Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Korealainen Halla Group Kiekko-Vantaan suuromistajaksi

Viestiketju osiossa 'Kiekko-Vantaa' , aloittajana MasaV, 19.03.2013 klo 18.24.

 1. MasaV Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK. Sympatiaa Kiekko-Vantaa.
  Vantaan Sanomien pääuutisena nyt tämä kauppa. Kaikesta huolimatta Helppolainen jatkaa seuran puheenjohtajana. Toimitusjohtaja vaihtuu, Kai Sointu on uusi tj. Pekka Kangasalusta jatkaa päävalmentajana.

  Tätä ei voi missään nimessä verrata TamUn tai Allianssin kohtaloihin, kun siellä tiedettiin ostajat rikollisiksi tahoiksi. Nyt ostaja on miljardiluokan suuryritys, jonka pääomistaja on myös Korean kiekkoliiton johtaja. Vantaan sijainti saattoi ratkaista sen, että Kiekko-Vantaa oli se joukkue jonka konserni osti, Leki ja pari muutakin seuraa olivat harkinnassa myös.

  Helppolainen uskoo lehtijutun mukaan, että tämä parantaa myös omien junioreiden pelimahdollisuuksia Vantaalla. Näin saattaa ollakin, jos sitä rahaa tulee riittävästi. Joku miljoona on tuolle yritykselle ihan nappikauppaa, joten sitä rahaa toivottavasti ihan oikeasti on.

  Yhteistyö Jokerien kanssa jatkuu, mutta varmaankin menettää hieman merkitystään. Ja se on varmasti hyvä asia, ettei ihan isommasta jengistä riippuvaiseksi farmiksi jäädä.

  Pelillinen puoli huolettaa hieman. Korealaiset eivät ole fyysisiä pelaajia ja sitä eivät kyllä ole lupaavat junioritkaan kovin usein. Korealaisten hyökkääjien taito ja luistelunopeus riittää kyllä aivan varmasti Mestikseen, mutta puolustajista en olisi yhtä varma, eivät ole tarpeeksi fyysisiä. Maalivahdeista nyt puhumattakaan. Korealaisia on tulossa peräti 8-10, tuskin kaikki aina kokoonpanossa, mutta eiköhän korealaisia ole vähintään se ketjullinen kuitenkin joka pelissä. Ja toisin kuin HCK:ssa, nyt heitä on pakko peluuttaa koko kauden ajan, eikä heitä voi pistää pihalle, jos taidot ei riitä. Tosin on syytä toivoa, että nyt tulee parhaat korealaiset, HCK:n korealaiset eivät kuulemma kaikki olleet ihan maan pelaajaparhaimmistoa. Toivottavasti nyt pidetään niistä harvoista fyysisemmistä omista pelaajista kiinni, kuten nyt vaikka Lari Arimasta.

  Toivottavasti yleisö ei kaikkoa tämän vuoksi, alkuun voi olla uteliaita uusiakin katsojia. Jos vain sitä menestystä tulisi, niin tulisi jopa lisää katsojiakin... Luotetaan siihen, että yleisö löytää tiensä katsomoon ja Ruutanat ja vanhat fanit käyvät peleissä entiseen malliin...
   
 2. Pelicans81 Jäsen

  Vain Mestiksessä tälläiden perseily on mahdollista. Tuplafarmi Kiekko-Vantaa, tän pelleporukan vierailessa pitää pysyä mahdollisemman kaukana jäähallista.
   
 3. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Naulan kantaan, ja varsin yllättävää, että korealaisten ostokohteeksi valikoitui nimenomaan K-Vantaa... Enää pitäisi tietää, montako Halla Groupin osaketta eräs nimeltä mainitsematon jääkiekkoliiton puheenjohtaja Hartwall Areenan esikuntineen omistaa. Täyttä paskaa.
   
 4. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Onko sinulla antaa linkkiä tähän uutiseen, kun itse en ainakaan sellaista löydä?
   
 5. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Osanottoni kaikille K-Vantaan kannattajille.

  K-Vantaasta tuli yksi Euroopan varakkaimmista jääkiekkoseuroista, mutta ostojoukkueen leima koristaa teitä koko loppuolemassaolonne ajan. ;)
   
 6. MasaV Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK. Sympatiaa Kiekko-Vantaa.
  Lainaus:
  Ikävä kyllä ei ole linkkiä, tuli päivällä paperilehtenä kotiin...
   
 7. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Jaha, Suomessa on nyt yksi SM-Liigaseurakandidaatti lisää. Hallan rahoilla Vantaalle pystytään rakentamaan sellainen dynastia, että kakkoseksi jää tutsit ja hut... siis viimeisen parin-kolmen vuosikymmenen TPS:n, Jokereiden ja Kärppien menestysvuodet yhteenlaskettuinakin.

  Joukkueen nimi kannattaa kyllä vaihtaa, nykyinen nimi on kyllä minusta ihan ok, mutta nykyään kaiken pitää olla niin virtaviivaista ja dynaamista, että nimeksi on parempi valita joku Pilots tai Rocking Ducks tai siihen suuntaan.

  Halli nyt on melko kolkko, mutta eihän se mitään kun rahaa on kuin roskaa. Vantaalle ei välttämättä edes tarvita uutta hallia, vaikka nyt korealaisten rahoilla nousisivatkin liigaan. Onhan KHL:ssäkin ihan paskoissa halleissa pelaavia porhojen joukkueita joten miksei se onnistuisi Suomessakin?

  Saattaahan se olla, että korealaiset rakentavat Vantaalle 10 000 katsojan hallin ennenkuin Tampereella, Oulussa tai Helsingissä ehditään edes aloittaa rakennustöitä. Tämän jälkeen taivas on sitten auki KHL:ää ja jopa NHL:ää myöten.
   
 8. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä. Melkoista perseilyä. Tuo jengi ottaa kyllä pataan kaukalossa illasta toiseen. Saattaa olla sarjatason vaihto alaspäin edessä kauden päätteeksi, vai onko Kale varmistanut Mestispaikan?
   
 9. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Mielenkiintoista, että Mestiksessä pitäisi kieltäytyä sponsorirahasta, koska se tulee väärästä maasta...

  Eikö ulkomaalaiskiintiö koske myös Kiekko-Vantaata?

  Vantaalla pelaa max. kolme korealaista/ peli ja loput ovat EU:n kansalaisia, eikö?
   
 10. Becksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Eikös ulkomaalaiskiintiötä oltu purkamassa ensi kaudeksi, ainakin tuolla liigan puolella?
   
 11. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Pidän ilmeisenä, että kiintiöön on tulossa muutoksia, tai ainakin poikkeussääntö KiVan kohdalle. Halla tuskin olisi lähtenyt tähän, jos olisi mahdollista peluuttaa vain komea korealaista kerrallaan.
   
 12. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  TS:hän uutisoi taannoin, että ainakin Liigan puolella ollaan puhuttu paljon kiintiöiden muuttamisesta, joko suurentamisesta tai EU:n ulkopuolisten pelaajien vapauttamisesta kiintiöistä täysin. Eiköhän tuo kiintiö muuttuisi samalla Mestiksen ja muidenkin sarjojen kohdalla. Ja eiköhän saunakaverit muuta vähintään Mestiksen kiintiötä vaikka muiden sarjojen kiintiöt pysyisivät samana...
   
 13. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ok, en ole rekisteröinyt tällaista.
   
 14. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Mitä jos Kiekko-Vantaan tulevan kauden pelaajabudjetti on vaikka 2,5 miljoonaa ja lisäksi joukkueessa pelaa kaksikentällistä ilmaisia korealaispelaajia? Tuo joukkue voittaisi Mestiksen ja haastaisi liigajumbon tosissaan, mitä tämän hetken Mestis-joukkueet eivät näköjään pysty tekemään. Miksi tämä on huono asia Mestikselle?

  Skenepisteitä tulee vain jos raha hankitaan makkaranmyynnillä ja arpajaisilla??
   
 15. Lohipoika Jäsen

  Kiekko-Vantaa muuttui hetkessä katuhuorasta monen tonnin escort-tytöksi.
   
 16. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Mahtaakohan korealaisilla olla edes tarkoituksena jatkaa kiekkoilua Suomessa omien olympialaisten jälkeen? Lähtökohtahan on siis edelleenkin se, että haluavat oman maajoukkueensa pelureille kokemusta ennen kotikisoja. Mitä sitten sen jälkeen?
   
 17. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Lue viestini ylempää, en ole lainkaan tätä kuviota vastaan. Pikemminkin seuraan suurella mielenkiinnolla.
   
 18. SPORTTIKOTKA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Vaihtuuko seuran nimi? Hohhoijakkaa. Viittiikö sitä enää jatkossa lähteä Sportin matseja kattomaan moista joukkuetta vastaan? Osanotto sille vähäiselle Vantaan kannattajakunnalle.
   
 19. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Korean pojat jengiin kehittymään ja 2018 olympialaisten jälkeen "kiitos ja näkemiin"?

  ... vai laitetaanko miljoonia peliin ja olympiaprojektin rinnalla yritetään nostaa Kiekko-Vantaa liigaan ja Suomikiekon huipulle pitkäjänteisellä suunnitelmalla?

  Hauska nähdä, miten käy. Todennäköisin vaihtoehto tietysti tuo ensimmäinen kuvio.
   
 20. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Ihan mielenkiintoista mun mielestä. Tuleeko K-Vantaasta nyt rahaseura, jossa kaksi ekaa kentällistä on nimimiehiä, kolmoskentällinen korealaisia ja nelonen täytetään junnuilla?

  Ymmärrän toki harmin muissa pitkäjänteistä työtä tehneissä seuroissa, kun yksi saa tällaisen "sponsorin" yhtäkkiä. Tämä on mun mielestä hyvä, kun tällainen iso sponsori(toivottavasti) tuo suomalaiseen kiekkoiluun rahaa.
   
 21. Lainaus:
  Korealaiset kun tosiaan vetää mitä luultavammin töpselin seinästä 2018 niin voi nyt jo sanoa että samalla vietetään Kiekko-Vantaan hautajaisia.

  Eipä tuo tosin täällä liikuta ja kiva tosiaan seurata mitä tulee tapahtumaan.
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Mikäli näin tapahtuu, seurassa on ollut töissä surkeita työntekijöitä. Mikäli ulkopuolinen rahoitus mahdollistaa organisaation viiden vuoden kehittämisen, niin aika heikosti on homma hoidettu, mikäli seura romahtaa takaisin samalle tasolle sen jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2013 klo 19.49
 23. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Vantaan Halla.

  Firman nimi jo sointuu suomalaisittain hyvin ja tarkoittaa jotain.

  Saa nähdä tekeekö tämä hallaa.
   
 24. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Niin. Sääli, etteivät ostaneet saman tien Ilvestä pois Manngardilta. Olisi suht samalla rahalla saatu jo liigajoukkuekin, jonka taso ei olisi kauheasti nykyisestä eronnut pelillisen tason ja mielenkiintoisten pelaajien suhteen, vaikka puolet vaihdettaisiin korealaisiin. Kenelläkään ei varmaan olisi mitään tätä kauppaa vastaan ollut liigapuolella, olisihan se tuonut suomalaiseen kiekkoiluun rahaa?

  Kannatan yhä vahvemmin sitä, että Mestiksen perinteisten kärkiseurojen olisi aika tutkailla oman, itsenäisen sarjan perustamista. Sellaisen, jossa ei pelaisi yhtään farmia. Saisivat Korea-Vantaat, HCK:t, LeKit, Jyp-Akatemiat ynnä muut mielenkiintoiset suurseurat pelata keskenään lähes tyhjille halleille ja pistää korealaisia vaikka joka seuran ykköskentäksi, jotta E-Koreasta tulisi Kanadaakin turpaan pistävä kiekkoilun mahtimaa vuoteen 2018 mennessä.

  Sääliksi minunkin käy perinteisiä KiVan kannattajia, jotka ovat vuosien saatossa kärsineet erilaisista farmisopimuksista ja lainaruleteista, ja jotka saavat nyt kannustaa kasvottomia aasialaisia illasta toiseen. Enpä ihmettelisi, jos monet pitkän linjan kannattajat jo jättäisivät leikin sikseen, kun seura ei enää ole oma ja se on alistettu vain korealaisten tarkoitusperiin.

  Katsojana ei kyllä kiinnosta yhtään mennä katsomaan jotain TuTo vs. Korea -matsia. Halvalla kausarilla saatan mennä, mutta erikseen tuskin maksamaan lähtisin lipusta. Kyllä tämmöinen kuvio vie Mestiksen entistä tukevammin kohti pohjamutia ja ryvettää sarjan ennestään huonon maineen. Isompien seurojen kohdalla tämä vain hankaloittaa niiden taivalta. Hanki siinä sitten sponsoreita kertomalla yrityksille, että "meidän ihkussa Mestiksessä pelaa niinku korealaisia niinku, ne haluaa olympialaisiin niinku mut ne ei osaa pelata".
   
 25. Lainaus:
  Kaavahan on aika yksinkertainen, korealaisten panostaessa kulut nousevat ja kun "epäterve" rahoitus häviää ei ne kulut siitä tipu samalla hetkellä. Puhdasta matematiikkaa vaikka olisi minkälaisia työntekijöitä. Ei vaan yksinkertaisesti ole sellaista taikuria joka saisi samat rahavirrat muualta.

  Tämähän on tosin spekulointia, koska ekan kerran kuulen koko Hallasta mutta oletettavasti 2018 homma on paketissa.