Ei tämä vaikuta kuin Sportin kotipeleihin. Parin viikon "lock-downeilla" homma hoidettiin esim. Mikkelissä. Miksipä ei tuolla sitten.Eiköhän se ollut siinä hetkeks. Kattellaan parin kuukauden päästä uusiks.
Ei tämä vaikuta kuin Sportin kotipeleihin. Parin viikon "lock-downeilla" homma hoidettiin esim. Mikkelissä. Miksipä ei tuolla sitten.Eiköhän se ollut siinä hetkeks. Kattellaan parin kuukauden päästä uusiks.
Ei tämä vaikuta kuin Sportin kotipeleihin. Parin viikon "lock-downeilla" homma hoidettiin esim. Mikkelissä. Miksipä ei tuolla sitten.
Ihan helposti tuokin ongelma on ratkaistavissa. Pelaavat vieraspelinä tuon ja sitten pelaavat sitten esim 21.1.2021 pelin Vaasassa. Vähän tulee typerä tuplapeli Poriin, mutta näin näkisin että mentävä.
Ei käy. Raha ratkaisee. Mieluummin käynti vieraissa; todennäköisesti toteutuu.Tai Sport pelaa 3 seuraavaa kotimatsia tyhjille katsomoille. Onhan tuo myös vaihtoehtona, ellei haluta pelejä siirtää.
Ei käy. Raha ratkaisee. Mieluummin käynti vieraissa; todennäköisesti toteutuu.
Tätä ei seurojen talous yksinkertaisesti tule kestämään.pelataanko tyhjille katsomoille?
Millä ihmeellä seurojen talous sen, että ei pelata? Kyllä nyt tv-tuloista enemmän rahaa tulee kuin pelkästä lattiian nuuskan sylkemisemisestä. Palkat vaikka sitten puolet alaspäin tai sitten pelaa A-junnuilla. Kai vanhemmilla sentää rahaa on?Tätä ei seurojen talous yksinkertaisesti tule kestämään.
Vetästäänkö sunkin palkkaa tuosta vain puolet alaspäin työnantajan ilmoituksella? Tai mitäs jos palkataan sinun tilalle joku koululainen ja vain ilmoitetaan sinulle, että no se on nyt sellanen juttu, että moi moi.Millä ihmeellä seurojen talous sen, että ei pelata? Kyllä nyt tv-tuloista enemmän rahaa tulee kuin pelkästä lattiian nuuskan sylkemisemisestä. Palkat vaikka sitten puolet alaspäin tai sitten pelaa A-junnuilla. Kai vanhemmilla sentää rahaa on?
Ainakaan 17.päivä pelattavaa Tappara-peliä ei voi siirtää Hakametsään, kun siellä on Ilveksen peli.Ei käy. Raha ratkaisee. Mieluummin käynti vieraissa; todennäköisesti toteutuu.
Toki pelaajalla on oikeus etsiä uusi työnantaja, ei noita voi yksipuolisesti tehdä, mutta jos vaihtoehto on, että palkan maksu loppuu kokonaan niin ei sekään ole optimitilanne.Vetästäänkö sunkin palkkaa tuosta vain puolet alaspäin työnantajan ilmoituksella? Tai mitäs jos palkataan sinun tilalle joku koululainen ja vain ilmoitetaan sinulle, että no se on nyt sellanen juttu, että moi moi.
Ei nyt ihan taida vain toimia.
Tämä onkin sitten kinkkisempi ratkottava juttu. Ikäviä asioita, joihin ei voi itse mitenkään vaikuttaa. Koitetaan pysyä terveenä.Ainakaan 17.päivä pelattavaa Tappara-peliä ei voi siirtää Hakametsään, kun siellä on Ilveksen peli.
Kerrotko nyt vielä, että minkä pykälän mukaan määräaikainen työsopimus voidaan irtisanoa, tai palkkaa leikata?Toki pelaajalla on oikeus etsiä uusi työnantaja, ei noita voi yksipuolisesti tehdä, mutta jos vaihtoehto on, että palkan maksu loppuu kokonaan niin ei sekään ole optimitilanne.
Tässä Vaasan tapauksessa vain nähdään valitettavan hyvin se mihin tämä touhu johtaa jos ei ihmisiä kiinnosta kuin se oma saamarin napa. Nyt kärsii miljoonien bisnes siitä, että opiskelijoiden piti päästä ryyppäämään.
Ei pysähdy ei, mutta ilman näitä ihmisten baarisekoiluja lukemat olisi aivan eri luokkaa. On hieman eriasia onko tartuntoja 160 vai 30 päivässä.Ei viruksen leviäminen pysähdy tässä yhteiskunnassa ellei vedetä lockdownia.
Kerrotko nyt vielä, että minkä pykälän mukaan määräaikainen työsopimus voidaan irtisanoa, tai palkkaa leikata?
Konkurssissa. Nyt menee jo sen tason touhuksi, että alta pois. Konkurssissa ei pelata pelin peliä millään junnuilla vaan se on taru sitten siinä. Ei tuolla voi yksikään joukkue vain mennä ilmoittamaan pelaajille joilla on sopimus ja siinä summat, että nyt pitää alkaa leikkaamaan palkkoja. Toki seurat voi aina neuvotella, mutta ei todellakaan ole kirkossa kuulutettua, että pelaajat siihen suostuu.Yksipuolisella päätöksellä ei tietenkään voi leikata. Konkurssitilanteessa määräaikainenkin työsopimus päättyy ja palkanmaksu jatkuu vain 14 vrk. Tarkoittaa käytännössä, että jos työnantajalla on raha ihan oikeasti loppumassa, työntekijöiltä luulisi löytyvän neuvotteluhalukkuutta.
Yleensä työntekijä joutuu huomioimaan sen, että jos firma kaikesta huolimatta menee nurin, palkanalennukseen suostuminen pudottaa myös ansiosidonnaista päivärahaa. Ammattiurheilijoiden ei tarvitse huomioida edes sitä, sillä he eivät voi kuulua työttömyyskassaan.
Teoriassa voidaan, jos määräaikaisten työntekijöiden lomauttaminen tehdään taas mahdolliseksi. En ole varma onko keväällä tehty muutos enää voimassa?No eikös siinä tapauksessa että pelejä ei pelata voida pelaajat lomauttaa?
Teoriassa voidaan, jos määräaikaisten työntekijöiden lomauttaminen tehdään taas mahdolliseksi. En ole varma onko keväällä tehty muutos enää voimassa?
Voidaan keväinen muutos on jatkettu nyt 31.12. asti voimassa olevaksi.No eikös siinä tapauksessa että pelejä ei pelata voida pelaajat lomauttaa?
Työmarkkinakeskusjärjestöt ja Suomen hallitus sopivat maaliskuussa 2020 koronakriisiä koskevista väliaikaisista muutoksista työlainsäädäntöön. Muutokset tulivat voimaan 1.4.2020 ja olivat aluksi voimassa 30.6.2020 asti. Nyt muutosten voimassaoloa on pidennetty 31.12.2020 asti.
Vaihe 1: yt-neuvotteluesitys
Työnantajan on annettava työntekijöille yt-lain tai työnantajaa sitovan työehtosopimuksen mukaisesti yt-neuvotteluesitys. YT-lain mukaan neuvotteluesitys tulee antaa viimeistään 5 (kalenteri)päivää ennen neuvottelujen aloittamista.
Työehtosopimuksessa voi olla yt-neuvotteluesityksestä poikkeavia määräyksiä, joita työnantajan tulee noudattaa lain sijaan. Lisätietoja antaa yrityksen toimialaliitto.
Vaihe 2: yt-neuvottelut
Neuvotteluesitysajan päättymisen jälkeen yt-neuvotteluja tulee käydä yt-lain mukaisesti 5 päivän ajan (ei siis 14 päivää tai 6 viikkoa). Vähimmäisneuvotteluajasta voidaan sopia toisin yt-neuvotteluissa. YT-neuvottelujen sisällön tulee kuitenkin aina täyttää yt-lain 8 luvun vaatimukset.
Jos yt-neuvottelut ovat käynnissä lain voimassaoloajan päättyessä eli 31.12., vähimmäisneuvotteluaika on näissäkin tapauksissa 5 (kalenteri)päivää, vaikka yt-neuvottelut jatkuvatkin lain voimassaolon päätyttyä.
Työehtosopimuksessa voi olla yt-neuvotteluista poikkeavia määräyksiä, joita työnantajan tulee noudattaa lain sijaan. Lisätietoja antaa yrityksen toimialaliitto.
Vaihe 3: lomautusilmoitus
YT-neuvottelujen päättymisen jälkeen työnantajan tulee antaa lomautettaville työntekijöille ja näiden luottamusmiehille työsopimuslain 5 luvun 4 §:n tai työnantajaa sitovan työehtosopimuksen mukainen lomautusilmoitus.
Työsopimuslain mukaan lomautusilmoitus on annettava viimeistään 5 päivää (ei siis 14 päivää) ennen lomautuksen alkamista. Jos ilmoitusta ei voida toimittaa henkilökohtaisesti, sen saa toimittaa kirjeitse tai sähköisesti samaa ilmoitusaikaa noudattaen. Ilmoituksessa on mainittava lomautuksen peruste, sen alkamisaika ja kesto tai arvioitu kesto.
Jos työnantaja antaa lomautusilmoituksen työntekijälleen ennen lain voimassaoloajan päättymistä eli viimeistään 31.12., lomautusilmoitusaika on näissäkin tapauksissa 5 (kalenteri)päivää, vaikka ilmoitusaika jatkuukin lain voimassaolon päätyttyä.
Työehtosopimuksessa voi olla lomautusilmoituksesta poikkeavia määräyksiä, joita työnantajan tulee noudattaa lain sijaan. Lisätietoja antaa yrityksen toimialaliitto.
Voi hyvin olla ja kävisi ihan järkeen. En muista miten asiasta on uutisoitu.Eikös sitä jatkettu ainakin vuoden loppuun asti vai muistanko muka niin väärin?