Tottakai ensisijaisesti pitää mennä sillä, mitä viranomaiset tällaisessa tilanteessa sallii ja mitä ei. Jos teoreettinen mahdollisuus pelata on, niin seuraavana tulevat pelaajat ja joukkueet, että haluavatko pelata vai ei. Jos näistäkin löytyy riittävä joukko halukkaita, niin sitten voidaan alkaa miettimään toteutusta.
Täällä panikoidaan, että homaa menee jäihin, jos tyyliin jonkun pelaajan isoisän koira on sairastunut. Ei mene. Jos jonkun pelaajan lähipiirissä on joku sairastunut, niin silloin se yksittäinen pelaaja joutunee karanteeniin. Ei koko joukkkue. Vasta sitten jos joku pelaaja sairastuu, niin silloin koko joukkuekin joutunee karanteeniin siltä osin, kun on toisille altistuttu.
Mitä tämä voisi sitten mahdollisten pudotuspelien osalta tarkoittaa. Ensiksi ne voisi lyhentää tarvittaessa jopa paras yhdestä malliin, jolloin mestari olisi selvillä tyyliin viikossa. Jos joillekin jää sitten fiilis, että välimallin mestaruus, niin sehän on niiden ihmisten ongelma. Kyllä ne ihmiset hakee ja saa negansa myös kaikesta muustakin elämässä. Kyllähän jotkut valittavat, että 95 maailmanmestaruuskin olisi jotenkin vähempiarvoinen, kun änärimiehiä ei ollut ollenkaan mukana. Itse pyyhin persettä tuollaisten ihmisten mielipiteillä.
Sitten jotkut pyörittelee täällä silmiä, että tyyliin ihmisiä kuolee, jos pudotuspelit pelataan. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta mitä itse eilen uutisia ja tiedonantoja katselin, niin jäi käsitys, että tämä virus on nyt tulossa joka tapauksessa ja nykyisen arvion mukaan 35% suomalaisista tulee tämän saamaan. Riippumatta siitä, panikoidaanko koulut ja tarhat kiinni tänään vai vasta parin viikon päästä. Ainoa muuttuja tässä on se, kuinka kauan sitä isoa aaltoa saadaan viivyteltyä. Siitä näkökulmasta katsottuna tuntuu aika yhden tekevältä, pelaako enimmillään kymmenen joukkuetta viikon aikana vähimmillään yhdeksän tai jopa vähemmän otteluita, ilman yleisöä. Toihan ei kuitenkaan ole mitään kreikkalais-roomalaista painia, eli melkein alasti toistensa hinkaamista.
Eli ensin pitäisi katsoa, mikä on tilanne silloin, kun pudotuspelejä ajateltaisiin pelattavan. Salliiko viranomaiset sen. Jos sallivat, niin sitten kysely pelaajille, että ketkä haluavat pelata. Jos vähintään kaksi joukkuetta haluaa mestaruudesta mitellä, niin runkosarjasijoitusten mukaan otetaan messiin enintään kymmenen joukkuetta. Rakennetaan pudotuspelimalli osallistujien mukaan ja aletaan pelaamaan. Runkosarjan päätyttyä voitaisiin mennä myös siihen, ettei mitään ylimääräisiä harjoituksia sun muita enää olisi ja jos jotain joukkue palavereita halutaan pitää, niin etänä skypen tai vastaavan välityksellä. Pelipäivänä, jos pelaaja tuntee itsensä vähäänkään kipeäksi, niin jää kotiin ja jos/kun 16 pelaajaa saadaan kasaan (tarvittaessa a-junnujaki, heidän niin halutessaan mukaan) ja kiekko jäähän.
Päivä 1 sääli playoffit, eli 7.vs10 ja 8.vs9. paras yhdestä
Päivä 3 puolivälierät paras yhdestä
Päivä 5 välierät paras yhdestä
Päivä 7 Finaali paras yhdestä
Omasta mielestä on aina parempi, edes jollakin tavalla kausi ratkaista, jos se siis viranomaisten ja pelaajien halun puolesta on mahdollista toteuttaa. Eikä muutama peli tule isossa kuvassa mitenkään merkittävästi muuttamaan sitä, sairastuuko tähän tulevaan virukseen, ennusteiden mukaan 35% suomalaisista.
Mutta tätä naputellessa ilmeisesti tullut tieto, ettei pelaajayhdistys halua pelejä jatkaa. Eli jos pelaajat ovat sitä mieltä, että eivät halua pelata, niin sitten turha edes asiaa miettiä sen enempää.