Ja tätä kontrolloidaan miten?Omassa työpaikassa poistui maskipakko vihdoin, mutta ainoastaan rokotetuilta. Luulisi tällaisen houkuttelevan piikille. Itse en ainakaan jaksaisi olla koko päivää maski päässä ellei olisi pakko.
Ja tätä kontrolloidaan miten?Omassa työpaikassa poistui maskipakko vihdoin, mutta ainoastaan rokotetuilta. Luulisi tällaisen houkuttelevan piikille. Itse en ainakaan jaksaisi olla koko päivää maski päässä ellei olisi pakko.
Nyt todellakin täytyy päästä henkisesti yli tästä pandemiasta, eikä hirttäytyä siihen yhtään kauemmin kuin on välttämätöntä. Se aika alkaa nyt viimeistään olla käsillä, ellei ole jo mennyt.
Kuten eilen mainitsin Suomi ui nyt vastavirtaan muihin Pohjoismaihin nähden. Tunnin lento Helsingistä Tukholmaan on kuin astuisi aikakoneella pari vuotta menneisyyteen. Ei maski-/turvavälikontrollia ja ihmiset yleisesti paljon vapautuneempi -arjessa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa muutakin kuin korona.
Nyt kun kahden annoksen kattavuus saavuttaa tavoitteen pian, niin mitä tässä enää odotellaan?
Varmaan että saavuttaa tavoitteen? Eiköhän tällä nyt haluta turvata se 80% rokotekattavuus, se kiinnostus lähteä rokotettavaksi todennäköisesti laskee samantien kun rajoituksia höllätään kaikilta, jolloin tavoitteeseen ei päästä ja mietitään et mitäs sitten.
Tympeää, sillä nämä rokotekriittiset joilla ei ole mitään syytä olla ottamatta pitää muuta väestöä panttivankina.
En itseasiassa tiedä. Tiedossa on ainakin kaksi, jotka ovat itse ilmoittaneet etteivät ole ottaneet. Toisaalta nämäkin voisivat varmaan sanoa sittenkin ottaneensa ja se olis sitten siinä.Ja tätä kontrolloidaan miten?
Tätäkin mieltä kyllä hiukan olen. Ei me voida pitää kaikkia ihmisiä rajoitusten alaisena siksi, että nämä Turtiaiset, Pihot & co. eivät rokotetta halua eivätkä aio ottaa. Näin kärjistetysti sanottuna. Kumpi on todennäköisempi olettamus, se että esim. koodinimi Turtiainen tuleekin kiltisti ottamaan rokotteen koska muut vaativat, vai se että nämä hörhöt pitäytyvät omassa kannassaan ja jättävät piikit väliin? Eiköhän siis ole helpompaa tulla valtioneuvoston puolelta hieman vastaan, eikä pitää heidän takiaan koko kansaa ja rokotettua enemmistöä "panttivankina".80% rokotekattavuus jonain merkittävän muutoksena nykytilanteesta on täysin hatusta heitetty. Panttivankina meitä rokotettuja eivät pidä rokotekriittiset, vaan valtioneuvosto.
Ei sitä tarvitse edes kertoa, jos ei halua. Voi vastata työnantajalle että ei kuulu teille.En itseasiassa tiedä. Tiedossa on ainakin kaksi, jotka ovat itse ilmoittaneet etteivät ole ottaneet. Toisaalta nämäkin voisivat varmaan sanoa sittenkin ottaneensa ja se olis sitten siinä.
80% rokotekattavuus jonain merkittävän muutoksena nykytilanteesta on täysin hatusta heitetty. Panttivankina meitä rokotettuja eivät pidä rokotekriittiset, vaan valtioneuvosto.
Epäilemättä näin, mutta edellämainitut kaverit ovat itse asian nostaneet esiin.Ei sitä tarvitse edes kertoa, jos ei halua. Voi vastata työnantajalle että ei kuulu teille.
Tätäkin mieltä kyllä hiukan olen. Ei me voida pitää kaikkia ihmisiä rajoitusten alaisena siksi, että nämä Turtiaiset, Pihot & co. eivät rokotetta halua eivätkä aio ottaa. Näin kärjistetysti sanottuna. Kumpi on todennäköisempi olettamus, se että esim. koodinimi Turtiainen tuleekin kiltisti ottamaan rokotteen koska muut vaativat, vai se että nämä hörhöt pitäytyvät omassa kannassaan ja jättävät piikit väliin? Eiköhän siis ole helpompaa tulla valtioneuvoston puolelta hieman vastaan, eikä pitää heidän takiaan koko kansaa ja rokotettua enemmistöä "panttivankina".
Yritän sanoa, että vaikka mieli tekisi näitä kieltäytyjiä sokeasti syyttää, niin turhaa se on pitkällä tähtäimellä. Hulluja riittää aina, ja heihin ei järkipuhe tai fakta-argumentit tehoa. Siksi kääntäisin katseen nimenomaan päättäviin elimiin ja valtiojohtoon, enkä rokotevastaisiin. Jos ne rajoitukset halutaan tosissaan saada pois, ne saadaan kyllä pois rokotevastaisista huolimatta. Päättäjien kyvyttömyys on todella helppo naamioida kansan keskuudessa pelkästään rokotevastaisten syyksi.
Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat. Itse en omasta puolestani osaa tähän sen kummemmin ottaa kantaa, koska en henk.koht tiedä ketään joka olisi jättänyt ensimmäisen piikin ottamatta syystä että "ei jaksa". Kyllä omalla otannalla kaikki ihan sama, hälläväliä-asenteella olevat ovat sen piikin ottaneet ja ne jotka eivät ole ottaneet, ovat tehneet sen ihan tietoisesti. Eli siis vastustavat koko rokotetta, näitä ei tosin ole kuin ihan marginaalinen osuus. Ehkä näitä laiskoja piisaa sitten paljon enemmän kuin mitä olen luullut, ja varmaan esim. maahanmuuttajaväestössä kielimuurikin voi olla esteenä rokotukseen hakeutumiselle.Eihän tällä yhtään Turtiaista tai Pihoa käännytetä, eikä heihin voi vaikuttaa millään tavalla järkevästi. Kannusteenahan tämä on niille peruslaiskoille kansalaisille, jotka eivät välttämättä rajoitusten poistumisen jälkeen jaksaisi raahautua rokotettavaksi, koska korona on jo voitettu. Itsekin olisin saattanut tällainen olla n. kymmenen vuotta sitten. En tiedä onko se reilua vai ei, mutta ihminen on luonteeltaan laiska ja menee yleensä sen mukavimman kautta. Jos palkinto tulee ennen suoritusta, niin osa ottaa vain sen palkinnon ja antaa "tyhmempien" suorittaa.
Minulle tuo on sinällään saman tekevää, mutta laumasuojan kannalta kai tämä raja on mietitty ja sillä on merkitystä, niille ihmisryhmille jotka eivät voi rokotetta ottaa.
Minulle tuo on sinällään saman tekevää, mutta laumasuojan kannalta kai tämä raja on mietitty ja sillä on merkitystä, niille ihmisryhmille jotka eivät voi rokotetta ottaa.
Laumasuojan näkökulmasta ei ole kovinkaan suurta merkitystä heilahteleeko prosenttiosuudet pari yksikköä suuntaansa. THL:n Hanna Nohynek on todennut MTV-uutisten artikkelissa, että laumasuoja vaatisi koko kansalta sellaisen 90 prosentin kattavuuden rokotusten osalta. Laumasuojan kannalta näillä legendaarisilla parilla/muutamalla tulevalla viikolla, jolloin asetettu tavoite toivottavasti saavutetaan, ei ole juurikaan mitään tekemistä.
Varmaan että saavuttaa tavoitteen? Eiköhän tällä nyt haluta turvata se 80% rokotekattavuus, se kiinnostus lähteä rokotettavaksi todennäköisesti laskee samantien kun rajoituksia höllätään kaikilta, jolloin tavoitteeseen ei päästä ja mietitään et mitäs sitten.
Miksei tätä voitaisi sanoa suoraan ääneen, eli jahka rokotekattavuus on XX%, rajoituksista luovutaan? Erinäisiä vihjailuja on toki viime viikkoina kuultu, mutta pitävä exit-strategia/päivämäärä loistaa edelleen poissaolollaan, toisin kuin juurikin Ruotsissa ja Tanskassa.
Ellei mikään muutu Suomen koronastrategiassa, leviämis- ja kiihtymisalueiden välillä pallotellaan vielä jouluna, kun muu Eurooppa mitä todennäköisimmin elää normaalin päiväjärjestyksen mukaan.
"Ei baariin ole pakko mennä", "urheilu on niin pieni asia" -ajattelun olisin suonut jääneen jo alkukevääseen. Kaikista surullisinta nykyisessä linjassa on sen kohtuuton hinta, mikä tullaan maksamaan menetettyinä verotuloina ja työpaikkoina, siinä missä palvelusektori on jo elpymään päin useissa muissa maissa.
Merkittävä nykyisen "kriisitilan" pitkittämisestä kärsivär ovat niin ikään urheiluluseurat, joiden hyvinvoinnista luulisi jokaisen jatkoaikalaisenkin olevan huolissaan.
Kyllä tuossa lokakuussa varmaan loppuja rajoituksia poistuu kun paine kasvaa eikä perusteitakaan niille ole. Tuosta en niinkään olisi huolissani.
Jotenkin ainakin omassa kaveripiirissä ja vaikkapa työympäristössä tuntuu olevan sellainen ajatusmalli käytössä että piikit on halukkaat saaneet ja nyt voipi alkaa taas elää ja mellastaa. Tuo on itselläkin tällä hetkellä ajatus vaikkei piikkejä vielä hihassa olekaan. Ja tässä siis puhutaan ihmisistä ikävälillä 30-60v.Ainakin toistaiseksi konsensus näyttää valitettavasti olevan nykylinjan kannalla, myös muidenkin kuin varsinaisten marinistien osalta. Netissä huutelijoita luonnollisesti riittää, mutta ajatusmaailma "hyvinhän siellä baarissa ehtii alkuillastakin käydä" tai "minua ei maski haittaa" on edelleen vallalla.
Lieköhän ulkomailla reissaamisesta tulee vastaisuudessa ainoa tapa nauttia ns. vanhasta normaalista. Vähän kuin vuosikymmenten ajan suomalaiset ovat lähteneet nauttimaan käyntikohteista, ostosmahdollisuuksista, kulttuuri-/urheiluelämyksistä jne. mitkä kotimaan kamaralla eivät ole mahdollisia. -Onneksi reissu esim. Kööpenhaminaan on useimpien kansalaisten ulottuvilla.
Lisäksi tämä voisi olla hyvin mielenkiintoinen tilanne yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Työntekijöitä kun ei saa kohdella eriarvoisesti. Ei vaikka se kuinka vituttaisikin, että kaikki eivät rokotuksia halua / voi ottaa.Ei sitä tarvitse edes kertoa, jos ei halua. Voi vastata työnantajalle että ei kuulu teille.
Koska ensin tuli alpha-variantti, joka on 50-60 % alkuperäistä villivirusta tarttuvampi. Sitten tuli delta-variantti, joka on vähintään saman verran alphaa tarttuvampi. Alkuperäistä villivirusta vastaan 60 % jos ei vielä laumasuojaa, niin se olisi varmaan voinut olla ainakin Kiurun maalitolppa.Muistaakseni laumasuoja piti joskus saavuttaa kun 60%?? väestöstä olisi sairastanut taudin. Sittemmin se ajateltiin saavutettavan rokotteilla joka taisi lääkeyhtiön mukaan antaa 94% suoja. Jos rokote antaisi 94% suojan niin laumasuoja olisi saavutettavissa, vaan eipä taida antaa. Tässä ketjussa tuotiin laskelmilla esiin se ettei laumasuoja ilmeisesti olisi realistinen.
Ei nyt varmaan kymmenien vuosien, mutta vuosien. Ja kun sanotaan "jokainen", niin ei nyt absoluuttisesti tarkoiteta sitä perimmäisen metsän keskellä asuvaa erakkoa - vaan pikemminkin joku aivan ylivoimainen väestöstä pientä poikkeusten joukkoa lukuunottamatta.Nyt asiantuntijat väittävät että koronan sairastaa jokainen jossain vaiheessa joko rokottamattomana tai ilman. Mihin tämä perustuu? Kymmenien vuosien aikahaarukkaan? Luulisi että rokotteet ja sairastamalla saatu suoja pystyisivät edes yhdessä antamaan laumasuojan jolloinka jokainen ei voisi sairastaa koronaa. Muutenkin tuo määrä kuulostaa kovin paljolta kun nyt sen on vasta sairastanut todettujen tapausten valossa muutama prosentti.
Miten niin painostetaan?Koska laumasuojaa ei ilmeisesti mahdollista saada nykyisillä rokotteilla niin miksi lapsetkin painostetaan noita ottamaan? Miksi ei tehdä kuten influenssan kanssa eli rokotetaan vain riskiryhmät?
Vastaus on rajoitukset, kuten ihan itsekin keksit.Terveydenhoidon kapasiteetti voisi olla riittävä peruste, mutta miten se nyt loppuisi kesken kun ei loppunut silloin kun 0% oli rokotettu? Toki joku voi sanoa perusteeksi rajoitukset, mutta entäs sitten kehitysmaissa? Tuskin siellä on mitään rajoituksia kuinka monta saa mennä savimajaan kerralla ja tuskin rokotekattavuuskaan on kovin korkea. Vai onko niissä vain niin paljon parempi terveydenhoidon kapasiteetti kuin Suomessa?
Ehdottomasti ja kun ottaa huomioon, että omalla työnantajalla on reilusti toistakymmentä tuhatta ihmistä töissä, niin saahan siitä mielenkiintoisen tapauksen aikaan.Lisäksi tämä voisi olla hyvin mielenkiintoinen tilanne yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Työntekijöitä kun ei saa kohdella eriarvoisesti. Ei vaikka se kuinka vituttaisikin, että kaikki eivät rokotuksia halua / voi ottaa.