Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 500 491
  • 16 370

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
Väität tietäväsi kaikenlaista, mutta puheidesi perusteella olet enemmän hukassa kuin suurin osa tässä ketjussa.
Pyydän erittelemään väärät luuloni, koska sinä sitten tiedät. Ja koska siis tiedät että olen täysin hukassa. Auttaa kaikkia jos neuvot nyt täällä kaikki oikeat tavat ja korjaat yleiset virheet.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kertoo kyllä mielestäni kaiken liigan päättäjistä kun luullaan että viikon tauolla kaikki on hyvin.
Kertooko myös "kaiken oleellisen" NHL:n, SHL:n ja kansainvälisen jääkiekkoliiton päättäjistä?

Mun mielestä on myös tyhmä vertaus se, että ihan yhtä lailla jengi käy perus päivätöissä, ruokakaupoissa jne...

Tällä koitan viitata lähinnä siihen, kun ihmisillä nyt tuntuu olevan vaikeuksia käsittää sitä, että miksi ei kaupassa käyntiä tai töissä käyntiä rajoiteta ensimmäisenä, toisin kuin tapahtumia, muunmuuassa lätkäotteluita.
Yhtä lailla on dorkaa väittää, että jääkiekon pelaaminen tyhjälle hallille olisi jotenkin poikkeuksellinen uhka yhteiskunnalle. Ainakaan tänä aamuna ei ole baareja, ravintoloita, uimahalleja, kirjastoja tai elokuvateattereita suljettu. Nämä ovat hyviä vertauskohtia.

Jos tilanne muuttuu esim. hallituksen päätöksellä, niin fine, sarja pakettiin ja kohti ensi kautta. Tyydyn tuollaiseen ratkaisuun, jos se on tullakseen.

Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa rajoitukset koskevat yli 500 henkilön tapahtumia. Tätä pienempiä "kokoontumisia" on kaikkialla ympäri maata. Ainakaan itselle ei ole ilmoitettu, että pitäisi jättäytyä töistä tai vetäytyä johonkin karanteeniin. Sen sijaan tilanne on se, että talouttaa ja yhteiskuntaa yritetään pitää pystyssä mahdollisimman hyvin.

Virusta tuskin tullaan pysäyttämään, joten tartuntoja tulee riippumatta siitä, pyöriikö joku 50 henkilön miehistö ympäri jäähallia. Voi olla, että sekin pyöriminen lakkautetaan tulevaisuudessa, mutta toistaiseksi tilanne ei ole siinä pisteessä. Emmekä tiedä, mikä tilanne on ensi viikolla tai huhtikuussa, joten jokainen voisi nyt miettiä, minkä verran kannattaa mutuilla tulevaisuuden skenaarioista.

On mahdollista, että virus lähtee jylläämään sellaista vauhtia, että uusia tartuntoja ei enää diagnosoida, vaan keskitytään riskiryhmiin ja hoitoa vaatiiviin.

Itse aion odotella, mitä Liiga-osakkaat päättävät. Pidän todennäköisimpänä sarjan päättämistä, mutta jos sarja yritetään pelata päätökseen, otan senkin vastaan. Mitään suurta merkitystä en näe tällä yhteiskunnan kannalta. Keskiverto Biltemassa ravaa enemmän porukkaa hipelöimässä kaikkia tuotteita kuin mitä Liiga-ottelun läpiviemiseksi tarvitaan.
 

Kyle

Jäsen
Itse mietin että haluaisinko edes että suosikkijoukkueeni voittaisi mestaruuden tänä keväänä, oli erityisjärjestelyt mitä tahansa; tyhjät katsomot, lyhennetyt pudotuspelit, etc.
Sitä mestaruutta ei koskaan tultaisi muistamaan yhden vertaisena mestaruutena aikaisempien kanssa.

Joten itse vetäisin pelin poikki runkosarjaan ja päästäisin joukkueet keskittymään jääkiekkoa tärkeämpään elämään. E: eikä sitä viimeistä kierrosta kannata myöskään pelata.
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
En kyllä itsekään haluaisi mestaruudesta enää pelattavan tällä kaudella. Vähän jäisi typerä maku, jos olisi mestaruusjoukkueen kannattaja ja pyttyä pääsisi nostamaan. En näe, että sen mestaruuden eteen olisi valutettu tarpeeksi verta ja hikeä. Taisteltu senteistä ja jokaisesta irtokiekosta. Eletty kipujen kanssa ja silti latauduttu 100% jokaiseen vaihtoon.

Taustalla voi olla monella huoli läheisistä (isovanhemmista, vanhemmista, muussa maassa asuvista perheenjäsenistä). Mestaruus olisi vain muodollisuus. Ei sillä voisi lähteä juhlimaan ja muistelemaan myöhemmin huikeaa matkaa kohti kannua. Fanien huudot katsomossa, itkut ja taputukset. Tuntemattomat halaa toisiaan. Baarit ovat auki yötä myöten ja juhlat jatkuu koko seuraavan viikon.

Ei. Mestaruuden kuuluu pitää sisällään tuon kaiken. Varsinkin pienelle seuralle, joka harvoin siitä pääsee nauttimaan. Lukko ja KooKoo nyt ensimmäisenä tulevat mieleen. Hieno kausi jää muistoihin ja sitä ei kukaan unohda. Mutta ette te halua sitä kannua nostaa tällä tyylillä. Odottakaa vielä, kyllä se oikea tilaisuus joskus koittaa. Koitti se Ässillekin. Vaikka varmaan oikein kukaan ei uskonut.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Itse ainakin joudun suodattamaan todella paljon tekstiäni ettei tulisi lauottua sellaista mikä luultavasti hävettäisi isosti jälkeenpäin. Päällimmäinen tunne on jatkuva vitutus kauden mahdollisesta loppumisesta, siinä ei tällä hetkellä mitkään tuntemattomien kärsimykset paljoa paina. Näin siis tällä hetkellä, puolen vuoden päästä suurimman vitutuksen laannuttua ajatuksetkin varmasti järkeivöittyvät. Tällä hetkellä ei suju työt, ei vapaa-ajan hommat, vitutus alkaa heti kuin herää ja loppuu ehkä kun taju lähtee illalla. Jos ajattelee katkerinta tappiota mitä oma joukkue on kärsinyt ja kertoo sen kymmenellä niin voi päästä ehkä lähelle nykyisen vitutuksen määrässä.

Nykyinen keskustelu alleviivaa sitä ettei muilla kannattajilla ole mitään hajua millaiset fiilikset Lukkoleirissä on. Mutta kyllä täälläkin tärkeysjärjestykset muuttuu kun aikaa hieman kuluu. Lukko on vain tämän mestaruuspatoutumansa ajautunut sellaiseen pisteeseen ettei tällaisessa tilanteessa enää kaikilla järki kulje. Voisi verrata että säästät useita kymmeniä vuosia johonkin sellaiseen mitä olet halunnut niin pitkään kun muistisi riittää, sitten kun rahat alkaa olla kasassa niin haluamasi asia vedetään pois myynnistä.

Kirjoitan mahdollisesta kauden peruuntumisesta siksi että vaikka kauden lopettaminen tuntuu selviöltä niin aivot tarttuvat vieläkin siihen seitinohueen mahdollisuuteen että ehkä sittenkin Lukolle annetaan vielä tänä keväänä mahdollisuus.

Älä nyt jumalauta jaksa selittää, minkälaisia hajuja fiiliksistä muissa leireissä on. Tuollaista kun lukee näin Ilves-kannattajana, joka on ollut mukana koko seuran pitkän taaperrusjakson, kärsinyt karsintapelit, nähnyt kaikki sekoilut taustajoukoissa ja konkurssin partaalla käynnin ja on nyt todistamassa kaikki pelit katsoneena tarunomaista kautta, joka tavoin hyvää fiilistä herättävää jengiä, josta esim. 50 vuotta putkeen seurassa toiminut sanoo, että "paras joukkuehenki, mitä hän on nähnyt", joukkuetta joka voittaa usein silloinkin, kun pelaa huonommin, ja joka juhlii ja jota juhlitaan (näyttävästi) tavallisen runkosarjapelin jälkeen, ja joka vetää yleisöä pelistä toiseen, niin tuollainen "kukaan ei ymmärrä, mitä meillä Lukko-faneilla" tuntuu kohtalaisen naurettavalta.

Tämän vuoden Ilves ja itse asiassa koko Liiga on ollut mulle todella suuri asia, jokaviikkoinen ilonaihe, jota joko seuraa tai pelittöminä päivänä odottaa pääsevänsä seuraamaan.

Vitutuksen määrä siitä, että yhtäkkiä kaikki onkin ohi, on hirmuinen. Sama koskee montaa muutakin Ilveksen, Kookoon ja takuuvarmasti myös monen muun joukkueen kannattajaa.

Ei tämä mikään Lukko-kausi ollut, jossa kaikki pyörii yhden raumalaisjoukkueen ympärillä. Ette te Lukko-fanit ole ainoita, jotka kirjaimellisesti elivät elämänsä kevättä.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Mielipiteitä tästä on varmasti kahdenlaista. Itse katsoisin.
Joo kyllä itsekin katsoisin, vaikka onhan se toki aivan perseestä pelata tyhjille katsomoille. Mielestäni olisi kuitenkin liian poikkeuksellista jättää kokonaan pelaamatta. Pelattaisiin vaikka kaikki sarjat paras kolmesta -systeemillä tai jotain.

En tosin usko hetkeäkään, että lauantain jälkeen pelataan enää yhtään ottelua.
 

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Pelaajat pelaavat. Heitä tässä pitäisi enemmän kuunnella, kun meitä jotka täällä paasaa lyhennetyistä playoffeista. Pelaajia täytyy kuunnella.

Jokainen on varmaan lukenut Harri Pesosen kommentit tyhjille areenoille pelaamisesta. Samoin KooKoon koutsin ja Kähkösen. Saati sitten ulkomaalaiset, jotka haluaa kotiin rakkaimpiensa luokse. Kohta ei enää välttämättä lennetä.

Pudotuspeleissä on aina kevään tuntua. Pientä kiimaa ja perhosia vatsassa. Unelmia ja pettymyksiä. Lyhennetty malli tai tyhjille areenoille pelaaminen vie tuon kaiken pois. Ei saa tahrata pudotuspelien mainetta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pyydän erittelemään väärät luuloni, koska sinä sitten tiedät. Ja koska siis tiedät että olen täysin hukassa. Auttaa kaikkia jos neuvot nyt täällä kaikki oikeat tavat ja korjaat yleiset virheet.
En luule, enkä väitä tietäväni muita enemmän, kuten sinä. Ei kukaan tiedä kovin tarkasti miten tämä virus toimii, leviää, vaikuttaa ja käyttäytyy nyt tai tulevaisuudessa. Tilanne elää jatkuvasti. Juuri sen vuoksi on parempi ylireagoida, kuin alireagoida. Tämä on kuitenkin syytä tehdä siten, että ei lamauteta yhteiskuntaa täysin.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelaajat pelaavat. Heitä tässä pitäisi enemmän kuunnella, kun meitä jotka täällä paasaa lyhennetyistä playoffeista. Pelaajia täytyy kuunnella.

Jokainen on varmaan lukenut Harri Pesosen kommentit tyhjille areenoille pelaamisesta. Samoin KooKoon koutsin ja Kähkösen. Saati sitten ulkomaalaiset, jotka haluaa kotiin rakkaimpiensa luokse. Kohta ei enää välttämättä lennetä.

Pudotuspeleissä on aina kevään tuntua. Pientä kiimaa ja perhosia vatsassa. Unelmia ja pettymyksiä. Lyhennetty malli tai tyhjille areenoille pelaaminen vie tuon kaiken pois. Ei saa tahrata pudotuspelien mainetta.
Yhdysvallan kansalaisethan ei Suomesta pääse enää suoralla lennolla ja joutuvat testeihin sekä karanteeniin päästyään perille.
Kyllä Liiga saisi antaa vastauksia tähän.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Kausi influenssa:

2018 noin 1000 kuolemaa. Koronan kuolettavuudella (Koreassa) tämä tarkoittaa että yli sadantuhannen suomalaisen pitää sairastua, jotta kuolleita tulee yhtä paljon.

Koska normi kausi influenssasta on kiihkoiltu näin paljon?
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Kausi influenssa:

2018 noin 1000 kuolemaa. Koronan kuolettavuudella (Koreassa) tämä tarkoittaa että yli sadantuhannen suomalaisen pitää sairastua, jotta kuolleita tulee yhtä paljon.

Koska normi kausi influenssasta on kiihkoiltu näin paljon?
Älä jaksa olla noin denssi.


Tämä korona ei ole sama kuin kausi-influenssa. Tämä leviää huomattavasti helpommin, nopeammin ja siten omaa paljon enemmän potentiaalia kuin kausi-influenssa. Me ollaan vasta syklin alussa, jos emme toimi estääksemme sen leviämistä, meillä on kohta tuo 100 000+ tartuntaa ja sitä myöten ihan vitusti liikaa kuolleita.
 

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kausi influenssa:

2018 noin 1000 kuolemaa. Koronan kuolettavuudella (Koreassa) tämä tarkoittaa että yli sadantuhannen suomalaisen pitää sairastua, jotta kuolleita tulee yhtä paljon.

Koska normi kausi influenssasta on kiihkoiltu näin paljon?
Uusi tauti eikä isompaa infoa ole vielä käytössä. Aika näyttää oliko yli- vai alireagointia. Unohdetaan tämä kausi ja tähtäin kiekossa seuraavaan kauteen.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kausi influenssa:

2018 noin 1000 kuolemaa. Koronan kuolettavuudella (Koreassa) tämä tarkoittaa että yli sadantuhannen suomalaisen pitää sairastua, jotta kuolleita tulee yhtä paljon.

Koska normi kausi influenssasta on kiihkoiltu näin paljon?

Lukolle voisi antaa sen mestaruuden jo pelkästään näiden viestien perusteella. Kannattaa lukea vähän tuosta koronaviruksesta ja sen aiheuttamista ongelmista niin ehkä sitten ymmärrät minkä vuoksi niitä toimenpiteitä tehdään.
 

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
En luule, enkä väitä tietäväni muita enemmän, kuten sinä.
En väitä tietäväni koronasta, mutta tiedän varmasti aikapaljon miten kaikkia kulkutauteja parhaan mahdollisuuden mukaan vältetään. Moni tietää enemmän mutta moni vähemmän. Kuten aiemmin laitoin, ollaan tässä kaksivuotta oltu tilanteessa missä muut ovat nyt tai tulevaisuudessa.

Lopetetaan vänkäys. Sovitaan että olen tyhmä, välinpitämätön, huono isä ja muuta mitä haluat. Jos sillä olet tyytyväinen.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Uusi tauti eikä isompaa infoa ole vielä käytössä. Aika näyttää oliko yli- vai alireagointia. Unohdetaan tämä kausi ja tähtäin kiekossa seuraavaan kauteen.

Niinpä.

Tosin mielestäni aika ei näytä, oliko yli- vai alireagointia. Se on turhan tulosorientoitunutta ajattelua juuri siihen nähden, että ollaan tekemisissä tuntemattoman kanssa. Kun ei tiedetä, mihin reagoidaan, täytyy pyrki varautumaan. Jos aika näyttää, että vähemmälläkin olisi selvitty, niin ihan hyvä niin. Se on kuitenkin sattuman, tai tässä tapauksessa ennustamattomien asioiden varassa, eikä jälkiviisasteluille jää sijaa.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Onhan tämä ihan mahtavaa että Lukko on kaikkien huulilla.


Pistetäänkö betsi että Suomessa ei tule 100 000 tartuntaa?
Pistetään vaan. Mä voin pistää rahani siihen että ei tule sitä 100 000+ tartuntaa, kunhan me vaan pidetään huoli että teemme kaikkemme koronan estämisen eteen.


edit. Ja mua ei kyllä Lukko tai jääkiekko nyt kiinnosta paskaakaan, kun on muitakin mietittäviä asioita. :D
 

Nigi

Jäsen
Kyllä Lukolle se kannu kuuluu! Lasketaan fanien kyyneleet ja sen mukaan sitten poika sinne mihin se kuuluu!

Nyyh miksei pelata ku ei tää korona nii paha oo ettei vois pelata. Valoja...
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En väitä tietäväni koronasta, mutta tiedän varmasti aikapaljon miten kaikkia kulkutauteja parhaan mahdollisuuden mukaan vältetään. Moni tietää enemmän mutta moni vähemmän. Kuten aiemmin laitoin, ollaan tässä kaksivuotta oltu tilanteessa missä muut ovat nyt tai tulevaisuudessa.

Lopetetaan vänkäys. Sovitaan että olen tyhmä, välinpitämätön, huono isä ja muuta mitä haluat. Jos sillä olet tyytyväinen.
Kyllä, mutta ajattelet selvästi asioita yksilön kannalta, mikä on luonnollista, koska juuri siltä kannalta varmasti tiedätkin keskivertoa kaduntallaajaa enemmän. Nyt on kuitenkin kyse koko yhteiskuntaa koskevasta vaarasta, jolloin ei voi ajatella kaikkia asioita pelkästään yksilön kannalta, vaan täytyy ajatella myös kokonaisuutta ja vaikutuksia isossa kuvassa.

Vaikuttaa siis yksinkertaisesti siltä, että kun sinulla on tietoutta yksilön kannalta ja sellainen ajattelu on sinulle tuttua, niin ajattelu jää tietyiltä osin aika suppeaksi. Näissä keskusteluissa käydään enimmäkseen asioita läpi isossa kuvassa, eikä jokaisen henkilön omalta kannalta. Tietysti jos kuuluu itse riskiryhmään tai joku omasta perheestä kuuluu, niin väkisinkin se ajattelu kääntyy enemmän henkilökohtaiseksi.

En ole tyytyväinen, jos luulet, että ajattelen sinun olevan tyhmä, välinpitämätön tai huono isä. En usko, että olet mitään niistä - päinvastoin.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onhan tämä ihan mahtavaa että Lukko on kaikkien huulilla.


Pistetäänkö betsi että Suomessa ei tule 100 000 tartuntaa?
Lopeta jo..

Mun mielestä kausi saa loppua huomenna ja mitään mestaruuksia ei kuulu jakaa. Hieno kausi oli monella joukkueella ja ainakin itselle jää hyvä maku kaudesta loppujen lopuksi vaikka nyt harmittaa. Keskitytään nyt siihen että saadaan pöpö kuriin mahdollisimman vähin vahingoin ja jatketaan syyskuussa tai vaikka 1,5v päästä jos ei hellitä syksyyn mennessä.
 
Kertooko myös "kaiken oleellisen" NHL:n, SHL:n ja kansainvälisen jääkiekkoliiton päättäjistä?

Yhtä lailla on dorkaa väittää, että jääkiekon pelaaminen tyhjälle hallille olisi jotenkin poikkeuksellinen uhka yhteiskunnalle. Ainakaan tänä aamuna ei ole baareja, ravintoloita, uimahalleja, kirjastoja tai elokuvateattereita suljettu. Nämä ovat hyviä vertauskohtia.

Jos tilanne muuttuu esim. hallituksen päätöksellä, niin fine, sarja pakettiin ja kohti ensi kautta. Tyydyn tuollaiseen ratkaisuun, jos se on tullakseen.

Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa rajoitukset koskevat yli 500 henkilön tapahtumia. Tätä pienempiä "kokoontumisia" on kaikkialla ympäri maata. Ainakaan itselle ei ole ilmoitettu, että pitäisi jättäytyä töistä tai vetäytyä johonkin karanteeniin. Sen sijaan tilanne on se, että talouttaa ja yhteiskuntaa yritetään pitää pystyssä mahdollisimman hyvin.

Virusta tuskin tullaan pysäyttämään, joten tartuntoja tulee riippumatta siitä, pyöriikö joku 50 henkilön miehistö ympäri jäähallia. Voi olla, että sekin pyöriminen lakkautetaan tulevaisuudessa, mutta toistaiseksi tilanne ei ole siinä pisteessä. Emmekä tiedä, mikä tilanne on ensi viikolla tai huhtikuussa, joten jokainen voisi nyt miettiä, minkä verran kannattaa mutuilla tulevaisuuden skenaarioista.

On mahdollista, että virus lähtee jylläämään sellaista vauhtia, että uusia tartuntoja ei enää diagnosoida, vaan keskitytään riskiryhmiin ja hoitoa vaatiiviin.

Itse aion odotella, mitä Liiga-osakkaat päättävät. Pidän todennäköisimpänä sarjan päättämistä, mutta jos sarja yritetään pelata päätökseen, otan senkin vastaan. Mitään suurta merkitystä en näe tällä yhteiskunnan kannalta. Keskiverto Biltemassa ravaa enemmän porukkaa hipelöimässä kaikkia tuotteita kuin mitä Liiga-ottelun läpiviemiseksi tarvitaan.
Ei pelaaminen olekkaan kielletty ja playoffithan voidaan kaikkien sääntöjen ja lupien mukaan pelata. Nyt on kyse siitä haluavatko Liiga ja sen osakkaat(seurat) niitä pelattavan. Paljon kuulee jo kommentteja siihen suuntaan että seurat eivät tätä halua taloudellisten seikkojen vuoksi. Eikä pelaajiakaan tyhjät katsomot innosta. Kaikkien mielestä välimallin mestaruus jos pelataan joten tahtotila lienee olematon.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Saakelin korona, kun vei kannun Johtaja Virran Dream Teamilta. Sen syy!

Järki käteen ja terveys edellä. Kiekkoa pelataan, kun voidaan.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse mietin että haluaisinko edes että suosikkijoukkueeni voittaisi mestaruuden tänä keväänä, oli erityisjärjestelyt mitä tahansa; tyhjät katsomot, lyhennetyt pudotuspelit, etc.
Sitä mestaruutta ei koskaan tultaisi muistamaan yhden vertaisena mestaruutena aikaisempien kanssa.
Pohdin tätä itsekin eilen illalla.
- Jos pleijareita ei pelata, niin jää ikuinen jossittelun mahdollisuus, mikä on todella perseestä.
- Jos pleijarit pelataan jollain tavalla ja Ilves voittaa, se mestaruus ei tunnu ollenkaan niin hyvältä kuin normaalisti. Samalla se vie jotain pois siltä fiilikseltä mikä seuraavan mestaruuden odottamiseen liittyy (-85, kauan on aikaa siis). Tämäkin skenaario olisi siis todella perseestä.

Johtopäätös: oma itsekäs toiveeni on, että pleijarit pelataan jollain tavalla (esim kerrasta poikki systeemillä) JA että Ilves ei voita mestaruutta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös