Vastaan nyt tähän, kun olen itsekin miettinyt tätä. Kuitenkaan kasvu ei voi olla kovin eksponentiaalista, mikäli paikat vähenevät. Jos tilanne olisi erityisen paha sairaaloista kuolisi porukkaa, mutta silti sairaalahoidossa olevien määrä lisääntyisi.
Sitähän tässä kaikin keinoin koitetaan välttää. Keväällä oli sairaanhoidossa varsinkin tehohoitopuolella todella kusiset paikat ja oli vain luojan lykky, että tämä tapahtui keväällä, kun viruksen leviämiselle ei ole yhtä otolliset olosuhteet kuin syksyllä. Ja vaikka silloinkin tilanne oli vielä se, että hoitopaikat riittivät, henkilöstö joutui tekemään paljon ylitöitä ja poikkeuslain tuomaa mahdollisuutta hyödynnettiin henkilöstön "pakottamisessa" töihin ja siirtämään lomia jne. Tässä varmaan tehtiin myös ylilyöntejä ja tätä käytettiin väärin, mutta silti silloinkin tilanne oli jo aika lähellä kriisiä. Veikkaan, että siellä ei kukaan halua joutua enää samaan tilanteeseen. Ja tosiaan silloinkin tilanne oli vielä laskennallisesti hallinnassa.
Tätä tilannetta pyritään nyt välttämään, jotta ei tarvitse valita potilaita Ruotsin tapaan tai jättää niitä puhtaasti hoitamatta, kuten USA:ssa tällä hetkellä tapahtuu. Yhden haastattelun luin, missä USA:ssa näihin hengitystiesairauksiin erikoistunutta lääkäriä haastateltiin ja hän oli ottanut nyt yhden vapaapäivän, mikä oli ensimmäinen 254vrk työputken päätteeksi. Voit itse miettiä tilannetta, missä vedät 7 päivän työviikkoja ~9kk putkeen ja olet koko ajan tekemisissä kuolevien / vaikeasti sairaiden ihmisten sekä heidän läheisten kanssa, puhumattakaan ihan helvetin stressaantuneista ja väsyneistä kollegoista.
Suomessa on tilanne hoidettu ihan TOP-6 tapaan maailmassa ja ollaan ylpeitä siitä. Kerrankin ollaan pystytty jossain osoittamaan, että Suomalainen tapa johtaa yhteiskuntaa on tuonut oikeasti hyvinvointia meille.
Selätetään tämä paska nyt alta pois ja tuetaan sitten kunnolla niitä yrittäjiä, jotka on kotimaassa ihan kusessa vähentyneiden asiakasmäärien takia.