Suomessa suljetaan vuosittain 1000 ravintolaa, joka tekee keskimäärin noin 3kpl/päivä. Aina tulee työttömiä, kun lappu lyödään luukulle. Vastaavasti niitä avataan noin 1500 vuosittain, joka tekee keskimäärin noin 4kpl/päivä. Näistä taas tulee uusia työpaikkoja enemmän kuin niitä loppuu vuosittain. Suomessa on yli 10000 ravintolaa kaikkiaan.
Jos nyt toimitaan fiksusti, kuten esim. Tanskassa ja Virossa ja aukioloaikoja rajoitetaan vaikkapa klo 23 jälkeen, niin isossa kuvassa sillä ei ole kansantalouteen oikein mitään merkitystä. Voi tulla joitakin konkursseja. Mutta kyllä ne paikat taas saadaan auki joko entisten tai uusien yrittäjien toimesta, kunhan tämä pandemia rauhoittuu.
Jos nyt toimitaan fiksusti, kuten esim. Tanskassa ja Virossa ja aukioloaikoja rajoitetaan vaikkapa klo 23 jälkeen, niin isossa kuvassa sillä ei ole kansantalouteen oikein mitään merkitystä. Voi tulla joitakin konkursseja. Mutta kyllä ne paikat taas saadaan auki joko entisten tai uusien yrittäjien toimesta, kunhan tämä pandemia rauhoittuu.