Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Korealainen Halla Group Kiekko-Vantaan suuromistajaksi

Viestiketju osiossa 'Kiekko-Vantaa' , aloittajana MasaV, 19.03.2013 klo 18.24.

 1. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Nämä ovat usko asioita, kahdeksan joukkueen sarja ei kuulosta kovin uskottavalta.
   
 2. KooPee Jäsen

  Lainaus:
  Mestiksen isommissa seuroissa löytyy tolle ehdotukselle enemmän kannatusta kuin uskotkaan.
   
 3. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Vaikka korealaispelaajien tulo voi olla se tämän kaupan huonoin puoli niin kyllä K-Vantaa tässä kummasti hyötyy jos Koreasta kerran tulee rahaa myös junioripuolelle.
  Ei tässä K-Vantaa ainakaan mitään menetä kun toinen vaihtoehto olisi ollut kädestä suuhun eläminen tällä saavat vähän tilaa hengittää ja laittaa toiminnan kuntoon myös korealaisten jälkeistä aikaa varten.
  Enemmän maajoukkue pelaajia kuin missään muussa Mestis-seurassa ainakin löytyy Vantaalta tämän jälkeen.

  Lainaus:
  Yhä näillä kaikilla on yhteisenä tekijänä se, että vieressä pelaa vähintään yksi SM-liigajoukkue eikä "omia" kannattajia sen takia ole.
  Varsinkin K-Vantaa ja HCK:n kohdalla tämä näkyy todella selvästi kun paikkakunnilla suurin osa väestöstä on muualta tulleita niin mitään siteitä seuroihin ei ole.
  Viimeisen kymmenen vuoden aikana uudellamaalla kun on kaatunut jo kolme Mestis-seuraa kun ne eivät ole omia seuroja vaikka porukkaa tuolla asuukin.

  Lempäälässä ainut keino selvitä hengissä on toimia farmina kun muuten ei ole rahaa pelaajiin, JYP-Akatemian idean lienet sinäkin jo käsittänyt.

  Olisko se sitten parempi ratkaisu, että nuo farmi pelaajat pelaisivat esim. A-junnujen SM-sarjassa?
  Sitten Mestis-seuroilla olisi vieläkin suurempia ongelmia hankkia pelaajia.
   
 4. Trader Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa, Ketterä,
  Kuraa

  Nythän uuden omistajan pitää palkata omia paskempia suomalaisia. Kyllähän tällaisesta kaupasta voi kiittää ainoastaan liittoa joka Kalen johdolla on näyttänyt tälle vihreää valoa. Ihan totaalista paskaa ja todellinen pyllistys suomalaisille seuroille. Kilpaurheilussa parhaat pelaa eikä ne joilla on enemmän rahaa. No onneksi meillä on uusi Suomi-Sarja ensivuonna ja ei tarvitse tuollaista huorausta katsoa.
   
 5. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  En vielä tuomitse. Tarvitsen lisätietoja ja näyttöjä ennenkuin voin tästä olla jotain mieltä. Kuitenkin, muutama mahdollinen skenaario:

  1. KiVa:sta tulee tuplafarmi: puolet jengistä korealaisia, puolet jämäjokereita. Ei todellakaan kestävä ratkaisu

  2. Pannukakku. Koko hommaa ylihehkutetaan ja loppujen lopuksi pari hasua korealaista piipahtaa try-outilla, kuten HCK:ssa. Elämä jatkuu kuten ennenkin.

  3. KiVa saa muhkean taloudellisen tuen, kourallisen kamerallisia turisteja luistimet jalassa, ja perseilee rahat ties minne, mutta ei sinne minne pitäisi.

  4. KiVa saa hyvän rahallisen tuen, muutaman aidosti mestiskelpoisen korealaisen, osaa hyödyntää molempia ja investoi tuen järkevästi juniori- ja edustustoimintaan sekä infraan. KiVa kehittyy "oikeaksi" liigapaikkaa tavoittelevaksi Mestis-joukkueeksi.
   
 6. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Kyseessähän suomalainen joukkue jolla on korealainen omistaja. Enpä oikein usko, että mikään liigan syrjivä päätös kestäisi missään oikeusasteessa. Millälailla amerikkalaisen Manngardin omistama joukkue olisi jotenkin suomalaisempi? On vain ajan kysymys, koska jonkun (muunkin) liigajoukkueen omistajistossa on ulkomaalaista edustusta.
   
 7. Lainaus:
  Eikös se Kummolan masinoima homma kaadettu Mestisjengien toimesta ja minkäs se nyt sille voi jos vaikka minä ostaisin huomenna Hekin ja työntäisin sen täyteen jotain työttömiä alkoholisteja?

  Eihän tätä hommaa millään estä mutta pitää olla lapsi tai Tosifani jos uskoo että niitä kiinnostaa jonkun suomalaisen seuran kehittäminen pätkän vertaa.
   
 8. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Näillä perusteilla olen odotellut koko KHL:n romahtamista. Saattaahan se tapahtua, mutta saattaa olla myös tapahtumatta. Mitä epäterveeseen rahoitukseen tulee, niin mitä luulisit tapahtuvan liigajoukkueille, jos epäterve (hyödytön) energiayhtiöiden, kaupunkien ja niiden omistamien yhtiöiden sekä ammattikorkeakoulujen tuki loppuisi niiltä yllättäen ja yhtäkkiä?
   
 9. IceBlacks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
  Saahan sieltä tulla vaikka kuka omistajaksi, mutta eniten närästää tämä pelaajien pakkotuonti kokoonpanoon. Vähän tulee mieleen vuosien takaa surullisen kuuluisa Allianssi-pelleily kun kokoonpanoon tuotiin läjä turisteja ja samaan pesueeseen kuulunut valmentaja. Eka peli turpaan Hakaa vastaan 0-8 ja sitten mentiin.

  En todellakaan sano, että vastaavaa sopupelikuviota tässä oltaisiin kehittelemässä vaikka sopivasti taas onkin Vantaa tapahtumapaikkana.

  HCK:n kohdalla se nähtiin jo, että edes parhaidenkaan pelaajien taso ei riittänyt ja tuskin kesän aikana sieltä kummempaa janaria saadaan tuotua. Jos niitä pelaajia pitää tuoda, niin heitä pitäisi tuoda A) vain 1-2 ja B) laittaa Suomi-Sarjan jengien kärkiketjuun koska siellä heille (toivottavasti) uskalletaan antaa 1-2 ketjuissa vastuuta. Tupen pureminen Mestiksessä ei hyödytä kumpaakaan osapuolta.

  Esimerkkinä pitää mainita japanilainen 19-vuotias hyökkääjä Yuto Osawa. Hänen seurajoukkueensa Oji Eagles otti yhteyttä Moraan ja kysyivät voisiko heidän erittäin lahjakas pelinrakentajansa tulla kehittymään Moran junnuihin.

  Toki Oji Eagles maksoi kaikki kulut ja pelaaja saapui joukkueeseen. Hänellä oli erittäin hyvä työmoraali, mutta ongelmat tulivat kommunikoinnissa koska hän ei osannut kunnolla englantia ja kulttuuritkin eroavat luonnollisesti. Häntä peluutettiin laitahyökkääjänä varsin vaatimattomilla peliesityksillä, mutta vasta parin kuukauden jälkeen kun valmentaja piti kahdenkeskistä palaveria Osawan kanssa, selvisi että hänen pelipaikkansa onkin sentteri.

  Sen jälkeen peliesityksetkin paranivat huomattavasti. Hänen sopimuksensa oli yhden kauden mittainen ja hän palaa tämän kauden jälkeen Japaniin ammattilaiseksi.

  Noniin, ja mitä tekemistä tällä on korealaisten kanssa? Paljonkin.

  En tiedä miten hyvin HCK:n korealaiset sopeutuivat joukkueeseensa ja joukkuekaverit korealaisiin, mutta varsinkin kun kerralla saapuu monta äijää, niin luonnollisesti se voi herättää närää tyyliin "tulevat tänne viemään meidän pelipaikat, eihän ne osaa edes pelata prkl..."

  Toki se on pelaajille helpompi tulla mukaan kun kavereita on tukena, mutta sitten ongelmaksi tulee kuppikuntien muodostuminen. Tästä asiaan liittyvä esimerkki on viime vuodelta II-divarista Kroatian maajoukkue, jossa amerikan-kroatialaiset kulkivat ja söivät omissa porukoissaan ja syntyperäiset omissaan. Luonnollisesti tämä näkyi kaukalossa heikkona yhteispelinä ja nousun menetykseen.

  Siitä on pelaajalle ja joukkueella huimasti enemmän hyötyä, että tänne lähetetään yksi erittäin hyvä pelaaja kuin monta hyvää tai kelvollista. Omilta pelaajilta ei viedä pelipaikkoja ja kustannukset ja asioiden yleinen hoitaminen helpottuu reilusti.

  Miksei kuviota voi miettiä toisin päin? Suomesta pelaajia ja valmentajia Koreaan opettamaan paikallisia ja nostamaan pelin tasoa. Raha ei taatusti ole tämänkään järjestelyn onnistumisen esteenä.
   
 10. Lainaus:
  Enpä tiennyt että liigassa tai Venäjällä on yhtään jengiä jossa kasvottomat korealaiset kasvattavat pelaajia olympialaisiin. Energiayhtiöillä, kaupungeilla yms. on tuskin tälläistä motiivia. Oli kyllä tossa puhetta että ne ois voinut niillä rahoilla tehdä senkin ja se vasta perverssiä olisi ollutkin kun liigassa ois ottaneet 10-0 ja Venäjällä 20-0 tauluun joka matsissa.
   
 11. Trader Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa, Ketterä,
  Kalen siunaus

  Lainaus:
  Tarkoitin että tuskin suuryritys ilman liiton hyväksyntää tällaiseen projektiin lähtee. Ensiksi muokataan ensikaudelle sääntöjä kiintiöistä, eiköhän tämä ole jo luvattu. Kaupanpäälle muutama saunailta Ka...eikun liiton miljoonamökillä vierunmäellä.

  Laji-ihmisenä ihan oikeasti hävettää tämä jääkiekkoliiton hyvävelikerho jossa oma asia ajetaan läpi muista välittämättä. Kaikki paikat liitossa on ikuisia suojatyöpaikkoja ja ihan sama miten paskasti hoidat pestin niin ei haittaa. Mestis/alasarjat ei kehity liiton avulla mihinkään ja jo sarjajärjestelmät on ihan skeidaa.
   
 12. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Puhuit epäterveestä rahoituksesta. Sitä on KHL:n rahasta suurin osa, ja poliittisen ilmaston muuttuminen Venäjällä saattasi katkaista tulovirran hetkessä. Toki sitä hetkeä ei voi nyt nähdä, mutta kaikki hulluus loppuu aikanaan. (Paitsi ihmiskunnan yleinen hulluus)

  Minun mielestäni julkisen rahan pumppaaminen liigajoukkueisiin, mitä esimerkiksi kaupunkien energiayhtiöt harrastavat on liiketoiminnan kannalta turhaa ja tuottamatonta. Oikeasti taitaa olla niin, että sitä kautta valutetaan julkista rahaa yksityiseen liiketoimintaan ja toisaalta muutamat yhtiöiden napamiehet ostavat yhteisellä rahalla itselleen mukavan aseman poikamaisessa saunaseurueissa.

  Vantaalla varmasti ymmärretään väliaikaisuus. Jos ovat viisaita, käyttävät buustin velkojen hoitamiseen, olosuhteiden parantamiseen ja juniorityöhön sekä markkinointiin (jääkiekossa parasta markkinointia on tosin menestyminen). Kun ottaa huomioon seuran nykyisen tilan, asiat tuskin voivat mennä huonompaan suuntaan.
   
 13. Lainaus:
  Kyllä kyllä, kyse on vain motiiveista, siinä missä muiden kohdalla kyse on lähinnä paikallisesta ja miksei kansallisestakin ylpeydestä ei korealaisilla ole mitään kynnystä nostaa kytkintä sen enempää kuin kunnioittaa herrasmiessopimuksiakaan. Se on oma etu ja adios.

  Jälkimmäisestä olen samaa mieltä, pelkkä kaupungin sisäinen tulonsiirto, sattuneesta syystä katsellut asiaa aika läheltä. Lähinnä huvitti Lahessa paikallisen teejiin ulostulo HiFKin ja Pelsun mylläkän jälkeen että miettii sponsoroinita. Ikään kuin hän sen päättäisi :)
   
 14. Ttie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KJT Miehet HC K (<-HC Kerava<-Sherwo), KJT, Kerho
  Lainaus:
  Taulukkosi on hieman tarkoitushakuinen, olet jättänyt #10 pois, mihin unohtuivat Hokki, SapKo ja Peliitat, samalla tasolla katsojaluvut, kuin "huonoista" parhaalla. Yleisön kiinnostuksesta; vieraskentilllä HCKta kävi katsomassa 28 551 henkeä, kolmanneksi eniten.
  Lisäksi tämä 5. huonoin on sarjanousija, jolla monet hienoudet on vielä löytämättä, annas, kun kuopus kehittyy. Lisäksi tämä Korealais operaatio oli harhaanjohtavasti markkinoitu.

  Vaasan toivoisin todellakin saavan Liigapaikan vuoden kuluttua ja miksei tänä vuonna Mikkelin, vaikka jälkimmäinen ei Sinun suunnitelmiisi mahdukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2013 klo 23.01
 15. radwar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
  Lainaus:
  Ensin taminsekoilua koko vuosi ja nyt tämä...ei hyvältä näytä Suomen kakkossarjan uskottavuus jos pitää paikkansa.
   
 16. Hannutic Jäsen

  Onhan tässä mahdollisuudet win-win-tilanteeseen, kuten talousihmiset sanoisivat. Tämä riippuu pitkälti siitä millä ehdoilla ulkomaalaiskiintiöstä luovutaan. Halla on voinut hoitaa tämän lyömällä isoa rahaa pöytään, ja tästähän hyötyisi koko Mestis. Lisäksi jos Halla on luvannut investoida KiVan infrastruktuureihin (halli jne) sekä junioritoimintaan, niin KiVakin voittaa. KiVan katsojamäärät ovat niin alhaiset, että mikä tahansa jukisuus voi olla sille hyvästä. Ja sitä on nyt luvassa.

  Tällä diilillä Korean kiekkoilu kehittyy, mikä lienee koko homman perimmäinen tarkoitus.

  Mielestäni on tärkeä tiedostaa se buumi mikä Koreassa on kopioida muita kulttuureita. Tämä voi johtaa jopa korealaisten lätkäbuumiin, joskaan en tosin pidä sitä kovin todennäköisenä.

  Kansainväliselle kiekkoilulle on tietysti hyvä, jos saadaan uusia maita tai jopa alueita mukaan.

  Kaikesta ylläolevasta huolimatta en mitenkään liputa tämän omistajanvaihdoksen puolesta. Tosin en sitä myöskään mitenkään erityisesti vastusta. Jos homma on hoidettu hyvin, niin kaikki voittaa. Jos taas ei, niin toiset häviää. Aika näyttää.
   
 17. MasaV Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK. Sympatiaa Kiekko-Vantaa.
  Vähän kommenttia yleisömääräkeskusteluun:

  Vantaalla ja Keravalla on ihan hyvät yleisömäärät, 600-800 on tänne Uudellemaalle hyvä määrä. Vantaa on kaupunkina vähän jakautunut lentokentän vuoksi ja keskukset täysin erillisiä, idästä ei koskaan asioida lännessa ja päinvastoin. Kiekko-Vantaa vetää katsojia lähinnä Tikkurilasta ja Itä-Vantaan alueelta. Uusien alueiden kuten Kartanonkosken ja Pakkalan väki tuskin tuntee Kiekko-Vantaata yhtään omakseen, vaan kannattajista suuri osa lienee Vantaalla/Helsingin Maalaiskunnassa pitempään asuneita. Kerava on oikeastaan vähän samantyyppinen kylä kuin Tikkurilakin. Ja molemmilla rasitteena se, että lähellä 3 pääsarjajoukkuetta. Ei noita yleisömääriä voi moittia, paljon vähemmän Vantaalla vetänyt liigalentopallo ja liigasalibandy.

  Tuto on ainoa samassa tilanteessa oleva jengi jolla enemmän katsojia - ja sielläkin huonon menestyksen aikaan kävi vähemmän porukkaa.

  Tietenkin jossain Kouvolassa ja Mikkelissä käy enemmän väkeä kuin täällä, olisi aika surkeasti jos niin ei olisi. Jopa yllättävän lähellä jotain Mikkelin yleisömääriä ollaan, vaikka lähtökohdat täällä moninverroin huonommat kansan houkuttelemiseksi katsomoon. Nolompi luku Mikkelin reilu 1200 on kun meidän vajaa 650.
   
 18. |Henguli| Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Keittoralli, Team-Huijaus
  Korean "nyrkillinen" huippupelaajia on kuitenkin Mestiksessä varmasti pärjääviä jätkiä. Jos nämä roudataan tänne ja lisäksi lyödään miltsi käteen, että tolla ostatte niille pelikaverit niin K-V taistelee noususta ensi vuonna.
   
 19. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tottakai ymmärtää "perinteisempien" seurojen kannattajia, K-vantaahan saattaa seuraavien 5 vuoden aikana olla yksi realistisempia seuroja jotka voivat nousta liigaan ja vievän "oven" muiden mestiseurojen alta. Pelko on kova ja sen huomaa.

  Parhaimillaanhan mestis saa yhden liigatasoisen organisaatin mukaansa remmiin jossa saattaa todella kovia nimiä jatkossa pelata, halli olla kunnossa ja rahaa joukkueen takana, toki mahdollista myös että homma ei lähde toimimaan, joukkueseen ei pumpata rahaa hirveästi ja joukkue tippuu Suomisarjaan, mutta näkisin että sarjan tasoa se ei ainakaan viimekauden K-vantaan joukkueseen nähden hirveästi enää pysty pudottaan... Toki uskottavuutta voi viedä, mutta voiko tuo enää hirveästi alaspäin mennä.

  Näkisin jopa että jossain mielessä tämä saattaa mestikselle olla mahdollisuus, riipuen toki paljonko niitä korealaisia pelaajia tulee ja miten tuo homma lähtee liikenteeseen. Ainakaan ei pelillinen taso taida alaspäin mennä.

  Saapa nähdä vain miten tuo homma lähtee liikenteeseen, montako pelaajaa kokoonpanossa on jne.. 1-2 puolustajaa ja pari hyökkääjää olisi varmaan pääpirteittäin se optimi, sitä voisi olla vaikka joku 10 korealaisen pelaajan rinki joista parhaimat pääsee liigaa pelamaan, en Suomisarjaa ole seurannut, mutta jos sieltä pääkaupunkiseudun lähettyviltä löytyisi joku sopiva joukkue jonka kanssa tekisi yhteistyötä niin voisi loput aina lähettää farmiin ja parhaat on liigajoukkueen mukana.. Sekä mestiksen että varmaan korealaisten etu että sielä ei pelaajat lian jämäroolissa ja vain satunnaisia pelejä pelaavia pelaajia montaa olisi ja varsinkin jos taso ei riitä.
   
 20. Vanhapuuma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYPinkylä, Green Bay Packers, HJK
  Lainaus:
  Ei pidä paikkaansa, kyllä se on mahdollista muuallakin. Vai miten kuvittelet, että joku Donbass Donetsk jostakin Ukrainasta kävelee äiti-Venäjän helmaan KHL:ään? Tai italialainen joukkue tunkee samaan syssyyn ensi vuonna?

  Eli mitäs tässä nyt on kummallista, rahallahan noita seuroja on ennenkin elvytetty ja osteltu, eikös Manchester Citykin voittanut tuossa Valioliigan kun vähän kahisevaa pumpattiin anaalista sisään? Sitä kutsutaan anaaliseksi tekohengitykseksi. Mutta tuostahan voi tulla oikein kivakin juttu K-Vantaalle. Fyffee löytyy ja kookoosporttitutoja vituttaa.

  Ostakaa itte oma joukkueenne yhteisönä, niin se Green Bay Packerskin toimii. Niin, senkin kookoosporttitutot.
   
 21. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  TuTolla on silti yli 2000 katsojaa ja sarjan kolmanneksi suurin yleisökeskiarvo, vaikka täällä pelaa perinteikäs liigajoukkue samassa kaupungissa, ei edes viereisessä kaupungissa. Farmitouhu ja liigahuoraus eivät ole ainoat vaihtoehdot, vaikka liigajoukkue jossain lähellä luuraisikin.

  Toki jos seuroilla ei ole tarpeeksi omia paikkakuntalaisia eikä mitään siteitä ole, niin sitten voi tietysti kysyä, onko juuri Mestis oikea paikka näille seuroille? Vai olisiko Suomi-sarja yms. parempi, jos perinteet, yleisömäärät, kiinnostavuus ja muut toiminnan perusedellytykset eivät riitä Mestikseen muuten kuin farmiseurana?

  Lainaus:
  Onko tämä sitten sen arvoista, että nippa nappa pysytään hengissä ja kitkutetaan. Kaikki kunnia LeKin talkootyölle ja niille 200+ katsojalle, mutta alempi sarjataso voisi olla parempi ratkaisu. JYP-Akatemian ideaa en ole käsittänyt, täysin emoseurasta riippuvainen farmiseura jolla ei ole yhtään mitään omia tavoitteita eikä minkäänlaista identiteettiä ei ole muuta kuin Mestiksen syöpä. Moisen toimintamallin levitessä koko suomalaisen jääkiekkoilun laajempi kehitys on vaarassa, kun dynaaminen ja perinteikäs divari näivettyy liigaseurojen leikkialustaksi eikä perinteisillä kiekkopaikkakunnilla enää ole tarpeeksi kiinnostavaa sarjaa seurattavana.

  Lainaus:
  Suoraan sanottuna minua ei kiinnosta ratkaista liigaseurojen ongelmia omien junnujensa suhteen ainakaan Mestis-seurojen ehdoilla, mutta vaihtoehto farmitoiminnalle olisi esimerkiksi se, että kehityskelpoiset A-junnut tekisivät koko kauden sopimuksia johonkin seuraan. Ei se ole ongelma, jos A-junnuikäinen pelaaja pelaisi koko kauden divariseurassa, se on ongelma, että pelaajia tulee ja menee kuin hollituvassa eikä farmeilla ole juuri mitään identiteettiä, kun kauden aikana joukkueessa pyörii 50-60 pelaajaa.

  Optimaalisin ratkaisu olisi tietysti pudottaa SM-liigajoukkueiden määrää kahdella ja heivata Mestiksestä Akatemiat sun muut helvetin kuuseen. Sitten riittäisi pelaajia, ja niille A-junnuille yms. ylijäämäpelaajille varmasti löytyisi koko kauden diilejä. Pari tilapäislainaa kauden aikana ei vielä mistään seurasta farmia tee, se on vain joustavaa tilanteisiin reagointia, mutta jos seuralla ei ole omaa, itsenäistä runkoa ja identiteettiä eikä sillä ole muuta aikomusta kuin toimia siirtorajaan asti pelaajien ylijäämävarastona niin se ei kuulu Mestikseen.

  Kuten ei mielestäni kuuluisi myöskään mikään korealaisten miehittämä seura, jonka ainoana funktiona olisi saada Kummolalle parempi pesti kansainvälisessä kiekkoliitossa ja kehittää vieraan maan kiekkoilua suomalaisen kiekkoilun kustannuksella. Ei ole Ruotsissa korealaisia. Eikä siellä ole Allsvenskanissa farmeja. Eikä siellä ole pääsarjassa kuin 12 joukkuetta, ja sarja on aidosti avoin (Kvalserien). Siellä on kaikki paremmin, ja tulokset näkyvät myös kansainvälisellä tasolla arvokisoissa ja NHL-pelaajien määrässä. Tästä tulisi ottaa oppia eikä pyrkiä näivettämään Suomen toiseksi eniten katsojia keräävää urheilusarjaa ehdoin tahdoin.
   
 22. C Waddle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Ero nyt on siinä että Cityn omistajat eivät väkisin tunkenut kesikenttää täyteen arabeja jotta oman maan jalkapallo kehittyisi vaan ostivat rahalla kilpailukykyisen joukkueen. Tuskin kenelläkään on mitään sitä vastaan että joku tuo seuralle rahaa, kunhan ovat oikeasti täällä tekemässä joukkeesta voittavan joukkeen ja laittavat investoinnit parhaisiin tarjolla oleviin pelaajiin. Jos sen sijaan diili on että kuitataan Kivan velat ja siitä vastineeksi pelipaikat jaetaan passin mukaan niin ollaan kyllä aika metsässä.

  No, ei tuomita ennen kun nähdään mikä diili tässä takana nyt oikeasti on mutta haiskahtaa kyllä pahasti siltä huonommalta vaihtoehdolta.
   
 23. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Ottakaa ne korealaiset huippupelaajat sitten saman tien Jokereihin, niin voitatte taas joskus mestaruuden.

  Tällä kaudella sarjajumbo HCK:ssa oli kourallinen näitä huippupelaajia, jotka passitettiin sitten vähin äänin tiehensä kun taso ei riittänyt mihinkään. Ja kyse on siis joukkueesta, joka on tällä hetkellä Mestiksen sarjakarsinnoissa.

  Se on paskapuhetta, että mistään Etelä-Koreasta tulisi Mestistä dominoivia huippupelaajia tai enempää kuin yksi tai kaksi pelaajaa, jotka ylipäätään Mestis-jäillä pärjäisivät muuta kuin alemmissa ketjuissa.

  Toki jos lyödään miljoona käteen pelaajabudjettiin niin joukkueeseen voidaan ostaa suomalaisia hyviä pelaajia vaikka liigasta asti ja taistella näiden miesten kanssa kärkisijoituksista, mutta silloin nämä korealaiset eivät mahdu enää kokoonpanoon. Ja tuskin sitä rahaa sataa kaatamalla Koreasta, jos heidän omat poikansa purevat tuppea katsomossa ja miljoonan euron KiVa tekee yhden kauden ihmeen Mestiksen kärjessä.

  Toistaiseksi asia on silti suht yksi ja sama, sillä ulkomaalaiskiintiö on se kolme pelaajaa, ja katsojan kannalta se on yksi ja sama, onko jossain neloskentässä kolme korealaista vaiko esim. Jokerien nimettömiä junnuja. Mutta jos ulkomaalaiskiintiö poistetaan, niin se on sitten pakko poistaa samaan aikaan myös liigasta - ja se vasta aiheuttaakin ongelmia, koska silloin ne suomalaiset A-junnut ja muut lupaukset eivät ainakaan mahdu joukkueiden kokoonpanoon, koska ulkomailta saa puoli-ilmaiseksi tusinamiehiä sekä liigaan että Mestikseen. Sitten voidaan nauttia samanlaisesta kiinnostavuudesta kuin jossain koripallossa, jossa avausviisikossa löntystelee kolme-neljä C-luokan ghettoneekeriä ja suomalaisväriä näkee vaihtopenkillä.
   
 24. MasaV Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK. Sympatiaa Kiekko-Vantaa.
  Lainaus:
  Tutolla kuitenkin tämä vuosi on ollut iloinen poikkeus. Toivottavasti buumi Turussa jatkuu. Tuto on hyötynyt Tammisen panoksesta ja myös siitä, että TPS on liigassa aivan pohjamudissa. Joka tapauksessa hienosti hoidettu markkinointi. Lisäksi Tutolla nimenomaan se rahoituspuoli kunnossa. Kun tuote on hyvä niin sitä on helpompi myydä. Ja liput on pidetty erittäin halpoina myös, mistä myös ollut hyötyä. Tutolla on myös perinteitä. Lähtökohdat aika paljon paremmat.

  Mutta totuus lienee se, että jos rahoittajat lähtisi ja Tuto vajoaisi sinne 10. sijan paikkeille, niin aika saletisti yleisömäärät olisi samaa luokkaa kuin Keravalla ja Vantaalla nyt.

  Niin HCK kuin Kiekko-Vantaa ovat osoittaneet tähän sarjaan kuuluvansa ja sillä selvä. Sitten jos pelaamalla tiputaan niin sitten tiputaan ja sillä hyvä.
   
 25. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Tietenkin ensin pitää nähdä tämä käytännössä, enkä siksi dumaa tätä hanketta vielä täysin, mutta missä joidenkin ihmisten todellisuudentaju on? Puhutaan miljoonabudjeteista ja hallirempoista ihan vakavalla naamalla? Ei Halla ole mikään äkkirikastunut elämänsä K-Vantaata kannattanut nosturikuski, jonka missiona on tehdä KiVasta joku dynastia. Kyllä Hallassa tajutaan bisneksen päälle, eikä ihan varmasti olla heittämässä rahaa kaivoon yhtään enempää kuin on ihan pakko. Näille Korean veljille kyseessä todennäköisimmin sponsorointiin/markkinointiin rinnastettava liiketoimi, jolla pyritään kehittämään näistä korealaisista pelaajista parempia näkyvyyttä vastaan kotimaassa. Ei siihen suunnitelmaan todellakaan kuulu mikään Kiekko-Vantaan juniorituotannon kehittäminen saati sitten jonkun Tikkurilan pikkuladon remontoiminen. Sen takia näillä jätkillä fyrkkaa on, että ne ymmärtävät sen päälle, eivätkä paisko edes itselleen pieniä summia ympäriinsä kuin joku vajaaälyinen.

  Korealaisten pelaajien taso on nähty ja se ei yksinään riitä tässä sarjassa juuri nelosketjua pidemmälle tässä vaiheessa. Sitä en tiedä kehittyykö noista itämaan ihmeistä muutamassa vuodessa sitten pelimiehiä Mestikseen. Ehkä, ehkä ei.