Voisiko tuo johtua siitä, että Suomen media nostaa esiin ulkomailta lähinnä noita rajuimpia lausuntoja?
Enemmän uskon kulttuurisiin eroihin. Boris Johnson kertoi heti alkajaisiksi, että monissa perheissä tullaan kokemaan surua, kun ihmisiä kuolee. Sen jälkeen hän on selittänyt, mihin maa omalla toiminnallaan pyrkii.
Suomessa viranomainen edelleen olettaa kansan pikkulapseksi, jolle tietoa täytyy annostella ja tarvittaessa pehmittää. Täytyy rauhoitella ja holhota, ohjata.
Onko THL vieläkään kertonut avoimesti, että sen tarkoituskin on sairastuttaa osa kansasta, vaikka siitä seuraa myös kuolemia? Asia on tullut sivulauseissa ilmi twiiteissä ja Hesarin jutussa, mutta onko THL kertonut tavoitteensa avoimesti?
Ehkä on vain niin, että joissain maissa esitetään arviot, jotka ovat todellisia. Suomessa arvioiden tarkoitus on myös ohjata kansan käyttäytymistä.
Suomessa on holhoamisen kulttuuri, jossa kansan omaan päättelyyn ja arviointikykyyn ei luoteta. Merkelin asiantuntijat arvioivat, että 60-70 % saa taudin. THL puhuu reilusta 30 prosentista. Kai me sitten olemme geneettisesti niin erilaisia. Tosin suomalaisiltakin asiantuntijoilta välillä lipsahtaa, että kaikki sairastuvat, mutta sitten kun siirrytään takaisin viralliseen jargoniin, niin taas kerrotaan se 30 prosenttia.