Pepper Jack
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- HIFK
Tehohoidossa kuolleiden keski-ikä on 66v ja tehohoitoa tarvitsevien 57v. On siis aivan turha väittää, ettei koronavirus vaikuta levitessään myös työssäkäyvään väestöön ja sitä kautta talouteen ja työlisyyteen. Tässä on myös linkki tilastokeskuksen 2018-2019 taulukkoon, jossa luetellaan yritysten liikevaihto toimialoittain. Tässä toinen linkki findikaattorin sivuille, josta näkee työlliset toimialoittain. Vaikka rajoitukset eivät vaikuta taloudellisesti pelkästään suoraan kohdistettuihin aloihin, on selvää että rajoitukset suojaavat niin työllisyyden kuin taloudenkin osalta Suomen suurimpia ja välttämättömimpiä toimialoja.Luetteletko jotain kohtia mistä olet eri mieltä?
Kuolleet: mediaani 84v, vähintään yksi pitkäaikainen sairaus alla. Saattanut kuolla siihen tai koronaan, mutta korona ollut ainakin jossain vaiheessa. Lähde: THL
Sairaalat: Ei näillä väestöntiheyksillä päästä sellaisiin tartuntamääriin, että sairaalakapasiteetti menisi ylitse.
Perheelliset: Täysin oma mutu. Voin olla väärässä.
Työttömyysluvut onkin jo viestissä perusteltu.
Konkurssiaalto: Suomea odottaa kaikkien aikojen konkurssivyöry kun koronan takia tehty suojakausi päättyy – jopa tuhansien konkurssihakemusten patoutuma purkautumassa helmikuussa
Vastakkainasettelun kasvu: Sosiaalinen media. Keväällä ja alkusyksystä tuntui kaikki yhteen ääneen kannattavan rajoituksia, nyt tilanne vaikuttaisi somessa olevan aivan toinen. Toki voi olla väärä havainto.
Esimerkiksi omaan työpaikkaani rajoitukset eivät ole kohdistuneet, mutta yt:t ovat käynnissä ja kesällä oli useita lomautuksia. Vuokratyöntekijöistä luovutaan nyt kun vuosi vaihtui ja kesätöihin ei viime vuonna otettu poikkeuksellisesti juuri ketään ja sama on oletettavasti edessä myös tulevana kesänä. Nämä ratkaisut näkyvät juuri nuorten työllisyydessä, vaikka rajoitukset eivät koske kyseistä yritystä edes välillisesti. Tämän kaltaisiin yrityksiin rajoituksilla on lähinnä positiivinen vaikutus ja syyllinen tilanteeseen ja ratkaisuihin on pandemia.
Konkurssiaalto on varmasti tulossa, mutta onko syynä rajoitukset vai pandemia? Rajoitukset varmasti osittain määräävät sen, minkä alan yritykset hakeutuvat konkurssiin, mutta on naiivia ja puusilmäistä ajatella ja vauhkota konkurssien, työttymyyden ja mielenterveysongelmien syntyneen vain rajoitusten johdosta.
Joulukuussa HUS:n piiristä tehtiin varmuuden vuoksi potilassiirtoja, jottei kapasiteetti ylity. Tästä voinee melko helposti päätellä sen, että potilaiden lisääntyessä kapasiteetin lisääminen on jostain muusta pois. Jos Britanniassa leviävä variantti pääsee myös Suomessa valloilleen ja se todella on niin paljon tarttuvampi kuin tutkimukset ehdottaa, tuo myös se uuden mausteen tähän soppaan. Tuskin Suomessa tarvitsisi missään vaiheessa Venäjän ja nyt myös USA:n tyyliin ohjeistaa ambulanssikuskeja olla tuomatta potilasta sairaalaan, jos hänen ei oleteta selviävän, mutta tämän ja nykyisen tilanteen välissä on vielä aika paljon harmaata. Kuten @Sistis tänne linkkasi, nyt on vaikeuksissa Ruotsin terveydenhuolto ja nimenomaan lasten tehohoito. Miksi ihmeessä myös Suomi ei voisi kohdata vastaavia ongelmia ja miksi juuri Suomessa korona ei voisi enää räjähtää käsiin, jos sen annetaan levitä. En näe myöskään syytä miksi tuleva kesä ei voisi olla edellisen kaltainen ja rajoitukset minimaalisia.
Viimeksi muokattu: