En tiedä, mutta spekuloin sitä että onko rokottamisen organisoinnissa nyt vähän samat haasteet kuin kaikissa uusien toimien pystyttämisessä mitä pandemian kanssa on.
Eli pandemian alussa ongelmia oli testauksen pystyttämisessä, oli nostettava kapasiteettia mitä tarvikkeisiin tulee ja löydettävä ihmisiä ottamaan testejä ja analysoimaan testejä. Samaan aikaan terveydenhuollossa koulutettiin väkeä koronapotilaiden hoitoon ja tehohoitoon.
Tartunnan jäljitys sakkasi jossain vaiheessa ja siihen piti rekrytoida ihmisiä.
Nyt rokottamiseen tarvitaan rokotteita, rokottajia ja siihen ympärille infraa.
Uskon, että näissä kaikissa ongelma on henkilöstön löytäminen. Uskon, että tämä on työvoimapuolen asia siinä mielessä, että viime vuoden aikana on pitänyt luoda (uskon) tuhansia uusia työtehtäviä, joihin osaan on pitänyt rekrytoida kokonaan uusia ihmisiä ja siirtää muista tehtävistä. Samaan aikaan on kuitenkin tarve pitää terveydenhuolto niin hyvin käynnissä kuin voi.
Ymmärrän kyllä turhautumisen ja sen että kaikki odottaa piikkiään. Mutta tässä pitää nyt odottaa vaan sitä että homma saadaan linjaan. Lupaus on että kesään mennessä kaikilla halukkailla on piikki, en usko että se jää siitä kiinni miten nopeaksi tahti saadaan. Nyt on kyse enemmän siitä missä mielentilassa halutaan odottaa kevättä.
Yksityinen sektori ja työterveys tulee varmasti mukaan ja ymmärtääkseni osittain on jo.