Liukumessias
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Lukko
Totta. Suomessa THL on lähtenyt siitä, että koronaviruksen aiheuttama tauti sairastetaan pääasiassa kotona. Terveyskeskuksiin ei tule soittaa heti lievien oireiden ilmetessä, koska tauti on vaaraton suurimmalle osalle ihmisistä. Logiikka on selvä: Terveydenhoitoon tulee ottaa yhteyttä, jos oireet ovat vakavia. Turhat yhteydenotot kuormittavat terveydenhuoltoa.
Maallikkona ajattelen asian niin, että terveydenhuolto kykenee toimimaan paremmin, jos yhtä hoitavaa henkilöä kohden ei ole liikaa potilaita, joita ei tarvitse hoitaa.
Italian lukuja kun katsoo niin oletettavaa on että Suomessakin hyvin suuri määrä ihmisiä joutuu sairaalahoitoa tarvitsemaan. Sikäli ymmärrettävää ettei resurssit riitä kaikkia oireisia testata, mutta samallahan tässä jää karanteenit yms. paitsioon, mikä puolestaan johtanee taudin räjähdysmäiseen leviämiseen, mikä ei tule näkymään "virallisissa luvuissa". Jos resurssit on tiukassa jo pelkän näytteen ottamisessa, voi olla tukalat paikat kun niitä huonokuntoisia potilaita alkaa tulemaan ovista ja ikkunoista parin viikon sisällä. Samanaikaisesti kerrotaan THL:n suulla että pyritään loiventamaan ja pitkittämään taudin huippua, mutta varsinaisista toimista tämän suhteen luovutaan, pl. yli 500:n henkilön kokoontumisten kieltäminen, suositus ettei matkustella (ei toki kielto) ja käsihygieniasta huolehtiminen? Aika toivotaan-toivotaan linjalla mennään, vastoin esim. WHO:n suosituksia.
Kyseessä kuitenkin toistaiseksi varsin tuntematon virus, jonka luonteesta toistaiseksi Kiinan ja Italian kokemusten perusteella voisi päätellä että kyseessä ei ole pelkkä flunssatauti vaan vakava tauti.