Pirkanmaan osalta uudet rajoitukset ovat ainakin täysin hölmön hommaa. Siteeraan yo. artikkelia:
Noin puolessa Pirkanmaalla syksyn aikana todetuista tartunnoista tartunnan lähde on tiedossa. Aikavälillä 17.8.-27.9. on todettu 165 uutta koronatapausta. Sadasta tunnetusta tartunnasta 23 on saatu perheiden sisältä, 23 työpaikalta, 15 koululaisilla varsinaisen koulutyön ulkopuolelta, 13 opiskelijoiden vapaa-ajan yhdessäolosta, 12 hoitolaitoksesta ja viisi yökerhoista. Pienillä lapsilla ei ole todettu yhtään tartuntaa.
Ja kaikista mahdollisista vaihtoehdoista ja toimenpiteistä, hallituksen ratkaisu on yökerhojen aukiolon leikkaaminen. Ei käy kyllä yhtään järkeen. Tämä on puuhastelua ja näennäistiedettä. Ei valtiota näin voi johtaa.
Tämä ratkaisu tietysti oli juurikin puuhastelua.
Mutta mitä ne muut ratkaisut olisivat?
Pakotetaan kaikki elämään sinkkutalouksissa, jotta perheiden sisällä ei tule tartuntoja?
Laitetaan kaikki työpaikat kiinni? (iso, puoleksi vuodeksi riittävä hamstraus ensin!)
Laitetaan kaikki hoitolaitokset kiinni?
Se taas, että koululaiset ja opiskelijat eivät saisi tavata ketään ikätoveriaan opiskelupaikan ulkopuolella tuntuu vaikutuksiltaan (ennen kaikkea terveys) noin miljoona kertaa isommalta moukarilta kuin joku täysi hifistely baarien aukiolojen kanssa.
Lisäksi lähes puolissa tapauksista tartunnan lähde ei siis ole tiedossa. On hyvin epätodennäköistä, että näissä lähde siis olisi koti / työpaikka / koulu / opiskelupaikka / hoitolaitos - koska muuten ne ainakin suurelta osin olisi saatu kiinni. Jäljelle jäävät siis muut kontaktit: kärjessä varmaan riskeiltään juuri ravintolat / pubit / baarit sekä urheiluharrastukset ym.
Kirjoituksessa viitattiin Oxfordin yliopiston näyttöön siitä, että koronan tappavuus vastaa keskivaikeaa tai vaikeaa influenssaepidemiaa. Jos tuo pitää oikeasti paikkansa (en tiedä pitääkö), niin onko mielestäsi yritysten toiminnan rajoittaminen ja siitä aiheutuvat konkurssit sekä työttömyys linjassa taudin tappavuuteen?
Googlettamalla mitään tuollaista tutkimusta ei löydy. Seuraan myös brittimediaa aika tarkkaan ja olisin hyvin yllättynyt, jos tuollainen olisi mennyt kokonaan ohi Oxfordilta. Kaikki muutkin "faktat" kyseisessä kirjoituksessa oli poimittu täysin valikoidusti, joten epäilen suuresti sen paikkansapitävyyttä.
Jos tuo pitäisi paikkansa, siitä varmasti olisi myös tietoa löydettävissä muuten kuin yhden yliopiston tutkimus, jota ei löydä netistä ainakaan helposti. Lisäksi kuolleisuudessa oli siinä 4x skaala. Normaalin influenssan kuolleisuus ei siis esim. ole todellakaan 0,4 % ja nelinkertaiset erot kuolleisuudessa ovat, noh, aika merkittäviä.