Kokoomus

  • 1 507 240
  • 12 659

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tässä olisikin hyvä syy yksityistää Suomen surkea terveydenhoito, koska sen jälkeen hoidon taso varmuudella paranisi, koska alan ammattilaisten pitäisi painaa parastaan saadakseen maksavia asiakkaita.

Ja todellisuudessa isot tekijät kuten Mehiläinen ja Terveystalo muodostaisivat hintakartellin, maksaisivat ovelan verosuunnittelut avulla minimitason veroa Valtiolle ja köyhien pääsy hoitoon vaikeutuisi entisestään. Hurraa yksityistäminen. Ja aika pitkälti samat tunarit siellä yksityisellä puolella olisi jatkossakin töissä, jotka heittävät jo nyt keikkaa kuntapuolella.
 
Tämä on suoraa seurausta terveyspalveluiden yksityistämisestä, joka on tuosta tutkimusajankohdasta jatkunut tähän päivään saakka. Vielä 70-luvulla samainen terveysjärjestö piti Suomea terveydenhuollon mallimaana.
Kokemukseni mukaan yksityiset terveyspalvelut toimivat huomattavasti paremmin kuin julkinen terveydenhuolto. Vaikea uskoa, että paremmin toimivien palveluiden lisääntynyt käyttö johtaisi terveyspalveluiden huonoon tasoon.

Koska julkisella puolella ei ole tosiasiallista kilpailua johtaa se nähdäkseni siihen, että asiakkaita voi kohdella yrmynaamalla. Hivenen epäilen, että yksityinen klinikka ei kauaa pitäisi listoillaan palkollisia, jotka alkavat puhelimessa valittaa asiakkaalle työnsä kiireyttä ja epäilemään asiakkaan tuntemuksia hoidon tarpeellisuudesta.

Lisäksi epäilen, että julkinen puoli on aivan itse järjestänyt tilanteen tällaiseksi. Valittamalla kiirettä, pystytään perustelemaan lisäresurssien tarve.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Eilen kokoomuksen johdolla tehtiin päätös, joka tuntuu vanhan liiton porvarista kummalliselta. TVO ei saanut yksityisellä rahoituksella toteutettavalle Olkiluoto neljälle jatkoaikaa! Vapaavuori sanoi, ettei TVO ole osoittanut sitoutumista hankkeeseen?? Voisiko joku arvon palstaveli avata tätä ajatusta jälleen näin yksinkertaiselle kaverille? Tarkoittaako Vapaavuori, että Teollisuuden voima ihan leikinpäiten laittaa hakemusta sisään? Kuvitteleeko Vapaavuori ( ja Stubb), että TVO:n agenda on tehdä jotain poliittista peliä, eiköhän sen tarkoitus ole tehdä sähköllä rahaa ja varmistaa edullinen sähköntuotanto omistajiensa (teolliisuusyritykset) tarpeisiin.

En tiedä missä Jali ja suklaatehdas- fantasiassa nykyinen kokoomus elää, jos 80- 100 miljoonan satsaukset nelosen suunnitteluun ovat niin pikku summia, ettei se osoita TVO:n olevan tosissaan? Vapaavuori virnuilee kolmosen ongelmista ja moittii kolmosta teollisuushistoriamme surkeimmaksi hankkeeksi. Suuressa kuvassa TVO on hoitanut asiansa oikein, mutta Arevan piikkiin menee suurimmaksi osaksi syyt viivästymisestä. Ihan varmasti TVO tekisi asiat eri tavalla, mutta tämä päätös pakottaa TVO:n jatkamaan nelosen toteuttamista Arevan kanssa, jos se aiotaan tehdä. Jos ei, niin valtava menetys Satakunnan/Suomen elinkeinoelämälle ja viesti suomalaiselle teollisuudelle.

Ei Sinnemäki turhaan ole syönyt hanhea Vapaavuoren kanssa. En yllättyisi vaikka kokoomuksella ja vihreillä olisi joku kassakaappisopimus. "Jääkää te pois hallituksesta ja saatte kannatuksen kasvuun. Me ajetaan vihreällä linjalla kumminkin ja kun on saatu maaseudun ihmiset karkoitettua pois ja teollisuus tapettua, niin kaikki äänestäjät ovat meidän ja sitte me saadaan taas hallita maata vaalien jälkeen".

Antti Rinne vei kyllä pisteet kotiin. Ihan eri kaliberin henkilö, kuin edeltäjänsä, tai edes kukaan tämän hetkisestä hallituksesta. Tuntuu ymmärtävän nykyiset talouden realiteetit Suomessa. Kyllä Rinne tuolla esiintymisellä ja toiminnalla saa demarien kannatuksen kasvuun. Rationaalinen ajattelu on kyllä tähän baby-face politiikkaan niin poikkeuksellinen tekijä, että joudun vakavasti miettimään vasemmiston äänestämistä seuraavissa vaaleissa, ensimmäistä kertaa elämässäni.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hivenen epäilen, että yksityinen klinikka ei kauaa pitäisi listoillaan palkollisia, jotka alkavat puhelimessa valittaa asiakkaalle työnsä kiireyttä ja epäilemään asiakkaan tuntemuksia hoidon tarpeellisuudesta.
No ei tietenkään, koska heille tärkeintä on että asiakas maksaa laskun, eikä esim se että ihmiset ovat terveitä ja kustannuksia tulee mahdollisimman vähän.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Itse vähän kummastelin tuota TVO:n jatkoajan hylkäämistä, mutta toisaalta kun eivät ole tuota lähdössä rakentamaan muutamaan vuoteen kuitenkaan niin hakekoon sitten uudestaan lupaa. En tiedä sitten oliko tämän päätöksen tarkoituksena myös putsata pöytää Fortumin uutta hakemusta varten. Fortumin hakemuksen hylkääminen oli tuolloin se jälkikäteen typerin päätös, kun se todennäköisimmin on se näistä kolmesta mikä valmistuu varmiten. Miinukset kokoomukselle, että suorastaan tyrkyttivät Rinteelle noin helposti poliittisia irtopisteitä.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
TVO 4 asiassa kaikki poimivat pisteitä mistä niitä oli kerättävissä. Kokoomus puhdistaa päältään sitä lokaa jota vasemmisto ja vihreät sen päälle heittävät "ydinvoimaa hinnalla millä hyvänsä". Ja SDP kerää pisteitä teollisuudelta ja äänestäjiä PS:ltä omilla kannanotoillaan.

TVO 4 on hankala sikäli että 5 vuotta on mennyt, suunnitelmia on tehty mutta kuitenkaan rakennuslupaa ei ehditä hakemaan? Jos sille annetaan esimerkiksi taas 5 vuotta lisä-aikaa niin mikä takaa sen että siinäkään ajassa alkavat työt?

Onko oikein Fortumia kohtaan että "kilpailija" pitää ydinvoimala lupaa hyllyllä joka kiistatta vaikeuttaa Fortumin hakemusta. Mitä lisäkustannuksia TVO:lle tulee siitä että joutuu hakemaan uudestaan lupaa jos ei ehdi rakennuslupahakemuksensa kanssa 2015 heinäkuulle. En saata uskoa että TVO:n 80 miljoonaa on ihan hukkaan mennyt jos lupakäsittely menee uusiksi. Ja luotan siihen että jos TVO 4:lle on tilausta niin uusikin lupa eduskunnasta heltiää.
 
No ei tietenkään, koska heille tärkeintä on että asiakas maksaa laskun, eikä esim se että ihmiset ovat terveitä ja kustannuksia tulee mahdollisimman vähän.
En usko, että yksityisellä klinikallakaan pyritään kustannusten maksimointiin. Terveydellisiin ongelmiin palvelua ostava asiakas lienee myös tyytyväinen siihen, että tarvittua apua löytyy. Tyytymätön asiakas aika usein saattaa huonoksi kokemansa palvelun laajemman väestömäärän tietoisuuteen. Huono asiakaspalvelu tuottaa huonoa mainetta, jonkalaista markkinaehtoisesti toimivat palveluntarjoajat eivät kaipaa.

Julkisella puolella asiakkaita riittää. Siksipä palveluntarjoajan sekä sen työntekijöiden palveluasenteella ei ole merkitystä. Ihmisiä voi kohdella täysin kusipäisellä asenteella.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En usko, että yksityisellä klinikallakaan pyritään kustannusten maksimointiin.
Aika erikoista on, että et usko. Uskotko että kaupassa, ravintolassa tai matkatoimistossa pyritään kustannusten maksimointiin? jos uskot, niin miksi yksi liiketoiminta eroisi toisesta?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Johan tässä on ollut uutisiakin kuinka yksityisillä ollaan leikattu polven vammoja ihan turhaan eräiden lääkäreiden mielestä. Mikäs ihme se on kun vakuutusyhtiöt maksavat laskun. Tällaisessa tapauksessa asiakas on tyytyväinen, koska pääsee leikkaukeen, ja klinikka on tyytyväinen kun saa rahaa.
 

Tuamas

Jäsen
Julkisella puolella asiakkaita riittää. Siksipä palveluntarjoajan sekä sen työntekijöiden palveluasenteella ei ole merkitystä. Ihmisiä voi kohdella täysin kusipäisellä asenteella.

Viittaan wanhaan viestiini http://keskustelu.jatkoaika.com/threads/tyhjän-panttina-keskustelua-lakkautuskelpoisista-viroista.48518/page-2#post-4846664
ja totean, että yksityisen ja julkisen sektorin tehtävät sekä rahoitusmallit ovat niin erilaiset, että homma menee julkista terveydenhuoltoa arvosteltaessa usein ihan väärille raiteille.

Parina pääpointtina se, että yksityisen lääkäripalvelun tarkoituksena on tarjota asiakaspalvelua sekä hoitoa asiakkaan vaatimusten mukaan, asiakkaan tai vakuutusyhtiön maksamana.
Julkisen puolen tarkoituksena on tuottaa mahdollisimman tehokkaasti kansanterveydelle välttämätön terveyspalvelu yhteiskunnan maksamana.

Tähän kuuluu että päivystyksessä katkenneen kynnen valittajat jonottavat tunteja sekä se ettei kaikkia vammoja hoideta jos ne parantuvat itsestään.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En. Senpä vuoksi hivenen kummeksuin mainintaasi kustannusten merkityksestä.
Tämä selittää. Minä taas olen huomannut, että ravintoloissa, tapahtumissa ja jopa posteissa tyrkytetään lähes poikkeuksetta kaikenlaisia lisäpalveluita, joihin liittyvät lisämaksut (=kustannusten maksimointi)

erittäin innokkaasti olisivat minulle paria erillistä leikkausta olleet jalkaan tekemässä olleet yksityisellä, mutta kun konsultoin toista lääkäriä niin varsin selväksi tulisi, että hyödyt olisivat olleet erittäin kyseenalaiset. Kovasti oli tuota tarjonnut lääkäri kiinnostunut vakuutuksen kattavuudesta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kokemukseni mukaan yksityiset terveyspalvelut toimivat huomattavasti paremmin kuin julkinen terveydenhuolto. Vaikea uskoa, että paremmin toimivien palveluiden lisääntynyt käyttö johtaisi terveyspalveluiden huonoon tasoon.

Olen työskennellyt (työskentelen edelleen) vanhustenpalveluissa niin kunnallisella (sairaanhoitopiiri) kuin myös yksityisellä puolella, enkä omien kokemusteni mukaan voi sanoa, että se yksityinen työnantaja nyt kaikessa niin auvoisa on ja että sen tarjoama hoito olisi olennaisesti parempaa mitä kunnallisella puolella tarjottu hoito - itse asiassa toisinaan tilanne on juuri päinvastoin, kunnallinen sektori kykenee vanhuspalveluissa tuottamaan joustavampaa ja tehokkaampaa ja osin jopa laadukkaampaa hoitoa mitä yksityinen kilpailija, mutta koska yksityinen tuottaa hoidon halvemmalla kunnat/sairaanhoitopiirit lopettavat omia yksiköitään ja hankkivat tarvitsemansa palvelut yksityisiltä palveluntarjoajilta.

Yksityinen kykenee tuottamaan palvelut halvemmalla osaltaan jo siksi, koska henkilökunnan palkkaus on kunnallista kilpailijaa kilpailukykyisempi yrittäjän kannalta ts. palkka työntekijöillä (lähihoitajat ja sairaanhoitajat) on pienempi mitä kunnallisella sektorilla vastaavassa työssä. Toisaalta oheispalveluissa yksityiset kokemani mukaan säästävät olennaisen paljon vrt. kunnallinen sektori, tällaisia ovat esim. siivous, kunnossapito ja huolto - eikä se säästäminen aina ole työntekijän (tai asukkaan) kannalta positiivinen asia, koska se tietää sitä, että paikat ovat sottaisempia, pesulapalvelut hitaampia, huolto hitaampaa etc.

vlad.
 

Tuamas

Jäsen
Käytännössä siihen vaikuttaa kuuluvan huono käytös asiakkaita kohtaan.

Höpönlöpön.

Jos sinä menet sen katkenneen kynnenpääsi kanssa kiukuttelemaan päivystykseen jossa on jo tunnin-parin jono akuuttia hoitoa tarvitsevia potilaita, niin on ihan ymmärrettävää jos palveluasenne ei ihan joka kerta ole kohdallaan.

Olen saanut huonoa palvelua yksityiseltä ja hyvää palvelua julkiselta, mutta myös toisinpäin.

Jonkun yksittäistapausten kautta yleistäminen nyt on silti ihan nollatason keijoilua.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Esiinnyt kaikkitietävänä. Kerrotko tulevan Eurojackpotin oikeat numerot?

Jos olen kokenut tylyä käytöstä useammin kuin palveluammattiin soveltuvaa käytöstä, niin silloin en pidä sitä yksittäistapauksena.

No yleensä noista julkisen puolen palveluista kitisevät useimmin ne, jotka käyttävät julkista terveydenhuoltoa jonottamalla päivystyksessä nuhaflunssan tai katkenneen varpaankynnen hoitamista (ja ihmettelevät miksi joutuvat jonottamaan, kun tulevat ruuhka-aikaan hoidattamaan vaivaa joka ei vaadi akuuttia hoitoa).
 
No yleensä noista julkisen puolen palveluista kitisevät useimmin ne, jotka käyttävät julkista terveydenhuoltoa jonottamalla päivystyksessä nuhaflunssan tai katkenneen varpaankynnen hoitamista (ja ihmettelevät miksi joutuvat jonottamaan, kun tulevat ruuhka-aikaan hoidattamaan vaivaa joka ei vaadi akuuttia hoitoa).
Ehkäpä noin saattaa olla. En muista milloin olisin viimeksi ollut julkisella puolella päivystyksessä, eikä krittiikkini pohjaudu niinkään jonotusaikoihin, vaan hoitajien tylyyn esiintymiseen. Ymmärrän, että vaikea asiakas voi saada muutakin kuin asiallista verbaliikkaa osakseen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Akavan ajama malli olisi kuitenkin taannut koulutettujen oikeudenmukaisemman kohtelun, kuin nyt hyväksytty duunariliittojen rakastama paperi.
Näin akateemisesti koulutettuna on sanottava, että Akavan yritys vetää välistä on säälittävä. Ikävuoden 53-65 eivät ole millään tavalla arvokkaammat kuin esim 17-29. Ainoa oikeudenmukainen ja tasapuolinen malli maksaa eläkkeitä on, että joka saatanan työuralla ansaittu sentti josta on verot maksettu vaikuttaa tasaan yhtä paljon tulevaan eläkkeeseen.

Tämä on myös ainoa tapa jolla estetään nykyiset väärinkäytökset, että viimeisinä vuosina pumpataan ulos hirveät edut kun tiedetään, että yhteiskunta palkitsee ne kunnon kertoimilla.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Hallelujaa. Kokoomuksen tulevaisuus on turvattu. Joel Harkimo on valittu Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Diilissä poika oli Hjalliksen "bisnesasiantuntijana" ja nyt Joelin kertoman mukaan äiti neuvoo häntä politiikassa.

Voisiko joku kertoa, millä muilla ansioilla Joel on valittu kansanedustajaehdokkaaksi kuin sukunimen takia?
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voisiko joku kertoa, millä muilla ansioilla Joel on valittu kansanedustajaehdokkaaksi kuin sukunimen takia?

Joel Harkimo on valittu kansanedustajaehdokkaaksi tasan niillä samoilla ansiolla kuin esimerkiksi Jaana Pelkonen, Jani Toivola, Tanja Karpela, Saara Karhu, Jörn Donner, Silvia Modig, Maria Guzenina, Sinuhe Wallinheimo, Pauli Kiuru, Anna Kontula tai vaikka Juha Väätäinen. Osaatko arvata, että mikä noita yhdistää ja miksi he ovat puolueilleen kullanarvoisia ehdokkaita, vaikka politiikkaan heillä ei ole yhtään mitään annettavaa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kokoomus on valinnut myös hyviä ehdokkaita. Esimerkiksi Satakunnan vaalipiiristä eduskuntaan pyrkii lakkorouva Laitinen-Pesola.

Joel Harkimo on valittu kansanedustajaehdokkaaksi tasan niillä samoilla ansiolla kuin esimerkiksi Jaana Pelkonen, Jani Toivola, Tanja Karpela, Saara Karhu, Jörn Donner, Silvia Modig, Maria Guzenina, Sinuhe Wallinheimo, Pauli Kiuru, Anna Kontula tai vaikka Juha Väätäinen. Osaatko arvata, että mikä noita yhdistää ja miksi he ovat puolueilleen kullanarvoisia ehdokkaita, vaikka politiikkaan heillä ei ole yhtään mitään annettavaa.

On Anna Kontulan mielipiteistä mitä mieltä tahansa, on häntä silti turha verrata johonkin Harkimoon. Kontula on sentään yhteiskuntatieteiden tohtori. Enkä ymmärrä sitäkään, mitä Jörn Donner tuossa listassa tekee.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Joel Harkimo on valittu kansanedustajaehdokkaaksi tasan niillä samoilla ansiolla kuin esim. Jörn Donner
Perehdypä vähän Donnerin ansioihin, kun vertaat häntä Joeliin. Kannattaisi lukea vaikkapa muutama hänen kirjoittamansa kirja. Voisit aloittaa 1960-luvun alun Berliinissä kirjoitetusta mielenkiintoisesta kirjasta, mikä kertoo Saksan tuon ajan ilmapiiristä erittäin hyvin. Näin saat vähän perspektiiviä Donnerin tekemisiin elokuvan ja politiikan ulkopuolella. Donner on tehnyt valtavan pitkän ja ansiokkaan uran kulttuurin saralla ja vähän politiikankin. Etkö siitä mitään tiedä, kun vertaat häntä Joeliin?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On Anna Kontulan mielipiteistä mitä mieltä tahansa, on häntä silti turha verrata johonkin Harkimoon. Kontula on sentään yhteiskuntatieteiden tohtori. Enkä ymmärrä sitäkään, mitä Jörn Donner tuossa listassa tekee.


Perehdypä vähän Donnerin ansioihin, kun vertaat häntä Joeliin. Kannattaisi lukea vaikkapa muutama hänen kirjoittamansa kirja. Voisit aloittaa 1960-luvun alun Berliinissä kirjoitetusta mielenkiintoisesta kirjasta, mikä kertoo Saksan tuon ajan ilmapiiristä erittäin hyvin. Näin saat vähän perspektiiviä Donnerin tekemisiin elokuvan ja politiikan ulkopuolella. Donner on tehnyt valtavan pitkän ja ansiokkaan uran kulttuurin saralla ja vähän politiikankin. Etkö siitä mitään tiedä, kun vertaat häntä Joeliin?

Eli teillä kummallakaan ei ole siis mitään käsitystä siitä, miksi nuo mainitsemani ihmiset ovat kullanarvoisia ehdokkaita puolueilleen? Vaikka heillä ei todellakaan ole mitään annettavaa politiikkaan. Tämä selvä, ja kertoo aika paljon teistä itsestänne.

ps. Jos kirjojen kirjoittaminen tai kulttuurin parissa toimiminen on joku ansio tai pääsyvaatimus poliitikolle, niin Suomessa on tuhansia päteviä poliitikkoja. Sen sijaan Donnerin ansiot politiikassa ovat, niin mitkä? Painaa nappia puoluejohdon käskyn mukaan siinä missä kuka tahansa muukin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Eli teillä kummallakaan ei ole siis mitään käsitystä siitä, miksi nuo mainitsemani ihmiset ovat kullanarvoisia ehdokkaita puolueilleen? Vaikka heillä ei todellakaan ole mitään annettavaa politiikkaan. Tämä selvä, ja kertoo aika paljon teistä itsestänne.

Jos sinusta Joel Harkimo on Kokoomukselle kullanarvoinen, et voi väittää minun tai Penazin olevan pihalla.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Sen sijaan Donnerin ansiot politiikassa ovat, niin mitkä? Painaa nappia puoluejohdon käskyn mukaan siinä missä kuka tahansa muukin.
Kaikesta mahdollisesta muusta Donneria onkin jo syytetty, mutta ei tuosta. Donnerista on aina sanottu (viimeksi jostain luin saman asian viime viikollakin), että hänestä ei ikinä tiedä, miten hän eduskunnassa äänestää. Donner ei ikinä ole noudattanut puoluekuria.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös