikki perustuu siis vain arvioihin, ei kuulosta kovin hyvältä. Ilmeisesti siellä lasketaan sen varaan, että lapset ja nuoret sairastavat taudin pääasiassa oireettomina, eivätkä oireettomina myöskään tartuta ainakaan toisiaan kovin herkästi. Kokonaisuutena Suomen ”varman päälle” linja on ainakin tähän asti toiminut paremmin, mutta miten käy sitten, kun yhteiskuntaa joudutaan pikkuhiljaa jälleen avaamaan enemmän ja enemmän ja rajoituksia purkamaan.Itse alan kallistumaan siihen, että tauti ei tartu ihan niin herkästi kun katsoo miten koronatoimet ovat purreet.
Minä uskon että vanhusten kohdalla kuolleisuus on suuri eli niinkuin tilastot kertovat niin yli 90 vuotiailla 30% ja 80-89v ikäryhmässä vajaa 20%. Sen sijaan sitä en minä en tiedä miten voidaan päätellä että tarttuvuus olisi heidän kohdallaan erityisen suuri. Jos kuolleisuus on noin korkea ja tarttuvuus olisi korkea, niin eikö koko ikäluokasta pitäisi olla kuollut jo suuri osa? Niin paljon kuolleita ei kuitenkaan ole. Lisäksi jos noita kuolleisuuksia miettii, että kyllä ne normi-influensssoillakin on heikko kuntokuntoisempien noukossa useampia prosentteja, joten satakertaisuus kuulostaa liioittelulta.Samaa mieltä siitä, että viruksen tarttuvuus ei ehkä ole ihan niin herkkää, kuin mitä tähän asti on luultu. Tämä koskee siis lapsia ja perusterveitä aikuisia. Sen sijaan vanhuksiin ja muihin riskiryhmiin tauti tarttuu huomattavasti herkemmin kuin normaali kausi-influenssa ja on heille myös paljon vaarallisempi. Heidän joukossaan taudin tappavuus on jopa 100-kertainen normaaliin kausi-influenssaan verrattuna..
Se prosentti taudin tappavuudesta oli hieman mutua, mutta varmasti korkea kuolleisuus vanhusten kohdalla kuitenkin on viruksen heihin tarttuessa. Niin kuin tilastotkin kertovat. Lähinnä siinä tuli mieleen suuri kuolleisuus vanhusten keskuudessa Italiassa ja Espanjassa sekä Ruotsissakin. Suomessahan vanhukset on rajoituksilla saatu eristettyä virukselta melko hyvin. Pari tapausta viruksen leviämisestä hoivalaitoksessa on kuitenkin täälläkin ollut, nyt tuoreimpana Espoossa.Minä uskon että vanhusten kohdalla kuolleisuus on suuri eli niinkuin tilastot kertovat niin yli 90 vuotiailla 30% ja 80-89v ikäryhmässä vajaa 20%. Sen sijaan sitä en minä en tiedä miten voidaan päätellä että tarttuvuus olisi heidän kohdallaan erityisen suuri. Jos kuolleisuus on noin korkea ja tarttuvuus olisi korkea, niin eikö koko ikäluokasta pitäisi olla kuollut jo suuri osa? Niin paljon kuolleita ei kuitenkaan ole. Lisäksi jos noita kuolleisuuksia miettii, että kyllä ne normi-influensssoillakin on heikko kuntokuntoisempien noukossa useampia prosentteja, joten satakertaisuus kuulostaa liioittelulta.
En aivan pysy kärryillä tästä johtopäätösketjusta. Se jos tauti tarttuu helpommin ja suuremmalla voimalla vanhuksiin ei tarkoita, että heidän altistuksensa taudille olisi yhtään suurempi kuin kenelläkään muulla. Mitä tulee satakertaisuuteen, niin sehän me nähdään vasta kun selviää moniko vanhus on saanut tartunnan ja selvinnyt taudista. Influenssojen kohdalla se luku on aika hyvä. Tämän kohdalla toistaiseksi ollut aika huono. Sinä, edelleen, perustat väitteesi ajatusmallille, että yhteiskunnassa on joku suunnaton massa joka sairastaa taudin ilman oireita ja tuolla on kymmeniä tuhansia jo sairastuneita. Me olemme keskustelleet siitä, että entä jos näin ei olekkaan? Entä jos tämä tauti ei vain tykkää tarttua kauhean helpolla perusterveisiin. Se selittäisi aika monta asiaa.Minä uskon että vanhusten kohdalla kuolleisuus on suuri eli niinkuin tilastot kertovat niin yli 90 vuotiailla 30% ja 80-89v ikäryhmässä vajaa 20%. Sen sijaan sitä en minä en tiedä miten voidaan päätellä että tarttuvuus olisi heidän kohdallaan erityisen suuri. Jos kuolleisuus on noin korkea ja tarttuvuus olisi korkea, niin eikö koko ikäluokasta pitäisi olla kuollut jo suuri osa? Niin paljon kuolleita ei kuitenkaan ole. Lisäksi jos noita kuolleisuuksia miettii, että kyllä ne normi-influensssoillakin on heikko kuntokuntoisempien noukossa useampia prosentteja, joten satakertaisuus kuulostaa liioittelulta.
Suomessa on 53 000 yli 90v vanhusta:En aivan pysy kärryillä tästä johtopäätösketjusta. Se jos tauti tarttuu helpommin ja suuremmalla voimalla vanhuksiin ei tarkoita, että heidän altistuksensa taudille olisi yhtään suurempi kuin kenelläkään muulla. Mitä tulee satakertaisuuteen, niin sehän me nähdään vasta kun selviää moniko vanhus on saanut tartunnan ja selvinnyt taudista. Influenssojen kohdalla se luku on aika hyvä. Tämän kohdalla toistaiseksi ollut aika huono. Sinä, edelleen, perustat väitteesi ajatusmallille, että yhteiskunnassa on joku suunnaton massa joka sairastaa taudin ilman oireita ja tuolla on kymmeniä tuhansia jo sairastuneita.
En nyt taas pysy ihan kärryillä. Sinä siis sanot, että iso osa sairastuneista (vanhoista) kuolee. Tästä olemme samaa mieltä. Sen jälkeen en pysy enää kärryillä. Jos minä sanon, että vanhuksiin tauti tarttuu helpommin, niin eikö ylläolevaan voisi peilata, että vanhukset eivät siis ole altistuneet? Sinun monessa viestissä kirjoittamasi väitteet sisältää ajatuksen, että tuolla juoksee tuhansia sairastuneita mutta oireettomia. Jolloin vanhuksia pitäisi olla sairaana huomattavasti isompi osa, aika loogisesti koska altistuskin olisi suuri ja täten kai jos siis ensimmäinen väite pitää paikkaansa pitäisi myös kuolleita ja sairaita olla enemmän? Vaan kun ei ole. Onhan toki mahdollista sellainenkin asia, mitä minä juuri aiemmin kirjoitin, että siksi ei sairastuneita ja kuolleita ole enempää kun ei ne vanhukset altistu... koska? Ilmeisesti Lidlin lenkkareita hamstraavat ihmiset on niin valveutuneita tai jotain. Toki se voi myös olla mahdollista, että vanhukset ei sairastu koronaan koska syy X tai ne sairastaa sen kanssa oireettominan suurissa määrin koska syy Y.Suomessa on 53 000 yli 90v vanhusta:
Tilastokeskus
Tilastokeskus on keskeyttänyt toistaiseksi teknisesti vanhentuneen ja saavutettavuudeltaan puutteellisen Findikaattori-palvelun ylläpidon. Mistä käytetyimmät tiedot löytyvät nyt?findikaattori.fi
Heistä on kuollut 29 kpl eli ainoastaan 0,00054. THL ei ole kertonut paljonko yli 90v taudinkantajia on diagnosoitu, mutta yli 80 vuotiaita on kerrottu että heitä 342 kpl, joten oletettavaa on eetä heistä yli ysikymppisiä on noin kolmasosa eli hieman reilu sata. Jos sadasta diagnosoidusta on kuollut 29, niin kuolleisuus on korkea (ihan riippumatta siitä, että onko diagnoosin saanut vain pieni osa9.
Kun maassa on 53 000 ysikymppistä, niin jos heistä vaikkakin muutamakin tuhat olisi taudin saanut, niin kuolleita olisi loogisesti ajateltuna satoja. Nyt niitä on 29, joten mnusta varsin ilmeistä on että sairastuneita olisi maksimissaankin vain joitakin satoja. Sen takia en näe kovin uskottovina väitteitä taudin poikkeuksellisen kovasta tarttuvuudesta puhuttessa ikäryhmässä, jonka edustajat ovat heikkoja ja joissa se todennöisimmin iskee voimakkaasti.
Minusta nähtyjen lukujen valossa on varsin ilmeistä on, että oireettomien tapauksien määrä on kaikkein suurin nuorimmissa ikäluokissa ja kaikkein pienin suurissa. Nuoret eivät sairastu vakavasti, vaan ovat oireettomia eivätkä kuole juuri koskaan. Vanhimmat taas sairastuvat vakavasti ja kuolevat todennäköisesti. Siinä missä nuorten kohdalla on hyvinkin mahdollista, että oireettomia tapauksia on 30 kertaa enemmän kuin diagnosoituja, niin vanhimpien kohdalla en usko että heitä on kuin ehkä 3 enemmän diagnosoituja. Jos diagnosoituja ysäreitä on sata, niin yhteensä heitä olisi kolmisensataa. Kun ikäluokka on 53 000, niin silloin sairastuneita olisi puolisen prosenttia ikäluokasta, mikä on älyttömän pieni määrä. Koska oireettomia aikusia on kuitenkin reilusti, niin jos tauti tarttuisi poikkeuksellisen helposti vanhuksiin, niin sairastuneitakin olisi paljon enemmän. Nyt näyttää vain että ne harvat sairastuneet kuolevat isolla prosentilla.En nyt taas pysy ihan kärryillä. Sinä siis sanot, että iso osa sairastuneista (vanhoista) kuolee. Tästä olemme samaa mieltä. Sen jälkeen en pysy enää kärryillä. Jos minä sanon, että vanhuksiin tauti tarttuu helpommin, niin eikö ylläolevaan voisi peilata, että vanhukset eivät siis ole altistuneet? Sinun monessa viestissä kirjoittamasi väitteet sisältää ajatuksen, että tuolla juoksee tuhansia sairastuneita mutta oireettomia. Jolloin vanhuksia pitäisi olla sairaana huomattavasti isompi osa, aika loogisesti koska altistuskin olisi suuri ja täten kai jos siis ensimmäinen väite pitää paikkaansa pitäisi myös kuolleita ja sairaita olla enemmän? Vaan kun ei ole. Onhan toki mahdollista sellainenkin asia, mitä minä juuri aiemmin kirjoitin, että siksi ei sairastuneita ja kuolleita ole enempää kun ei ne vanhukset altistu... koska? Ilmeisesti Lidlin lenkkareita hamstraavat ihmiset on niin valveutuneita tai jotain.
Edelleen. Me spekuloimme sillä mahdollisuudella, että niitä oireettomia ja sairastuneita ja tartuttavia ei olisikaan 30 kertaa enemmän kuin diagnosoituja. Miten vaikea tätä on sinun ymmärtää? Aika monta kertaa nyt jankannut samaa asiaa, mutta kun ei jotenkin tunnu menevän perille. Kyse oli ihan mutusta ja spekuloinnista ja me molemmat tuotiin se täysin selvästi ilmi. Sinä et silti ole kertaakaan vastannut tähän spekulointiin sopivalla vastaväitteellä, vaan olet puhunut ihan aiheen ohi ja osin päätynyt jopa samoihin syy-seuraus-suhteisiin miksi me edes asiasta spekuloimme.Minusta nähtyjen lukujen valossa on varsin ilmeistä on, että oireettomien tapauksien määrä on kaikkein suurin nuorimmissa ikäluokissa ja kaikkein pienin suurissa. Nuoret eivät sairastu vakavasti, vaan ovat oireettomia eivätkä kuole juuri koskaan. Vanhimmat taas sairastuvat vakavasti ja kuolevat todennäköisesti. Siinä missä nuorten kohdalla on hyvinkin mahdollista, että oireettomia tapauksia on 30 kertaa enemmän kuin diagnosoituja, niin vanhimpien kohdalla en usko että heitä on kuin ehkä 3 enemmän diagnosoituja. Jos diagnosoituja ysäreitä on sata, niin yhteensä heitä olisi kolmisensataa. Kun ikäluokka on 53 000, niin silloin sairastuneita olisi puolisen prosenttia ikäluokasta, mikä on älyttömän pieni määrä. Koska oireettomia aikusia on kuitenkin reilusti, niin jos tauti tarttuisi poikkeuksellisen helposti vanhuksiin, niin sairastuneitakin olisi paljon enemmän. Nyt näyttää vain että ne harvat sairastuneet kuolevat isolla prosentilla.
2000 suomalaista on koronasta parantunut ja suurin osa on varmasti täällä etelässä. Saavatko he kokoontua Kaivopuistoon viettämään vappua yhdessä?
Ihan varma ei voi olla oireettomien aikuisten suuresta määrästä, koska kovin paljon väestöä ei ole vielä keretty testaamaan. Toki oireettomien testattujen positiivisesta tuloksesta voi vetää johtopäätöksiä ja mallintaa sairastuneiden määrää. Juuri tuota tarkoitin taudin tappavuudella vanhuksille, että kuolleisuusprosentti on suuri sairastuneilla. Kuinka moninkertainen se on sitten tavalliseen influenssaan verrattuna on kysymysmerkki. Tätä kuitenkin edesauttaa vanhusten yleisen heikkouden lisäksi se, että hoivakodeista ei ihan helposti sairastuneita viedä sairaaloihin tehohoitoa saamaan.Koska oireettomia aikusia on kuitenkin reilusti, niin jos tauti tarttuisi poikkeuksellisen helposti vanhuksiin, niin sairastuneitakin olisi paljon enemmän. Nyt näyttää vain että ne harvat sairastuneet kuolevat isolla prosentilla.
Minä pidän niitä lentotukialuksia ja vastaavia varsin pätevinä mittatikkuina. Toki niistä pitää huomioida, että niissä on valtaosa suht. hyväkuntoisia nuoria ihmisiä, mutta pienellä korjauskertoimella pidän tuloksia yleistettävinä nuoriin ihmisiin siviilissäkin eli suht sama prosentti on oireettomia suhteessa oirehtiviin. Toki tästä ei tarkkaa tilastoa ole siviilistä saatavissa, sillä diagnosoiduista ei ole eritelty oirehtivia ja oireettomia, koska varmasti joku osa jälkimmäisiäkin on.Ihan varma ei voi olla oireettomien aikuisten suuresta määrästä, koska kovin paljon väestöä ei ole vielä keretty testaamaan. Toki oireettomien testattujen positiivisesta tuloksesta voi vetää johtopäätöksiä ja mallintaa sairastuneiden määrää. Juuri tuota tarkoitin taudin tappavuudella vanhuksille, että kuolleisuusprosentti on suuri sairastuneilla. Kuinka moninkertainen se on sitten tavalliseen influenssaan verrattuna on kysymysmerkki. Tätä kuitenkin edesauttaa vanhusten yleisen heikkouden lisäksi se, että hoivakodeista ei ihan helposti sairastuneita viedä sairaaloihin tehohoitoa saamaan.
Lentotukialuksella ihmiset on pitkiä aikoja hyvinkin ahtaissa tiloissa ja altistus on helposti suuri, kuten esim. perheenjäsenillä. Käytännössä perheissä kaikki sairastuu. Toki tästäkään ei ole ihan selvyyttä, että kuinka pahasti jne. eli spekulaatiota tämäkin, mutta sairastumisen osalta löytyy pohjoisesta isoista perheistä kyllä tälle kannatusta. Tämä koskee siis koko perheitä. Eli altistuksen määrällä voisi kuvitella olevan osuutta asiaan.Minä pidän niitä lentotukialuksia ja vastaavia varsin pätevinä mittatikkuina. Toki niistä pitää huomioida, että niissä on valtaosa suht. hyväkuntoisia nuoria ihmisiä, mutta pienellä korjauskertoimella pidän tuloksia yleistettävinä nuoriin ihmisiin siviilissäkin eli suht sama prosentti on oireettomia suhteessa oirehtiviin. Toki tästä ei tarkkaa tilastoa ole siviilistä saatavissa, sillä diagnosoiduista ei ole eritelty oirehtivia ja oireettomia, koska varmasti joku osa jälkimmäisiäkin on.
Hoivakotiasukkaat eivät tehohoitoa kestä, joten se ei kuolleisuuteen vaikuta ettei heitä viedä. Toisaalta siihen korkea kuolleisuus osittain perustuukin.
Eli jos lentotukialuksilla ahtaissa tiloissa altistus on suuri ja silti erittäin suuri osa on oireettomia, niin mitä siitä voidaan päätellä mielestäsi vertailuna siviiliin? Oireettomien osuus on vielä suurempi?Lentotukialuksella ihmiset on pitkiä aikoja hyvinkin ahtaissa tiloissa ja altistus on helposti suuri, kuten esim. perheenjäsenillä. Käytännössä perheissä kaikki sairastuu. Toki tästäkään ei ole ihan selvyyttä, että kuinka pahasti jne. eli spekulaatiota tämäkin, mutta sairastumisen osalta löytyy pohjoisesta isoista perheistä kyllä tälle kannatusta. Tämä koskee siis koko perheitä. Eli altistuksen määrällä voisi kuvitella olevan osuutta asiaan.