Influenssa tappaa, kun kuume käy pumpun päälle.
Coronavirus taas , jos ei keuhkokuume tapa, niin munuaisten tilttaaminen tappaa. Jopa tervesydämisen ihmisen.
Voi olla, että coronasta parantuneille jää jotain sisäisiä vaurioita tai pysyvää haittaa?
Tässä kiinalainen tutkimus 99 potilaasta, jotka olivat sairaalahoidossa, lähde: Scientists from Wuhan and Shanghai, China, published a study on Thursday analyzing the symptoms of 99 people in Wuhan confirmed to be infected with the 2019-nCoV strain of coronavirus who were transferred to the Jinyintan Hospital:
"Out of the 99 coronavirus patients, 83 per cent had fevers, 81 per cent were experiencing fits of coughing, and 31 per cent experienced shortness of breath. Three quarters of patients showed signs of bilateral pneumonia, and 11 later died of multiple organ failure.
Influenssa tappaa, kun kuume käy pumpun päälle.
Coronavirus taas , jos ei keuhkokuume tapa, niin munuaisten tilttaaminen tappaa. Jopa tervesydämisen ihmisen.
Voi olla, että coronasta parantuneille jää jotain sisäisiä vaurioita tai pysyvää haittaa?
Tässä kiinalainen tutkimus 99 potilaasta, jotka olivat sairaalahoidossa, lähde: Scientists from Wuhan and Shanghai, China, published a study on Thursday analyzing the symptoms of 99 people in Wuhan confirmed to be infected with the 2019-nCoV strain of coronavirus who were transferred to the Jinyintan Hospital:
"Out of the 99 coronavirus patients, 83 per cent had fevers, 81 per cent were experiencing fits of coughing, and 31 per cent experienced shortness of breath. Three quarters of patients showed signs of bilateral pneumonia, and 11 later died of multiple organ failure.
Ei muuten todellakaan ole 100-kertaisesti köykäisempi. Mistä ihmeestä tuon repäisit?Ja tappavuudeltaan maltillistenkin arvioiden mukaan 100-kertaisesti köykäisemmän kausi-influenssan tuominen keskusteluun on ilmeisesti paras tapa tämän osoittamiseen...
Oliko tuossa millainen maininta munuaisista?
11 kpl 99 henkilöstä on paljon, sillä puhutaan jo yli 10% kuolleisuudesta tuossa joukossa.
Lähde WHO:
According to the WHO, signs of infection include fever, cough, shortness of breath and breathing difficulties.
In more severe cases, it can lead to pneumonia, severe acute respiratory syndrome, kidney failure and even death.
On siellä näköjään oikeasti niitä kadulle kupsahtamisia...
Kiitos. Tuo kidney failure on kyllä vakava asia. Siinä ei auta välttämättä vaikka olisi miten hyvät munuaiset kun tauti tarttuu. Myös sairauden noin voimalla tunkeutuminen keuhkoihin on vakava asia. Tämä on ehdottomasti varsinkin yli 60 vuotiaille vakava asia, mutta myös nuoremmille. Silti lapsia on kai kuolleena uutisoitu vasta 1 kpl, minkä ainakin itse tiedän.
Ei muuten todellakaan ole 100-kertaisesti köykäisempi. Mistä ihmeestä tuon repäisit?
Helsingin Sanomien uutisessa kerrotaan että kiinalaisten tutkijoiden mukaan pahimmassa vaarassa näyttäisivät olevan yli 60-vuotiaat miehet, jotka tupakoivat tai kärsivät jostain pitkäaikaissairaudesta.
Ohessa linkki. Uutinen saattaa olla maksumuurin takana.
Kiinalaistutkijat kävivät läpi 99 koronaviruspotilasta: Tauti iskee herkimmin kuusikymppisen valmiiksi sairaan tai tupakoivan miehen keuhkoihin
Kiinalaistutkijat julkaisivat ensimmäisen tutkimuksen Wuhanissa sijaitsevaan sairaalaan tammikuun aikana otetuista 99 potilaasta.www.hs.fi
Munuaiset voivat tietääkseni jossain määrin myös toipua, vaikka olisivatkin ottaneet "osumaa". Ja vajaatoiminnankin kanssa pärjää, vaikka se rajoittaakin vakavuudesta riippuen elämää pahimmillaan melkoisesti. Ja vakavissa tilanteissa kykenee jonkin aikaa pärjäämään myös dialyysihoidolla samalla kun odottelee siirrännäistä. Mutta jos noita tulisi enemmänkin, niin tilanne menee kyllä mahdottomaksi. Tälläkin hetkellä siirrettä odottavia on jonossa paljon.
Sopivasti lopetin tupakanpolton juuri ennen kuin alkoi tulla uutista. Melkein tasalleen 25 vuotta tullut tupruteltua. Nyt kohta 2 viikkoa ilman tupakkaa ja ilman suurempia tupakanhimoja (lopettelua tehnyt jo vuoden).
Nämä uutiset keuhko-ongelmista sekä hengitysvaikeuksista on vaan antanut potkua pysyä irti tupakasta. Pari-kolme kuukautta meni päivittäin ennen kokonaan katkaisua n. 2-4 tupakkaa.
Ikä ei sentään ole vielä 60, mutta vaikka en tuota tupakoitsijoiden riskiä tiennytkään ennen kuin nyt linkkasit uutisen, niin osasin päätellä näin.
Kyllä näin. Munuaiset voi ottaa osumaa ja toipua ja oliko joku 20 prosenttisesti toimivien munuaisten kanssa pystyy vielä pärjäämään. Ja myös niin, että vaikka niitä munuaisia on kaksi, niin jos toinen menee niin on yleistä, että menee toinenkin, eli se toinen ei välttämättä pelastakaan. Yhdellä tosin myös pärjää. Jos munuaisongelmaisia tulee suuri määrä, niin en tiedä miten heidät pystyttäisiin kaikki hoitamaan. En ole ihan varma kaikesta näistä, sillä jostain muistin onkaloista tällaisia löysin, eli voin olla väärässäkin.
Toisessa kuolleisuus 0,01%, toisessa epäselvä mutta tämänhetkisen tiedon mukaan jossain prosentin suuruusluokassa. Arvaa kumpi on kumpi.
Mitä verikokeista selvisi?Tässä on nyt 9. sairaspäivä menossa. Huomenna lääkärin ottamaan verikokeet ja kuvauttamaan keuhkot, kun tuo kuumeton malli kuulostaa huolestuttavan samalta.
Influenssasta ei kyllä kohkattaisi mitään, jos kuolleisuus sairastuneiden osalta olisi 1/10000.
edit: Numeromestarille on käynyt pilkkuvirhe siis, kuten @Nelfor kommentoi.
Mitä verikokeista selvisi?
En tiedä, että onko paikallinen People's Hospital ihan paras paikka asioida ja onko heidän ensiapulääkärinsä kuinka koulutettuja näihin asioihin, mutta pisti kyllä vituttamaan koko juttu. Tämä olisi vielä helvetin paljon vaikeampaa, jos mulla ei olisi paikallista tyttöystävää, jonka avulla kommunikaatio pelaa.
Eipä otettu verikokeita, mutta keuhkot kuvattiin ja Wuhanin pöpön pikatesti otettiin. Keuhkoissa on viitteitä infektiosta (kystisiä kavitaatioita ja empyeemaa, voi viitata monenlaiseen hommaan keuhkokuumeesta tuberkuloosiin ja oikeastaan vissiin aika moneen keuhkojen tulehdukseen)), mutta wuhanin köhän tuloksia joutuu odottamaan vielä huomiseen iltaan. Oireet eivät ole vielä hävinneet ja 10. päivä nyt menossa.
Kuulostaa kyllä melkoiselta säädöltä. Jäin sellaista pohtimaan, että onko sinulla mitään mahdollisuutta konsultoida suomalaista tai jotain muuta länsimaista lääkäriasemaa noista testituloksista, ja selvittää sitä kautta, että onko syytä huoleen, ja vaatisiko tuo esimerkiksi paluuta kotimaahan saamaan hoitoa? Toisaalta, matkustaminen taitaa tällä hetkellä olla aika haasteellista.
Ja varmaan tuon virustestin tuloksiakin kannattaa odottaa.
Joo, odotellaan rauhassa nuo virustestit nyt ens alkuun.
Kuulostaa ilkeältä taudilta jos tosiaan keuhkokuvassakin muutoksia on. Yleensä normaalit virustaudit Suomessa mukaan lukien influenssa eivät perus röntgenkuvassa näkyviä muutoksia tee. Onko minkälaisia keuhko-oireita nyt, kuumetta ilmeisesti ei kuitenkaan?
Minkälainen tilanne siellä terveydenhuollossa? Pääseekö arvioon hyvin, onko ruuhkaa miten pahasti?
Eiköhän se siitä. Pidetään peukkuja, ettei ole The Corona. Saattaisit olla mediatapaus, jos kuitenkin napsahtaisi. En ainakaan ole vielä lukenut yhdestäkään sairastuneesta suomalaisesta.
Hyvä päätös, vaikka ehkä tämän taudin kannalta se ei enää autakaan. Itse en tupakkaa ole polttanut, jos ei muutamaa satunnaista baarisavuketta joskus vajaa 20 vuotta takaperin lasketa, mutta mitä tuttavapiirissä olen tupakoitsijoita nähnyt, niin lopettaminen ei ole usein mikään helppo juttu. Onnittelut siis siitä!
Olen vähän pohtinut, että vaikuttaisivatko myös Kiinan ilmansaasteet siihen, että nuo koronavirukset leviävät siellä tehokkaasti, ja noita vakavia tautimuotoja esiintyy? Sitten kun yhdistetään ilmansaasteisiin vielä vuosikymmeniä jatkunut tupakointi, keuhkot ovat entistä alttiimmat tuolle vakavalle oireyhtymälle?
Ja varmaan astmaatikot ja jopa allergikot saattaisivat ainakin tilastollisesti olla kohonneessa riskissä? Itse mietin, että jos tuo sattuisi iskemään meikäläiseen kesken pahimman siitepölykauden, niin näinköhän lähtisi henki? Ja kun pari viikkoa sitten tuli 40 vuotta mittariin, siirryin yhdessä yössä ikäryhmään, jossa kaikenlaiset sairaudet ovat yleisempiä ja vakavampia kuin aiemmassa. No, tilastollisesti kuolen edelleen paljon todennäköisemmin johonkin muuhun.
Isäni sairasti etenevää vajaatoimintaa, ja se nimenomaan meni noin, että alkuun toinen munuainen toimi toista paremmin, mutta sitten sekin alkoi pettää. Dialyysihoito tuli kuvioihin jossain vaiheessa. Sitten onneksi siirto, joka onnistui, ja sillä on pärjännyt hyvin muutaman vuoden. Käsittääkseni tuo vajaatoiminta voi jossain vaiheessa edetä tuohon siirrännäiseenkin, mutta se veisi todennäköisesti kuitenkin niin kauan, ettei se hänen elinaikanaan tule ongelmaksi. Nuorena sairastuneille voi taas tulla tilanteita, joissa siirtoon joutuu useammankin kerran elämässään.
Dialyysillä pärjää jonkin aikaa, mutta kyllähän se elämää rajoittaa. Joillain se tehdään kierrättämällä veri koneen läpi muistaakseni kolmen päivän välein. Joillain taas siten, että vatsaonteloon asennetun letkun kautta valutetaan jotain nestettä vatsakalvoon joka yö, ja imetään se koneellisesti sitten pois. Ensimmäinen tehdään sairaalassa, jälkimmäinen kotona. Ja jälkimmäisen voi tehdä tarvittaessa myös itse ilman konetta, mutta se vaatii "säätöä". Ja ylipäätään toimenpiteessä vaaditaan isot varastot erilaisia nestepusseja. Lisäksi tuo vaatii leikkauksen, jossa tuo letku asennetaan vatsaan.
Ja onhan munuaisilla muitakin tehtäviä kuin kuona-aineiden poisto. Se on hoidettava akuuttina, mutta pidemmän päälle terveydentila heikkenee dialyysissäkin.
Vähän off-topic, mutta asiaan: veikkaisin, että jos tuon taudin seurauksena on valtavat määrät munuaispotilaita, ainoa vaihtoehto on, että heidät keskitetään joihinkin sairaaloihin, tai jopa väliaikaisiin hoitopaikkoihin, joissa nuo perinteiset veridialyysikoneet käyvät yötä päivää. Hoidetaan se, mitä pystytään ja toivotaan, että munuaisten toimintakyky alkaisi palautua edes riittävällä tasolla.