Jep. Ja sitten kun ne riskiryhmät on niissä hengityskoneissa ja sairaaloista loppuu tila niin mitäs niille vähemmän riskiryhmässä oleville tapahtuu jotka selviäisi sairaalahoidolla?
En tiedä miksi tätä pitäisi edes käydä läpi koska tämä käytiin maaliskuussa jo läpi, ihan kokemuksella. Ei se tauti itsessään, mutta sitten kun se iskee samaan aikaan niin se on lumipalloefekti siitä eteenpäin.
Tämä on nyt ihan puhtaasti spekulatiivista, mutta jotenkin minusta on tuntunut siltä, että sitten jos tauti lähtee kunnolla käsistä, myös vakavien tapausten suhteellinen osuus kasvaa. Eli jonkinlainen lumipalloefekti siinäkin. Tilastoharha on toki se suurin selitys siihen, miksi kevään lukemat eri puolilla Eurooppaa näyttivät niin pahoilta vakavien tapausten osalta, mutta muistelen lukeneeni useammankin uutisen, jossa olisi epäilty vakavien tapausten suhteellisen osuuden olleen silloin suurempi myös juuri näissä vakavissa tapauksissa.
Ihan pohdintana heittäisin, että täällä voisi olla jotain tekemistä virusmäärän kanssa. Kun tautia on paljon, ihmiset altistuisivat keskimääräistä suuremmalle virusmäärälle, mikä aiheuttaa rajumman taudinkuvan.
Mutta tiedeyhteisö päättäköön, mikä on lopulta se totuus.
Helsingin Sanomat julkaisi ihan mielenkiintoisen artikkelin siitä, miten suuri osuus altistuneista lopulta sairastuu. Ainakin kaksi suomalaista asiantuntijaa toteaa, että osuus olisi noin viiden prosentin luokkaa.
Koronavirus | Koronavirus leviää nyt tartuntaryppäissä eri puolilla maata – HS selvitti, kuinka herkästi virukselle altistunut saa tartunnan
Mitä lähempänä viruksen kantajaa oleskelee ja mitä kauemmin kontakti kestää, sitä todennäköisemmin viruksen saa. Nyt altistutaan etenkin suurten joukkojen tapaamisissa.
www.hs.fi
Tämän pohjalta Mikkelin reilu 300 altistunutta poikisi noin 15 jatkotartuntaa, jos ei huomioida enää seuraavan asteen tartuntoja. Katsotaan, miten käy.