Mainos

Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 201 962
  • 81 140

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ei. Lapsia ja nuoria ei rokoteta vielä laajasti, 12-15-vuotiaita ei vielä lainkaan ja alle 12-vuotiaita todennäköisesti ei (aivan korkeimman riskin 0,001 % pl.) koskaan.

Mutta sitten on myös merkittävä määrä nuoria, jotka eivät rokotetta tule ottamaan. Syyt varmasti sitten moninaiset, mutta päällimmäisenä tietysti se, että tauti ei ole heille mitenkään erityisen vaarallinen. Enemmän itseäni ihmetyttävät ne kymmenettuhannet kuusi-seitsenkymppiset, jotka rokotteen ovat jättäneet ottamatta.

Tästä rokotusten viikkokohtaisesta edistymisestä eri ikäryhmissä näkee aika hyvin, että kolmekymppisten rokotukset esimerkiksi ovat hiipuneet jo vahvasti - ja kattavuus ei kovin vahvaksi kasva. Sitten ihan nuorimmissa ikäluokissa vielä kattavuus kasvaa paljonkin, kun ihan jokaisella ei siihen vielä edes (realistista) mahdollisuutta ole ollut rokottautua.

12-1920-2425-2930-34
Vuosi 2021 Viikko 24
11 712​
18 187​
46 583​
54 536​
Vuosi 2021 Viikko 25
13 336​
24 993​
33 896​
26 183​
Vuosi 2021 Viikko 26
26 400​
40 185​
29 553​
18 984​
Vuosi 2021 Viikko 27
27 197​
25 907​
16 908​
11 063​
Vuosi 2021 Viikko 28
20 144​
18 292​
13 477​
8 703​
Vuosi 2021 Viikko 29
14 816​
12 958​
9 735​
6 829​
Vuosi 2021 Viikko 30
13 372​
10 880​
9 301​
7 148​

Tärkeä huomio. Minulta Jäi huomioimatta viestiä kirjoittaessani kokonaan tuo alle 12-vuotiaiden tilanne ja sen vaikutus tämänhetken rokotetilanteeseen. Toki lasten vanhempien asenteet vaikuttavat siihen, millainen rokotuskattavuus lopulta saadaan lapsille. Yläkouluikäiset tekevät jo sitten päätöksensä itsenäisemmin. Täällä Vaasan shp:n alueella lukioikäiset ovat viime aikoina kiitettävästi käyneet rokotuksista, joita on mm. Vaasan kaupungissa järjestetty ihan vartavasten heitä varten.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Uskoakseni tuossa 20-35 vuotiaissa on hitosti porukkaa joka ei oo toimeertunut ottamaan tai "ihan sama". Tämän porukan tavottamisessa täytyy tehdä määrätietoista markkinointia ja muitakin toimenpiteitä. Markkinointi + tieto siitä, että tautia on paljon liikkeellä saa kyllä monet ottamaan rokotuksen... sitten kun sitä on helposti heti saatavilla.
No esim juuri nuo ajanvarauksettomat mobiiliyksiköt tuntuvat sangen tehokkaalta keinolta - siinä voi passiivisempikin ihminen ottaa rokotuksen kun on siinä lähiön ostarilla valmiina jne.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
On totta, että aidosti rokotekriittistä marginaalia ei saa piikille minkäänlaisilla markkinointitempauksilla tai puoliksi pakottamallakaan, mutta nähdäkseni tämän porukan muodostaa prosentuaalisesti häviävän pieni osa kansakunnasta. Eiköhän valtaosalla paina vaakakupissa kesälomat ja se, ettei asia tunnu yksinkertaisesti kovin ajankohtaiselta.

Lomakauden vähitellen päättyessä ja tartuntalukujen kasvaessa näkisin, että kyllä tästä porukasta, myös nuorempien ikäluokkien osalta, on mahdollisuus kaivaa vielä useita prosenttiyksikköjä ensimmäiselle piikille. Tämä edellyttää kuitenkin oikein kohdennettua ja ajoitettua viestintää sekä prosessin tekemistä mahdollisimman helpoksi. Drive-in rokotus voisi olla helppoudesta hyvä esimerkki, samoin ilman ajanvarausta toimivat pisteet julkisilla paikoilla kuten kauppakeskuksissa, oppilaitoksissa ja työpaikoilla. Näitä käsittääkseni on jo pienessä mittakaavassa kokeiltukin.
 
F

Flonaldo

ok, mikäs meillä on rokotuskattavuus noissa alle 30 vuotiaiden rokotuksissa, millaisiin lukuihin ollaan jäämässä? Sinällään en ole yllättynyt että tuosta joukosta löytyisi niitä vapaamatkustajia enevässä määrin.
Noin 61 % nyt kaksikymppisissä. Teinien osalta en lähtisi vielä tilannetta isommin arvioimaan, kun osassa maata he tosiasiallisesti eivät vielä rokotetta ole voineet saada, osassa 18-19-vuotiailla ollut mahdollisuus, osassa myös 16-17-vuotiailla. Hyvä mahdollisuus päästä parikymppisissä 70 prosenttiin, 80 ei pienintäkään saumaa ja 75 olisi luokkaa Suomelle olympialaisten yu-mitali.

Syyt ovat tietysti moninaisia miksi rokotetta ei (vielä) ole otettu, ja yllä hyvää keskustelua aiheesta. Sen sijaan, että Hesarin etusivulla kohkataan pari päivää siitä miksei Lintsin laitejonoissa ulkoilmassa ole pidetty kahden metrin turvavälejä, voitaisiin yksi päivä välissä pöyristyä siitä miksi Lintsillä ei ollut edes koko ajan auki olevaan rokotuspistettä!
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Lipiäinen ja Ässien sylkykupit.
voitaisiin yksi päivä välissä pöyristyä siitä miksi Lintsillä ei ollut edes koko ajan auki olevaan rokotuspistettä!

Tämä. En kertakaikkiaan käsitä miten tämä on niin viratonta. Jalkautumista, pop-uppia kauppakeskuksiin ja ihmisiä jakamaan oikeaa informaatiota. Nohynek sanoi aamulla tai eilenkö se oli että kuinka hyvin rokotteita on jatkossa saatavilla. Että kyllä nuoret hakevat. Varmasti hakisivat jos siitä tehtäisiin edes piirun verran helpompaa jne.

Esim. Meillä Porissa nuorempi väki kyllästyy jo alkuunsa ajanvarauksen kankeuteen ja jonotteluun. Ei näin.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Koronastrategiaa on tarkoitus päivittää tämän kuun puolivälissä. Kiuruhan on vielä kaksi viikkoa lomalla eli sitä ennen ei ilmeisesti voida päätöksiä tehdä, vaikka varmaankin aiheellista olisi, koska kohtahan niiden koulujenkin on tarkoitus alkaa. Mun mielestä niitä päätöksiä kaivattaisiin nyt eikä muutaman viikon päästä.

 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Raumalla on myös tullut pitsiviikon jälkeen melko paljon tartuntoja. Paikallislehden mukaan testaus ja jäljitys ovat ruuhkautuneet pahoin. Työvoimaa pyritään saamaan pyytämällä eläkkeellä olevaa kokenutta kalustoa testaukseen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sen sijaan, että Hesarin etusivulla kohkataan pari päivää siitä miksei Lintsin laitejonoissa ulkoilmassa ole pidetty kahden metrin turvavälejä, voitaisiin yksi päivä välissä pöyristyä siitä miksi Lintsillä ei ollut edes koko ajan auki olevaan rokotuspistettä!

Tämä olisi itse asiassa helvetin hyvä idea. Saataisiinkohan kattavuutta paranemaan tuossa pykälää vanhemmassa ikäluokassa sillä, että laitettaisiin yökerhojen viereen pop-up -rokotuspiste, ja piikin ottajat pääsisivät piikin jälkeen ilmaiseksi ja jonojen ohi bilettämään?

Asiaan... Juttelin koronapotilaiden parissa työskentelevän lääkärituttavani kanssa. Hänellä oli aika lailla samanlaiset näkemykset kuin monella meistä täällä. Tässä pääkohtia:

1. Pietarin tuliaiset eivät varsinaisesti ratkaisseet mitään, todennäköisesti korkeintaan nopeuttivat neljättä aaltoa 2-3 viikkoa.

2. Neljäs aalto on nuorten ihmisten tauti. Sairaalakapasiteetti riittää hyvin tämän aallon läpi.

3. Myöhemmin syksyllä on pakko purkaa rajoitukset ja mennä jo elämässä eteenpäin.

Ei hänkään mikään absoluuttinen totuus ole, mutta kiinnostavaa kuulla aina ns. kentän mielipide asiaan. En kerro, mistä sairaanhoitopiiriistä hän on. Sen voin kuitenkin todeta, että ei nykyisen asuinpaikkani alueelta, kuten ei myöskään sieltä, missä juureni ovat.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Koronastrategiaa on tarkoitus päivittää tämän kuun puolivälissä. Kiuruhan on vielä kaksi viikkoa lomalla eli sitä ennen ei ilmeisesti voida päätöksiä tehdä, vaikka varmaankin aiheellista olisi, koska kohtahan niiden koulujenkin on tarkoitus alkaa. Mun mielestä niitä päätöksiä kaivattaisiin nyt eikä muutaman viikon päästä.

Mitä päätöksiä nyt tarvittaisiin? Rajoituspaketti on aika sama kuin keväällä ja ollaan kiihtymisvaiheessa osassa maata, muutama erityisvastuualue on ilmaantumisluvun mukaan leviämisvaiheen kynnyksellä, mutta nyt ollaan jaksettu seurata tilannetta melko rauhassa.

Jos tilanne heikentyy, voidaan kiristää rajoituksia (jota en usko tapahtuvan) tai nykyinen paletti pidetään käytössä, kunnes strategiaa päivitetään.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Raumalla on myös tullut pitsiviikon jälkeen melko paljon tartuntoja. Paikallislehden mukaan testaus ja jäljitys ovat ruuhkautuneet pahoin. Työvoimaa pyritään saamaan pyytämällä eläkkeellä olevaa kokenutta kalustoa testaukseen.

Onneksi kuitenkin samassa artikkelissa joku paikallinen tartuntatautilääkäri maalaili jo hyvässä ajoin etukäteen "todella, todella huolestuneet uhkakuvat" tulevan perjantain Pitsiturnauksesta. Siinä taas annetaan tapahtumanjärjestäjän valmistelutyölle suurta kiitosta ja arvostusta.

Pitsiviikon kymmenistä tartunnoista ei ole paljon puhuttu ja paheksuttu, mutta perjantaina kaikki muuttuu. Siinä aamukahdeksalta tapahtuu viestikapulan vaihto ja sen jälkeen kaikki Satakunnan tartunnat voidaan laittaa Lukon piikkiin aina sinne lokakuun alkupuolelle asti.
 
Suosikkijoukkue
IFK
1. Kun koko henkilöstö on tuplarokotettu, miten tämä eroaa mistään muista hengitystieviruksista tältä osin?
2. Ei liity aiheeseen.
3. Miksi ne penskat pyörivät kotona?

1. Koko vakituisessa työsuhteessa koronaosastoilla työskentelevä henkilöstö on rokotettu. Nyt kesällä töissä on valtava määrä freelansereita ja keikka-/vuokratyövoimaa, jotka rokotetaan sitten kun oma vuoro on.
2. Kyllä työvoimapula tahtoo aiheuttaa ongelmansa alasta riippumatta. Nyt vielä pärjätään, mutta hoitovelan purun alkaessa henkilöresurssit ovat ongelma.
3. He asuvat siellä. Nyt loma-aikana hukataan paljon työtunteja lastenhoidon, ja jokaiselle lapsiperheelle tuttujen pikku konfliktien/tapaturmien vuoksi, jotka syksymmällä hoitaa tarha tai koulu.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
YLE:llä ihan hyvä artikkeli tästä sairaalalukujen noususta ja sairaalahoidon tilanteesta. Eipä tuossakaan selkeää selitystä tarjota tuolle ilmiölle, vaikka mainitaankin tuo, että maanantaisin luvut ovat usein korkeammat, mutta kerrotaan myös, ettei sekään selitä tätä.

 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Karanteeni altistuneiden osalta lyhenee Yle:n uutisen perusteella 10:een päivään ja negatiivisella testillä 6:een päivään. Tämä ainakin osaltaan auttaa murehdittuun mahdolliseen työvoimapulaan, kun ei tarvi 14:sta päivää olla pois. Otetaanko tässä askelta kohti koronan kanssa elämiseen yhteiskunnassa?

Tämän lisäksi toki tuplarokotettuja ei määrätä karanteeniin lainkaan, joten alkaa näiden määrä vähetä.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viimeksi muokattu:

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Rokotuksista vielä, nopeasti laskin että n. 1.2miljoonaa potentiaalista rokotettavaa olisi vielä. Eli yli 12v ihmistä.

Jos viikossa saadaan (tuorein tieto) ensimmäisiä rokotteita n. 60 000kpl, niin 20 viikkoa menisi että kaikki potentiaaliset on rokotettu. Toki kaikki eivät sitä ota, mutta jos miljoona vielä ottaisi ja saataisiin pieni lisäerä, menisi 15 viikkoa että kaikki halukkaat on rokotettu kerran. Jos toisen annoksen saisi 8vko kuluttua ja 2vko menisi täyden suojan saamisessa, niin 25 viikkoa nykyhetkestä. Eli ensi vuoden puolelle menisi. Toki tämä ensimmäisten piikkien vähyys tällä hetkellä aiheuttaa sen että myös ensimmäisten rokotteiden määrä kasvaa (jos niitä haetaan). Niin hieman positiivisesti tuosta muutama viikko pois ja jouluna kaikki halukkaat olisivat täyden suojan piirissä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Huomenna olisi määrä kokoustaa Helsingissä ja ottaa kantaa siihen, että onko Uusimaa leviämisvaiheessa, vai ei. Näin kertoilee HUS-Lasse IS:ssä.

Noin muuten mitä rokotetietouden jakamiseen tulee, niin eikö meillä ole kansallinen yleisradioyhtiö, jonka peitto kattaa koko Suomenniemen. Minun mielestä nyt kunnolla tykitystä taajuuksille, että ottakaa se rokote ja näin se onnistuu.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Rokotuksista vielä, nopeasti laskin että n. 1.2miljoonaa potentiaalista rokotettavaa olisi vielä. Eli yli 12v ihmistä.

Jos viikossa saadaan (tuorein tieto) ensimmäisiä rokotteita n. 60 000kpl, niin 20 viikkoa menisi että kaikki potentiaaliset on rokotettu. Toki kaikki eivät sitä ota, mutta jos miljoona vielä ottaisi ja saataisiin pieni lisäerä, menisi 15 viikkoa että kaikki halukkaat on rokotettu kerran.

Unohdat tuosta yhden merkittävän tekijän. Koska ykköspiikkejä menee nyt vähän, niin kahdentoista viikon päästä niiden tehosteita menee vähän. Ja silloin ykköspiikkejä annetaan paljon isompi osuus tuosta kokonaiskakusta.

Eikö siihen itse asiassa edes niin kauaa mene. Nopeasti katsottuna noin viisi viikkoa sitten ykköspiikkien määrä alkoi selvästi laskea, joten seitsemän viikon päästä taas tehosteisiin alkaa mennä vähemmän, ja ykköspiikkeihin riittää hiljalleen taas enemmän.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Unohdat tuosta yhden merkittävän tekijän. Koska ykköspiikkejä menee nyt vähän, niin kahdentoista viikon päästä niiden tehosteita menee vähän. Ja silloin ykköspiikkejä annetaan paljon isompi osuus tuosta kokonaiskakusta.

Eikö siihen itse asiassa edes niin kauaa mene. Nopeasti katsottuna noin viisi viikkoa sitten ykköspiikkien määrä alkoi selvästi laskea, joten seitsemän viikon päästä taas tehosteisiin alkaa mennä vähemmän, ja ykköspiikkeihin riittää hiljalleen taas enemmän.
Kyllähän siinä on lopussa maininta myös tämän hetken ykköspiikkien vähyydestä
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllähän siinä on lopussa maininta myös tämän hetken ykköspiikkien vähyydestä

No helvetti, niinpä olikin. Mitähän meikäläisen silmät ovat harittaneet... Pahoittelut!
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
No helvetti, niinpä olikin. Mitähän meikäläisen silmät ovat harittaneet... Pahoittelut!
Nyt kun tuon luki itse uudestaan, niin olisihan sen voinut selkeämmin kirjoittaa, varsinkin sen että mitä se vaikuttaa. Vähän ajatus katkesi siinä kohtaa. Mutta tuo seitsemän viikkoa on kyllä lyhyempi aika kuin itse oletin, eli saattaa lyhentää helposti tuota aikaa usealla viikolla. Toki rokotteiden määrässä piti(?) sattua notkahdus syksyllä, mutta toivotaan lisäannoksia.

Yleisesti, tiedän nyt muutaman tapauksen jotka eivät ole olleet rokotetta ottamassa (yksi ainakin pelännyt sivuvaikutuksia), mutta nyt pahentuneen koronatilanteen ja testeissä ramppaamisen myötä ovat sen käyneet hakemassa. Tuo passi olisi tämänkin takia erittäin kova juttu, tulisi joku ilmiselvä syy käydä hakemassa se. Muuten ollaan laiskoja tai luotetaan vain siihen ettei sitä saada. Mutta kun käy kuudetta kertaa kuukaudessa ottamassa tikkua nenään, voi päähän herätä ajatus että asiat voisi hoitaa fiksummin
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Onneksi kuitenkin samassa artikkelissa joku paikallinen tartuntatautilääkäri maalaili jo hyvässä ajoin etukäteen "todella, todella huolestuneet uhkakuvat" tulevan perjantain Pitsiturnauksesta. Siinä taas annetaan tapahtumanjärjestäjän valmistelutyölle suurta kiitosta ja arvostusta.

Pitsiviikon kymmenistä tartunnoista ei ole paljon puhuttu ja paheksuttu, mutta perjantaina kaikki muuttuu. Siinä aamukahdeksalta tapahtuu viestikapulan vaihto ja sen jälkeen kaikki Satakunnan tartunnat voidaan laittaa Lukon piikkiin aina sinne lokakuun alkupuolelle asti.
Perkeleen Lukko! Ensin kevään katastrofaalinen koronapommi kultajuhlien myötä, ja nyt ei ole tuosta murhakokoontumisesta opittu vaan ollaan taas poistumasta kotoa muuallekin kuin kauppaan ja lenkille. Kalliiksi käyvät laulujen lunnaat.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Nuot pop-up rokotepisteet on asia joka ehdottomasti kannattaa toteuttaa, mutta ei niitä vielä tarvita. Ei niitä voitais pitää auki kun ehkä jonkun muutaman tunnin viikossa...sitten olis rokotteet loppu. Ja tää tulis turhauttamaan ihmisiä ja saattais jopa aiheuttaa pienen takapotkun tyyliin "pitäkää tunkkinne".

Tää kannattaa toteuttaa sitten kun rokotteita alkaa kertyä varastoon. Kun niitä on vähän isompi mälli, niin sitten mainostetaan, että näinä ja näinä päivinä tällä alueella pop-up piste.

Tosiaan jos toi tehtäis nyt, niin olis aika iso sählääminen muutaman piikin takia...
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Rokotuksista vielä, nopeasti laskin että n. 1.2miljoonaa potentiaalista rokotettavaa olisi vielä. Eli yli 12v ihmistä.

Jos viikossa saadaan (tuorein tieto) ensimmäisiä rokotteita n. 60 000kpl, niin 20 viikkoa menisi että kaikki potentiaaliset on rokotettu. Toki kaikki eivät sitä ota, mutta jos miljoona vielä ottaisi ja saataisiin pieni lisäerä, menisi 15 viikkoa että kaikki halukkaat on rokotettu kerran. Jos toisen annoksen saisi 8vko kuluttua ja 2vko menisi täyden suojan saamisessa, niin 25 viikkoa nykyhetkestä. Eli ensi vuoden puolelle menisi. Toki tämä ensimmäisten piikkien vähyys tällä hetkellä aiheuttaa sen että myös ensimmäisten rokotteiden määrä kasvaa (jos niitä haetaan). Niin hieman positiivisesti tuosta muutama viikko pois ja jouluna kaikki halukkaat olisivat täyden suojan piirissä.
Tästä tuli mieleen että onkohan jossain jo dataa tutkittuna (tuskin paljon ainakaan) kuinka kauan tuo suoja tuplapiikkien jälkeen kestää ihmisillä?
 
F

Flonaldo

1. Koko vakituisessa työsuhteessa koronaosastoilla työskentelevä henkilöstö on rokotettu. Nyt kesällä töissä on valtava määrä freelansereita ja keikka-/vuokratyövoimaa, jotka rokotetaan sitten kun oma vuoro on.
2. Kyllä työvoimapula tahtoo aiheuttaa ongelmansa alasta riippumatta. Nyt vielä pärjätään, mutta hoitovelan purun alkaessa henkilöresurssit ovat ongelma.
3. He asuvat siellä. Nyt loma-aikana hukataan paljon työtunteja lastenhoidon, ja jokaiselle lapsiperheelle tuttujen pikku konfliktien/tapaturmien vuoksi, jotka syksymmällä hoitaa tarha tai koulu.
1. He eivät ole 18-vuotiaita, joten n. jokainen on saanut vähintään yhden rokotteen ja iso osa kaksi. Heille vakavan sairastumisen riski, alle nelivitosille, alkaa olla lim>0. Muutama kymmen ihmistä saattaa siis olla lievän sairauden takia kourallisen päivän pois töistä. Ja entäs sitten? Näin tapahtuu joka vuosi.
2. Minkä hoitovelan?
3. Ja tämä eroaa jokaisesta kesälomakaudesta niin millä tapaa? Jos on kouluikäisiä lapsia, he ovat himassa normaalisti (7-8-vuotiaille sitten omat järjestelynsä) ja jos taas tarhaikäisiä niin he ovat siellä tarhassa, jos vanhemmat ovat töissä.

Tästä saa mielikuvan, että suomalainen terveydenhuolto pysähtyy kuin seinään, jos yksikin ihminen on sairaana, yksikin ihminen on lomalla tai tapahtuu mitä tahansa täydellisestä skenaariosta poikkeavaa. Miten se terveydenhuolto ei kaadu polvilleen siis joka vuosi? Joku kaatuu mökkilaiturilla ja murtaa jotain = kaikki sekaisin.

Viimeisen 12 kk aikana terveydenhuolto on joutunut huolehtimaan pienemmästä määrästä hengitystieviruksien aiheuttamista taudeista kärsiviä ihmisiä kuin minä muuna tahansa vuotena. Jos terveydenhuollossa tänään 2.8. on jotain ongelmia, eivät ne johdu koronasta. Huonosta johtamisesta ja täysin näköalattomasta ajattelumallista ehkä, mutta siihen ei ole ratkaisu miljoonien ihmisten elämän rajoittaminen.

Nuot pop-up rokotepisteet on asia joka ehdottomasti kannattaa toteuttaa, mutta ei niitä vielä tarvita. Ei niitä voitais pitää auki kun ehkä jonkun muutaman tunnin viikossa...sitten olis rokotteet loppu. Ja tää tulis turhauttamaan ihmisiä ja saattais jopa aiheuttaa pienen takapotkun tyyliin "pitäkää tunkkinne".

Tää kannattaa toteuttaa sitten kun rokotteita alkaa kertyä varastoon. Kun niitä on vähän isompi mälli, niin sitten mainostetaan, että näinä ja näinä päivinä tällä alueella pop-up piste.
Isoissa kaupungeissa on ilman ajanvarausta rokotuksia ollut tarjolla jo viikkokaupalla. Ja joissain pienemmissäkin kylissä on järjestetty näitä "paku Nesteen parkkipaikalla" rokotuspisteitä. Käsittääkseni missään ei ole tapahtunut sellaista, että kioski oltaisiin joutu laittamaan kiinni rokotteiden loppumisen takia.

Ei rokotteita mitään massiivista varastokasaa missään ole, mutta kyllä niitä riittää enemmän kuin hyvin niiden rokotteiden viemiseen ihmisten luo kaikkialla missä nyt ylipäänsä tuolla mallilla on jo hyvän aikaa toimittu.

Nämä tällaiset Jätkäsaaren ja Pirkkalan messukeskuksen kaltaiset paikat ovat olleet oikein toimivia siihen kohtaan, kun on rokotettu ajanvarauksella keski-ikäisiä. Nyt kun oikeasti tärkeää olisi houkutella jengiä ottamaan rokote, sellaisia jotka eivät sitä muuten ehkä aikaiseksi saisi, niin järkevää olisi tuoda rokotteet ihmisten luo. Lisäduunia ja jos jonkinlaista säätöä siitä olisi, jos vaikka Stadissa Jätkäsaaressa laitetaan lappu luukulle ja siirretään operaatio Narinkkatorille. Toisessa ohikulkuliikennettä ei ole lainkaan ja sinne pitää erikseen lähteä, toisen ohi kulkevat kymmenettuhannet päivittäin.
 
Suosikkijoukkue
IFK
1. He eivät ole 18-vuotiaita, joten n. jokainen on saanut vähintään yhden rokotteen ja iso osa kaksi. Heille vakavan sairastumisen riski, alle nelivitosille, alkaa olla lim>0. Muutama kymmen ihmistä saattaa siis olla lievän sairauden takia kourallisen päivän pois töistä. Ja entäs sitten? Näin tapahtuu joka vuosi.
2. Minkä hoitovelan?
3. Ja tämä eroaa jokaisesta kesälomakaudesta niin millä tapaa? Jos on kouluikäisiä lapsia, he ovat himassa normaalisti (7-8-vuotiaille sitten omat järjestelynsä) ja jos taas tarhaikäisiä niin he ovat siellä tarhassa, jos vanhemmat ovat töissä.

Tästä saa mielikuvan, että suomalainen terveydenhuolto pysähtyy kuin seinään, jos yksikin ihminen on sairaana, yksikin ihminen on lomalla tai tapahtuu mitä tahansa täydellisestä skenaariosta poikkeavaa. Miten se terveydenhuolto ei kaadu polvilleen siis joka vuosi? Joku kaatuu mökkilaiturilla ja murtaa jotain = kaikki sekaisin.

Viimeisen 12 kk aikana terveydenhuolto on joutunut huolehtimaan pienemmästä määrästä hengitystieviruksien aiheuttamista taudeista kärsiviä ihmisiä kuin minä muuna tahansa vuotena. Jos terveydenhuollossa tänään 2.8. on jotain ongelmia, eivät ne johdu koronasta. Huonosta johtamisesta ja täysin näköalattomasta ajattelumallista ehkä, mutta siihen ei ole ratkaisu miljoonien ihmisten elämän rajoittaminen.

Isoissa kaupungeissa on ilman ajanvarausta rokotuksia ollut tarjolla jo viikkokaupalla. Ja joissain pienemmissäkin kylissä on järjestetty näitä "paku Nesteen parkkipaikalla" rokotuspisteitä. Käsittääkseni missään ei ole tapahtunut sellaista, että kioski oltaisiin joutu laittamaan kiinni rokotteiden loppumisen takia.

Suomalainen terveydenhuolto on selvinnyt sodista ja lamoista, ja selviää koronastakin. Sen akilleen kantapää ei suinkaan ole nyt sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä, vaan hoitotyötä tekevien jaksaminen. Järjestelmä ei romahda kokonaisuutena mihinkään, mutta osastoja suljetaan Suomessa säännöllisesti henkilöstövajeen vuoksi. Eli siinä kyseisessä pisteessä terveydenhuollon kantokyky ylittyy.

1. Päijät-Hämeen keskussairaala joutui pari kuukautta sitten passittamaan korona-potilaansa muualle, kun tartunnat alkoi levitä hoitajiin. Kyllä, yksikön terveydenhuoltokantokyky romahti. mutta tämä ei tietenkään koskenut koko Suomea. Mutta pienoiskoossa varoittava esimerkki siitä, ettei kantokyky vaarannu välttämättä potilaiden määrän vuoksi, vaan henkilöstön tartuntojen takia. Ja tämä on se näkökulma, mihin otin alunperin kantaa.

2. Korona-aikana on siirretty valtava määrä ei kiireelliseksi määritettyjä hoitoja tuonnemmaksi. Nyt niitä hoidetaan, ja se näkyy terveydenhoitotyössä kysyntäpiikkinä, mikä ylittää kaiken aiemman tarpeen.


3. En nyt muista erään sairaanhoitopiirin prosentteja, paljonko lapsista aiheutuvien sairaspoissaolojen määrä oli kasvanut. Luku oli huomattava. Syyksi epäillään sitä, että tarhoista soitetaan vanhempia hakemaan lapsi kotiin pienenkin oirehdinnan takia.

Ei, nämä eivät seisauta Suomalaista terveydenhuoltoa kuin seinään. Enkä mielestäni ole sellaista väittänyt.
Koska kyseessä on sinun mielikuvasi, niin minun on syytä irtautua tästä juuri nyt.

Over and out.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös