Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

KooKoon kassarit kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'KooKoo' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 17.07.2016 klo 15.14.

 1. Finnhopper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  No kyllä se Irving on aika hyvin tonttinsa hoitanut. Maalejahan se ei osaa tehdä eikä hyökätä muutenkaan, tosin ei osaa meillä muutkaan. Miettikääpä KooKoon oman pään pelaamista missä ollaan välillä aivan kusessa oli meillä sitten kiekko hallussa tai ei. Että ei voi sanoa että mitenkään kiekkovarman tai millään muullakaan tavoin varman paketin takana pelaisi.
   
 2. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Lainaus:
  Mitäs sanot esim. KooKoo - Pelicans jatkoaikamaalista? Entä mailapelaamisesta? Entäs KooKoo - Jukurit rankkarit? Asplundhan suorastaan nöyryytti Irviniä.

  Ylipelaava Leland Irving torjuu parhaimmillaan hyvin laukauksia, mutta hänet on erittäin helppo pelata ulos lähikiekkotilanteista. Liian usein hän pelaa itsensä jäihin, koska arvioi väärin kykynsä sulkea kiekko.

  Ehkä on niin että KooKoo tekee vastustajan maalivahdista voittavan ja omastaan häviävän. Jos vika on pelkästään KooKoon oman alueen puolustuspelissä niin ehkä se joskus saadaan kuntoon. Tuo ongelma vaan tällä hetkellä näkyy niin selvästi Leland Irvingin koheltamisessa. Eli jos oman alueen viisikkopuolustus on hukassa ja säntäilee sekä ryntäilee ja hukkaa miehensä niin tähän tarvittaisiin maalivahti, jonka tontti on ainakin varma.
   
 3. Finnhopper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No aloitetaan. Jatkoaikamaalissa taisi Broadhursti peruuttaa melkein Irvingin syliin eli todella läheltä päästettiin Hodgman laukomaan. Toki tuonkin olisi varmaan voinut godmodella ottaa. Ja mitä noihin rankkareihin tulee niin ero oli siinä että Jukureiden rankkarit olivat oikeasti laadukkaita ja KooKoon aivan kuraa...

  Viime kaudella pysyi paketti omassa päässä paljon paremmin kasassa. Vaikka vastustaja pelasi pitkiäkin hyökkäyksi niin KooKoolla pysyi paletti suht ehjänä ja lisäksi maalinedustalla oltiin yllättävänkin hyviä. Nykymeiningissä kun vähän väliä joku kenttäpelaajista pelaa itsensä ulos/jää jälkeen omasta miehestä niin siellä ei meinaa sen jälkeen kukaan tietää että missä pitäisi olla. Tässä on mielestäni suurin syy mikä mahdollisti Cloutierin ja Järkkärin hyvän itseluottamuksen viime kaudella, apuja tuli joukkueelta ja vastaavasti välillä veskari pystyi auttamaan muita. Ei se vaan toimi niin että veskari ottaa kaiken tuollaisen kohellusjengin takana. Kyllä siinä olis Rinteen Peksikin ihmeissään pari matsia päällään seisottua ja silti tulis takkiin.

  Jos nyt jotain sapiskaa Irvingille pitää antaa, niin näyttäisi että tuo joukkueen kohellus alkaa tarttua veskariinkin ja ei se itseluottamus varmaan mahtitasolla enää ole sekä tosiaan mailapeli ei silmiä hivele. Mutta Cloutierin mailapelaaminen oli mielestäni vielä huterampaa.

  Jos joukkue pystyy saamaan jotain järkeä tuohon pelaamiseen ja virheiden määrää vähennettyä niin väitän että veskaritkin alkavat "näyttämään" paremmilta.
   
 4. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Irvingillä ehkä mailapeli on huonoa mutta kyllä sieltä on melkoisia reaktio gamesavereitakin nähty. Ei minun mielestä ole hetkeen maalivahtipeliin kaaduttu mut en mie kyl kiekost mitään tiedäkkään.
   
 5. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  No, eihän tässä maalivahteihin eikä Irvingiin olla kaaduttu, mutta saahan näistä jotain sanoakin. Mielestäni kuitenkin Irving oli voittava vain ensimmäisessä ottelussaan ja Perhonen aivan huippu Ässäkaadossa. En väitä että KooKoo kaatuu yksittäisiin pelaajiin ei edes Josh Greenin vaisuuteen, mutta kyllä täällä haukutaan pystyyn esim. Ossi-Petteri Grönholm ihan vain sen takia että tuo nimi sattuu selästä löytymään.

  Olen aina sitä mieltä että jääkiekossa voittaa tai häviää JOUKKUE, eivätkä yksilöt. Mutta tänne nyt vaan on tämäkin ketju pykätty kummittelemaan niin tässä on hyvä sekä arvostella että kehua maalivahteja. Molempia saa tehdä tietojeni mukaan.
   
 6. Hockeyhunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Kyllähän mielestäni Irving on paras veskari mitä KooKoon maalilla on ollut sitten Jamo Myllyksen. Ens kaudelle jos päästäisiin kaksikolla Irving-Perhonen, niin olisi kyllä se osasto liigan eliittiä.

  Irvingin pelityyli on hyvinkin erilainen verrattuna esim Perhoseen, ja se saattaa näyttää välillä oudolta (ylipelaamiselta) katsomoon, kun on totuttu jäissä tököttäviin suomalaisveskareihin (tai Cloutieriin) - toisaalta taas Irving torjuu usein läheltä tulevatkin ylänurkat pystystä, jolloin torjunta ei ole näyttävä, mutta esim Cloutierille kyseinen veto olisi jo ylämummoon sujahtanut...
   
 7. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Perhonen (88,68%) on ollut koko sarjan huonoin veskari yhdessä Lukon Antti Karjalaisen (88,21%) ja KooKoo ex-kassari Niklas Treutlen (86,55%) kanssa.
  Koko sarjassa on näiden kolmen lisäksi vain yksi veskari jonka torjuntaprosentti on alle 90%. Tuo veska on Ilveksen Antti Lehtonen (89,95%).

  Fakta on vain se, että alle 90% oleva torjuntaprosentti ei ole voittavan maalivahdin torjuntaprosentti SM-liigassa.

  Vertailun vuoksi, Leland Irvingin tilastot ovat 92,16% torjuntaprosentti ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.05 maalia/peli.
  Perhosen 88,68% ja 3,29 maalia/peli ovat niin kaameat, että mä en antaisi Perhosen pelata enää peliäkään, jos Irving haluaa vain pelata kaikki matsit.

  Hei! Tää on kilpaurheilua ja parhaat pelaa. Piste.
   
 8. Finnhopper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ja mitähän saumaa Perhosella oli eilenkin noihin joukkueKAVEREIDEN lahjoituksiin? Että noista kun rupeat noita tilastoja väsäämään niin hyvin osuu...
   
 9. Kyllähän siinä neljännessä maalissa nollakulmasta nyt jotain saumaa olisi pitänyt olla.
   
 10. Finnhopper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Toki. Mutta sanotaanko näin että se oli Perhosen lahja joukkueelle. Ja hymiö perään. Ottihan Perhonen pari koppiakin niistä lahjoista, ei ne kaikki rysään päätyneet.
  Jos noita tilastoja haluaa rakentaa niin kannattaisi laskea tuollaiset totaaliset kiekonmenetykset omissa mistä tulee vastustajalle se tuhannen taalan maalipaikka. Väitän että nuo KooKoon oman alueen menetykset ovat liigan kärkeä ja se ei ole todellakaan voittavan joukkueen merkki.
   
 11. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Kyseessä eivät ole mitkään yhden tai kahden pelin tilastot.

  Irvingin torjuntaprosentti on 92% ja Perhosen 88% - siinä on valtava ero. Voi joku toki väittää, että KooKoo menettää paljon enemmän kiekkoja omissa Perhosen ollessa maalissa ja hänen torjuntaprosentillaan ei täten ole merkitystä. Mitään järkeä tuossa ei olisi.
   
 12. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Torjauntaprosentti valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa kun otanta on vain 8 ottelua.

  Miettikää mitkä ottelut Perhonen on pelannut ja missä vaiheessa kautta Irving astui remmiin.

  Näin pienellä otannalla on tarkasteltava aivan muita kriteerejä kun torjuntapros. ja päästettyjen maalien keskiarvo.
   
 13. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Sulla ei ilmeisesti ole mitään käsitystä siitä mitä neljän prosentin ero torjuntaprosentissa oikeasti tarkoittaa?

  Molemmilla on 188 torjuntaa, toinen on päästänyt 24 maalia ja toinen 16. Voisin pitää tuosta vaikka tunnin luennon, mutta otanta on aivan riittävä päätelmien tekemistä varten. Yksinkertaisin päätelmä on, että Irving saa selvästi enemmän kiekkoja kiinni kuin Perhonen. Jos väität, että torjuntaprosentti valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa, niin silloin sinulla pitää olla jotain muuta faktaa väitteesi todeksi. Tosin tuollaista faktaa on todella vaikea löytää.

  Perhonen: kotona: HIFK, HPK, Ässät; vieraissa: Ilves, Pelicans, Lukko, KalPa, Ässät
  Irving: kotona: Ilves, SaiPa, Kärpät, Jukurit, Pelicans, Ässät; vieraissa: JYP, Tappara

  Katsotaan sitten niitä "muita kriteerejä". Irvingin huonoin ottelu on ollut 88,00% ja Perhosella on tätä huonompia otteluita 4 kpl (84.62%, 73.33%, 86.36%, 71.43%). Perhonen pelaa joko hiton hyvin tai hiton heikosti ja se ei vaan riitä tässä sarjassa.
   
 14. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Lainaus:
  Ethän sinä tuossa tuo esiin muita kriteerejä vaika väität niitä katsovasi. Tuijotat edelleen torjuntaprosentteja. Näin pienellä otannalla pitäisi katsoa enemmän koko joukkueen otteita niissä peleissä, joissa torjuntapros. on joko hyvä tai huono. Lisäksi ottelut kuten Pelicans - KooKoo 8 - 0 Samu Perhonen 22 torjuntaa eli koko joukkueen TOTAALINEN ROMAHDUS vääristävät tilastoja näin pienessä otannassa. Myös esim. KooKoo - Ässät 2 - 4 tilanteessa Samu Perhonen ulos, 10 torjuntaa tekee samaa.

  Vai pitikö Perhosen pitää maalinsa puhtaana Lahdessa tuon joukkueen takana? Uskotko Mattilaa kun hän kommentoi tähän tapaan ( Linkki KooKoon sivuille ottelun KooKoo - Ässät -juttuun): Lapselliset virheet maksoivat | KooKoo

  "- Perhonen oli täysin joukkueen uhri tänään. Mäiskimme omaa veskaria turpaan niin huolella, kun vain mäiskiä voi. Hän otti hyviä koppeja ennen kuin maaleja alkoi tulla."

  Torjuntaprosentti on hyvä ja kiva tapa seurata maalivahteja, mutta on muistettava että se kertoo myös koko joukkueesta. Se on siksi kiva että sen lasketaan meille valmiiksi kuten päästetty maali / ottelukin.

  Olisi tätä KooKoon maalivahtitilannetta pohdittaessa muistettava muutakin. Alkuasetelma: Järvempää ja Perhonen. Järvempää pois ja heti perään Perhonenkin. Truetle ja Perhonen. Perhonen ja Irving. Yhtä sohlausta kuten koko kausi KOKO JOUKKUEELTA.

  Väitän edelleen että tässä KooKoon tilanteessa ja tällä otannalla torjuntaprosentti on ihan yhtä haistapaskankamaa.
   
 15. badgeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Pelicans, SaiPa, Detroit Red Wings
  Perhonen on hyvä kassari, josta joku päivä voi tulla yksi liigan parhaista veskareista. Mutta onhan Irving ihan eri kaliiberin ukko. Ammattimies.

  En yleensä maalivahtien tilastoja sen kummemmin seuraa, mutta onhan neljä prosenttiyksikköä valtava ero. Irving ei ole montaa "helppoa" maalia selkänsä taakse päästänyt. En sano että Perhonen olisi päästänyt paljon, mutta enemmän kuitenkin kuin Irving.
   
 16. dexter__35 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
  Lainaus:
  Torjuntaprosentti valehtelee kyllä todella paljon... Tässä selvennystä Maalivahdin tärkein tilasto -ketjusta.
  Lainaus:
   
 17. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Ihan mielenkinnosta kysyn, että onko Irvingi joutunut teillä vielä rankkareihin ja jos on, niin miltä näytti? Meillä oli rankkareissa todella huono, suolapatsas suorastaan. Pelin pelasi toki useimmiten hyvin ja rankkereille pääsy olikin usein täysin Irvingin ansiota, mutta rankkareissa oli kyllä huono. Noin muuten ihmisenä oli positiivinen ja todella pidetty hahmo.
   
 18. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Tottahan tuokin. Liigalla, kun ei ole maalivahtien edistyneitä tilastoja käytössä, niin pakko mennä niillä korteilla mitä on jaettu.
   
 19. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 20. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 21. KPL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Q
  Irving on kyllä ihan kelpo maalivahti, mutta rankkarit ei oikein tartu. Melkein heittäisin jatkossa Perhosen rankkeihin maaliin. Toki itsekin pitäisi saada jotain sisään, että voittoja noista tulisi.
   
 22. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Pelatkoon Irving kaikki loput pelit jos edes auttavasti terveenä. Perhonen saa mennä sit rankkareihin
   
 23. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä.

  Irving saa pelata kaikki loput ottelut mitkä itse haluaa pelata.

  Vieläkö @MurhaaMenoo tulee kertomaan, että torjuntaprosentti valehtelee, vai tarvitaanko isompi otanta Irvingin ja Perhosen välillä?
   
 24. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  KooKoolla on yksi maalivahti tällä hetkellä.
   
 25. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Lainaus:
  Edelleenkään torjuntapros. ei kerro juuri mitään näin pienillä otoksilla maalivahtipelistä ja maalivahdin tasosta. Tutustu tarkemmin muihin keskusteluihin maalivahtipelistä. Tuolla sinulle annettiin eräs hyvä linkki.

  Jos otetaan otokseksi yksi ainoa ottelu ja pitäydytään siinä, niin silloin voidaan absoluuttisesti määrittää kumpi maalivahti on parempi. Mutta mitä tällaisilla tilastollisilla analyyseillä tehdään? Kun käytetään tilastollisia välineitä, määritetään myös virhemarginaali. Mitä pienempi otos on, sitä suurempi on virhemarginaali.

  En väitä että torjunta prosentti valehtelee vaan väitän että se ei ole käyttökelpoinen toistaiseksi verrattaessa KooKoon kahta eri maalivahtia toisiinsa absoluuttiesti onnistumisen tai epäonnistumisen kannalta.

  Muistetaan vielä sekin että maalivahti ei voi koskaan onnistua jääkiekko-ottelussa YKSIN eikä myöskään epäonnistua. Kentällä on muitakin muuttujia.