Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 498 239
  • 16 370
K

Kiekkokatsoja

Tulot katsomoista jää heikoksi, joten mikä on tilanne pelaajien palkan alennuksissa? Mulla ei mitään varmaa tietoa, joten siksi tämä kysymys.
Pelaajien motivaatioon, asia voi vaikuttaa.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Toivottavasti tohon ei tarvii mennä. Missään muualla maailmassakaan ei tollasia paskaplayoffseja ollut paitsi meidän kotoisessa SM-Liigassa tietysti.

Ei Suomi ainoa maa ollut, jossa ei viime kaudella kyetty pelaamaan normaalia ottelumäärää. Saksassa pelasivat kaikki playoff-kierrokset paras kolmesta (normaalisti pelaavat paras seitsemästä). Olivat lyhentäneet myös runkosarjaa pelaten 38 ottelua normaalin 52 ottelun sijaan ja jättivät säälipleijarit pois. Saksassa viime kausi jäi lyhyeksi, koska pääsivät aloittamaan vasta viikko ennen joulua.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Tulot katsomoista jää heikoksi, joten mikä on tilanne pelaajien palkan alennuksissa? Mulla ei mitään varmaa tietoa, joten siksi tämä kysymys.
Pelaajien motivaatioon, asia voi vaikuttaa.
Pelaajien pitää tulla vapaaehtoisesti vastaan sillä yt:t eivät ole mahdollista nyt.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Luultavasti kuitenkin nämä joukkueet, jotka nyt saavat/saivat vielä eilen pelata täydellä kapasiteetilla saavat pelata jatkossakin, mutta rajotetulla kapasiteetilla. Siinä nyt on vielä vaan sekaannuksia, jotka saadaan selvitettyä kyllä. Nyt saadaan jumpattua kapasiteettiakin loogisemmin eikä vain, että joko pelataan täydellä tai ei ollenkaan.
 

Constantini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit

Koronapassin äkillinen jäädyttäminen hämmentää alueilla, joissa yleisötilaisuudet ovat olleet vielä mahdollisia – päätös yllätti myös ministerin ja avin​

Puoliltaöin voimaan tuleva asetus kieltää koronapassin käytön alueellisten rajoitusten kiertämiseen. Oikeuskanslerilta tullut linjaus yllätti maan hallituksen. Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan STM on epäonnistunut viestinnässään.

Lintilä toivoo, että sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaisi vielä tämän päivän aikana asiasta tarkemmin, mitä tehdyt ratkaisut konkreettisesti tarkoittavat.
– Viestintä ei ole toiminut.
Eiliseen iltapäivään asti niin päättäjillä kuin eri toimijoilla oli käsitys, että matalan riskin tapahtumissa koronapassilla voitaisiin kiertää kokoontumisrajoitukset.
– Vielä viime viikon tiistaina hallituksen selkeä yhteinen tahtotila oli, että niissä matalan riskin tapahtumissa, joissa on numeroidut istumapaikat, olisi voitu käyttää koronapassia. Eilisessä valtioneuvoston istunnossa oikeuskansleri Tuomas Pöysti ilmoitti, että hän ei tule hyväksymään esitystä juridisista syistä, jotka lähtevät ihan perustuslaista, kertoo Lintilä.
Esitys vedettiinkin pois tiistaina iltapäivällä valtioneuvoston istunnosta ja myöhäisemmässä kokouksessa hyväksyttiin esitys koronapassin jäädyttämisestä kaikissa tapahtumissa. Ravintoloiden käytännöt ovat asia erikseen.

Lainaukset Ylen uutisesta. Linkki

Eli siis hienolla tittelillä toimiva oikeuskansleri loppuviimein veti maton alta "ette te mitään yleisöä ota mihinkään kun minä niin päätän". Perustellaan perustuslailla, miten kankeaa tämä touhu voi suomessa olla. Eikö lakia voi poikkeusoloissa esimerkiksi soveltaa? Mikkelin alueella ilmaantuvuusluku on koko maan mittapuulla aika maltillinen, niin silti ei muuta kuin ovet säppiin!
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kaiken lisäksi mitään näitä rajoituksia pitäisi ylipäätään lain mukaan voida asettaa vain silloin kun ne ovat ehdottoman välttämättömiä, mutta perusteena rajoituksille käytetään kuitenkin nyt varovaisuuden periaatetta, "nyt ei ole paha tilanne, mutta ilman rajoituksia voi tulla" tai "parempi ottaa varman päälle". Eli täysin laittomia perusteita. Oikeuskansleri ei kuitenkaan tähän jostain syystä puutu.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Oikea käsi ei tiedä mitä vasen tekee ja kumpikaan käsi ei tiedä mitä suu on luvannut käsien tekevän. Ja kukaan ei uskalla ottaa vastuuta vaan päätöksiä pompotellaan vähän joka suunnan vastuulle ettei itse joudu outoon valoon tai ainakaan vahingossakaan mihinkään vastuuseen mistään. Sitten aina voidaan piiloutua perustuslain taakse, koska "perustuslaki". Suomen päättäjät on sekaisin ja kansa kärsii.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Jokohan sieltä joku päättävä taho uskaltaisi kohta tulla esiin ja kertoa faktat faktoina. Ihan oikeasti hyvät ihmiset, mitä me varotaan? Kertokaa nyt jumalauta mitä me varotaan ja pelätään? Koronaako? Miks me pelätään koronaa? Meistä joka vitun ikinen tulee sen sairastamaan jossain vaiheessa joko rokotettuna tai rokottamattomana. Mikään ei muutu, tartuntämäärät tulee kasvamaan, mutta miksi niistä edes uutisoidaan? Aivan, joukkohysteriaa, draamaa, itsemurhia, konkursseja, kaaosta, itkeviä lapsia puistossa.. tätähän se on. Tätä se media haluaa ja täten rahantuloa ei voi estää. Ja nähtävästi ovat siinä ihan helvetin hyvin myös onnistuneet, joten 3 sekunnin standing ovation sinne suuntaa, taptaptap noin, istukaa olkaa hyvät.

.. On pitkää, on lyhyttä, on keskipitkää, on lievää, vaikeeta, keskivaikeeta, jaha nyt Jaanalle 35v kasvo tissit selkään noni sellanen viirus, ei ole normaali ei.. Ei ole mikään perus flunssa niin.. Jaakko 40v joutu sairaalahoitoon ja kertoo nyt oman tarinansa mm, lukekaa ja hakatkaa itseänne ristillä sen jälkeen mahaan. Hohhoijjaa.. Virus on todellinen, mutta voi jumalauta mikä hysteria tästä on saatu aikaan. Mä en pelkää koronaa, mutta ihmisrotua mä alan pikkuhiljaa pelkäämään. Vitun rauhallista jo kohta puolivälissä olevaa viikkoa kaikille. Muistakaa pitää ikkunat kiinni ja kun käytte ulkona, niin kontakteja välttäen.. Ja etenkin kissoja.

Lisätäkseni vielä senverta, että siinä vaiheessa kun paikallislehdessä oli ensimmäisen kerran mahdolliset altistumispaikat maksumuurin takana, lopetin murehtimisen.
 
Viimeksi muokattu:

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja sieltä Avi puskee jatkoa Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan sekä Lounais-Suomen rajoituksille. Lounais-Suomen rajoituksia koskevaan tiedotteeseen ollaan satuiltu hyviä perusteita, mm. "koronatilanne heikkenee edelleen" ja "alueella esiintyy runsaasti tartuntaryppäitä, joissa tartuntojen alkuperää ei pystytä jäljittämään". Jos aikaisemmista yleisörajoituksista huolimatta tilanne heikkenee, niin miten samoja rajoituksia jatkamalla tilanteeseen ollaan muka saamassa parannus? Yhtä tyhjän kanssa nämä ja vituttaa ankarasti.

Pohjois-Pohjanmaata koskevassa tiedotteessa on myös erittäin mielenkiintoinen kohta: "Rajoitusten teho näkyy muutaman viikon viiveellä." Mikäli koko ajan on ollut tiedossa, että rajoitusten vaikutus vaatii vähintään muutaman viikon, mikä järki lähtökohtaisesti oli asettaa rajoitukset kahdeksi viikoksi? Onko näitä tiedotteita niin mielekästä puskea vai ovatko kokouspalkkiot niin houkuttelevat, että jopa valheen omaisesti asettavat näitä parin viikon rajoituksia kerralla?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Jos aikaisemmista yleisörajoituksista huolimatta tilanne heikkenee, niin miten samoja rajoituksia jatkamalla tilanteeseen ollaan muka saamassa parannus?

Mikäli koko ajan on ollut tiedossa, että rajoitusten vaikutus vaatii vähintään muutaman viikon, mikä järki lähtökohtaisesti oli asettaa rajoitukset kahdeksi viikoksi?
Kahden viikon rajoitusten vaikutus tulee näkymään viiveellä.

Käsittääkseni aluehallintovirastot voivat asettaa rajoituksia korkeintaan kahdeksi viikoksi kerrallaan.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kahden viikon rajoitusten vaikutus tulee näkymään viiveellä.

Käsittääkseni aluehallintovirastot voivat asettaa rajoituksia korkeintaan kahdeksi viikoksi kerrallaan.
Pari sivua takaperin tätä pohdittiin, mutta näinhän ei ole:

Yleisötilaisuudet voidaan kieltää enintään kuukauden ajaksi ja TTL:n 58 g:n mukaiset tilat (liikuntatilat yms) enintään kahdeksi viikoksi.

Uudellamaalla yleisötilaisuudet kiellettiin kolmeksi viikoksi ja 58 g:n tilat kahdeksi viikoksi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelaajien pitää tulla vapaaehtoisesti vastaan sillä yt:t eivät ole mahdollista nyt.

Siinähän tuo oli viimekaudella että pelaajilla oli oikeasti uhkana saada lomautus jos eivät suostuneet palkka-alennuksiin eli pudotus kelan työttömyyskorvaukselle. Nyt periaatessa ainoa syy olisi se että jos eivät suostu niin seura voi mennä nurin ja samalla palkanmaksaja, tosin tämäkin enemmä koskisi vain jatkavia pelaajia. Eiköhän tässä tilanteessa alennuksiin suostuta mutta voi olla että alennukset voi tässä tilanteessa jäädä paljon viimevuoden luvuista tuon vapaehtoisuuden vuoksi.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago

Tepsillä on viidestä seuraavasta ottelusta neljä kotona (joista viimeinen 15.1.), joten pitihän tyhjille katsomoille pelaamisen kattaa ne kaikki. Sen jälkeen yleisötapahtumakiellon joutaa lopettaa, koska edessä on kolmen ottelun vierasputki.

Myös Lukon ja Ässien kotiottelut 14.-15.1. on hyvin saatu sovitettua tapahtumakiellon piiriin.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston koko 30-sivuisen päätöksen perusteluineen voi muuten lukea tuolta:
Tartuntatautilain 58 d §:n mukainen määräys

Yleisötapahtumakieltoa on perusteltu niin, että kahden viikon päästä samoilla perusteluilla voi olla hankala enää jatkaa kieltoa. Päätöksessä myönnetään, että ulkomailta saadun datan perusteella omikron ei vaikuta kovin vaaralliselta. Jos seuraavan kahden viikon aikana saadaan jo kotimaistakin dataa, on mielenkiintoista nähdä avin seuraava siirto.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Myös JYP pelaa ilman yleisöä seuraavat kolme viikkoa. Kuulemma mahdollisesti pidempäänkin, ja eiköhän näin taas käy.

 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinähän tuo oli viimekaudella että pelaajilla oli oikeasti uhkana saada lomautus jos eivät suostuneet palkka-alennuksiin eli pudotus kelan työttömyyskorvaukselle. Nyt periaatessa ainoa syy olisi se että jos eivät suostu niin seura voi mennä nurin ja samalla palkanmaksaja, tosin tämäkin enemmä koskisi vain jatkavia pelaajia. Eiköhän tässä tilanteessa alennuksiin suostuta mutta voi olla että alennukset voi tässä tilanteessa jäädä paljon viimevuoden luvuista tuon vapaehtoisuuden vuoksi.

Pelaajakollektiivin massan muodostavat pelaajat, joilla sopimus päättyy keväällä ja joille siirtyminen tulevalle kaudelle ulkomaille rahakkaammalla sopimuksella ei ole realismia. Tällä massalla – joka siis on keväällä tyhjän päällä ja markkinoiden armoilla – on kaiken järjen mukaan suuri intressi sen osalta, että Liiga-seurat selviävät mahdollisimman pienin vahingoin ja säilyttävät nykyistä vastaavan palkanmaksukyvyn myös tulevina kausina.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pelaajien pitää tulla vapaaehtoisesti vastaan sillä yt:t eivät ole mahdollista nyt.
Hieno ajatus, mutta voin ihan omakohtaisella kokemuksella sanoa, etteivät tule, varsinkaan mikäli sopimus katkolla. Ne, joilla aina per seura on jatkosopimus, saattaisivat tähän lähteäkin, mutta pelaajat tekevät aina kollektiivisen päätöksen. Jo viime kaudella oli osittain hyvinkin vaikea saada pelaajia talkoisiin mukaan ja osalle pelaajista päätös aiheutti erinäisiä haasteita ja ongelmia. En tätä nyt sen enempää ala avaamaan, enkä puhu nyt yleistettynä mistää ”muukalaisia ei seuran tila kiinnosta” draamaa. Mikäli mietit asiaa eri suunnilta, löydät hyvinkin nopeasti useita syitä, miksi eivät tähän enää lähde.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelaajakollektiivin massan muodostavat pelaajat, joilla sopimus päättyy keväällä ja joilla siirtyminen tulevalle kaudelle ulkomaille rahakkaammalla sopimuksella ei ole realismia. Tällä massalla – joka siis on keväällä tyhjän päällä ja markkinoiden armoilla – on kaiken järjen mukaan suuri intressi sen osalta, että Liiga-seurat selviävät mahdollisimman pienin vahingoin ja säilyttävät nykyistä vastaavan palkanmaksukyvyn myös tulevina kausina.

Toisaalta kaikki näissä myös pelaa ammattikseen, esim. JYPillä käsittääkseni oli viimekeväällä palkka-alennukset todella isoja, ei välttämättä mitään 10-20% mitä usealla seuralla oli, ihan hyvää hyvyttään siirtyisivät muutaman tonnin kuukausipalkkaan toisen kerran?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En enää jaksa seurata tämän sekoilun kaikkia käänteitä, mutta onko mahdollista että hallitus taikoo passin takaisin lailliseksi&käyttöön ennen esim tuota 20.1. ja Avit sitten vastaavasti samantien sallii yleisöt passin kanssa? Vai onko oletettavaa että tuolloin 20. päiväkin vielä pakka on levällään ja Pöysti pitää Suomea panttivankina?
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
En enää jaksa seurata tämän sekoilun kaikkia käänteitä, mutta onko mahdollista että hallitus taikoo passin takaisin lailliseksi&käyttöön ennen esim tuota 20.1. ja Avit sitten vastaavasti samantien sallii yleisöt passin kanssa? Vai onko oletettavaa että tuolloin 20. päiväkin vielä pakka on levällään ja Pöysti pitää Suomea panttivankina?
Tuskin tässä kukaan osaa sanoa mitä kolmen viikon päästä tapahtuu, kun ei aina seuraavasta päivästäkään tunnu olevan varmuutta. En kuitenkaan ihmettelisi tämän sekoilun ja rallin jatkumista pitemmälle kevääseenkään, koska sen verran näyttää pakka olevan sekaisin vähän joka puolella. Paska juttu vaan Liigajengeille kuten kaikille muillekin rajoituksista kärsiville.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tuskin tässä kukaan osaa sanoa mitä kolmen viikon päästä tapahtuu, kun ei aina seuraavasta päivästäkään tunnu olevan varmuutta. En kuitenkaan ihmettelisi tämän sekoilun ja rallin jatkumista pitemmälle kevääseenkään, koska sen verran näyttää pakka olevan sekaisin vähän joka puolella. Paska juttu vaan Liigajengeille kuten kaikille muillekin rajoituksista kärsiville.

Sen verran komiikkaa tää touhu on ollut kohta 2 vuotta, että kaikki on mahdollista. Toivottavasti tyhjille saleille ei tarvisi pelata pitkään...

Ei taida oikein olla ideaakaan siinä, että lippuja myytäisiin peliin, vaikka sinne ei pääse. Aika harva on siihen varmaan valmis.

Ja toivotaan, että ei mennä siihen, että seurojen pitäisi alkaa palauttaan rahoja kausikorttilaisille. Osa kyllä varmaan kieltäytyisi, mutta silti. Viime kaudella tuli ns. tuettua Tapparaa useilla sadoilla euroilla. Tarvittaessa olen kyllä valmis siihen uudestaan
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja toivotaan, että ei mennä siihen, että seurojen pitäisi alkaa palauttaan rahoja kausikorttilaisille. Osa kyllä varmaan kieltäytyisi, mutta silti. Viime kaudella tuli ns. tuettua Tapparaa useilla sadoilla euroilla. Tarvittaessa olen kyllä valmis siihen uudestaan

Ainakin JYPillä on kausikorteissa ehto että 1-3 matsia ilman yleisöä ei oikeuta rahojen palautukseen kausikortissa joten jos seuroilla vain jatkuisi pelit tuon tammikuun jälkeen niin vielä ei välttämättä isoja rahanmenetyksiä ole kun irtolippuja ei ole nytkään paljon mennyt. Eri asia tietenkin sitten kuinka helposti kausikortti uusitaan tämän johdossa jatkossa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ainakin JYPillä on kausikorteissa ehto että 1-3 matsia ilman yleisöä ei oikeuta rahojen palautukseen kausikortissa joten jos seuroilla vain jatkuisi pelit tuon tammikuun jälkeen niin vielä ei välttämättä isoja rahanmenetyksiä ole kun irtolippuja ei ole nytkään paljon mennyt.
Kärpät lähetti kausikorttilaisille samantien pyynnön tilinumerosta takaisin maksua varten, kun määräys tyhjille katsomoille pelaamisesta tuli.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös