Mainos

Kokoomus

  • 1 600 578
  • 13 080

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kirjoitan marginaalista, koska ei taida olla mitään näyttöä, että nykyhallituksen toimet olisivat vähentäneet työperäistä maahanmuuttoa yhtään?
Ei vielä, sillä tulorajan nosto, kolmen kuukauden sääntö ja kansalaisuusvaatimusten tiukennukset eivät ole vielä astuneet voimaan, joten vaikutuksia tuskin vielä tämän vuoden aikana näemme. Rasismikohun ja Persujen hallituspaikan vaikutuksia siihen, näyttäytyykö Suomi ulkomaalaisille erilaisena kuin ennen pitänee tehdä tutkimusta.

Yhtä lailla lienee kuitenkin selvää, että mikäli hallitus selväsanaisesti toivottaisi osaajat tervetulleiksi maahamme ja tekisi kunnollisia toimenpiteitä maamme houkuttelevuuden lisäämiseksi (Esim. Saksan tyyliin.), Suomeen kohdistuva työperäinen maahanmuutto voisi olla jo nyt korkeammalla tasolla.

Kaiketi monelle sillä, onko nettomaahanmuutto 40 000 vai 50 000 vuodessa ei ole isoa merkitystä, mutta huomioiden maamme ikärakenteen olevan maailman kolmanneksi iäkkäin, ei meillä ole Perussuomalaisten takia varaa menettää ainuttakaan potentiaalista tänne asettuvaa työntekijää perheineen muualle.
 
Viimeksi muokattu:

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kokoomukselle työperäisen ja opiskeluun perustuvan maahanmuuton edistäminen on kyllä tärkeä asia. Byrokratiaa puretaan, työperäisiä oleskelulupia laajennetaan kattavuudeltaan, tutkinnon suorittanut saa oleskeluluvan jne. Voisi olla tärkeämpikin, sillä vastaavasti osassa asioita tehdään kiristyksiä.

Kun työperäinen maahanmuutto ja erityisesti vihdoin nettomaahanmuutto tekee ennätyksiä yhdessä ulkomaalaisten työttömyyden kanssa, ei tämä nyt ihan heikosti ole mennyt. Kyse ei tietenkään ole vain Orpon ja aiempien hallitusten saavutuksista vaan myös isossa määrin Ukrainan pakolaisista. Ulkomaalaisten työttömyyden kasvulla saattaa olla vaikutuksia siihen, että nykylinjaa pidetään hallituksessa hyvänä. Työttömyys | Suomessa on ennätyksellisen paljon ulkomaalaisia työttömiä
Melkein tekisi mieli sanoa, että nettomaahanmuutto tekee ennätyksiä hallituksesta huolimatta. Vuoden 2023 tilastoihin kun Orpon hallitus toimillaan ja näkemyksillään vielä tuskin ehti juuri vaikuttamaan. Pieniä edistysaskeleita, mitä mainitsitkin olemme ottaneet, mutta pelkään pahoin niiden jäävän vaikutukseltaan aika lailla kohinaksi, kun/jos hallituksen nyt ajamat kiristykset astuvat voimaan.

Edelleen ihmettelen esim. mikä tarve Suomella oli lähteä tiukentamaan jo ennestään mielestäni varsin tiukkoja vaatimuksia pysyvälle oleskeluluvan ja kansalaisuuden saamiselle.

Saksassahan kansalaisuuden voi tätä nykyä saada kolmessa vuodessa, siinä missä kohta täällä pitää odottaa viisi pysyvää oleskelulupaa ja kahdeksan kansalaisuutta. Kuinka moni nimenomaisesti Eurooppaan haluava intialainen, filippiiniläinen tai nigerialainen työntekijä valitsee Suomen Saksan edelle, mihin päälle vielä (Pahoittelut ikävästä termistä.) impivaaralainen kansallisluonteemme kosmopoliittiseen ja eteenpäin katsovaan Saksaan tai vaikka Tanskaan nähden.

Demokratiaan kuuluu myös eriävien mielipiteiden sietäminen ja realiteetti näyttääkin olevan, että todella monelle suomalaiselle globalisaatio ja sen aikaansaama muuttoliike, alati muuttuva arkirealiteettimme ja esim. vihreä siirtymä eivät näyttäydy mahdollisuuksina vaan uhkina, mutta pidän valitettavana, mitä tulee esim. väestöön, että länsieurooppalaisessakin mittakaavassa poikkeuksellisen ikääntynyt ja vuosikymmenet poikkeuksellisen vähän maahanmuuttajia vastaanottanut näyttää suhtautuvan ulkomailta saapuvaan työvoimaan ja heidän perheisiinsä poikkeuksellisen kielteisesti.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En tunne Kokoomuksen puolueväkeä kovin läheisesti, joten en osaa sanoa, mutta olisi mielenkiintoista tietää, eikö viime kesänä koko suomalaista yhteiskuntaa ravistellut Perussuomalaisten ympärillä pyörinyt rasismikohu saanut kokoomuslaisissa epäilyksen häivääkään aikaiseksi, että ollaankohan tässä välttämättä oikean kaverin kanssa hallituksessa.

Vaikka Kokoomuksesta "kevytpersu"-siipi löytyykin, ei puolue ole kuitenkaan koskaan profiloitunut varsinaisesti maahanmuuttovastaisena, saati rasistisena liikkeenä. Hiljaisuus kuitenkin näytti leimanneen vuodentakaista aikaa, kuten myös hallitusneuvotteluja, jolloin kokoomuslaisten radiohiljaisuus oli suorastaan silmiinpistävää, siinä missä Persut pitivät kovaa meteliä Mauri Peltokankaan johdolla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Edelleen ihmettelen esim. mikä tarve Suomella oli lähteä tiukentamaan jo ennestään mielestäni varsin tiukkoja vaatimuksia pysyvälle oleskeluluvan ja kansalaisuuden saamiselle.
Sulla on erikoinen tapa yrittää rationalisoida tätä asiaa. Ei ole mitään tarvetta tai järkiperustetta rajottaa työperäistä maahanmuuttoa.

1. PS vastustaa (lähes) kaikkea maahanmuuttoa kategorisesti. PS:n kynnyskysymys vaaleissa oli rajoittaa maahanmuuttoa.
2. Kokoomus kannattaa työperäistä maahanmuuttoa, mutta Kokoomuksen kynnyskysymys hallitusneuvotteluihin ei ollut maahanmuuton lisääminen, vaan valtion menojen tasapainottaminen VM:n laskelmien mukaisesti
3. Kummankaan kynnyskysymykset eivät olleet hallituksen perustamisen esteenä, vaan tehtiin kompromissi hallitusneuvotteluissa. Ainoa hallitusmahdollisuus, jolla molempien kynnyskysymykset toteutuvat.

Lehmänkaupat ovat politiikkaa.Ei politiikkojen intresseissä ole parantaa Suomea, vaan varmistaa ola valinta ensi vaaleissa sekä saada itselle ja frendeille etuja.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Tadu Usein pyrin toden totta lähestymään itselle epämieluisia mielipiteitä yrittämällä löytää niille järkiperusteita. Fakkiutuminen jääräpäisesti ei aina ole se paras vaihtoehto, vaan vakiintuneitakin näkemyksiä on hyvä pyrkiä haastamaan.

Perussuomalaisten pyrkimyksille rajoittaa maahanmuuttoa käytännössä kategorisesti en kuitenkaan ole kyennyt löytämään järkiperusteita, mikäli heidänkin pyrkimyksenään on menestyvä ja hyvinvoiva Suomi. Kaiketi heidän äänestäjäkunnassa on todella paljon ihmisiä, joille "suomalaisen geeniperimän" vaaliminen ulkomailta tulevilta vaikutteilta ja eräät muut ahdasmieliset näkemykset ovat ihan oikeasti arvoja sinänsä, niin käsittämättömältä kuin se 2020-luvulla tuntuukin. On ihan käsittämätöntä, mikäli Persut skippaisivat orastavan nousukauden, mikäli se tarkoittaisi ulkomailta tulevan työvoiman asettumista maahamme.

Koalitiohallitukset kuten jo sanoin vaativat kompromisseja ja Kokoomus joutui päähallituspuolueenakin niitä tekemään. Yhtä lailla olisi laajemman yhteiskunnallisen tutkimuksen paikka, miksi juuri Suomessa "kategorinen maahanmuuttovastaisuus" on noussut ilmiönä niin suureksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yhtä lailla olisi laajemman yhteiskunnallisen tutkimuksen paikka, miksi juuri Suomessa "kategorinen maahanmuuttovastaisuus" on noussut ilmiönä niin suureksi.
20 prosenttia kansasta äänestämässä maahanmuuttoa vastaan on kuitenkin aika maltillinen luku. Taustalla toki on maahanmuuton lisäksi myös tyytömättömyyttä ns. vanhoihin puolueisiin. Protestiäänet kanavoituvat edelleen persuille. Sen lisäksi heidän markkinointinsa ja some-preesens on toimivaa. Tässä kun radiosta ja töllöstä on nähtynä eri puolueiden mainoksia, niin ovathan esimerkiksi Kokoomuksen mainostekeleet ihan surkeita.

Monipuoluejärjestelmässä se persujen max. 20 % tosin riittää aika pitkälle.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Lehmänkaupat ovat politiikkaa.Ei politiikkojen intresseissä ole parantaa Suomea, vaan varmistaa ola valinta ensi vaaleissa sekä saada itselle ja frendeille etuja.
Tykkäisin tästä viestistä tuhat kertaa jos voisin.

Nimenomaan tuota politiikka on. Jos olisi muuten, meillä olisi jonkinlainen viisaiden neuvosto päättämässä asioista, mutta toisin kuin poliitikkojen, sen ei tarvitsisi vastata kenellekään. Siinähän olisikin esimerkiksi opetusalan viisaiden hyvä tilata kavereiden firmoilta kehittämishankkeita, koska tutkimuksien mukaan kouluista puuttuu resursseja (kuten puuttuukin, tämä on vain esimerkki) ja työpaikka olisi kuitenkin turvassa, jos nyt ei ihan Putin-tason korruptioon hairahdu. Poliitikoillahan on tavannut käydä niin, että skandaalit syövät äänimäärää ja jopa tekevät työttömäksi.

Joissain tapauksissa toki on kuuluisaa talvisodan henkeä, kuten vaikka Nato-jäsenyydessä tai koronan alkuaikoina. Ne kun ovat asioita, joissa oli jokaisen mielestä ns. vitun kiire ja sama suunta. Tilanteen muuttuessa alkavat ristiriidat, en esimerkiksi olisi kovin varma sen suhteen, että seuraavalla vuosikymmenellä Puolustusvoimien lisäresurssit nauttivat varauksetonta kannatusta läpi puoluekentän.

Yhtä lailla olisi laajemman yhteiskunnallisen tutkimuksen paikka, miksi juuri Suomessa "kategorinen maahanmuuttovastaisuus" on noussut ilmiönä niin suureksi.
"Juuri Suomessa", heh. Ihan joka puolella Eurooppaa maahanmuuttovastaiset teemat puhuttelevat ja syy on ilmiselvä eli talouden rakennemuutos, joka on aiheuttanut sen, että elämä on muuttunut paljon epävarmemmaksi. Tämä herättää laajaa katkeruutta vaikkapa juuri maahanmuuttajia kohtaan, koska monen on vaikea ymmärtää, miten mamuilla on kalliita merkkivaatteita vaikka eivät tunnu töissä käyvän. Ja sitten jos käyvätkin, monessa Euroopan duunarityössä ns. kantis voi olla vähemmistöä omassa maassaan niin töiden kuin palvelujensakin osalta. Se - sinänsä ymmärrettävästi - hämmentää monia, eikä hämmennystä yhtään helpota se, että kaikkein maahanmuuttomyönteisimmät ovat hyväosaisia, jotka ovat visusti omissa porukoissaan eivätkä näe esimerkiksi Afrikan sarven maahanmuuttoa kuin Wolt-kuskeina aka. sosiaaliset ongelmat eivät kosketa heitä yhtään.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
20 prosenttia kansasta äänestämässä maahanmuuttoa vastaan on kuitenkin aika maltillinen luku. Taustalla toki on maahanmuuton lisäksi myös tyytömättömyyttä ns. vanhoihin puolueisiin. Protestiäänet kanavoituvat edelleen persuille. Sen lisäksi heidän markkinointinsa ja some-preesens on toimivaa. Tässä kun radiosta ja töllöstä on nähtynä eri puolueiden mainoksia, niin ovathan esimerkiksi Kokoomuksen mainostekeleet ihan surkeita. Monipuoluejärjestelmässä se 20 % tosin riittää aika pitkälle.
Näinhän se on. Yhtä lailla pidän valitettavana, ettei sille 80% kansasta "maahanmuuttomyönteisyys" näytä olevan saman mittakaavan asia, mitä 20% "maahanmuuttokriittisyys". Toki lehtien pääkirjoituksissa, eräiden kansalaisjärjestöjen, sekä EK:n ja kauppakamarien lausunnoissa maahanmuuttomyönteisyys on esillä, mutta harvalle tavan kansalaiselle se on oikeasti iso asia, vaikka riittävä työperäinen maahanmuutto onkin Suomen menestyksen ja hyvinvoinnin kannalta välttämättömyys. Allekirjoittaneelle asia on merkityksellinen, muttei selvästikään niille tyypillisimmille Matti ja Maija Virtasille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näinhän se on. Yhtä lailla pidän valitettavana, ettei sille 80% kansasta "maahanmuuttomyönteisyys" näytä olevan saman mittakaavan asia, mitä 20% "maahanmuuttokriittisyys". Toki lehtien pääkirjoituksissa, eräiden kansalaisjärjestöjen, sekä EK:n ja kauppakamarien lausunnoissa maahanmuuttomyönteisyys on esillä, mutta harvalle tavan kansalaiselle se on oikeasti iso asia, vaikka riittävä työperäinen maahanmuutto onkin Suomen menestyksen ja hyvinvoinnin kannalta välttämättömyys. Allekirjoittaneelle asia on merkityksellinen, muttei selvästikään niille tyypillisimmille Matti ja Maija Virtasille.
Totta. Maahanmuuton lisääminen ei ole oikein millekään puolueelle tärkeää, varsinkaan työperäisen maahanmuuton. Vasemmistolle humanitäärinen maahanmuutto on jopa tärkeämpää kuin työperäinen, mutta sekin on enemmän hyvesignalointia.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Totta. Maahanmuuton lisääminen ei ole oikein millekään puolueelle tärkeää, varsinkaan työperäisen maahanmuuton. Vasemmistolle humanitäärinen maahanmuutto on jopa tärkeämpää kuin työperäinen, mutta sekin on enemmän hyvesignalointia.
Niinpä niin. Itse olenkin pyrkinyt tekemään pienen osani, nostamalla asiaa esille nimimerkin takaa. Edistystä valtakunnallisesti on mielestäni myös ollut ja työperäisestä maahanmuutosta puhutaan mututuntumalla enemmän kuin vaikka viisi vuotta sitten, vaikka koko maahanmuuttokeskustelun pohjavire tällä hetkellä tuntuukin olevan valitettavan negatiivinen ja uhkakuviin mahdollisuuksien sijaan keskittyvä.


Harvaanasutulle ja harmaahapsistuvalle Suomelle ainakin itse näen työperäisen maahanmuuton ennen kaikkea mahdollisuutena, mutta jos ongelmana näkee jo sen, että tulijalla saattaa olla stereotyyppiskandinaavia tummempi ihonväri, asia näyttäytynee erilaisena.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niinpä niin. Itse olenkin pyrkinyt tekemään pienen osani, nostamalla asiaa esille nimimerkin takaa. Edistystä valtakunnallisesti on mielestäni myös ollut ja työperäisestä maahanmuutosta puhutaan mututuntumalla enemmän kuin vaikka viisi vuotta sitten, vaikka koko maahanmuuttokeskustelun pohjavire tällä hetkellä tuntuukin olevan valitettavan negatiivinen ja uhkakuviin mahdollisuuksien sijaan keskittyvä.


Harvaanasutulle ja harmaahapsistuvalle Suomelle ainakin itse näen työperäisen maahanmuuton ennen kaikkea mahdollisuutena, mutta jos ongelmana näkee jo sen, että tulijalla saattaa olla stereotyyppiskandinaavia tummempi ihonväri, asia näyttäytynee erilaisena.
Työperäisestä maahanmuutosta ja syntyvyydestä tosiaan nykyään puhutaan hyvin. Nykyisen menon ongelmat vaan eivät ole vielä konkreettisia. Eivätkä varmaan koskaan olekaan. Kun maksajia ei ole tarpeeksi eikö rahat riitä, niin on helpompi syyttää vallassa olevan hallituksen riistäjiä, kuin myöntää ja ymmärtää, että taustalla on vuosikymmeniä nähtävillä ollut demografinen kriisi. Työeläkejärjestelmäkeskustelussa tuon näkee hyvin.
 

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
Tuo rasismin hiljainen hyväksyntä on vaarallinen tie. Iso lampaanperse Orpolle siitä. Myös kokoomuksen sisällä on tuota rasisti ja muuta öyhöttäjä porukkaa jonkin verran.

Sammallahti, Kaleva nyt kirkkaimpana tulee mieleen. Saisivat loikata persuihin.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Työperäisestä maahanmuutosta ja syntyvyydestä tosiaan nykyään puhutaan hyvin. Nykyisen menon ongelmat vaan eivät ole vielä konkreettisia. Eivätkä varmaan koskaan olekaan. Kun maksajia ei ole tarpeeksi eikö rahat riitä, niin on helpompi syyttää vallassa olevan hallituksen riistäjiä, kuin myöntää ja ymmärtää, että taustalla on vuosikymmeniä nähtävillä ollut demografinen kriisi. Työeläkejärjestelmäkeskustelussa tuon näkee hyvin.
Matalan syntyvyyden ja liian pienen mittakaavan maahanmuuton vaikutus väestörakenteeseen ei toden totta ole yhtälönä vaikea ja se on ollut tiedossa jo pitkään, mutta tahtotilaa tilanteen ratkaisemiseksi ei ole ollut riittävästi. En luonnollisesti ole ajamassa mitään Antti Rinteen synnytystalkoita (Ihmiset hankkikoon lapsia jos haluavat ja jos eivät halua, niin se on heidän asiansa.) vaan maamme maahanmuuttoprofiilin merkittävää nostamista.

Yhteiskunnallisista ongelmistamme huolimatta haluan uskoa Suomen olevan yhä edelleen monelle ulkomaalaiselle varsin mieluinen muuttokohde tulla töihin ja opiskelemaan, mikäli heidät toivotetaan tervetulleiksi. -Tällä hetkellä liian monen suomalaisen mielipide näyttää olevan "älkää tulko" ja se heijastuu poliittiseen päätöksentekoon ja yhteiskunnalliseen ilmapiiriin.

Yhtä lailla työperäisen maahanmuuton jarruttaminen on isku taloudellemme. Meneillään olevasta suhdanteesta huolimatta työvoimapula on todellisuutta usealla alalla ja vaikea minun ainakaan on nähdä Suomen pääsevän seuraavan kunnollisen Euroopan nousukauden kyytiin edes yhdeksi junanvaunuksi*, mikäli ulkomailta saapuvalle työvoimalle sanomme ikääntyvässä maassa kiitos ei.

*Mieluitenhan sitä isänmaansa näkisi veturina.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Ääniosuuden perusteella rökälevoitto eu-vaaleissa, vaikka paikkamäärässä ero ei iso ole seuraavaan. Tämä taisi olla kuudes peräkkäinen vaalivoitto, jonka kokoomus otti Orpon johdolla. Minkälainen tilanne olisikaan, jos puoluejohtajana ei olisi niin tyhmä vässykkä, joka ei osaa johtaa eikä oikein mitään muutakaan?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Odotetusti Kokoomukselle ei vastusta löytynyt. Kuten ennen vaaleja kirjoitin, SDP ei voita Kokoomusta eikä edes kunnolla haasta äärioikeiston pelottelulla, Putinin ritari Heinäluomalla ykköstykkinä ja ilman omaa visiota Euroopasta. Kokoomus osoitti sen, että mitään supernimiä Marinin ja Anderssonin tavoin puolue ei tarvitse, koska äänestäjät luottavat Kokoomuksen politiikkaan Euroopassa.

Seuraavat vaalit ovat sitten haastavat. Toivottavasti puolueet vasemmalla kykenisivät vihdoin muuhunkin kuin sloganiin "ääni Kokoomukselle, ääni äärioikeistolle". Suomen tilanne kaipaisi kyvykästä vasemmistonäkemystäkin ja toimivaan yhteistyöhön paluuta. Kokoomus toki jyrää seuraavaan voittoon noin kehnolla v-politiikalla. Yhteistyön elvyttäminen Kok + SDP + Keskusta olisi kuitenkin yksi mahdollisuus, jota voisi katsoa.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Näissä vaaleissa tuli ensimmäistä kertaa annettua ääni Kokoomukselle. Toveri sai äänen ihan turpo perustein. Sekä tietenkin piti antaa ääni joka on persuilta pois. EK vaaleissa on Oulussa ollut sen verran heikko tarjonta, että ei ole iskenyt.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Seuraavat kunta- ja aluevaalit tulevat olemaan mielenkiintoista seurattavaa. Hyvinvointialuiden tilanne ei ole paras mahdollinen tällä hetkellä. Täällä on kuntien taloustilanne aikalailla huono. Vaalikeskusteluissa voi olla aikalailla kiivas tunnelma.

Itse uskon siihen, että Kokoomus ja demarit pärjäävät hyvin näissä vaaleissa.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuraavat kunta- ja aluevaalit tulevat olemaan mielenkiintoista seurattavaa. Hyvinvointialuiden tilanne ei ole paras mahdollinen tällä hetkellä. Täällä on kuntien taloustilanne aikalailla huono. Vaalikeskusteluissa voi olla aikalailla kiivas tunnelma.

Itse uskon siihen, että Kokoomus ja demarit pärjäävät hyvin näissä vaaleissa.

Niin ensi vuonna onkin sitten ne kunnallis- ja aluevaalit samaan aikaan, joten tämä tuntuu kyllä hieman sekavalta, että miten äänestäjät oikein mahtavat tämän kokea ja ottaa vastaan. Entä äänestävätkö ihmiset molemmissa vaaleissa, vai jäävätkö ne aluevaalit kenties hieman kunnallisvaalien varjoon. Mutta itse aion äänestää kyllä molemmissa vaaleissa.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Niin ensi vuonna onkin sitten ne kunnallis- ja aluevaalit samaan aikaan, joten tämä tuntuu kyllä hieman sekavalta, että miten äänestäjät oikein mahtavat tämän kokea ja ottaa vastaan. Entä äänestävätkö ihmiset molemmissa vaaleissa, vai jäävätkö ne aluevaalit kenties hieman kunnallisvaalien varjoon. Mutta itse aion äänestää kyllä molemmissa vaaleissa.
Itse aion äänestää molemmissa vaalissa. Kyllä kunnallisvaalit ovat mielestäni tärkeämmät vaalit. Oman kunnan asiat kiinnostaa minua todella paljon.

Hyvinvointialuiden ongelmat ärsyttävät minua todella paljon. Sote- ja terveysalan palvelutuotanto pitää saada toimimaan kunnolla Suomessa.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse aion äänestää molemmissa vaalissa. Kyllä kunnallisvaalit ovat mielestäni tärkeämmät vaalit. Oman kunnan asiat kiinnostaa minua todella paljon.

Hyvinvointialuiden ongelmat ärsyttävät minua todella paljon. Sote- ja terveysalan palvelutuotanto pitää saada toimimaan kunnolla Suomessa.


Oon itse oikeastaan pitänyt aina kaikkia vaaleja jollain tavalla tärkeänä, joten siksi olen kaikissa aina äänestänyt, kun vaan ikä on siihen riittänyt.

Onhan tämä Sote-uudistus ollut kieltämättä aika farssi koko homma, kun tuntuu siltä, ettei mitään ole saatu muuttumaan ainakaan parempaan suuntaan ja varsinkin se julkinen terveydenhoito ollut pitkään todella surkealla tasolla. Tämän vuoksi olenkin itse käyttänyt mieluummin niitä yksityisiä lääkäripalveluita ja toivoisin todella sitä, että näitä yksityisen puolen palveluita voitaisiin hyödyntää nykyistä huomattavasti paremmin, että sillä saataisiin purettua niitä sairaanhoidon potilasjonoja.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse aion äänestää molemmissa vaalissa. Kyllä kunnallisvaalit ovat mielestäni tärkeämmät vaalit. Oman kunnan asiat kiinnostaa minua todella paljon.
Toisaalta näinä aikoina isompi osa ansiotulojen veroista menee alueen kuin kunnan laariin. Että sikäli aluevaalilla on merkitystä silläkin. Tehtävät toki alueilla pitkälti lakisääteisiä, mutta esim. palveluverkon muutokset, siis käytännössä toimipisteiden sulkeminen, voi koskettaa paljonkin.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Toisaalta näinä aikoina isompi osa ansiotulojen veroista menee alueen kuin kunnan laariin. Että sikäli aluevaalilla on merkitystä silläkin. Tehtävät toki alueilla pitkälti lakisääteisiä, mutta esim. palveluverkon muutokset, siis käytännössä toimipisteiden sulkeminen, voi koskettaa paljonkin.
Juuri näin. Toisaalta vähävaraiset kunnat ovat pulassa jokatapauksessa. Palveluita lopetetaan tai supistetaan rahapulan takia. Miten turvataan esimerkiksi kirjastojen palvelut ja muut tärkeät palvelut.

Siinä olet oikeassa, että hyvinvointialuiden tehtävät ovat erittäin tärkeitä jokaisen henkilön kannalta. Mielestäni hyvinvointialueilla pitäisi olla verotusoikeus jolla turvataan palveluverkon toimivuus. Nythän hallituksen velvollisuus on turvata hyvinvointialuiden palvelukyky (rahoitus). Käytännössä näin ei kuitenkaan ole. Sote- ja terveysalan palvelutuotanto ei toimi kuten pitäisi.
 

Beeam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Huomenna äänestetään varapuheenjohtajat ja puoluevaltuuston pj. Lähden mukaan rivillä Häkkänen, Ikonen ja yllättäjä Partanen. Autto jatkaa toki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös