Taitaa käydä niin, että Pietarin casen merkittävin legacy lienee Peter-käsitteen vakiintuminen joksikin aikaa puhuttaessa "hällä väliä"-asenteella dallailevasta, huomisesta vähemmän huolta kantavasta ja jopa hedonistisesta parikymppisestä miehestä, eli varsin hyvältä näyttää tilanne tartuntalukujen suhteen.
Olkoonkin hiipumassa oleva piikki luonnollisesti valitettava, (koska se viivästyttää seuraava kierrosta rajoituksissa luopumisessa) varsin hienoa että keskustelu on jo alkamassa strategian seuraavasta vaiheesta. "Kaikki kiinni heti tartuntalukujen noustessa"-asenne ei enää dominoiva näkökanta ainakaan ole, vaikka olemme paljon jäljessä henkistä siirtymistä pandemian jälkeiseen aikaan. USA:ssahan esim. pandemian pahimmasta vaiheesta puhutaan jo enenevissä määrin menneessä aikamuodossa, eikä enää tunnuta tuomitsevan niitä, jotka ovat jo katsomassa tulevaan päin.
Veitsenterät ja vastaavat ovat täälläkin kadonneet narratiivista, mutta monet eivät edelleen halua nähdä maailmassa muuta kuin covidia.
Päästäänköhän pian tilanteeseen, jossa sairaaloissa ei ole ainuttakaan koronapotilasta, poislukien rokotteesta kieltäytyneet? Vaikka propagandistishenkistä "setä/täti kertoo"-viestintää luonnollisesti en haluaisi nähdä, faktaa kuinka rokotteen ottaminen nimenomaan estää erittäin tehokkaasti vuodepotilaaksi joutumisen olisi varmaan syytä takoa vieläkin selvemmin jästipäiden kalloihin. Luonnollisesti jo nykyinen rokotekattavuus takaa aika hyvin sen, että erittäin paljon saa tapahtua, mikäli sairaaloiden potilasmäärät lähtisivät merkittävästi nousuun.