Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
HUS 71 uutta varmennettua tapausta ja PSHP 6. Aika iso ero vaikka lähekkäin olevia isoja alueita molemmat. Kertooko sitten enemmän testausmääristä vai taudin levinneisyydestä. Jos jälkimmäisestä niin Uudenmaan rarjoittaminen muista voisi olla ihan ok idea.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Taitaa mennä Tokiokin. Reuters kertoo lähteisiinsä vedoten, että suunnitelmia kisojen siirtämiseksi laaditaan. Tietysti tyhmää olisi olla ottamatta tätä vaihtoehtoa huomioon, mutta eihän tämä hyvältä näytä.
 
Last Night a DJ Saved My Life
Sillä suoraan sanottuna suurin piirtein sellaista elämä on

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
HUS 71 uutta varmennettua tapausta ja PSHP 6. Aika iso ero vaikka lähekkäin olevia isoja alueita molemmat. Kertooko sitten enemmän testausmääristä vai taudin levinneisyydestä. Jos jälkimmäisestä niin Uudenmaan rarjoittaminen muista voisi olla ihan ok idea.
Tälläkin varmaan jotain tekemistä nousseiden määrien kanssa.


"Testikapasiteettia pyritään koko ajan lisäämään, sillä viranomaiset päättivät tällä viikolla muuttaa ohjeistusta ja palata valikoivasta testauskäytännöstä takaisin entiseen käytäntöön. Testausta ei enää rajata vain tiettyihin riskiryhmiin ja terveydenhuollon henkilöstöön."

Muutenkin nämä määrät ovat nyt siis sellaisia, jotka olisivat tulleet joka tapauksessa, tehtiin niitä rajoituksia viime viikolla tai ei. Noin viikon päästä pitäisi näkyä tartuntojen määrässä ja teholle ja arkkuun joutuvat tulevat sitten vähän perässä.
 
“It’s now very common to hear people say “I’m rather offended by that”, as if that gives them certain rights. It’s actually no more than a whine. “I find that offensive”. It has no meaning, it has no purpose, it has no reason to be respected as a phrase. “I’m offended by that”, well so fucking what.” -Stephen Fry

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
+70-vuotiaan Naapurin papan toilailut osa 3.

Tänään ovat kuulemma lähdössä Turkuun moikkaamaan vanhoja tuttuja. Mä vannon että en keksi näitä. Pappa istuu aina röökillä kun vien koiria ulos ja on kova puhumaan.
No ei muutakuin toivotat papalle mukavaa matkaa. Eikös Irina laula et junamatka Turkuun on ns parasta mitä voi olla..
Osta sille vaikka pari askia röökiä matkaevääksi.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Italia osoittaa, että Koronan kohdalla vertailua normaaliin kausi influenssaan ei kannata tehdä. Pahimpien paikkojen kuolleisuusluvut eroavat totaalisesti normaalista. Kaikki riippuu nyt siitä mikä strategia valitaan viruksen torjumiseksi. Yritetääkö pitää epidemia lievänä (ja antaa sen levitä hitaasti) vai halutaanko tukahduttaa se tiukoilla rajoituksilla määrittelemättömäksi ajaksi (odotetaan rokotetta)? Brittitutkijoiden raportti tuntuisi antavan taas jotain uutta suuntaa ja nämä arviot poikkeavat paljon mm. THL:n vastaavista. THL pitää virusta täällä lievempänä muotona? Brittien arvioissa virus leviää 80% väestöstä ja kuolleisuus on 0,9%. Tämä tuntuisi olevan vähän oikeansuuntainen arvio. Ellei epidemiaa haluta tukahduttaa niin valtaosa väestöstä saa sen ennemmin tai myöhemmin ainakin isommissa kaupungeissa. Rajoitukset pitää poistaa myös aina jossain vaiheessa.


Italia huutaa jo taloudellista apua. Maahan tarvittaisiin ainakin 500-700 mrd pelastuspaketti. Lähteekö EU ja EKP pelastamaan Italiaa ja muitakin maita? Euromaiden yhteisistä velkavastuista on ollut talouskriiseissä jo paljon puhetta ja eurobondeihin ei löytynyt yhteistä halua. Suomessakaan ei haluttu ottaa kauheasti lisää vastuutta mm. Kreikan veloista. Nykytilanteessa ei taida kuitenkaan olla kauheasti vaihtoehtoja. Herää kuitenkin vakava kysymys, että voiko Italia enää selvitä veloistaan, jos heillä on velkää jo ennestään n.2400 mrd ja siihen uudet lainat päälle?


Tuli tässä myös mieleen, että jos THL pitää virusta lievänä muotona täällä, niin onko se jo muuttunut? Koronaviruksia on myös todettu paljon tappavampiakin, esim. Mers. Voiko tästä mutatoitua vielä tappavampi virus?
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Toivoa sopii nyt todellakin, että tämä virus saadaan aisoihin viimeistään kesän aikana ympäri maapalloa. Toimivan rokotteen saamisessa massatuotantoon menee asiantuntijoiden mukaan kuitenkin vielä yli vuosi. Ihan worst case scenariossa tämä lähtee vielä leviämään uudestaan, kun rajoituksia aletaan purkamaan tai mutatoituu tappavammaksi. Silloin tällä olisi, niin maailmaa järisyttäviä seurauksia, että sille ei vetäisi mikään muu vertoja 1900-luvun alusta tähän päivään asti, kuin maailmansodat ja espanjantauti.
Draamaa, draamaa. Joo, worst casessa varmaan yli puolet maailman asukkaista kuolee. Todennäköisesti ei. Katsotaan nyt, yltääkö tämä edes hongkongilaisen tai aasialaisen influenssan määriin.

Ei tässä nyt mistään yliharvinaisesta asiasta puhuta. Ennenkin on viruksia ollut, ja myöhemminkin tulee olemaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tärkein asia tässä kriisissä on mun mielestä nyt se, että saadaan kaikki ne sukupuoliin ohjautuvat liikennemerkit vaihdettua täysin sukupuolineutraaleiksi vaikka viimeistään huhtikuun loppuun mennessä. Eli sinne nyt valtion lisäsatsaukset heti.
 
7-6, 106-105, 3-0

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
snow mocking team
Tärkein asia tässä kriisissä on mun mielestä nyt se, että saadaan kaikki ne sukupuoliin ohjautuvat liikennemerkit vaihdettua täysin sukupuolineutraaleiksi vaikka viimeistään huhtikuun loppuun mennessä. Eli sinne nyt valtion lisäsatsaukset heti.
Hieno olkiukko, ihan itsekö keksit vai poimitko jostain muualta.
 
Volvot ulvoo kuun savuun / ihmislapset hullaantuu / auuuuuu

Telaketju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Älä levitä väärää tietoa. 2% TESTATUISTA ja todetuista. Se on aivan eri Kuin todellisuus.
Prosentit ei ylipäätään tässä ollut se olennainen asia, vaan immuniteetin puute populaatiossa ja siitä johtuva viruksen leviämispotentiaali. #Sisälukutaito
 
Viimeksi muokattu:
"The Flat Earth Society has members all around the globe" – A tweet by the Flat Earth Society
"Say that again, but slowly" - Friendly Atheist responding

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Aika masentavia nuo joidenkin brittiasiantuntijoiden jutut, että jonkinlaiset eristykset ja rajoitukset voivat kestää seuraavat 1.5-2 vuotta ennen rokotteen saamista markkinoille (ja on ylipäätään vielä hämärän peitossa keksitäänkö koko rokotetta koronaan). Rahaa palaa aivan tolkuttomasti ja yhteiskuntarakenteet eivät tälläistä kestä. Lisäksi tilanne pahenee koko ajan Euroopassa ja piikki on vasta tulossa seuraavien kuukausien aikana. Mikään panikointi ei nyt auta, enemmän tässä on tuskaisa olotila. No pitää lähteä taas kohta ulos kävelylle, niin kauan kuin se on vielä mahdollista
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

Telaketju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Entäs jos ei arvoteta, vaan jokainen saa päättää itse omalta kohdaltaan. Tarjotaan vaan mahdollisuus. Jos yli 80-vuotiaat haluavat pitää orgiat, niin eikö se risteilyalus ole jo vapaa.
Näin kai se teoreettisesti voisi mennä, jos ihmisillä olisi absoluuttinen tieto ja ymmärrys tekojensa seurauksista. Valitettavasti elämän ja kuoleman kysymykset lankeavat hoitohenkilökunnalle ja yhteiskunnalle laajemmin. Tai sanotaan vaikka sitten laivan kapteenille, jos tällainen itsemurharisteily ilman hoitohenkilökuntaa olisi todellisuutta. Mutta toki eettiset pohdinnat ovat aina paikallaan -- kyllähän lääkärit joutuvat oikeasti näitä päätöksiä tekemään. Sitä enemmän, mitä enemmän kuorma kasvaa. Pahinta on se, jos päätöksiin ajaa esim. hoitopaikkojen puute tai mikä tahansa muu materiaalinen seikka.
 
"The Flat Earth Society has members all around the globe" – A tweet by the Flat Earth Society
"Say that again, but slowly" - Friendly Atheist responding

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Ilta-sanomissa Inarin kunnanjohtaja kehoittaa olla tulemasta sinne nyt. No eipä taida kansa uskoa. Toivotaan että rysähtää siellä ja ovatkin sit ihmeissään et mitäs nyt tehdään.

linkki
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Eipä tuossa taida olla vaihtoehtoja, kuin eristää Uusimaa muusta Suomesta. Tämän myötä muu maa pääsee kevään aikana pahimmasta yli ja voidaan rajojen sisällä palauttaa toimintaa normaaliksi kesään mennessä. Uusimaa yli kesän karanteenissa.
Ottaen huomioon, etttä Uusimaa on maan sydän ja taloudellinen, kulttuurellinen sekä henkinen veturi niin vähän hiljaista taitaisi olla.

Ei sillä, itse olen kyllä Venäjän linjan kannalla. Sairastetaan pois ja jatketaan elämää. Tuttavapiirissä parilla on korona testatusti jo ollut ja ovat nyt täysin terveitä joten heiltä sitä ei enää tietty ehdi hakea. Ongelma on tämä harha, että tartuntataudit eivät saa tappaa ihmisiä. Kun tälle linjalle lähdetään niin kyllähän kaikki taudit voidaan eliminoida maailmasta, isketään aina nuhan ilmaantuessa kaikki karanteeniin. Jos vuosi sitten influenssaepidemian aikaan olisi joka päivä uutisoitu kuolleista riskiryhmäläisistä, paniikki olisi ollut melkoinen: "Italissa jo 20 000 kuollutta, Suomessa 500 - miksei hallitus toimi?"

Omalta osaltani pistän nämä koronaseurannat nyt säppiin ja annan panikoijien panikoida. Ulkona paistaa aurinko, taidanpa korkata oluen ja lähteä kävelylle. Adjö, nähdään kun maailmanloppu ei tullutkaan ja joudutaan korjaamaan ylireagoinnin aiheuttamaa tuhoa.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Aika masentavia nuo joidenkin brittiasiantuntijoiden jutut, että jonkinlaiset eristykset ja rajoitukset voivat kestää seuraavat 1.5-2 vuotta ennen rokotteen saamista markkinoille (ja on ylipäätään vielä hämärän peitossa keksitäänkö koko rokotetta koronaan). Rahaa palaa aivan tolkuttomasti ja yhteiskuntarakenteet eivät tälläistä kestä. Lisäksi tilanne pahenee koko ajan Euroopassa ja piikki on vasta tulossa seuraavien kuukausien aikana. Mikään panikointi ei nyt auta, enemmän tässä on tuskaisa olotila. No pitää lähteä taas kohta ulos kävelylle, niin kauan kuin se on vielä mahdollista
Mä ihmettelen kuinka voivat edes ajatuksen tasolla heitellä tollasia kommentteja pelon ilmapiirissä, kun voi ihan hyvin olla mahdollista sekin, että esimerkiksi kesään mennessä taudin leviäminen on kurissa näillä toimilla, ja siten kantajia/tartuttajia ei ole enää niin paljoa. Kaikkihan on nyt oikeastaan siitä kiinni, milloin kiihtyvä tahti taittuu, ja lähtee siitä varotoimien avulla laskemaan jyrkästikin.

Onko muuten missään ollut puhetta siitä, kauanko koronaan sairastunut henkilö on tartuttaja? Onko ihan koko sen ajan kun kantaa koronavirusta, vai onko joku tietty aika, jolloin se on aktiivinen tarttumaan.
 
7-6, 106-105, 3-0

lasaleiko

Jäsen
Ilta-sanomissa Inarin kunnanjohtaja kehoittaa olla tulemasta sinne nyt. No eipä taida kansa uskoa. Toivotaan että rysähtää siellä ja ovatkin sit ihmeissään et mitäs nyt tehdään.
Hetkinen. Miksi toivot että rysähtää esim Inarissa tai jossain muussa Lapin kunnassa sen takia, että etelän turret hyökkäävät tänne pohjoiseen kuormittamaan resursseja jotka eivät varsinaisesti ole heitä varten? Eikä heitä tänne pohjoiseen nyt oikein halutakaan. Rysöhtäköön nyt jossain aivan muualla jos niikseen.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Brittitutkijoiden raportti tuntuisi antavan taas jotain uutta suuntaa ja nämä arviot poikkeavat paljon mm. THL:n vastaavista. THL pitää virusta täällä lievempänä muotona? Brittien arvioissa virus leviää 80% väestöstä ja kuolleisuus on 0,9%. Tämä tuntuisi olevan vähän oikeansuuntainen arvio
Tuo arvio on siis tehty sillä oletuksella, että mitään rajoituksia ei tehdä, vaan annetaan levitä täysin vapaasti. Hieno arvio, mutta ei millään tasolla enään relevantti, meillä tehtyjen rajoitusten jälkeen.

Onko muuten missään ollut puhetta siitä, kauanko koronaan sairastunut henkilö on tartuttaja? Onko ihan koko sen ajan kun kantaa koronavirusta, vai onko joku tietty aika, jolloin se on aktiivinen tarttumaan.
Lieväoireisilla 0-2 päivää ennen oireita ja ~7 päivää oireiden alusta. Vakavammin sairastuneet toki pidempään, mutta näillä nyt ei ole suurta käytännön merkitystä, muuten kuin hoitajien ja muiden potilaiden osalta.
 
“It’s now very common to hear people say “I’m rather offended by that”, as if that gives them certain rights. It’s actually no more than a whine. “I find that offensive”. It has no meaning, it has no purpose, it has no reason to be respected as a phrase. “I’m offended by that”, well so fucking what.” -Stephen Fry

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mä ihmettelen kuinka voivat edes ajatuksen tasolla heitellä tollasia kommentteja pelon ilmapiirissä, kun voi ihan hyvin olla mahdollista sekin, että esimerkiksi kesään mennessä taudin leviäminen on kurissa näillä toimilla, ja siten kantajia/tartuttajia ei ole enää niin paljoa.
Korona pyörii väestön keskuudessa niin kauan kuin A) keksitään rokote B) tulee laumaimmuniteetti (kukaan ei vielä tiedä vaatiiko tämä 60%, 80% vai jopa 90% kansan läpikäynnin). Jos pidetään tiukat rajoitukset vaikka juhannukseen asti ja sitten höllötään, niin virusaalto lähtee taas leviämään. Nyt ei auta kuin odotella kumpi tulee nopeammin A vai B...
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Australiassa virus leviää nopeasti, nyt 1315 todettua. Maanantaista lähtien baarit, leffateatterit ja muut sellaiset on kiinni. Ausseissa kun on tähän aikaan vuodesta loppukesä, niin voitaneen heittää "koronavirus ei viihdy lämpimissä olosuhteissa" roskikseen.
 
Boomer - lumihiutaleista heikoin

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Korona pyörii väestön keskuudessa niin kauan kuin A) keksitään rokote B) tulee laumaimmuniteetti (kukaan ei vielä tiedä vaatiiko tämä 60%, 80% vai jopa 90% kansan läpikäynnin). Jos pidetään tiukat rajoitukset vaikka juhannukseen asti ja sitten höllötään, niin virusaalto lähtee taas leviämään. Nyt ei auta kuin odotella kumpi tulee nopeammin A vai B...
Jees, tarkoitin lähinnä sitä, että jos vaikka sinä onnistut saamaan koronan ja sairastat sen itseltäsi pois, niin seuraavan kerran kun yskäiset kaupan kassajonossa edessä olevan takaraivoon, niin edessäolija ei saa sitä sinulta. Eikä saa terveeltäkään.

Eli se jonossa ollut henkilö saa sen vaan (jos saa ollenkaan) niiltä, jotka ovat sen kanssa tartuttavassa vaiheessa. Se on mahdotonta arvata, kuinka kauan menee ennenkuin tartuttajat ovat pois, mutta varotoimilla saataneen luvut jyrkkään laskuun.

Sama idea kun flunssassa, mutta tämä on ärhäkämpi tarttumaan ilmateitse (tai pisaran).
 
7-6, 106-105, 3-0

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Hetkinen. Miksi toivot että rysähtää esim Inarissa tai jossain muussa Lapin kunnassa sen takia, että etelän turret hyökkäävät tänne pohjoiseen kuormittamaan resursseja jotka eivät varsinaisesti ole heitä varten? Eikä heitä tänne pohjoiseen nyt oikein halutakaan. Rysöhtäköön nyt jossain aivan muualla jos niikseen.
Sitä tarkoitin että nämä etelän hetelmät tajuaisivat että olisikin pitänyt pysyä siellä etelässä eikä tulla sinne pohjoiseen.
Siinä on etelän hetelmän turha tulla paikalliseen terkkariin huutaan et auttakaa kun mahdollinen rysähtäminen olisi ollut estettävissä tai ainakin rajoitettavissa pysymällä siellä himassa.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Liiga-Jokerit
Korona pyörii väestön keskuudessa niin kauan kuin A) keksitään rokote B) tulee laumaimmuniteetti (kukaan ei vielä tiedä vaatiiko tämä 60%, 80% vai jopa 90% kansan läpikäynnin). Jos pidetään tiukat rajoitukset vaikka juhannukseen asti ja sitten höllötään, niin virusaalto lähtee taas leviämään. Nyt ei auta kuin odotella kumpi tulee nopeammin A vai B...
Koronahan tulee pyörimään joka tapauksessa väestön keskuudessa tulevaisuudessakin, rokotteesta huolimatta. Aivan kuten influenssavirukset. Meistäkin iso osa on sairastanut elämänsä aikana jonkun koronaviruksen aiheuttaman flunssan. Toki ne ovat olleet tätä uutta virusta lievempiä. Mutta mitään syytä ei ole olettaa, etteikö tämä käyttäytyisi pääosin samankaltaisesti kuin serkkunsa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Koronahan tulee pyörimään joka tapauksessa väestön keskuudessa tulevaisuudessakin, rokotteesta huolimatta. Aivan kuten influenssavirukset.
Tämä on selvää. Mutta tilanne täytyy saada sellaiseen hallintaan, että yhteiskunta pystyy taas toimimaan normaalisti. Kohta on koko maapallo seis ja siitä ei tule seuraamaan kuin lisää ongelmia. Italiakin tarvitsee nyt 500-700 miljardia euroa hätärahoitusta, ei tälläisiä rahoja ihan noin vain jaella, kun ennestäänkin on jo 2500 miljardia velkaa piikissä...
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy