Boldattuun sen verran, että osa ihmisistä joutuu käymään töissä. Ei ehkä koske sinua, mutta näitäkin vielä löytyy.
Töissä pitää pystyä käymään, mutta niin käytiin keväälläkin ja tartuntaluku oli mukavan matalalla.
Boldattuun sen verran, että osa ihmisistä joutuu käymään töissä. Ei ehkä koske sinua, mutta näitäkin vielä löytyy.
Hyvä avaus. Periaatteessa tällaista parin viikon lockdownia voisi kokeilla, mutta taas sitten todellisuudessa siihen liittyy niin paljon erilaisia haasteita, että en itse näkisi sitä tällä hetkellä realistiseksi enkä myöskään tarpeelliseksi vaihtoehdoksi. Huomenna tulee kaksi viikkoa täyteen edellisen rajoituspaketin voimaantulosta. Tartunnat on saatu pahimmalla epidemia-alueella (HUS) nyt ainakin jonkinmoiseen laskuun. Katsoisin itse vielä pari viikkoa lisää, ennen kuin kiristäisin ruuvia. Pelkkä R-luvun saaminen noin 0,95:n pintaan riittää tässä vaiheessa aivan hyvin. Muualla Suomessa näkisin nykyisten haasteiden johtuvan monesti siitä, että testauskapasiteettia puuttuu ja jäljitys saattaa joissakin tilanteissa sakata. Yleisesti kuitenkin jokaisessa repeämässä on päästy aika nopeasti takaisin niskan päälle, eikä kaikissa tilanteissa ole edes tarvittu esimerkiksi Vaasan kaltaisia toimenpiteitä.THL:n mukaan tartuttavuusluku on yli 1 tällä hetkellä eli epidemia on edelleen kasvussa. Olen vähän skeptinen sen suhteen, että nykyiset rajoitukset riittävät kääntämään sitä laskuun tai sitten nykyisillä mennään pitkälle kevääseen. Siksi muutaman viikon rajut rajoitukset saisi tilanteen takuulla paljon paremmaksi.
Yritän virittää keskustelua, en haastaa riitaa. Tämä ei ole kohdistettu ketään vastaan vaan lähinnä pohdin asiaa ”ääneen”. Helvetin rajusti tuntuu tietyt nimimerkit ottavat asian. Pyöritättekö jotain kuppilaa vai mistä on kyse? Ei nämä keskustelut täällä vaikuta pätkääkään hallituksen päätöksiin eli rennosti vaan.
Ei se helpoo tauti ole aina huippu-urheilijallekaan.
Miksi tässä nyt taas vouhotetaan jotain skarppaamista? Johan kasvu pysähtyi ja on ollut nyt laskusuunnassa sieltä jostain marraskuun puolivälistä tai lopusta lähtien.
Siihen nähden miten paljon ihmisiä tällä hetkellä liikkuu (=kuluttaa), on tilanne erinomainen. Olisi aivan järjetöntä lähteä tähän lyömään jotain lockdownia sen vuoksi, että tartuntamäärät tippuisivat. Jos tämä taso saadaan pidettyä rokotteeseen asti, se olisi erinomaista. Ja nimenomaan riskiryhmien rokotukseen asti, sen jälkeen ei näillä lukemilla ole oikeastaan mitään merkitystä.
Tää on kyllä hauskaa, naureskelin itsekseni. Että yllä olevasta Denverin munasyndin viestistä voisi irroitella asiayhteydestä sitaatteja tyyliin:Ei ole, mutta otsikko sopivan raflaava siihen nähden mitä Hamilton sanoi.
Hittolainen. Tämän jälkeen tulee kyllä ymmärrettyä Aulis Homeliusta paljon paremmin.Tää on kyllä hauskaa, naureskelin itsekseni. Että yllä olevasta Denverin munasyndin viestistä voisi irroitella asiayhteydestä sitaatteja tyyliin:
”parin viikon lockdownia voisi kokeilla”, ”kahden viikon päästä kiristetään ruuvia”, ”syksyllä on tapahtunut kaksi harppausta ilman hyvää syytä, kolmas tulossa?”
Jokainen pystyy olemaan sen kolme viikkoa kotona, vai miten sen sanoitkaan? Millähän ne duunit hoidetaan, kun kotoa ei monikaan pysty?
Mua henkilökohtaisesti vituttaa sellaisten ihmisten jeesustelu tälläkin palstalla asian suhteen, joilla kosketuspinta on reissaamisten ja keikkojen loppuminen ja siirtyminen mahdollisesti etätyöskentelyyn.
Tästä olen samaa mieltä. Ei tässä nyt kannata lyödä yhteiskuntaa vielä täysin kiinniMutta, jos nyt ihan yleisesti puhutaan siitä, että vielä paljon järeämpiä rajoituksia otettaisiin käyttöön, niin eiköhän nämä joulun ja uuden vuoden pyhät näyttele tässä isoa roolia, että tuleeko niille tarvetta. Juuri nythän tilanne on saatu taas stabiloitua
Siltä tosiaan näyttää, että nykytoimet ovat riittäneet pysäyttämään kasvun. Ja lisärajoitukset tuntuisivat siksi enemmän haitallisilta ratkaisuilta. Veikkaisinkin tämän nojalla, että joulun pyhät muuttavat tilannetta merkittävästi mihinkään suuntaan ihan yhtä paljon kuin aiemmatkin vedenjakaja-ajankohtat (pääsiäinen, vappu, juhannus, syyslomat jne). Mutta saas nähdä ja toivotaan parasta!Kasvukäyrä on saatu viimeisen kahden viikon ajalta pysähtymään. Hyvä, että nyt itse sentään tajusitte ampua alas nuo puheenne lockdowneista...
Toki ei se kai täysin mahdotonta ole, että Suomeenkin tämä vielä tulisi. Tai ensimmäiseksi pitäisi tietysti määritellä se, että mitä tarkoitamme lockdownilla? Nythän tuo on vain tullainen epämääräinen käsite.
Mutta, jos nyt ihan yleisesti puhutaan siitä, että vielä paljon järeämpiä rajoituksia otettaisiin käyttöön, niin eiköhän nämä joulun ja uuden vuoden pyhät näyttele tässä isoa roolia, että tuleeko niille tarvetta. Juuri nythän tilanne on saatu taas stabiloitua.
Tää on kyllä hauskaa, naureskelin itsekseni. Että yllä olevasta Denverin munasyndin viestistä voisi irroitella asiayhteydestä sitaatteja tyyliin:
”parin viikon lockdownia voisi kokeilla”, ”kahden viikon päästä kiristetään ruuvia”, ”syksyllä on tapahtunut kaksi harppausta ilman hyvää syytä, kolmas tulossa?”
Muistaakseni syyslomat kyllä vaikutti siten, että syyslomaviikolla oli vähän testejä ja vähän tartuntoja. Siitä seuraavalla viikolla alkoikin sitten kiihdytys.Siltä tosiaan näyttää, että nykytoimet ovat riittäneet pysäyttämään kasvun. Ja lisärajoitukset tuntuisivat siksi enemmän haitallisilta ratkaisuilta. Veikkaisinkin tämän nojalla, että joulun pyhät muuttavat tilannetta merkittävästi mihinkään suuntaan ihan yhtä paljon kuin aiemmatkin vedenjakaja-ajankohtat (pääsiäinen, vappu, juhannus, syyslomat jne). Mutta saas nähdä ja toivotaan parasta!
Muistaakseni syyslomat kyllä vaikutti siten, että syyslomaviikolla oli vähän testejä ja vähän tartuntoja. Siitä seuraavalla viikolla alkoikin sitten kiihdytys.
Muistaakseni syyslomat kyllä vaikutti siten, että syyslomaviikolla oli vähän testejä ja vähän tartuntoja. Siitä seuraavalla viikolla alkoikin sitten kiihdytys.
Käsi ylös virheen merkiksi.Piti oikein tarkistaa omista kirjauksistani. Syyslomat olivat ainakin eteläisessä Suomessa 12.-16.10. Tuolla viikolla ilmoituspäivän mukaan tilastoituna oli koko maassa 1427 tartuntaa. Seuraavalla viikolla tartuntoja oli 1424 ja sen jälkeen 1443. Eli ei siinä mitään nousua ihan heti näkynyt, eli tuo "sinnitellään loman yli, ja sitten vasta testeihin" ei toteutunut, vaikka sitä pelättiinkin.
Kiihdytys alkoi vasta 16.11. alkavalla viikolla, jolloin tartunnat pompsahtivat edelliseen viikkoon nähden yli 50%.
Mutta, jos nyt ihan yleisesti puhutaan siitä, että vielä paljon järeämpiä rajoituksia otettaisiin käyttöön, niin eiköhän nämä joulun ja uuden vuoden pyhät näyttele tässä isoa roolia, että tuleeko niille tarvetta. Juuri nythän tilanne on saatu taas stabiloitua.
Ei varmaan hakeuduta. Mutta myöskään mitkään taudit eivät loman aikana leviä samalla tavoin kuin normielämässä. Tämä tullaan näkemään taas joulun jälkeen. Osa ihmisistä tietysti on innoissaan ja hehkuttaa, että rajoitukset toimivat hienosti. Vaikka syy on loma-aika. Tammikuussa sitten tartunnat taas nousevat, kun tulee paluu normaalielämään. Ja krista alkaa pelotella susilla. Siitä pikkuhiljaa vuodenaikavaihtelun takia tartunnat taas nousevat pilviin. Kunnes kevään tultua laskevat.Syyslomien aikaan tuli tosiaan selkeä lasku tartunnoissa ja testien määrä väheni merkittävästi. Varmasti lomalla ei niin helposti hakeudutaan testiin.
Osa varmaan näitä. Osa taas kuolemattomia nuoria, jotka haluavat että huoltosuhde "korjaantuu". Varmaan yrittävät muuttaa yleistä asenneilmapiiriä.Helvetin rajusti tuntuu tietyt nimimerkit ottavat asian. Pyöritättekö jotain kuppilaa vai mistä on kyse? Ei nämä keskustelut täällä vaikuta pätkääkään hallituksen päätöksiin eli rennosti vaan.
Pahimmillaan joulupyhät voi kusta koko homman, viedään koronaa mummolle maakuntiin jne. Parhaimmillaan taas jopa hidastaa. Jos siis ajatellaan, että nuorisonperkeleet ei tapaa toisiaan koulun ahtaissa sisätiloissa. Harrastukset on kaikki tauolla,aikuisilla lomaa ja vapaata jne.