Koronavirus – keskustelua rokottamisesta

  • 1 253 495
  • 10 614

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oireiden saaminen tai oireettomuus ei siis vielä todista mitään rokotteen tehosta omalla kohdalla. Ja jos nyt ei ole hyvin ikääntynyt (80+) tai immuunipuutteinen, liki jokainen hyvin ja oikealla tavalla rokotteeseen reagoi, joten siitä ei kannata huolehtia.

Tässä tapauksessa tosiaan kyseessä on yli 75-vuotias elinsiirtopotilas. Korkean tason riskipotilas. Enemmän avasin tätä tuossa juuri yllä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
"Koronarokote, hyi! En ota moista saastetta ikimaailmassa!"

"Ai mitä, siellä saa ilmaisia ämpäreitä? Olisitte heti sanoneet!"



Koronarokotteen ottajille jaettiin ilmaisia ämpäreitä – näin paljon rokotemäärät kasvoivat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Aikanaan tuolla vitsailin, mutta hyvä jos toimii :D

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan arvonnat ovat tehokas tapa lisätä ihmisten intoa rokottautumiseen. Ohiossa on näköjään ollut kampanja nimeltään "Vax-a-Million", joissa rokottautuneiden kesken arvottiin miljoonan dollarin rahapalkinto. Samaan aikaan 12-17 -vuotiaille on ollut arvontakampanja ilmaisesta opiskelupaikasta yliopistossa. Tällä tavoin saatiin tutkimuksen mukaan 82 700 ihmistä enemmän rokotettua ja rokotekattavuutta nostettua 1,5 prosentilla, vaikka kampanja-aika oli melko lyhyt.

Kenties Suomessa vastaavalla tavalla rokoteintoa lisäävänä tekijänä voisi toimia ilmainen ämpäri?

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Euroopan lääkeviraston (EMA) lääkevalmistekomitea (CHMP) suosittaa, että koronarokotteen kolmansia annoksia voidaan antaa puoli vuotta toisen annoksen jälkeen 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Comirnaty-valmisteella eli Pfizerin rokotteella tehdyissä tutkimuksissa vasta-ainetasot nousivat, kun tehosteannos annettiin noin kuusi kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Spikevaxin eli Modernan osalta tutkimukset ovat yhä kesken ja EMA antaa siitä suosituksensa myöhemmin.

 

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Näin Hesarissa tänään:

Tutkimus: Pfizerin rokote antaa ainakin 6 kuukauden suojan vakavaa koronatautia vastaan
Koronavirus | Tutkimus: Pfizerin rokote antaa ainakin 6 kuukauden suojan vakavaa koronatautia vastaan

Mielenkiintoista nähdä, mihin ns. kriittinen piste määritetään hetkelle, jolloin tehosterokote kannattaisi antaa. Jutussa puhutaan myös vähän sekavasti ensin kuudesta kuukudesta otsikossa ja sitten itse jutussa 3-4 kuukaudesta.

Joka tapauksessa suoja vakavaakin tautia vastaan taitaa hiipua ennen pitkään. Tästä sitten seurauksena nousee kysymys, että ollaanko me taas koko kansakunnan voimin kuitenkin ensi keväänä taas piikillä, seuraavana syksynä jne. Vai rajataanko se vain riskiryhmille, kuten aiemmin on THLn suunnalta uumoiltu?
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
14h toisesta piikistä ja toistaiseksi selvitty vähemmillä oireilla kuin ensimmäisestä. Se perus pistoskohdan kipu kättä nostaessa. Kolmannen saavat pistää väkisin. Mulle riitti tämä rumba.
 
Viimeksi muokattu:

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Venäjällä sairaalat täynnä koronapotilaita ja koronakuolleisuus huipussaan, 7 päivän keskiarvo 863 kuollutta koronaan per päivä.
Mediassa arvioitu että kuolintapaukset voisi 3-5 kertaistaa niin oltaisiin lähempänä totuutta.

Tartuntoja ja kuolemia piiloteltiin yllättäen taas enemmälti kun oli duuman vaalit.


Rokotukset ei vedä yhtään naapurissa, alta 30% rokotettu kahdesti.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos oikeasti halutaan nostaa rokotekattavuutta, pitäisi tehdä toimenpiteitä, millä rokotuksia tähän asti lahjakkaasti vältelleet ihmiset saadaan piikeille. Suomeksi sanottuna, laittaa painetta ottaa molemmat rokotteet. Nythän tässä edelleen ollaan sillä tiellä, että muiden sairauksien hoidosta joudutaan supistamaan ja tilastollisestikin nämä odottamaan joutuvat henkilöt ovat valtaosin rokotettuja. Alla omat toimenpide-ehdotukseni:

1. Päätetään, että koronan hoitoon käytetään esim. vain 20% terveydenhuollon kapasiteetista ja muilta osin siirrymme normaaliin päiväjärjestykseen 1.1.2022 alkaen. Lukua voidaan tarkastaa ylös- tai alaspäin, mutta joku kylmä raja on vedettävä.
2. Tässä 20%:n koronapotilaiden joukossa hoidossa etusijalla ovat aina rokotetut potilaat
3. Rokottamattomien koronapotilaiden hoitoon perustetaan yksi sairaala/osasto/laitos ja kaikki hoidetaan siellä. Henkilökunta haalitaan ympäri Suomea ja heille maksetaan tuplapalkka. Yksi "työkomennus" kestää kaksi viikkoa, jonka jälkeen on kahden viikon palkallinen loma. Työnantaja huolehtii myös asumisesta, mutta asumisolot voivat olla "asuntolatyyppiset", sillä kysymys on lyhyestä työkomennuksesta.
4. Rokottamattomilta peritään todelliset hoitoon käytetyt kustannukset täysimääräisinä. Sossu ei lähtökohtaisesti myönnä yhtäkään maksusitoumusta koronakulujen maksamiseen.

Nämä kaikki sanotaan ääneen ja media saa kiljua asiaa etusivullaan huomisesta alkaen. Lisäksi aletaan julkaista lyhyitä infopätkiä teho-osastoilta. Shokkihoitoa. Sellaista kamaa, mikä pelottaa ja kevyempää kamaa herkimmille.

Ja rokottamattomilla tarkoitan nyt niitä, joilla ei ole lääketieteellistä estettä rokotukselle. Se on nimittäin sillä tavalla, että jos rokottamattomuudesta aiheutuu jotakin muutakin konkreettista kuin "sairastua pelkkään nuhakuumeeseen", laiskurit aktivoituvat ja hakevat rokotuksensa. Kun on olemassa mahdollisuus, että jää osittain tai jopa kokonaan ilman hoitoa, motivaatio kasvaa kummasti. Ehdottomallani aikataululla jokainen halukas ehtii kyllä hakea molemmat rokotteensa ja saada täyden kahden rokotteen antaman suojan ennen määräajan päättymistä.

Puhutaanpa asioista niiden oikeilla nimillä. Hoitovelka kasvaa koko ajan ja nyt olemme siinä tilanteessa, että tämä n. 20%:n rokottamaton joukko vaikeuttaa muiden elämiä ja heidän mahdolliset hoitonsa jäävät antamatta. Kyllä, nyt se on näin, koska muutenkin vähäisiä resursseja pitää ohjata niiden hoitoon, jotka ehdoin tahdoin haluavat sairastaa vakavan koronataudin. Niinpä ehdotan, että päivittäin julkaistaan sairaalassa olijoiden määrä ja ilmoitetaan, paljonko paikkoja on käytössä yhteensä ja kuinka monta näistä paikoista on rokottamattomien käytettävissä. Mustaa valkoisella, faktaa. Ei arvailuja, vaan kylmiä lukuja, medioiden etusivulle juokseva luku.

Myös ihmisten lompakkoon iskeminen on tehokas vaikuttamiskeino. Aivan turha itkeä, että "minäkin maksan veroja", kun kaikki täällä maksaa veroja. Myös leikkausjonoissa olevat ihmiset ovat maksaneet veroja ja moni heistä voisi elää hyvää ja tuottavaa elämää jatkossakin, kunhan vain saisivat odottamaansa hoitoa. Jos lasku koronan sairaalahoidosta olisikin esim. 20 000€ nykyiseen muutamaan sataseen verrattuna, fiksuimmat ymmärtävät kyllä seuraukset. Eli hakevat sen piikin. Valittavat ja heristävät nyrkkiä ja huutavat somessa, mutta hakevat sen piikin. Saattavat olla koko loppuelämänsä katkeria valtiovallalle, mutta todennäköisesti olisivat sitä jostain muusta syystäkin. Yhtä kaikki, säästyisivät mitä suurimmalla todennäköisyydellä vakavalta koronataudilta. Tavoite siis saavutettu.

Ehdotukseni on äärimmäinen, ymmärrän sen itsekin. Mutta jotain pitää ihan oikeasti tehdä tai korttitalo sortuu. Yksilönvapaus on hieno asia, mutta kun siitä seuraa muiden elämänlaadun heikkenemistä vain siksi, että osa yksilöistä ei luota viranomaisiin, menee sekaisin salaliittoteorioista, haluaa tuhlata yhteiskunnan resursseja auktoriteettiongelmiensa vuoksi ja vaarantaa muiden terveyden ja elinkeinon harjoittamisen, täytyy tehdä valintoja.

Kumman joukon mukaan tätä yhteiskuntaa halutaan pyörittää? Jokaisella ihmisellä pysyy edelleen vapaus valita, valinnoilla vain on seuraukset. Aivan kuten ihan oikeastikin elämässä, joka ikinen päivä. Se, joka väittää, että olen kylmä ja tunteeton ihminen, ei tunne minua yhtään. En ole kylmä saati tunteeton, mutta minä olen valmis tekemään selvän arvovalinnan, missä minä valitsen ne, jotka ovat halukkaita pelaamaan yhteisten pelisääntöjen mukaan tilanteessa, missä koko maailmalla on ollut paskat housussa. Haluan omalta osaltani myös suojella niitä kaikkein heikoimmassa asemassa olevia, jotka eivät voi valita. Mutta typeryksille minulla ei enää riitä sympatiaa. Tällä hetkellä täällä asetetaan nämä typerykset muiden yläpuolelle ja heitä paapotaan ja muut maksaa. Ja sen kanssa mulla ongelma.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuin omasta sulkakynästä arvon @BOL. Kun alkaa olemaan uhka, että himpskatti, tässä lähtee pennosia omasta lompakosta jos huono täsgä käy, niin kyllä se motivaatio piikin ottamiseen kasvaa kummasti. Muutenkin juuri kuten totesit, lukisipa hallitus tätä ketjua.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kuin omasta sulkakynästä arvon @BOL. Kun alkaa olemaan uhka, että himpskatti, tässä lähtee pennosia omasta lompakosta jos huono täsgä käy, niin kyllä se motivaatio piikin ottamiseen kasvaa kummasti. Muutenkin juuri kuten totesit, lukisipa hallitus tätä ketjua.

Eiköhän tuota ideaa ole jo joku sinnepäin tarjonnut, mutta poliittisesti tuollainen ratkaisu tuskin tulee toteutumaan, kun tietyille hallituspuolueille tuo on ideologisesti lähes mahdotonta.
 

Tyttebären

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, New York Rangers
Eiköhän tuota ideaa ole jo joku sinnepäin tarjonnut, mutta poliittisesti tuollainen ratkaisu tuskin tulee toteutumaan, kun tietyille hallituspuolueille tuo on ideologisesti lähes mahdotonta.
Oon tullu siihen lopputulokseen että täällä Jatkoajan foorumilla on Suomen fiksuimmat ihmiset. Lukenut palstaa 13 vuotta, täältä saa sitä oikeeta ja ajankohtaista tietoa. Tietysti pieni suodatusmonokkeli on aina silmän päällä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin Hesarissa tänään:

Tutkimus: Pfizerin rokote antaa ainakin 6 kuukauden suojan vakavaa koronatautia vastaan
Koronavirus | Tutkimus: Pfizerin rokote antaa ainakin 6 kuukauden suojan vakavaa koronatautia vastaan

Mielenkiintoista nähdä, mihin ns. kriittinen piste määritetään hetkelle, jolloin tehosterokote kannattaisi antaa. Jutussa puhutaan myös vähän sekavasti ensin kuudesta kuukudesta otsikossa ja sitten itse jutussa 3-4 kuukaudesta.

Veikkaampa että tässä kriittisesti pisteeksi muodostuu se ajankohta kun nykyiset rokotteet alkaa kuntien varastoissa vanheta, kuitenkin edelleen näyttäisi yli 700 000 rokotetta olevan varastossa joten kynnys noita jakaa voi olla isompi kun että heitetään roskiin.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän tuota ideaa ole jo joku sinnepäin tarjonnut, mutta poliittisesti tuollainen ratkaisu tuskin tulee toteutumaan, kun tietyille hallituspuolueille tuo on ideologisesti lähes mahdotonta.
Ja yhtälailla mahdotonta kaikille oppositiopuolueillekin.
 
K

Kiekkokatsoja

Linkki vie iltalehden sivulle. Siinä pohditaan mm sitä, että kannattaisiko kaksi koronarokotetta saaneen, altistaa itsensä taudille.
Tätäpä olen pohtinut itsekin, ja siitä tänne pari kertaa kirjoittanut. Tämän hetken ajatuksena on se, että ainakin otan influenssa rokotteen, kun sen saa. ja pyrin pikkuhiljaa palaamaan, tautia edeltäneeseen elämäntapaan. Jos tauti on tullakseen "päälle" suht normieläen, niin tulkoot. Jatkossa odottelen hieman lisää tietoa, 2 rokotteen saaneiden sairastelusta, tai taudin mahdollisesta muuttumisesta. ja vasta myöhemmin pohdin sitä, että hakeutuisinko tarkoituksella tilanteisiin, jossa koronan tarttuminen olisi mahdollista.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
En hirveästi vastaan yrittäisi nikotella, jos valtiovalta ajaisi @BOL ehdottamaa linjausta. Jos ei todellisia kustannuksia saataisi käyttöön, niin olisin tyytyväinen jopa siihen, että rokottamattomilta alettaisiin periä asiakasmaksun mukaiset maksut. Nythän koronan hoito on potilaalle täysin maksutonta, joten pelko jo muutaman satasenkin maksusta saisi monen ottamaan sen rokotuksen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minä olen todella skeptinen sen suhteen, että tuota rokotekattavuutta enää kummoisestikaan saadaan tuosta nostettua, vaikka tehtäisiin mitä. Näillä lopuilla rokottamattomilla se oma asenne on niin kiveen hakattu ja pää umpiluuta, että eivät he sitä enää ota, vaikka mitä tapahtuisi.

Joku oikeus siinä kuitenkin tapahtuisi, kun saisivat sitten tosiaan itse vastata seurauksista. Laki ei vaan taida antaa siihen myöden.

Kävin todentamassa asian ylilaudalla (joo tiedän...) muutamien viestien ajatustenvaihdolla ja totesin, että kyllä tästä maasta vaan paljon löytyy aivan toivotonta porukkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Meinasin juuri tulla ehdottamaan, että paras keino olisi, jos Suomeen perustettaisiin nyt väliaikaiset erillissairaalat, jonne omasta tahdostaan rokottamattomien koronapotilaiden hoito jatkossa keskitetään. Ja nämä olisivat sellaisia vähän kuin kenttäsairaaloihin verrattavia, joten olosuhteet eivät todellakaan olisi kovinkaan miellyttävät, mutta tämä pitääkin rahoittaa erillisbudjetilla, jossa kustannustehokkuus pitää huomioida.

Mutta sitten huomasin ansiokkaan viestin, jonka kirjoitti @BOL. Toteankin, että olen täysin samaa mieltä hänen kanssaan - ainoana erona ehkä kohtien 1. ja 2. maininta rokotetuista koronapotilaista. Heidän kohdallaan linjauksen pitää mielestäni olla jatkossakin se, että hoitoa annetaan kuin nykyäänkin. He ovat tehneet voitavansa ottamalla suositellut rokotteet. Rokottamattomat ovat asia erikseen - pois lukien ne hyvin harvat, joilla on lääketieteellinen syy olla ottamatta rokotetta. Ja näihin harvoihin soveltaisin samoja käytäntöjä kuin rokotettuihin.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Mielestäni voisi alkaa tarjoamaan rahaa rokottautumisesta niille, jotka eivät ole vielä rokottautuneet. Esim. 200 euron summa todennäköisesti pistäisi aika monelle vipinää kinttuihin, sillä luulen että nämä viimeiset rokoteänkyrät eivät ole keskimäärin mitään kovin hyvin toimeentulevaa väkeä. 100 000 lisärokotetun kohdalla tuo tulisi maksamaan yhteiskunnalle 20 miljoonaa euroa. Tuo olisi pieni summa tässä kokonaisuudessa. Toki tässäkin valtaosa kansasta alkaisi kitisemään epäreiluudesta ja epätasa-arvosta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mielestäni voisi alkaa tarjoamaan rahaa rokottautumisesta niille, jotka eivät ole vielä rokottautuneet. Esim. 200 euron summa todennäköisesti pistäisi aika monelle vipinää kinttuihin, sillä luulen että nämä viimeiset rokoteänkyrät eivät ole keskimäärin mitään kovin hyvin toimeentulevaa väkeä. 100 000 lisärokotetun kohdalla tuo tulisi maksamaan yhteiskunnalle 20 miljoonaa euroa. Tuo olisi pieni summa tässä kokonaisuudessa.

Epätasa-arvoa. Jo rokotetut alkaisivat vaatimaan omiaan takautuvasti pois ja sitten vasta lasku yhteiskunnalle nouseekin....

e: muokkasit näemmä itse juuri viestiäsi samaan suuntaan
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Nooo, mitä jos se 200€ jaettaisiinkin kaikille rokotteen ottaneille? Paikataan summa sitten muissa veroissa...

Jep, laitetaan diesel vaikka 2e/litra ja bensa 2.5e/litra. Sillähän tuo cäppi saadaan helposti paikattua ja valtion talous nousuun.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni voisi alkaa tarjoamaan rahaa rokottautumisesta niille, jotka eivät ole vielä rokottautuneet. Esim. 200 euron summa todennäköisesti pistäisi aika monelle vipinää kinttuihin, sillä luulen että nämä viimeiset rokoteänkyrät eivät ole keskimäärin mitään kovin hyvin toimeentulevaa väkeä. 100 000 lisärokotetun kohdalla tuo tulisi maksamaan yhteiskunnalle 20 miljoonaa euroa. Tuo olisi pieni summa tässä kokonaisuudessa. Toki tässäkin valtaosa kansasta alkaisi kitisemään epäreiluudesta ja epätasa-arvosta.

Ja rokotetuista osa haluaisi saada rokotuksen taas. ”Ihan sama, mitä tiedoissanne näkyy. En ole saanut rokotusta vielä. Piikkiä olkaan ja rahat tänne.”
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös