Pro-business, ei pro-market - näinhän se on. Etujärjestöpuolue.Ai että elinkeino- ja yrityselämän hellässä halauksessa olevan Kokoomuksen johtoon valittaisiin markkinamyönteinen puheenjohtaja?
Pro-business, ei pro-market - näinhän se on. Etujärjestöpuolue.Ai että elinkeino- ja yrityselämän hellässä halauksessa olevan Kokoomuksen johtoon valittaisiin markkinamyönteinen puheenjohtaja?
Eiköhän persujen kanssa flirttaileva konservatiivi Häkkänenkin karkoittaisi maltillisia muualle. Orpohan tässä on taasen karkottanut äänestäjiä pois jo muutaman vuoden.Tässähän tämä paradoksi on. Lepomäki puheenjohtajana karkottaisi maltillisia tapakokoomuslaisia äänestäjiä muualle.
Luulisin että Lepomäki voisi olla hyvinkin avoin sellaisille rakenteellisille uudistuksille, jotka parantaisivat sosiaaliturvan toimivuutta. Että päästäisiin nykyisestä ajattelusta, jossa passivoidaan ja samalla rangaistaan pikkumaisella (ja kalliilla) byrokratialla. Olisi ilon päivä, jos hänestä joskus tulisi Kokoomuksen puheenjohtaja.Muutenkin Lepomäki nyt tuskinpa samalla tavalla olisi mikään köyhien kyykyttäjä kuin vaikka Häkkänen. Korkeintaan Lepomäki voisi tuoda Kokoomusta vähän enemmän nuorten asialle. Se olisikin hienoa ja ennenkuulumatonta kun tässä maassa olisi kaksi puoluetta, jotka ajaisivat muiden kuin vanhusten asiaa.
Eiköhän persujen kanssa flirttaileva konservatiivi Häkkänenkin karkoittaisi maltillisia muualle. Orpohan tässä on taasen karkottanut äänestäjiä pois jo muutaman vuoden.
Peli on menetetty.
käyttäjä @msg tiivistää hyvin miksi Lepomäestä ei haluta Kokoomuksen johdossa puheenjohtajaa. Toki jäsenet hänet silti joskus saattavat puheenjohtajaksi äänestää.
Muutenkin Lepomäki nyt tuskinpa samalla tavalla olisi mikään köyhien kyykyttäjä kuin vaikka Häkkänen. Korkeintaan Lepomäki voisi tuoda Kokoomusta vähän enemmän nuorten asialle. Se olisikin hienoa ja ennenkuulumatonta kun tässä maassa olisi kaksi puoluetta, jotka ajaisivat muiden kuin vanhusten asiaa.
Yhtä isoa toi koalitio silti vaatisi, tuohon ei tule RKP riittämään. Eli näillä kannatuslukemilla demarit, mitäs luulet, menisikö Lepomäen liberaalit ajatukset sukkana läpi.Demarit ja Lepomäki lienevät kaukana toisistaan, mutta en sanoisi samaa Vihreistä ja Lepomäestä. Eikös Lepomäki poliittista kotiaan valitessaan aprikoinut Kokoomuksen ja Vihreiden välillä. Lepomäellä on Vihreissä paljon hengenheimolaisia -- tai ainakin talousasioista samalla tavalla hänen kanssaan ajattelevia: esim. Soininvaara, Vartia ja Kiesiläinen. Luulen, että Vihreiden nyt vallassa oleva sosiaalisiipikin tähän sopeutuisi, koska vastaavasti monista luonnon- ja ympäristönsuojelun kysymyksistä olisi helppo löytää yhteisymmärrys.
Tämähän pätee jokaiseen puolueeseen tällä hetkellä. Millään puolueella tai ”blokilla” ei nimittäin ole hauista muodostaa hallitusta, jossa pääsisi oikeasti ajamaan omaa asiaansa. Kiitos persujen ja vihreiden, jotka ovat vieneet kannattajia perinteisiltä suurilta.Lepomäki Kokoomuksen johdossa ja sitä kautta jotenkin kummallisella tavalla pääministeriksi , olisi sama kphtalo kuin Sipilän Kepulla. Hallituskumppani vaihtoehdot olisivat suht vähissä, ja jos taas mukaan olisi otettava Demareita ja Vihreitä, ohjelma lässähtäisi justiinsa siihen.
Mietin YYA-sopimuksen jälkeistä poliittista aikakautta niin oman ykköshyökkäysketjun muodostaisivat Lepomäki-Soininvaara-? - eli kuka olisi se innovoiva ja osaava vasen laitahyökkääjä? Uusia ajatuksia ja rakenneuudistuksia tänä aikakautena esittänyt näkyvä vasemmistopolitiikko? On aika sääli, ettei tälläistä tule heti mieleen - onko ehdotuksia?Tämähän pätee jokaiseen puolueeseen tällä hetkellä. Millään puolueella tai ”blokilla” ei nimittäin ole hauista muodostaa hallitusta, jossa pääsisi oikeasti ajamaan omaa asiaansa. Kiitos persujen ja vihreiden, jotka ovat vieneet kannattajia perinteisiltä suurilta.
Muiden puolueiden johdossa on nyt niin paljon naisia, että oikein mitään etua naisjohtajan valinnasta kokoomus ei saa. Pikemminkin päinvastoin, tässä maassa on yllättävän paljon konservatiiviäänestäjiä, jotka vähintäänkin alitajuisesti kokevat, että miesten pitää päättää isoista asoista.Kokoomuksessa alkaa olla aika kova paine ensimmäiselle naispuheenjohtajalle. Sen takia uskon, että Häkkänen jää valitsematta lähivuosina. Hän vaikuttaa muutoinkin hyvältä wingmanilta Lepomäelle. Ministerivastuuta on varmasti myös luvassa, mikäli kokoomus menee seuraavaan hallitukseen.
Osku Pajamäki yritti saada ainakin eläkemenoja pienennettyä, mutta niillä ajatuksilla ei ainakaan SDP:stä nousta eduskuntaan päättämään asioista.Uusia ajatuksia ja rakenneuudistuksia tänä aikakautena esittänyt näkyvä vasemmistopolitiikko? On aika sääli, ettei tälläistä tule heti mieleen - onko ehdotuksia?
Etelä-Pohjanmaalla ainakin on paikallispoliitikkoja, jotka kevyesti voisivat pitää sinimustia paitoja, ja tiedä vaikka yksityiselämässään pitävätkin. Vaan onkohan heillä paljon painoarvoa nykyään sangen arvoliberaalissa ja urbaanissa puolueessa?Ja toisaalta kokoomuksen kenttäväen keskuudessa joku Risikko voisi olla mieluisampi vaihtoehto kuin Lepomäki, jos olisi tosiaan kova paine valita naispuheenjohtaja. Sitä ei ehkä monet hahmotakaan, miten konservatiivista porukkaa kokoomuksen maakuntien piirijärjestöjen pamput keskimäärin ovat.
Kokoomus edelleenkin kuuluu Euroopassa konservatiiviseen ryhmään. Viime vuosikymmenen kenties puhuttavin liberaali vs. konservatiivi aihe eduskunnassa oli tasa-arvoinen avioliittolaki. Kokoomuksessa oli yllättävän laajaa vastustusta asiaa kohtaan, kun varsinaisissa arvoliberaaleissa puolueissa (vihreät, vassarit, rkp, demarit) lakia kannatettiin lähes yksimielisesti.Etelä-Pohjanmaalla ainakin on paikallispoliitikkoja, jotka kevyesti voisivat pitää sinimustia paitoja, ja tiedä vaikka yksityiselämässään pitävätkin. Vaan onkohan heillä paljon painoarvoa nykyään sangen arvoliberaalissa ja urbaanissa puolueessa?
On ottanut takapakkia Stubbin syrjäyttämisen jälkeen. Stubbi oli mun silmissäni mr. Liberaali oikein vimpan päälle josta kenttäväki halusi eroon.Kokoomus edelleenkin kuuluu Euroopassa konservatiiviseen ryhmään. Viime vuosikymmenen kenties puhuttavin liberaali vs. konservatiivi aihe eduskunnassa oli tasa-arvoinen avioliittolaki. Kokoomuksessa oli yllättävän laajaa vastustusta asiaa kohtaan, kun varsinaisissa arvoliberaaleissa puolueissa (vihreät, vassarit, rkp, demarit) lakia kannatettiin lähes yksimielisesti.
Kokoomus on varmasti mennyt liberaalimpaan suuntaan, jos verrataan vaikka Sauli Niinistön puheenjohtajakauteen, mutta ei sitä edelleenkään varsinaisesti arvoliberaaliksi puolueeksi voi mieltää. Ja ihan lähiaikoina kokoomuksesta on lähtenyt yllättävän paljon flirttailua persujen suuntaan Rydmanin, Koulumiehen ja Häkkäsen kaltaisten edustajien toimesta, joten kehitys liberaaliin suuntaan on jopa ottanut takapakkia.
Haluavat vielä viedä Suomen Natoon mahdollisimman pian. Sen jälkeen meillä on itärajalla kahden sotilasliiton raja.
Nyt se on Koomuksesta sanottu. He eivät pyrikkään tekemään rakentavaa yhteistyötä muiden puoleiden kanssa vaan päätarkoitus on oma vallanhalu ja hallituksen kaataminen. Tälläinen kärjistäminen on todella surrullista ja valitettavaa. Jos oppositiopolitiikka on uhkailua ei se tule pitkälle kantamaan.
Kokoomuksessa ei ole tällä hetkellä muuta hyvää kuin että he pitävät Europpalaista yhteistyötä tärkeänä. Haluavat vielä viedä Suomen Natoon mahdollisimman pian. Sen jälkeen meillä on itärajalla kahden sotilasliiton raja.
Todella hienoa, että näin tekivät, koska kyseessä ei ollut sote, vaan maakuntahimmelien laajin muoto. En panisi pahakseni, jos nyt vuorostaan kokoomus ja persut hillitsisivät maakuntien rakentelua jotenkin.
Lepomäellähän on libera-tausta ja kyseinen ajatuspaja juuri viime viikkoina teki 40-sivuisen selvityksen miten markkinatalouden keinoin hoidetaan ympäristönsuojelua. En ole selvitystä lukenut kuin vähän alusta, mutta mltä taholta ollaan vastaavaa nähty? ei edes vihreiltä itseltään. Saatesanoina oli että liberaan on harmittanut miten heidät profiloitu vain talousasioihin keskittyneeksi tahoksi, mutta että se on johtunut siitä, että talouskeskustelu on maassa ollut niin lapsenkengissä, että sekin puoli on vienyt aikaa rajallisista resursseista. Toivottavasti mahdollisimmat monet vihreät lukevat esityksen läpi:Demarit ja Lepomäki lienevät kaukana toisistaan, mutta en sanoisi samaa Vihreistä ja Lepomäestä. Eikös Lepomäki poliittista kotiaan valitessaan aprikoinut Kokoomuksen ja Vihreiden välillä. Lepomäellä on Vihreissä paljon hengenheimolaisia -- tai ainakin talousasioista samalla tavalla hänen kanssaan ajattelevia: esim. Soininvaara, Vartia ja Kiesiläinen. Luulen, että Vihreiden nyt vallassa oleva sosiaalisiipikin tähän sopeutuisi, koska vastaavasti monista luonnon- ja ympäristönsuojelun kysymyksistä olisi helppo löytää yhteisymmärrys.
Nyt se on Koomuksesta sanottu. He eivät pyrikkään tekemään rakentavaa yhteistyötä muiden puoleiden kanssa vaan päätarkoitus on oma vallanhalu ja hallituksen kaataminen. Tälläinen kärjistäminen on todella surrullista ja valitettavaa. Jos oppositiopolitiikka on uhkailua ei se tule pitkälle kantamaan.