Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 7 305 116
  • 76 625

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Eihän se näin ole
Vuonna 2007 säädetty potilasturvalaki käytännössä takaa etteivät hoitajat voi lakkoilla. Teoriassa toki, mutta ei käytännössä. Mikäli potilaiden terveysturvallisuuden katsotaan olevan vaarassa, voidaan jopa irtisanoutunut hoitaja hakea kotoa töihin. Nyt kun on vielä pandemia päällä, on aivan varmaa että tähän lakiin tultaisiin vetoamaan.

Eli joo, teknisesti voivat olla lakossa mutta töissä täytyy silti käydä.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Mitenkään asiasta mitään ymmärtämättä, mutta omalta työpaikalta ainakin pari tyyppiä plus eläkkeelle jäänyt työntekijä ovat tällä hetkellä Espanjassa ja moni muukin näyttäisi olevan sielläpäin.
Olen muutamaankin kertaan jo ihmetellyt, että kuinka ihmiset uskaltavat lähteä reissuun tässä kohtaa, kun voimassa on vaikka minkänäköistä karanteenia, jos sattuu reisussa virukseen törmäämään. Euroopassa varmaankin helpompaa? En ole edes katsonut eri maiden systeemejä mahdollisissa tartunta- ym. tilanteissa, mutta ainakin Thaimaan touhu on sikäli kinkkinen, että enpä viitsii lähteä onneani koettamaan, kun se onni ei yleensä ole puolellani. Itse virusta en varsinaisesti pelkää, mutta eipä kiinnostele lomailla jossain karanteenisairaalaparakissa.

Kysytään nyt sitten, että minkälaisia käytäntöjä eri maissa on palstalaisilla tiedossa?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Suomessa nähtäisiin todennäköiseksi, että rajoituksia aletaan vähentämään kuukauden kuluttua, niin eikö olisi järkevämpää tässä kohtaa käyttää resursseja siihen liittyvien asioiden pohtimiseen? Nyt hallitus on kuitenkin tainnut pari kokousta pohtia jo ravintolasulkua ja ensi viikolla jatketaan.

Niin surullista kuin se onkin, niin kyllä minä pidän huomattavasti todennäköisempänä sitä, että Suomessa rajoituksia käydään purkamaan joskus maaliskuun puolenvälin tienoilla tai pahimmassa tapauksessa vasta huhtikuun aikana.

Spekulaatioitahan nämä ovat, mutta minusta valmiuslain valmistelu ei kerro mitään mahdollisista rajoituspuruista. Syksyn perusteella Marin haluaa purkaa rajoituksia heti kun se on mahdollista. Kiuru siirretään sivuun ja Marin esiintyy vapauttavana pääministerinä, näin turvataan äänestäjien suosio.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Ps. Kannattaa tuumia miltä vaikuttaisi pohdinnat esim. kaikkien sosiaalitukien varassa olevien kuolemisesta, että ”kuinka paljon siinä säästettäisiin”. Kaikkea voi ”pohdiskella”.

Mä taas pohdiskelisin sitä, että paljonko negaajien, märisijöiden, disinfojen ja paskanjauhajien epideemien varjolla harventaminen raikastaisi maamme ilmapiiriä. Se vähentäisi masentuneisuutta ja avaisi silmiä sille, että tässä maassa ei ole mitään muuta oikeasti paskaa, kuin ilmasto. Ja edellä mainitut kansalaisryhmät. Tuollaisen puhdistuksen seurauksena voisi talouskin elpyä, ihmisten yleisen hyvinvoinnin tuloksena terveydenhoitomenot kutistua. Vai onko hyvinvointi kääntynyt itseään vastaan, ja aiheuttaa pahoinvointia?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Hoitajat eivät voi mennä lakkoon, koska heiltä on jo lakko-oikeus poistettu.

Ei sentään. Hoitajat voivat mennä entisaikoja laajemmin lakkoon, koska ovat nykyään työsuhteisia vanhan ajan virkojen (viranhaltijoiden lakko-oikeus kun on rajoitetumpi, mm. poliittiset lakot on kielletty) sijaan. Suojelutyövelvoite terveydenhuollossa toki on, muttei se lakkoja estä työsuhteisilla.

Suojelutyövelvoitteen ja potilasturvallisuuslain turvaaman tason laajuus ei ole sataprosenttinen, lisäksi pelkillä ylityökielloilla ja muilla pehmeämmillä työtaistelutoimilla saadaan aikaan monenlaista.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi
Mihin perustelut oli, ettei ole perusteluja?

Joo näät tiktok videot onkin toiminut tosi hyvin?

Mihin pohjautuu käsitys, että näät tiktok-videot on toiminut tosi hyvin, mitä tulee päättäjien päätösten vaikuttamiseen? Esim. rajoitusten osalta.

Kyllä mää veikkaan, että jos sairaalat täyttyis henkisen romahduksen kärsineistä ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjistä ja työntekijöistä, sillä olisi iso vaikutus päättäjien päätöksiin.
Pyydettiin lukuja, lukuja ei saatu, vaan kerrottiin, että koska omikron leviää niin valtoimenaan, niin ei pystytä pinpointtamaan niitä tartuntoja ravintoloihin. Sitten puhuttiin, että tartunnat leviävät siellä missä ihmiset tapaavat toisiaan, mutta ei osattu sanoa, että kuinka paljon päiväkalja-tyypppisesti avoinna olevat paikat tätä viruskuormaa tuottavat. Ruokaravintolat ja hyvä niin, oltiin ehkä ottamassa kuitenkin pois tästä mahdollisesta täyssulusta, koska siellä ilmeisesti "oleskelu" on erilaista. Olettamana varmaankin se, että syleily, halailu, huutelu, laulaminen ja pomppiminen on edelleen riskitekijä 09-18 auki olevassa baarissa. Sinnehän juottolaan pääsee nyt passittomatkin "jostain kumman syystä". Tuon edellä mainitun nojalla kuitenkin Suomeen ollaan säätämässä kovaa vauhtia erillislakia, joka pistää valtaosin säppiin yhden kokonaisen toimialan elinkeinon harjoittamisen. Taas.

Mistä tiedät, ettei koronasta osumaa ottaneet yrittäjät kansoittaisi terveyspalveluita?

Noh, en tiedä oikeastaan onko jokin TikTok-video se, millä tämä laiva kääntyy ja alan ääni kuuluu päätöksenteossa. Kyllä sitä hätää on sinne huudettu mm. MaRan Lapin toimesta ja jopa niin paljon, että jopa minä, ravintoloiden puolestapuhuja, tarjoaisin hänelle välillä suukapulaa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Eikös tämä ollut määräaikainen laki?

Oli määräaikainen, joskin varmaan vastaavaa voitaisiin säätää uudestaan kriittisessä tilanteessa jopa tälläkin hallituspohjalla. Eikä silloisellakaan lailla turvattu kuin ehdoton minimi (so. suojelutyövelvoitteen tapainen, kun se ei työsopimussuhteisia koske).
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Pyydettiin lukuja, lukuja ei saatu, vaan kerrottiin, että koska omikron leviää niin valtoimenaan, niin ei pystytä pinpointtamaan niitä tartuntoja ravintoloihin. Sitten puhuttiin, että tartunnat leviävät siellä missä ihmiset tapaavat toisiaan, mutta ei osattu sanoa, että kuinka paljon päiväkalja-tyypppisesti avoinna olevat paikat tätä viruskuormaa tuottavat. Ruokaravintolat ja hyvä niin, oltiin ehkä ottamassa kuitenkin pois tästä mahdollisesta täyssulusta, koska siellä ilmeisesti "oleskelu" on erilaista. Olettamana varmaankin se, että syleily, halailu, huutelu, laulaminen ja pomppiminen on edelleen riskitekijä 09-18 auki olevassa baarissa. Sinnehän juottolaan pääsee nyt passittomatkin. Tuon edellä mainitun nojalla kuitenkin Suomeen ollaan säätämässä kovaa vauhtia erillislakia, joka pistää valtaosin säppiin yhden kokonaisen toimialan elinkeinon harjoittamisen. Taas.
Joo ilmeisesti tosiaan suunnitellut rajoitukset eivät perustu suoraan lukuihin vaan asiantuntijalausuntoihin. Jossain eilisessä tiedotustilaisuudessa sanottiin, että päätökset siitä mihin rajoitukset ohjautuvat pohjautuvat tähän:
Arvio tapahtumien ja kokoontumisten koronavirukseen liittyvästä riskistä - THL


Mistä tiedät, ettei koronasta osumaa ottaneet yrittäjät kansoittaisi terveyspalveluita?
Enhän minä tiedäkään varmuudella. Ihan vain omien havaintojeni pohjalta olen tässä käsityksessä. Luuletko tai tiedätkö sinä, onko kyseinen ryhmä kansoittanut terveyspalvelut?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos 10 prosenttia potilaista käyttää 80 pinnaa terveydenhuollon kuluista niin mielestäni asioita sietää mietiskellä jonkinlaisen tehostamisen näkökulmasta.

Minusta tämä on, kaikella kunnioituksella, kehnosti perusteltu näkemys kun huomioidaan malli jossa yksityisten vakuutusten sijaan yhteiskunta vastaa terveydenhuollosta. Logiikkahan tässä, kuten myös muussa vakuutustoiminnassa, perustuu siihen että koska kenelläkään ei ole varaa säästämällä varautua äärimmäisiin henkilökohtaisiin katastrofeihin, on järkevää kerätä porukalla maksuja joista sitten kuitataan kenen tahansa pulaan joutuneen onnettomuus ja ihmiset voivat nukkua yönsä rauhassa. On täysin takaperoista ajattelua alkaa tuollaisessa mallissa osoitella sormella niitä joita onnettomuus kohtaa ja päätellä että "hei halvemmaksihan se tulee jos ei maksetakaan mitään tälle pienelle porukalle". Se vain, että miksi kukaan haluaisi tuolloin maksaa niitä "vakuutusmaksuja"?

Mitä arvoa on vakuutuksella joka on hyödytön juuri kun sitä eniten tarvitaan? Ne "oikeasti tarvitaan" -hetket syöpineen sun muineen nyt vain ovat tyypillisesti isoja kulueriä ja väistämättä johtavat siihen, että pieni joukko käyttää suuren osan resursseista. Mutta sehän koko juju on, vakuutus jossain mielessä harvinaisten mutta äärimmäisten ja itse kustannettavaksi liian kalliiden kohtaloiden varalle.

Minä ainakin halveksin nykyään suurelta osin vallalla olevaa käsitystä hyvinvointivaltiosta keskiluokan paapojana ja tulonsiirtoautomaattina jossa iso osa kansaa nostaa vaikkapa jotain asumistukea. Paljon tehokkaampi on järjestelmä, jossa vaikkapa se 10% käyttää 80% asumiseen suunnatusta julkisesta rahasta.

Ja siis muutenhan ihan relevanttia pohdiskelua, mutta minusta tuo että harvalukuinen joukko käyttää ison osan resursseista nyt vain on väistämätön ominaisuus erityisesti julkisessa sairaanhoidossa, eikä mitenkään negatiivinen sellainen. Ei terveiden ihmisten pikkuvaivoihin tai itsestään paraneviin pidäkään resursseja tuhlata, ja kaikenlaisen "ylimääräisen" voi erityisesti keskiluokka aivan mainiosti rahoittaa itse. Ne on nämä seurauksiltaan ja hoidon hinnaltaan äärimmäiset tilanteet jotka vaativat "vakuutusta". Siinä vaiheessa kun "tehostajat" alkavat näitä evätä, alkaa veronkierto muuttua huomattavasti houkuttelevammaksi ja rationaalisemmaksi vaihtoehdoksi.

edit: Ja hyvinvointiyhteiskuntamme "tussariksi" paljastuminen on muuten sekin seuraus itsekin toivomastasi "tehostamisesta". Eli hiotaan kaikki toimimaan "tehokkaasti" tavallisissa oloissa.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Eikös tämä ollut määräaikainen laki?
Juu oli. Ilmaisin varmaan itseäni riittämättömästi tai epäselvästi. Kun nyt keskustellaan siitä että hallitus ottaa käyttöön valmiuslain sen takia että hoitajat eivät voisi mennä lakkoon, pointti jota yritin tuoda esille on ettei siihen mitään valmiuslakia tarvita. Henkilökunnasta on nyt niin suuri puute että käytännössä hoitaja ei voi olla pois töistä vaikka olisi lakossa. Tarvittaessa hallitus pystyy lainsäädännöllä estämään kaikki työtaistelutoimet joilla olisi jotain vaikutusta. Minun mielestäni se tarkoittaa samaa kuin että lakko-oikeutta ei ole.
 

kiwipilot

Jäsen
Olen muutamaankin kertaan jo ihmetellyt, että kuinka ihmiset uskaltavat lähteä reissuun tässä kohtaa, kun voimassa on vaikka minkänäköistä karanteenia, jos sattuu reisussa virukseen törmäämään. Euroopassa varmaankin helpompaa? En ole edes katsonut eri maiden systeemejä mahdollisissa tartunta- ym. tilanteissa, mutta ainakin Thaimaan touhu on sikäli kinkkinen, että enpä viitsii lähteä onneani koettamaan, kun se onni ei yleensä ole puolellani. Itse virusta en varsinaisesti pelkää, mutta eipä kiinnostele lomailla jossain karanteenisairaalaparakissa.

Kysytään nyt sitten, että minkälaisia käytäntöjä eri maissa on palstalaisilla tiedossa?
Eurooppa on hyvä, tosin täälläkin pitää toistaiseksi tietää tarkkaan mihin menee. Meillä ovat pannassa maat jotka vaativat negatiivisen testin mikä maksaa useasti lähelle lentolipun hintaa. Ei kiitos. Espanja on kohteena ehkä lungein, alle 12v ei tarvitse mitään todistuksia. Maskipakko ulkona on vähän turn off mutta luotan että se tulee poistumaan piakkoin. Toisaalta, kesäkuussa Barcelonassa maski leuan alla riitti hyvin.

Portugali lokakuussa oli aika koronasähläysvapaa, nyt on taas ollut kiristyksiä mitkä helpottanevat kun tämän omicronin luonne selviää. Heinäkuussa olisi liput Metallican Lissabonin keikalle ja kovin olen sen suhteen luottavainen.

Saksaan ja Berliiniin piti lähteä hiihtolomalla mutta homma alkoi mennä sen verran monimutkaiseksi että Madrid oli helpompi vaihtoehto.

Pariisissa käytiin vaimon kanssa heinäkuussa ja ainakin tuolloin koronan olemassaolon tiesi vain maskipakosta kaupoissa ja julkisissa. Käsittääkseni meininki on edelleen sama, rokotepassilla kuorotettuna vain.

Tämä sivusto on melko hyvä tapa perehtyä tilanteeseen:


Sen sanon vielä, että jos jättää maskihössötyksen pois niin kesän Barcelonan ja Pariisin reissut olivat ainutlaatuisia: ei turisteja missään. Ei etuilevia kiinalaisia tai intialaisia. Aivan parasta. Esim. Louvreen käveltiin suoraan sisään, jonottamatta. Ja ilman ennakkolippuja.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi
@Naurava Kulkuri
Niin, tuo "räkäindeksi". Tuon perusteella tosiaan klo 09-18 auki oleva kalliolainen kaljapaikka on yhtä vaarallinen kuin täyteen ahdettu teknoklubi klo 03 yöllä. Joskaan viimeksi mainittu ajanvietemuoto ei sekään ole ollut varsinainen katalyytti virustuotannossa. Noh, kiinnihän nuo baarit menevät. On sitten ihan mielenkiintoista nähdä, että mikä on se vaikutus omikronin tartuntamääriin.

Mutta ehkä tämä tästä osaltani. Toivotaan varmaan molemmat, että kun se vanne alkaa kiristää kunnolla päätää ja tuntumaan fyysisinä oireina, niin ihmiset kuka missäkin osaisivat hakeutua ammattiavun piiriin.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Kai tässä halutaan katsoa, miten sairaalamäärä kehittyy kun tämä Omikron leviää tartuntojen kautta nousevalla käyrällä. Tehomäärä pysynyt pitkään 60 paikkeilla, nyttenkin 61, vaikka vuodeosastomäärät kohtuu kovaa kasvaakin.
Nyt onneksi on alettu erotella sairaalaan Covidin takia tulleet ja ei Covidin takia tulleet, näin ainakin TYKS:n Pietilä ja TAYS:n Syrjänen puhui viikolla. Pitkästä aikaa eilen sairaalamäärä laski keskiviikkoon nähden.

Halutaan varmasti katsoa, että kehittyykö meidän sairaalamäärä Tanskan/Ison-Britannian tavalla, jotta voitaisiin lisää purkaa rajoituksia. Nytkin on jo monessa paikassa purettu esim. kuntosalirajoituksia, kuten Lounais-Suomen AVI eilen. Onneksi etäkouluun ei menty ja karanteeneja järkeistetty. Yleisesti kiva, että turhaa testaamista vähennetty. Oikeusoppineet kuten hallinto-oikeudet ja Pöysti ovat onneksi puuttuneet tähän rajoittamiseen. Olisi ylipäätään kiva, että rajoittamiselle täyttyy edes joku välttämättömyys sairaalahoidon osalta. Uudenmaan osalta ymmärrän kohtuu kovat rajoitteet, muuten en oikein. Toivotaan että koronapassi otetaas taas kunnolla käyttöön helmikuun alussa.

No, ensi tiistaina hallitus taas kokoontuu kokoukseen jota johtaa Marin. THL:ä antaa siis ensi tiistaina uuden koronan etenemis strategian. THL:ä taisi vielä odotella sairaanhoitopiirien lausuntoja, alueiden tilanteista. Hienoa että STM:n mielivaltaan puututtu ja monessa päätöksessä on vastustetaan STM:n suosituksia.. Kiva että 36,2% yli 12v:sta on saanut jo 3.rokotteen, joka jo varmasti suuresti suojelee näitä riskiryhmäläisiä.

Jotain höpötystä. Ehkä hieman epäselvää kirjoitusta, mutta ei haittaa.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Eihän se näin ole


Arvostelemasi valmiuslaki mahdollistaisi tämänkin
Se mahdollistaa aivan liikaa muitakin asioita mielipuolen käsiin. Ei kiitos. Ei todellakaan.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No miten valmiuslain käyttöönotto tekee maastamme takapajulan? Kun pääsyy sen miettimisessä on tämän hetken sairaalakuorma ja työmarkkinatilanne?
Jos tuon valmiuslain käyttöönoton tarkoitus on pakottaa ihmisiä töihin, niin en sitä kovin edistyksellisenäkään pitäisi. Enemmänkin silkkaa Neuvostoliittoa, mutta siellähän ne sosialismin ja tämän hallituksen ideologian juuret ovat.
Mahtaa olla hoitajan motivaatio huipussaan töihin pakotettuna.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
@Naurava Kulkuri
Niin, tuo "räkäindeksi". Tuon perusteella tosiaan klo 09-18 auki oleva kalliolainen kaljapaikka on yhtä vaarallinen kuin täyteen ahdettu teknoklubi klo 03 yöllä. Joskaan viimeksi mainittu ajanvietemuoto ei sekään ole ollut varsinainen katalyytti virustuotannossa. Noh, kiinnihän nuo baarit menevät. On sitten ihan mielenkiintoista nähdä, että mikä on se vaikutus omikronin tartuntamääriin.

Mutta ehkä tämä tästä osaltani. Toivotaan varmaan molemmat, että kun se vanne alkaa kiristää kunnolla päätää ja tuntumaan fyysisinä oireina, niin ihmiset kuka missäkin osaisivat hakeutua ammattiavun piiriin.
Valitettavasti vaikutuksia ei nähdä. Vähemmän yllättäen usein kun tämä kriisi on pahimmillaan, tehdään uusia rajoituksia. Todellisuudessa pelkkää tilanteen muutos muuttaa jo ison ihmismassan käytöstä. Mahdollista laskua ei voi siis suoraan kohdistaa jonkun rajoituksen ansioksi. Samoin, varmaa vastausta siihen mihin lukemiin olisi noustu ilman rajoituksia, ei myöskään tiedetä. Eli vaikka olisi lievää nousuakin niin rajoituksista on voinut olla hyötyä.

Paras olisi kuitenkin kun ei rajotettaisi enää mitään. Olisi aika siirtyä aikaan, jossa luotetaan ihmisten omatoimiseen tartuntojen vähentämiseen.

Sen voin kuitenkin aika lailla varmuudella luvata, että todetut positiiviset näytteet kääntyvät laskuun. Tämän aiheuttaa jo muutos testauskäytännöissä.
 

kiwipilot

Jäsen
@BigRedCat : Ilmaisin itseäni vähän huonosti mut mä lähden tehostamisella siitä että saadaan toiminta sellaiseksi, että ihmisten toimintakyky pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään jolloin liian moni ei ajaudu tuohon kalliiseen kymmeneen prosenttiin. Esim. matalankynnysten palveluiden kehittäminen, ihmisten terveyden pitkäjänteinen tukeminen ja perusterveydenhuollon kehittäminen siten että potilas jolle riittää TK-lääkärin hoito erikoissairaanhoitoon hakeutumisen sijaan ei lipsahda ylihoidettavaksi kalliille erikoispuolelle. Tuo ennakointi kun tulee huomattavasti halvemmaksi kuin raskas hoitaminen sitten kun on jo myöhäistä. Kuluvat kaksi vuotta rajoituksineen tulee näkymään vuosia tai vuosikymmeninä terveydenhuollon kuormituksessa. Ihan kentältä olen huomannut että esim. rintakipupotilaat ovat jättäneet soittamatta hätäkeskukseen koska ”Sairaalasta saa koronan”. Tämmöisissä tapauksissa lienee selvää että jotain on mennyt pieleen viranomaisten viestinnässä. Ja kaikkihan tietävät että rintakipu on sellainen oire että se 112 kannattaa sinne luuriin näpytellä.

Sitä miten tämä vaikuttaa lasten ja nuorten terveyteen koulu- ja liikuntasulkujen kautta en viitsi edes ajatella.
 
Viimeksi muokattu:

kiwipilot

Jäsen
Näin ajattelinkin, mutta mitäs sitten, jos sattuu sairastumaan? Jos kotiin haluaa, niin sitten kai pitää yrittää näytellä tervettä pukkia, että portit aukeaa?

Buranaa huuleen ja menoksi. Mutta joo, kyllä tuokin mietitytti. Kun lennettiin kesällä Pariisista Frankin kautta Vantaalle niin vieressä istuva mies yski koko Pariisi-Frankfurt lennon eikä ketään tuntunut kiinnostavan, ei koneessa eikä portilla.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä taas pohdiskelisin sitä, että paljonko negaajien, märisijöiden, disinfojen ja paskanjauhajien epideemien varjolla harventaminen raikastaisi maamme ilmapiiriä.
Hieno määritelmä Krista Kiurun vetämästä demari- ja virkamies-osastosta sekä heidän syvän päädyn äänestäjäkunnastaan.
Ja vastaus kysymykseesi, että ilman heitä tämä maa olisi paljon parempi paikka elää, ilmastokaan ei vituttaisi niin paljon.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
...
Näin ajattelinkin, mutta mitäs sitten, jos sattuu sairastumaan? Jos kotiin haluaa, niin sitten kai pitää yrittää näytellä tervettä pukkia, että portit aukeaa?

Sanoisin, että kannattaa olla kattava matkavakuutus olemassa. Ja ei välttämättä kannata matkustaa mihinkään itäeuroopan loukkoihin, jossa ei ole kunnollista sairaanhoitoa tarjolla.

Tosin omikron on tämänkin muuttanut, eihän tuo päivän kuume kenenkään lomaa keskeytä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kuka tämä mielipuoli on?
Ihan vilpittömästi en halua että Kiurun johtama ministeriö pääsee sumuttamaan yhtään mitään ekstraa valmiuslain varjolla läpi. Ei yhtään lisävaltuuksia tai mahdollisuuksia kusettamalla edes yrittää mitään.

Kyllä, pidän ihmistä joka ministerinä virkavastuulla valehtelee tälle kansalle saadakseen henkilökohtaisen tahtonsa läpi mielipuolena. Tämä valehtelu kun ei enää ole enää edes mielipideasia vaan fakta.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos tuon valmiuslain käyttöönoton tarkoitus on pakottaa ihmisiä töihin, niin en sitä kovin edistyksellisenäkään pitäisi. Enemmänkin silkkaa Neuvostoliittoa, mutta siellähän ne sosialismin ja tämän hallituksen ideologian juuret ovat.
Mahtaa olla hoitajan motivaatio huipussaan töihin pakotettuna.
Ei tuo hoitajien töihin pakottaminen ollut vuoden 2007 porvarihallituksenkaan ideologian vastaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös