KooKoon näkyvyys mediassa

  • 378 333
  • 1 382

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Jostain kumman syystä Kookoota ympäröi jatkuva negatiivisen keskustelun kierre, vaikka joukkue on sarjakärjessä. Otsikonmukaisesti Kookoo näkyvyys mediassa on ollut vähän surullista katseltavaa.

Tällä palstalla tosiaan KooKoo saa melkoista ryöpytystä. Uutisoidaanko KooKoosta muuallakin negatiiviseen sävyyn? Itse en ole suurta negatiivisuutta tällä kaudella onnistunut lukemaan muista lähteistä, mutta tällä keskustelupalstalla kyllä sitäkin enemmän. Tämä palsta on vain pieni palanen sitä kuuluisaa Meeediaaa.
 
Minulla nimenomaan ei ole antipatioita, päinvastoin. Olen antanut hyviä ohjeita oraalla olleen fanitoimintanne parantamiseksi ja vieläpä ihan pyyteettä sekä ilmaiseksi. Valitettavasti vain vastaukseksi on yleensä tullut juuri tällaista tämän tason tavaraa. Joensuussa makkara myydään sisätiloissa ja sitä myyvät nätit, sinua muutaman vuoden vanhemmat lukiolaistytöt. Pilottitakin olen viimeksi nähnyt Kouvolan asemalla kesäkuussa, jolloin sain viihtyä kaupungissanne peräti viikon puolustusvoimien oppeja kerraten.

Joopa joo. Neuvosi ovat olleet silkkaa provoa, niin kuin ylläoleva viestisi. Ei en halua edes tietää minkälaista maksua olisit varmasti toivonut noista avuistasi. Viimeksi käydessäni Joensuussa en kyllä nähnyt näitä nättejä makkaranmyyntityttöjä ja ilmeisesti jos lukiossa vielä vaikuttavat, niin ovat kyllä sitten liian nuoriakin.

Mutta tämä jääköön tähän. Sinun neuvoillesi; Älä opeta isääsi nussimaan.
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Vilmos Gallo
Tosin on kyllä pakko sanoa, että minun mielestä toi faniryhmän toiminta on myös ollut tänä vuonna vähän puuhastelumeiningillä menoa: ei oo asenne sielläkään aina ollut parasta mahdollista. Tavallisen kari-katsojan reaktion ymmärtää ja aina on niitä kouvolalaisia, joilla on kolmannen erän puolessa välissä kiire autolle, ettei jää pelin jälkeisiin ruuhkiin. Fanikatsomon pitäisi kuitenkin hoitaa leiviskänsä joka pelissä.

Tä? Ei kukaan ole tuolla fanikatsomossa töissä, kukaan ei ole KooKoon palkkalistoilla, vaan ihan vapaaehtoisesti kannustamassa. Kyse on intohimosta, eikä mistään hampaat irvessä väkisin suorittamisesta, jossa huudetaan, kun on pakko. Intohimo syntyy siitä, kun oma jengi antaa kaukalossa kaikkensa. Jos selät suoristuu ja homma on halutonta, yritetään herättää joukkue. Mutta jos lammasmainen häviäjien asenne kentällä vain jatkuu ja jatkuu ja peli on paskaa, niin ei siinä ketään hirveästi laulata, ihan ymmärrettävää. Mun äänekkään tukeni joukkue saa aina, jos se antaa kaikkensa.

Ja lisää porukkaahan tuo toiminta ehdottomasti vaatii, että voidaan noissa vähemmän sytyttävissä peleissä ylläpitää paremmin tunnelmaa. Kasvu on pysähtynyt ja toiminta ikään kuin polkee paikallaan. Fanireissuilla meininki on kumminkin koko ajan ollut hyvä ja kärkimatseissa myös, joissa faneja on ollut vähintäänkin saman verran kuin parhaimman buumin aikaan,

Kyllä tästä vielä hyvä tulee, kunhan tosipelit alkaa ja gloruhunterit kaivautuvat koloistaan. Menestyksellä luodaan buumia.

ja MURHAAMENOO, anteeksi off-topic, mutta eiköhän anneta moderaattorien hoitaa nuo palstapoliisin hommat?
 

Kenkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huolestuttavaa jos omalle joukkueelle buuataan. Kauan sitten buuattiin maalivahdille joka oli Jarmo Myllys, sen jälkeen KK ajautui pitkään alamäkeen. EI SIIS NÄIN.

VAAN NÄIN. Vihollisjoukkueelle buuataan AINA kun he koskevat kiekkoon ja vyöryttävät hyökkäystä oman joukkueen alueelle. Vihulaisjoukkueen pelaajia herjataan surutta mistä vaan keksitään (lapsi katsojat huomioiden).

Tuomareille vihelletään ja buuataan heidän antaessaan jäähyjä KK:lle oli se aiheellinen tai ei. Taputukset silloin kun vihulainen saa jäähyn ja vaaditaan enemmän jäähyjä vihulaisille.

Omaa joukkuetta (KK) kannustetaan täysillä, esteettömästi ja täysin puolueellisesti koko ajan kurkku suorana niin, ettei pelin jälkeen enää ääni kulje.

Kyllä siinä sitten omankin joukkueen peli rentoutuu kun kuuntelevat fanien sutkauksia.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Huolestuttavaa jos omalle joukkueelle buuataan. Kauan sitten buuattiin maalivahdille joka oli Jarmo Myllys, sen jälkeen KK ajautui pitkään alamäkeen. EI SIIS NÄIN.

VAAN NÄIN. Vihollisjoukkueelle buuataan AINA kun he koskevat kiekkoon ja vyöryttävät hyökkäystä oman joukkueen alueelle. Vihulaisjoukkueen pelaajia herjataan surutta mistä vaan keksitään (lapsi katsojat huomioiden).

Jep, tätä ei ole Kouvolassa vielä keksitty että vastustaja on se vihollinen, ei oma joukkue. Uskoisin että tätä ei tapahdu muualla näin paljoa kuin Kouvolassa, sen olisi aika jo muuttua. Onko ne sitten niitä keski-ikäisiä ukkoja ketkä sieltä huutelee, varmaankin, mutta ton asenteen toivois muuttuvan kohti nuorempia katsojia. Ei ole minkäänlaista urheilukulttuuria dissata omia pelaajia, vaikka olisi kuinka turhautunutta. Noi "pelatkaa nyt v*ttu!" huudot lähinnä ihmetyttää pelaajia. Mitä sillä haetaan muuta kun puretaan omaa pahaa oloa..

Korispeleissä tuo kannustaminen toimii toisinpäin, kun vastustajalle taputetaan. Siellä on usein loistava meininki noin kannustamisen muodossa. Enemmän omien kannustamista ja vihollisen dissaamista katsomoon niin hyvä tulee.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jep, tätä ei ole Kouvolassa vielä keksitty että vastustaja on se vihollinen, ei oma joukkue. Uskoisin että tätä ei tapahdu muualla näin paljoa kuin Kouvolassa, sen olisi aika jo muuttua.

Tämä on aivan uskomatonta kuraa ja tämän jauhaminen saisi nyt loppua. Kyllä sitä ihan yhtä paljon on muuallakin, joukkuetta tulee kannustaa, mutta kyllä sitä saa ja pitää vaatiakin. Lähinnä ihmetyttää tämä jatkuva tekosyiden hakeminen: Ika on julma sekä mätä, yleisö on julma sekä mätä, Yaworskin kanssa ei haluttu tehdä yhteistyötä, huudot häiritsevät... Eiköhän aleta pelaamaan Valkealan hallissa tyhjille katsomoille niin on kaikilla parempi mieli.

Ja on herran lykky, että KooKoon peleissä ei tarvitse miettiä Kouvojen pelien kauheuksia. "Askeleet!"
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Tämä on aivan uskomatonta kuraa ja tämän jauhaminen saisi nyt loppua. Kyllä sitä ihan yhtä paljon on muuallakin, joukkuetta tulee kannustaa, mutta kyllä sitä saa ja pitää vaatiakin.

Missä muualla on yhtä negatiivinen ilmapiiri ja yleisö kuin meillä? En sano etteikö olisi mahdollista mutta tämä on mun mielipide. Kritiikki on sallittua ja toivottavaa, mutta sitäkin voi antaa monella tavalla. Mun mielestä ei ole jääkiekkokulttuuria tai "koodin mukaista" tehdä itsestään idiootti katsomossa, mutta jokainen pelaa tavallaan.
 

boxmia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kyllä sitä Joensuussakin valitettavasti tämä omille vittuilu. Ei varmaankaan ihan niin paljona mitä siellä teillä päin. Siihen varmaan vaikuttaa, ettei sitä katsota hyvällä. Viime pelissäkin kun muutamat rupesi huutelemaan omille niin siinä tuli raja vastaan kun rupesi huutelu olemaan järjestelmällistä. Tällöin siis toiset kannattaja ”ojensivat” vääräuskoisia se huutelu loppui siihen ainakin päädystä. Se on valitettavaa jos omien dissaajia on päässyt tulemaan enemmän. Toivottavasti tänään ei tarvii kuunnella ” neljäs kotipeli putkeen”...
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Missä muualla on yhtä negatiivinen ilmapiiri ja yleisö kuin meillä?

Lappeenrannan Kisapuisto tulee ainakin näin nopeasti mieleen, jos meno ei nyt ihan täysin ole muuttunut.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Lappeenrannan Kisapuisto tulee ainakin näin nopeasti mieleen, jos meno ei nyt ihan täysin ole muuttunut.

Karjalaiset on ihmisinä realistisia ja ehkä hieman pessimistisiäkin (noin yleisesti) mutta Kouvolassa ollaan mielestäni astetta pahempia tässä mielessä. En nyt montaa SaiPan peliä oo käynyt katsomassa mutta molemmissa paikoissa asuneena voisin sanoa että Kouvola on kaupunkina negatiivisempi. Ehkä se pitäisi vaan hyväksyä, mutta ei se toisaalta miksikään muutu jos ei asialle tee mitään. "Paraneeko ongelmat jos niihin ei puutu?" tai "Näin tehdään kun on aina ennenkin tehty." Oliko siitä Myllykselle huutelusta jotain hyötyä, minkä joku mainitsi?

Toivoisin vaan että hallilla olisi parempi meininki, koska negatiivinen ilmapiiri luo pelon ilmapiiriä ja sitä kautta syö kannustusta. Kouvolassa ei edes uskalleta kannustaa tai taputtaa kun pelätään sitä vieruskaverin reaktiota. Menipä analyyttiseksi..

Voidaan järjestää kaikenlaisia kiekonheittelyitä ja tanssiesityksiä, mutta loppupeleissä ottelutapahtuma on onnistunut ja jää positiivisena ihmisten mieliin jos pelissä on hyvä tunnelma, lopputuloksesta huolimatta. Tämä ei toki päde hc-kannattajiin, mutta en tätä siltä kantilta ajatellutkaan.

Itse tunnustaudun rääväsuuksi katsomossa, mutta mietin silti miten kannaltani voisin ennemmin auttaa joukkuetta kuin huutaa sitä "vittu pelatkaa" joka toisessa vaihdossa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Missä muualla on yhtä negatiivinen ilmapiiri ja yleisö kuin meillä?

Käy lukemassa HIFK:n ketjuja täällä viitaten valmentajaan, tiettyihin hankintoihin jne. Kurkkaappa Ilveksi fanien mielipiteitä seuran nykytilasta. Kannattajajoukkoja on marssinut hallista ulos vastalauseena johdelle, on tehty banderolleja josssa on vaadittu tietyn henkilön eroamista, on oltu katsomossa selkä kentälle päin käännettynä...

Eli en näe tuossa väitteessä mitään totuuspohjaa, en koe Kouvolassa on negatiivinen ilmapiiri. Odotukset ovat vain korkealla ja korkealle ne on pumpattukin. Tuote on myös kallis, kalliimpi kuin koskaan ja rahalle vaaditaan vastinetta - normaalia markkinataloutta, joskin toki urheilu pitää aina sisällään tunnetta johon ei millään rahallisella mittarilla tms. pääse käsiksi. Eikä pidäkään.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Käy lukemassa HIFK:n ketjuja täällä viitaten valmentajaan, tiettyihin hankintoihin jne. Kurkkaappa Ilveksi fanien mielipiteitä seuran nykytilasta. Kannattajajoukkoja on marssinut hallista ulos vastalauseena johdelle, on tehty banderolleja josssa on vaadittu tietyn henkilön eroamista, on oltu katsomossa selkä kentälle päin käännettynä...

Tarkoitin hieman eri asiaa tuolla. Jatkiskirjoituksia en niinkään, sillä tänne on helppo kirjoitella mitä vaan nimimerkin takaa ja erityisesti niitä haukkuja. Jatkiskirjoittajat eivät myöskään edusta enemmistöä hallilla. Myös fanit on tapaus erikseen, koska he ovat järjestäytyneitä ja porukassa mielipiteet vahvistuvat aina johonkin suuntaan ja ylilyönneiltäkään ei aina voi välttyä. Toki nämä kaksi ryhmää ovat paljon näkyvillä.

Tarkoitin lähinnä tuota "yleistä" ilmapiiriä hallissa, niitä yksittäisiä huutelijoita joille ei tunnu ikinä kelpaavan mikään ja samoin sitä syvää hiljaisuutta aina toisen erän aikana. Voi olla että näitä katsomokoutseja riittää joka hallissa, ja ehkä kiinnitän niihin turhaan huomiota, mutta kyllä se hieman ihmetyttää koska he tuskin ovat mitään satunnaiskatsojia. Monesti ainakin kuulee että "peli on samaa paskaa vuodesta toiseen". Se on oma valinta (asenne) käyttääkö energian positiiviseen vai negatiiviseen kannustamiseen.

Älkää käsittäkö väärin, parhaimmillaan Kouvolan jäähallissa on aivan loistava tunnelma kun reilut kaksi tuhatta katsojaa lyö kättä yhteen (kaikki sitä ei tee vaikka maksettais) ja pullalaulu raikaa. En myöskään halua ketään pakottaa hymyilemään pelissä, vaan lähinnä herättää keskustelua miten kannustusta ja ilmapiiriä saataisiin entistä paremmaksi. Kyllä Mestikseen toinenkin Vaasa mahtuisi.
 
Täytyy kyllä kehaista KooKoon näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Hyvin pienellä effortilla saatetaan saada hyvinkin paljon aikaan nykymaailmassa, josta teknologia on häivyttänyt fyysisen ulottuvuuden. Hyvänä esimerkkinä nämä tämän viikon lottomainokset; teet 120 euron porukkaloton ja myyt facebookissa osuuden siihen tykkäystä vastaan ja yhtäkkiä firman nimi on satojen tuhansien suomalaisten tietoisuudessa sillä 120 euron sijoituksella.

Meikäläiselle ainakin on osottautunu tosi tärkeäksi viihdykkeeksi lueskella kausijulkaisuja ja katsella videoita, kun fyysistä välimatkaa hallille on kuitenkin 200km. Ilman striimejä, lehdistötilaisuuksia, pelaajahaastatteluja, facebook-päivityksiä sun muita seura tuntuis paljon etäisemmältä. Ilmeisesti (tai ainakin toivottavasti) seurassa on ymmärretty tämän merkitys ja sen suora vaikutus kassavirtoihin.

Vielä kun hyvistä KS:n jutuista olisi mahdollista nauttia tilaamatta koko lehteä josta ei sitä tiettyä sivua lukuunottamatta kostu mitään... ;)
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
On kyllä loistavaa huumoria porukalla menossa, Virkki oli tainnu käydä jo aikasemmin tai sitten nää on otettu ennen lauantain peliä. Foballe kuvatekstiks "slick 'n cool", Jonelle "sitä Huntimpi, mitä juntimpi" tai "Masa" ja Iivolle "Iivo".. Mummulle "Bonnie Tyler".

Kiitos näistä ratkiriemukkaista hetkistä asianomaisille ja asiattomille sekä kampaamon tytöille. Wuf.

P.S. Pojat pelaa selvästi meidän väreille. Mikäs sen hienompaa! Aivan mahtava ele katsomonkin suuntaan heittäytyä..
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tännekin kirjoittaa melko paljon ei-Kouvolassa-asuvia KooKoo-faneja ja pitäneekin hieman tiedustella millaista vastaanottoa oma KooKoo-kannatuksenne on saanut, noh, missä nyt asuttekin? Itse tulee vaikutettua pääosin täällä Pk-seudulla ja esim. KooKoo-hupparia tulee kannettua aika useasti. En toki 24/7-fanikamaan pukeutuva suolaparoni sentään ole, mutta esim. kauppareissuille tai koiraa ulkoiluttaessa eksyy usein mustaoranssia päälle. Ilolla olen huomannut sen, että yhtään negatiivista kommenttia ei ole koskaan kuulunut, päinvastoin. Noin kerran viikossa tulee jotain "Hyvä KooKoo/Ensi vuonna liigaan"-tyylisiä huikkauksia ja aina välillä joku tulee juttelemaan enemmänkin Kymenlaakson helmen ylpeyden asioista, mikä on ihan mukavaa täällä suuressa ja tylyssä maailmassa. Tänäänkin tuli jauhettua pitkät jutut kesken kauppareissun mm. Ikan potkuista ja tämä noin viisikymppinen herrasmies oli ilmeisesti myös todellinen asiantuntia heittämällä hyvänonnentoivotusten jälkeen "Noh, tärkeintä on, että voitatte Jukurit"-kuitin.

Tässä nyt ei ole toki kysymys mistään varsinaisesta mediasta, mutta olen muillakin paikkakunnilla liikkuessa ollut aistivinani, että KooKoolla on nykyisin varsin positiivinen ja eteenpäin menevä imago yleisellä tasolla ja viime vuosien näkyvyys medioissa ei ole mennyt hukkaan. Tämä on mielestäni erittäin hienoa ja samalla myös tärkeää kehitystä, jos/kun KooKoo halajaa osaksi liigaperhettä tässä lähivuosina.
 

Kenkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ilolla olen huomannut sen, että yhtään negatiivista kommenttia ei ole koskaan kuulunut, päinvastoin.
"Noh, tärkeintä on, että voitatte Jukurit"

olen muillakin paikkakunnilla liikkuessa ollut aistivinani, että KooKoolla on nykyisin varsin positiivinen ja eteenpäin menevä imago

Samanlaisia ovat omatkin kokemukseni.Paikkakunnallani on enemmän pääkaupungin joukkueiden kannattajia, mutta KooKoon tamineet kyllä tuovat positiivista huomiota. Hifkin kannattajat tulee muistelemaan Ikan ja Kultasen aikoja ja kehumaan hienoja vermeitä. Kun pelin jälkeen kerkeän paikalliseen kamat niskassa, siellä tiedetään jo tulos ja keskustelu matsista ja KooKoon tulevaisuudesta voi alkaa. Ennen ajoin yksin Kouvolaan peleihin, mutta tänä vuonna on kavereita tullut mukaan ja heillekkin on ilmestynyt mustaa-oranssia ylle, jopa pari vannoutunutta Hifk fania on tullut katsomaan pelejä ja yllättyneet meiningistä ja kehuneet paikkoja ja jopa käyneet peleissä vaikka minä olen ollut töissä. Kyllä, positiivisuutta on ollut poikkeuksetta ilmassa.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Tuli aamulla pikku yllätys tossa ennen seittemää, kun satuin vilkaisemaan kolmoselta aamu tv:tä. Ja kas kummaa, mainoskatkolla lävähti ruutuun mainos KooKoo-Sport perjantaisesta pelistä! Koskahan viimeksi olisi nähnyt KooKoon ottelu mainoksen maikkarilta, hieno draivi nyt päällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös