Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Työn puolesta olin tekemisissä henkilön suhteen joka oli ollut yön sairaalassa. Oli epäilty Koronaa mutta testin mukaan negative ja himaan...
Eilen oli testi tehty ja tänään tosiaan tuli vastaus

Edit.

Rajusti on jenkeissäkin noussut lukemat. Hiljaiseksi alkaa vetään pikku hiljaa...
Pienestä menee koko maailma sekaisin
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Tätä olen koettanut jankata jo pari päivää. En käsitä miksi ei voi laittaa kiinni. Edes täksi viikonlopuksi. Kun ne ovat auki niin joku sinne kuitenkin menee vaikka kuinka koetetaan vääntää ratakiskosta että pysykää kotona
Siinä vassarit joutuisivat maksamaan yrittäjälle tai siis kohta vakuutusyhtiölle kun niiden taseet menevät sekaisin.
Ei sovi kuvaan, että yksityistä puolta tuettaisiin tässä tilanteessa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kun tämä "korkea virkamies" sairastui koronaan, miten vitussa todettiin että hän sai tartunnan "oireettomalta henkilöltä, jota tapasi 10 minuutin ajan", eikä jostain miljardista muusta paikasta? Oli ehkä viimeinen kerta ikinä kun menen iltapaskalehtien sivuille, tosin tämähän ei ollut kai lehtien vika, vaan korkean virkamiehen lausunnon.
Joo, ja miten voi olla kahdeksatta päivää kuumeessa jos kuume nousi vasta neljä päivää sitten.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Roskalehtiä silmäillessä jäin siihen ymmärrykseen, että italialaiset eivät vieläkään ole ymmärtäneet olla kotona. Tämän vuoksi armeijaa vaaditaan vahtimaan porukkaa. Toisaalta tämä on hyvä, selittää ja antaa toivoa muille, mutta aivan käsittämätöntä jos todella asiat on näin.
 
915 690 1033 1723 834

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja FC Wacker Innsbruck
Kuinka paljon arvioitte teidän päivittäisten sosiaalisten kontaktienne vähentyneen Suomessa tehtyjen toimenpiteiden myötä?

Asun siis Tirolissa ja täällä on päällä lockdown, jonka myötä kaikki kuluttajille suunnatut kaupat ja liikkeet on suljettu (lukuunottamatta ruokakauppoja, apteekkeja, postitoimipisteitä, huoltoasemia ja sanomalehtikioskeja). Yksikään kauppakeskus, erikoisliike, ravintola, kahvila tai baari ei ole auki. Tietysti myös kaikki, keille se on mahdollista, tekee etätöitä. Ketään ei saa tavata tai kenellekään ei saa mennä kyläilemään.

Poikkeukset ulkonaliikkumiskieltoon:

- Perustarvikkeiden hankkiminen (eli käytännössä elintarvikkeet ja lääkkeet)
- Apua tarvitsevien auttaminen
- Koirankusettaminen, joka suositellaan mahdollisuuksien mukaan tehtävän metsässä tai harvaan asutulla alueella
- Kävely- ja juoksulenkit, jotka suositellaan niinikään tehtävän metsässä tai harvaan asutulla alueella

Viimeksimainitun kohdalla on mielestäni käytetty hyvää pelisilmää. Käyn itse joka päivä polkujuoksulenkillä maastossa ja mielestäni tuon myötä työtehoni ja yleinen toimintakykyni on säilynyt kohtuullisen normaalina. Siinä on otettu huomioon ihmisten henkinen hyvinvointi - huomioden siis se, että erityisesti kaupungissa monet asuvat yksin pienissä ja pimeähköissä kämpissä, joissa ei ole puutarhaa tai parveketta.

Alkuperäiseen kysymykseen omalta osaltani. Normaalitilanteessa:

- Töissä tapaan päivittäin normaalisti kymmeniä ihmisiä (arviolta nyt vaikka 60), joista noin 10 kanssa työskentelen samassa tilassa. Lisäksi varmasti n. 10-20 henkilön kanssa on lähietäisyydellä esim kahvihuoneissa, palavereissa, käytävällä tapahtuvassa yleisessä paskanjauhannassa jne.

- Lounasruokailut joka päivä jossakin. 20-30 ihmistä samassa tilassa.

- Töiden jälkeen käyn usein joko kuntosalilla, jossa on ruuhka-aikaan varmasti 200 ihmistä kohtuullisen paskasti ilmastoidussa tilassa. Vaihtoehtoisesti ollaan käyty iltarinteessä tai randoilemassa 1-2 kaverin kanssa, johon tyypillisesti sisältyy safkat jossakin vuoriravintolassa (joissa hyvällä säällä samaan aikaan varmasti noin 50 ihmistä samassa, pienehkössä tilassa lähietäisyydellä.

- Ruokaostokset 2-3 kertaa viikossa tyypillisesti pienissä kaupoissa, joissa tungeksii vähintään se 20 ihmistä samaan aikaan hypistelemässä vihanneksia, hedelmiä ja pakkauksia


Ja viikonloput:

- Perjantaina afterworkit 1-2 kaverin kanssa jossain pubissa, jossa on tuo sama 50 ihmistä vähintäänkin yhtä pienessä tilassa.

- Urheiluharrastukset laskettelukeskuksissa tai vuorilla (ja taas ne bisset ja safkat jossakin Gasthausissa)

- Muut mahdolliset shoppailut, ravintoloissa syömiset, kahviloissa notkumiset jne.

Nyt lockdownin myötä ihmiskontaktit rajoittuu

- ruokakauppaan, jossa käyn 2 kertaa viikossa. Tarvitsen enemmän safkaa, kuin normaalisti (koska ulkona ei voi syödä edes sitä lounasta), mutta ostan myös kerralla enemmän, ettei tarvitse joka päivä mennä altistumaan / altistamaan muita. En todellakaan kuitenkaan hamstraa. Kaupoissakin nyt paremmat suojatoimet ja yleisesti vähemmän jengiä, koska porukka toimii normaalista poikkeavasti. Yleensä täällä suuren ruokakauppatiheyden myötä ruokaostoksia tehdään täällä useammin, kuin Suomessa ja vähemmän kerrallaan. Nyt porukka ostaa kerralla enemmän, ettei tarvitse niin usein käydä.

- Päivittäisellä lenkillä tulee vastaan aina noin 10-15 ihmistä siellä skuttassakin (kuitenkin tässä kaupungin alueella kun ollaan). En kuitenkaan oikeastaan koskaan kohtaa muita alle kahden metrin päästä. Lisäksi ulkoilmassa tartunta tietojen mukaan ilmeisen epätodennäköinen lähempääkin kohdattuna.


Eli tuon täkäläisen lockdownin myötä vaikutus ihmiskontakteihin on älyttömän suuri - yllä olevista arvoista voi karkeasti laskeskella sen vaikutuksia yksittäisen ihmisen kohdalla. Arvioisin (puhtaasti kuitenkin mutulla ja lukemani perusteella), että tämä kantaa kyllä hedelmää muutamissa (ehkä 4-6) viikoissa, jonka jälkeen rajoituksia voidaan alkaa varovaisesti ja asteittain purkamaan. Itävallassa - etenkin täällä Tirolissa - tilanne on kyllä paha, mutta fiilis on se, että tämä tulee tehoamaan. Henkilötasolla tämä on tietysti harvinaisen vittumaista ja kansantalouden kannalta aivan_jumalattoman_kallista. Kuluttajaliikkeille tilanne on tietysti katastrofaalinen ja niissä töissä olevat ihmiset on tietysti nyt lomautettuna ehkä joitakin verkkokauppatoimenpiteitä lukuunottamatta.

Arvioisin siis, että Suomessa tällä hetkellä käynnissä olevilla toimenpiteillä pystytään rajoittamaan vain suhteellisen pieni murto-osa täkäläisiin toimenpiteisiin verrattuna. Suomessa erittäin paljon tulos riippuu vielä ihmisten omasta harkintakyvystä - eli kuinka paljon ihmiset vapaaehtoisesti rajoittavat normaalia elämäänsä. Tietysti täkäläisten toimien raskaiden taloudellisten ja sosiaalisten vaikutuksien sekä työllisyysvaikutuksien takia Suomessa vastaavaa rajoittamista pyritään välttämään mahdollisimman pitkään.

Olisi mahtavaa kaikille suomalaisille ja Suomen taloudelle, jos tilanne pysyisi nykyisillä toimenpiteillä hallussa eikä täällä nähtyihin raskaisiin toimiin tarvitsisi ryhtyä.

Eli pysykää nyt saatana sentään kotona niin paljon, kuin vain mahdollista. Ja kun liikutte, ajatelkaa.

Edelleenkään ei ole silti mitään tarvetta olla uskomatta viranomaisten ohjeistuksiin tai levittää paskapuhetta somessa. Yleisesti ottaen virheitä on varmasti sattunut sekä viranomaistoiminnassa että yksityisen sektorin toiminnassa - onhan tämä kaikille täysin uusi tilanne. Mutta se paras ja ajantasaisin tieto on - tottakai - asiantuntijoilla sekä viranomaisilla, joihin myös poliitikot perustavat (ja on syytäkin perustaa) päätöksentekonsa. Tilanne on tietysti vakava ja haasteellinen, mutta ei ole mitään syytä uskoa, että se olisi jotenkin totaalisesti lapasesta.
 
Viimeksi muokattu:
Arancionero

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Joku ei tunnu täsmäävän tässä kaikessa ja mitä oikeastaan edes tavoitellaan epidemiassa? Kiinassa tartuntoja reilu 80 000 ja siellä epidemian huippu on jo kuulemma ohitettu. Suomessa THL on julistanut 3 skenaariota joissa lievässä tartuntojen määrä on 1 080 000, mikä on käsittämättömästi enemmän kuin esim. Kiinassa. Vertailun vuoksi jos Kiinassa huippussa on 80 000, niin tartuntoja ei tule millään olemaan edes 200 000, ainakaan esimmäisessä allossa. Viikko sitten Kiinassa julistettiin, että jos kaikki valtiot ryhtyvät toimiin, niin epidemia on ohi joskus kesäkuussa, mutta suomessa nyt ollaan vasta toukokuussa epidemian puolivälissä? Onko täällä munattu jotain pahasti?


 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, UFC, Kärpät, Anna Veith
Otan koronaviruksen todellakin tosissani, mutta silti omasta mielestäni tämä maailman laajuinen paniikki koronasta on lähinnä hysteriaa. Siis tämän hetken tiedoilla. Jos virus pyyhkäisee Suomen läpi parissa kuukaudessa, THL:n ennuste on se, että noin 65% suomalaisista sairastaa sen. Jos varaudutaan kaikilla mahdollisilla tavoilla, prosentit on 42% ja virus jatkaa vähintään puoli vuotta. Ero on 23%. Jos ihmiset eivät käy hoivakodeissa yms. vanhusten luona vierailuilla pariin kuukauteen ja vanhukset pysyvät kodeissaan, kuolleisuus on normaalin influenssan tasolla. Siihen päälle kaikki riskiryhmään kuuluvat kuten minä itse, eli jokaisen pitää ymmärtää riskit. Otan siis koronan tosissani, mutta tällä hetkellä tämä koronalumipallo-efekti on hysteriaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ujcik, Pesonen zwei, Boumedienne..... Was? NEIN!! AUS!!! -Die Kühe

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kuinka paljon arvioitte teidän päivittäisten sosiaalisten kontaktienne vähentyneen Suomessa tehtyjen toimenpiteiden myötä?
Mä olen niin introvertti, että ei tämä mitenkään radikaalisti niitä vähennä. Vähän toki, mutta ei mitenkään mullistavasti. Tuota jo naureskelin mielessäni, että on tämä nyt erikoista, kun oikein käsketään välttämään muita ihmisiä. Pikkaisen kun liioittelen, niin jos sitä on 31 vuotta tehnyt jo muutenkin, niin mitäs tässä nyt muka on erikoista.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Kaippa Kiinalla oli sen verran kovemmat otteet käytössä, että saivat tukahdutettua taudin.

Täällä ei vissiin enää onnistu tätä pysäyttää.
Kiinassa ne aloitettiin kuukausi tai pari sen jälkeen kun siellä on sen verran tartuntoja kuin Suomessa nyt.
Siihen kun lisätään se, että siinä läntillä asuu aikas reippaasti enemmän ihmisiä kuin täällä niin todelliset lukemat ovat ihan jotain muuta ne viralliset.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Joku ei tunnu täsmäävän tässä kaikessa ja mitä oikeastaan edes tavoitellaan epidemiassa? Kiinassa tartuntoja reilu 80 000 ja siellä epidemian huippu on jo kuulemma ohitettu. Suomessa THL on julistanut 3 skenaariota joissa lievässä tartuntojen määrä on 1 080 000, mikä on käsittämättömästi enemmän kuin esim. Kiinassa. Vertailun vuoksi jos Kiinassa huippussa on 80 000, niin tartuntoja ei tule millään olemaan edes 200 000, ainakaan esimmäisessä allossa. Viikko sitten Kiinassa julistettiin, että jos kaikki valtiot ryhtyvät toimiin, niin epidemia on ohi joskus kesäkuussa, mutta suomessa nyt ollaan vasta toukokuussa epidemian puolivälissä? Onko täällä munattu jotain pahasti?


Ei millään voi tulla noin paljoa tapauksia Suomessa. Maailmassakin on tällä hetkellä noin 166 000 aktiivista tapausta ja aika tiukkaa tekee maailmankin mittakaavassa miljoonaan tapaukseen pääseminen kesään mennessä.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun tämä "korkea virkamies" sairastui koronaan, miten vitussa todettiin että hän sai tartunnan "oireettomalta henkilöltä, jota tapasi 10 minuutin ajan",
Ehkä oltiin läheissessä kontaktissa ja maksettiin vaan ko ajasta joten aikakin on tarkka. Mistä minä tiedän?? Ainoa mieleen tuleva selitys. Onneksi en ole toimittaja olisi voinut tulla aika "jännä" tiedoitustilaisuus... meillä on nyt langan päässä virkamiehen vaimo...

joo juon hamstraamaani olutta... ei tarvitse kysyä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja FC Wacker Innsbruck
Mä olen niin introvertti, että ei tämä mitenkään radikaalisti niitä vähennä. Vähän toki, mutta ei mitenkään mullistavasti. Tuota jo naureskelin mielessäni, että on tämä nyt erikoista, kun oikein käsketään välttämään muita ihmisiä. Pikkaisen kun liioittelen, niin jos sitä on 31 vuotta tehnyt jo muutenkin, niin mitäs tässä nyt muka on erikoista.
En minäkään itseäni pidä edes minään hypersosiaalisena tapauksena, mutta kun laskeskelin yksi ilta ihmiskontaktien määrää, joita nyt lockdownin aikana ei tapahdu, niin yllätyin :)
 
Arancionero

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Mitä odottaa kansalta kokonaisuudessa, kun tämän tason koulutuksen omaavat lähtevät vähän Leville kokoontumaan tässä tilanteessa.
En nyt jaksa kaivaa, mutta jostain on semmonen muistikuva, että täällä joku kirjoitti alkuvaiheissa kuinka luottaa 100% Suomen terveyden ammattilaisiin, ettei he sairastu/tartuta itseään välinpitämättömästi.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Kuinka paljon arvioitte teidän päivittäisten sosiaalisten kontaktienne vähentyneen Suomessa tehtyjen toimenpiteiden myötä?
No se, että minulla on aika paljon enemmän läheisiä ystäviä Helsingissä kuin täällä Kotkassa, niin siihen nähden jonkin verran. Hesan pään kavereita tulee tuon dj-harrastuksen ja siihen liittyvän tapahtumatuotannon tiimoilta nähtyä 1-2 krt kuussa. Duuniyksikössäkään ei meitä ole kuin kaksi ihmistä ja muita tiimiläisiä tapaa normaalioloissa kerran kuussa, kerran kahdessa kuussa. Ja muutenkin pakerran toimistolla ääntä pääosin yksin. Toki siihen liittyy spiikkerivierailuja ja asiakastapaamisia, jotka nyt on vähemmällä/ pannassa, kun teen 90% etätöitä. Äiskän luona tulee käytyä keskimäärin kerran viikossa. Ehkä siihen sykliin tulee pieni alenema nyt. Omaa perhettä ei ole, joten frendejä tulee todella ikävä jossain vaiheessa, sen verran hyvin itseni tunnen. Ovat tärkeitä.

No tällä hetkellä en tapaa vittu ketään, niin onhan siinä muutosta entiseen. :)
 
Viimeksi muokattu:
Last Night a DJ Saved My Life

LaiLaiLei

Jäsen
Ei millään voi tulla noin paljoa tapauksia Suomessa. Maailmassakin on tällä hetkellä noin 166 000 aktiivista tapausta ja aika tiukkaa tekee maailmankin mittakaavassa miljoonaan tapaukseen pääseminen kesään mennessä.
Tässähän nojataan siihen olettamukseen. että näitä vahvistamattomia ja oireettomia tapauksia Kiinassa ja muualla maailmassa on älyttömästi enemmän kuin varmistettuja. Tätä jopa toivoisi että näin olisi, kun esimerkiksi noita Italian kuolleisuuslukuja katsoo tällä hetkellä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei millään voi tulla noin paljoa tapauksia Suomessa. Maailmassakin on tällä hetkellä noin 166 000 aktiivista tapausta ja aika tiukkaa tekee maailmankin mittakaavassa miljoonaan tapaukseen pääseminen kesään mennessä.
Eli kyllä THL;n arvoissa on jotain pahasti mätää tai sitten heidän luvuissaan todelliset tartuntamäärät ovat ihan jotain muuta. Suomessa on verrattain hyvä tilanne ainakin vielä ja eväät pitäisi olla vieläkin epidemian äkkipysäytykseen. Kiinassa pitäisi olla näistä epidemioista kuitenkin hyhvää tietoa Sarsin ja Mersin kautta ja ihmetyttävät nämä erot.

En nyt jaksa kaivaa, mutta jostain on semmonen muistikuva, että täällä joku kirjoitti alkuvaiheissa kuinka luottaa 100% Suomen terveyden ammattilaisiin, ettei he sairastu/tartuta itseään välinpitämättömästi.
Itse luotan kyllä erittäin paljon suomen terveydenhuoltoon, mutta en ymmärrä tällaista välinpitämättömyyttä. Nyt kun tarve on kovin pitäisi lääkärien näyttää näissä karanteeneissa esimerkkiä. Toki inhimillisiä virheitä tekee kaikkia.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja FC Wacker Innsbruck
Omaa perhettä ei ole, joten frendejä tulee todella ikävä jossain vaiheessa, sen verran hyvin itseni tunnen. Ovat tärkeitä.
Jep. Voisi sanoa, että tuo on oikeastaan hankalinta tässä - varsinkin perheettömänä. Kavereita ei nyt saa tavata ollenkaan ja se kyllä vaikuttaa. Tämmöisessä karanteenissa viikko tuntuu aika pitkältä ajalta ja tietysti se rassaa, että tietää useita karanteeniviikkoja olevan edessä. TJ:tä ei voi laskea, kun ei voi tietää, kestääkö tämä 4, 6, 8 vai 10 viikkoa. Vai enemmän.

Mutta kyllä tämä tästä.
 
Arancionero

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse luotan kyllä erittäin paljon suomen terveydenhuoltoon, mutta en ymmärrä tällaista välinpitämättömyyttä. Nyt kun tarve on kovin pitäisi lääkärien näyttää näissä karanteeneissa esimerkkiä. Toki inhimillisiä virheitä tekee kaikkia.
Luotan itsekkin terveydenhuollon ammattiosaamiseen ja ydintekemiseen täysillä, mutta en ole yhtään yllättynyt näistä uutisista, mitä tapahtuu sairaalan ulkopuolella. Ihmisiä hekin, vaikka pitäisi näyttää esimerkkiä. Hyvin tuomittavaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ehkä Helsingissä nyt, maaseudulla vähän myöhemmin. Pienellä paikkakunnalla "paikallinen" jos kuolee pois niin sen takaisin saaminen voi olla vaikeaa. Helsingissä taas tulee tilalle heti uutta yrittäjää, kun rajoitukset poistetaan, vaikka vanhoja olisi mennytkin
Kun tämän viestin, niin en aluksi katsonut mitä oli lainattu ja oletin että puhutaan ihmisistä (eikä baareista). Ehdinkin jo miettimään, että aika kylmä suhtautuminen :)
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kun tämän viestin, niin en aluksi katsonut mitä oli lainattu ja oletin että puhutaan ihmisistä (eikä baareista). Ehdinkin jo miettimään, että aika kylmä suhtautuminen :)
Hah, no kovasti saa rivien välistä lukea, että tuon mielikuvan on saanut! *hymiö*
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
En tiedä oliko vielä tässä ketjussa, mutta täällä livetilastoa ja muuta seurantaa suorana.

Linkki youtubeen
 
Porilaiset hitsaa tykimmin!

On vaikeaa olla nöyrä, kun on niin mahdottoman hyvä.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy