Kokoomus

  • 1 660 894
  • 13 342

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Yrjö Rautio ruimii Kokoomusta HS-kolumnissaan:


Minäkään en ymmärrä, miksi Kokoomus lähti kiilapojaksi persujen välikysymykseen? Eikö siinä olisi riittänyt sama menettelytapa, kuin mitä persut noudattivat Kokoomuksen välikysymyksessä. Eivät allekirjoittaneet, mutta lupasivat äänestää hallitusta vastaan.

Erittäin ansiokas ja osuva teksti Rautiolta. Nimenomaan tuo on erittäin tärkeä pointti, että oppositio on pyrkinyt politisoimaan kysymystä, joka suurimmilta osin on oikeudellinen ja hallinnollinen eikä poliittinen. Persujen osalta ei ole missään määrin yllättävää, että he eivät kunnioita oikeusvaltion periaatetta, mutta kokoomuksen astuminen heidän kanssaan samaan kelkkaan on paitsi hieman yllättävää, myös erittäin huolestuttavaa tulevaisuuden kannalta. Nykyisten gallupien valossa on selvästi todennäköisin skenaario se, että seuraavien vaalien jälkeen persut on pääministeripuolue ja kokoomus valtiovarainministeripuolue. Tässä pitää oikeasti huolestua siitä, pysyisikö Suomi tuollaisen hallituskoalition seurauksena enää länsimaisena liberaalidemokratiana.

Ja toki on niinkin, ettei vain oppositiota tule syyllistää. Myös kepun puheenjohtajan Kulmunin kommentti "täytyy etsiä oikeusperustaa sille, että äidit ja lapset voidaan erottaa toisistaan" oli sangen erikoinen. Noin normaalisti Suomessa on ollut suurten puolueiden kesken konsensus siitä, että poliitikot tekevät ratkaisut lakeja kunnioittaen eikä niin, että laki venyy poliittisten tarkoitusperien takia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Erittäin ansiokas ja osuva teksti Rautiolta. Nimenomaan tuo on erittäin tärkeä pointti, että oppositio on pyrkinyt politisoimaan kysymystä, joka suurimmilta osin on oikeudellinen ja hallinnollinen eikä poliittinen. Persujen osalta ei ole missään määrin yllättävää, että he eivät kunnioita oikeusvaltion periaatetta, mutta kokoomuksen astuminen heidän kanssaan samaan kelkkaan on paitsi hieman yllättävää, myös erittäin huolestuttavaa tulevaisuuden kannalta.
Eli vihertävä hallitus teki juuri poliittisen päätöksen asiasta, joka ei ole poliittinen? Eikö siis pitäisi kritisoida hallitusta? Entä jos tilanne olisi ollut toisinpäin. Persuhallitus ei olisi tuomassa ketään Suomeen, ja vihertävä oppositio olisi lähtenyt politikoimaan asialla. Kritisoisitko silloin vihertävää oppositiota oikeudellisen ja hallinnollisen kysymyksen politisoinnista?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eli vihertävä hallitus teki juuri poliittisen päätöksen asiasta, joka ei ole poliittinen? Eikö siis pitäisi kritisoida hallitusta? Entä jos tilanne olisi ollut toisinpäin. Persuhallitus ei olisi tuomassa ketään Suomeen, ja vihertävä oppositio olisi lähtenyt politikoimaan asialla. Kritisoisitko silloin vihertävää oppositiota oikeudellisen ja hallinnollisen kysymyksen politisoinnista?
Kyse on hallinnollisesta prosessista, jossa viranomainen arvioi suhteessa voimassa olevaan lainsäädäntöön ja kansainvälisiin sopimuksiin tapauskohtaisesti parhaan mahdollisen menettelytavan. Hallitusta toki voi halutessaan kritisoida poliittisen kannan muodostamisesta, mutta vähän outona tätä pitäisin, kun niin oppositiosta kuin tasavallan presidentiltä tuli tätä ennen kovaa painetta muodostaa poliittinen kanta asiaan. Ja Marinin hallituksen kannanotossa minusta ihan oikein korostettiin viranomaisen harkintavaltaa yksittäisten tapausten arvioinnissa. Tätähän esim. Halla-aho taas kritisoi eduskunnassa pitäen kantaa liian epämääräisenä eli olisi kaivannut kovempaa poliittista ohjausta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hallitusta toki voi halutessaan kritisoida poliittisen kannan muodostamisesta, mutta vähän outona tätä pitäisin, kun niin oppositiosta kuin tasavallan presidentiltä tuli tätä ennen kovaa painetta muodostaa poliittinen kanta asiaan.

Valtioneuvostolta kaivattiin linjapäätöstä. Syy miksi valtioneuvosto ei siihen kyennyt, on poliittinen. Puolueet olivat erimielisiä menettelytavoista sen(kin) osalta, keitä ollaan tuomassa. Kun tästä johtuvaa pakoilua katseltiin kuukausia ja virkamiehetkin halusivat selkänojaa, paine kasvoi kyvytöntä hallitusta kohtaan.

Keskeinen syy miksi linjapäätös haluttiin, oli turvallisuus (ulkomailta Suomeen), mikä kuuluu osin presidentin toimialaan, samoin ulkopolitiikka. Jälkimmäisen osalta Suomen ulkopolitiikkaa johtaa presidentti yhdessä valtioneuvoston kanssa. Kun Rinne ei saanut linjapäätöstä aikaiseksi, presidentti ei voinut ottaa siihen kantaa.

e: samalla ammuttiin hieman eri näkökulmasta uudelleen esille nostettu Rautio upoksiin. Ei näköjään riittänyt eilinen upottaminen. Rinteen hallituksen kyvyttömyys tehdä päätöstä asiassa, jossa sen pitäisi valtioneuvostossa linjat vetää, johtuu nimenomaan hallituksen poliittisista erimielisyyksistä. Rinne vastusti itse julkisesti kaikkia erityistoimia lasten hakemisessa. Päinvastoin, kuin esimerkiksi Kokoomus.

Opposition näkemys lasten tuomisesta Suomeen oli yksi syy, minkä takia Marin pystyi vihdoin hallituksessaan tekemään noutopäätöksen valtioneuvoston linjauksena. Rinne ei siihen pystynyt. Nyt opposition ja presidentin sekä hieman myös hallituksen yhteistoimin saatiin ns. terroristilakejakin eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Marin haluaa jatkaa keskustelua al-Holista maalinaan Kokoomus. Mikäs siinä. Valitettavasti Marinin hyökkäys tänään on jo tasoa hoh-hoijaa. Käyn silti läpi sen, mitä Marin väitti tänään ykkösaamussa:

1. Petteri Orpo (kok) on sanonut, ettei lapsia pitäisi auttaa, jos se tarkoittaa näiden äitien auttamista. Kokoomuksen tulee hävetä.
2. Päätösten tekeminen [al-Holin osalta] on viranomaisten tehtävä, joilla toimivaltuus on. Kokoomuksen tulee hävetä.

1. Pääministerin sijainen Kulmuni (kesk) sanoi, että vain lapsia Suomeen juuri äsken. Pääministeri Rinne (sdp) sanoi, että ketään ei haeta. Jos Marin jakelee häpeäpaalujaan, Kokoomus on viimeisenä tuosta porukasta jonossa. Ylipäätään Kokoomuksella ei ole hävettävää, puolueella on linja. Samaa ei voi sanoa SDP:stä, jonka linja on heitellyt pitkin kesää, syksyä ja alkutalvea.

2. Valtioneuvoston on tehtävä linjapäätös al-Holin osalta, jotta päätösvastuu on hallituksella ja presidentillä. Sen jälkeen virkamiehet voivat operoida linjaan nojautuen.

Vähitellen on uskottava, että Marin on liian suurissa saappaissa, kun perusasiatkin heittävät. Niin oli Rinnekin. Näyttää siltä, että demareista ei pääministeritason johtajaa löydy. Toivotaan että alkujäykkyttä, mutta ellei ole, Marin saattaa olla Rinnettäkin surkeampi johtaja. Tosin eri tavalla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kuuntelin lisää ykkösaamua ja viimeinen asia siitä. Marin sanoin toivoneensa, että Antti Rinteen (sd) ja Juha Sipilän (kesk) hallitukset olisivat tehneet Al-Holia koskevia päätöksiä. Tähän kommenttina:

1. Marin on täysin väärässä väittäessään, etteivät Sipilän ja Rinteen hallitukset tehneet päätöksiä. Todella heikkoa osaamista pääministeriltä.

2. Mykkäsen (kok) johdolla Sipilän hallitus teki linjapäätöksen. Juuri sen, mitä SDP-johtoinen hallitus ei millään tahtonut kyetä tekemään.

3. Mykkäsen ministerityöryhmä linjasi:
3.1 Aikuisia ei ole syytä hakea al-Holin leiriltä.
3.2 Lapset on syytä pyrkiä hakemaan al-Holin leiriltä
3.3 Kenenkään hakeminen al-Holin leiriltä edellyttää valtioneuvoston yleisistunnon päätöstä.

Paikalla Kai Mykkäsen lisäksi olivat ainakin Juha Sipilä, Petteri Orpo ja Timo Soini. Kannattaa huomata ymmärrys asian merkityksestä, jonka takia edellytään valtioneuvoston yleisistunnon päätöstä.

4. Rinteen hallitus kopioi osan näkemyksestä ilman linjausta ja Rinne esitti sen kesällä 2019 todeten, että ketään ei haeskella konsulikyydeillä tai millään muullakaan. Rinteen esityksessä lapset olivat siis pudonneet pois, jotka olivat Sipilän hallituksen linjauksessa.

Ja Marin syyttää Kokoomusta...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyse on hallinnollisesta prosessista, jossa viranomainen arvioi suhteessa voimassa olevaan lainsäädäntöön ja kansainvälisiin sopimuksiin tapauskohtaisesti parhaan mahdollisen menettelytavan
Ja jos viranomainen arvioi tilanteen ministerin poliittisen kannan vastaisesti, niin viranomainen saa lähteä tehtävästään. Ei mitään poliittista koko asiassa, tajuaahan tuon kuka tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mykkänen oli Sipilän hallituksen fiksuinta porukkaa ja teki hyvää työtä. Hän myös hoputti julkisesti Rinteen hallitusta toimimaan asiassa. Rinteen hallituksen toimien tai pikemminkin toimimattomuuden pohjalta ei tosiaan voi ainakaan Mykkästä arvostella. Kokonaan eri asia sitten on, mitä olisi tapahtunut, jos Sipilän hallitus olisi toiminut vaaleihin saakka. Olisko näinkin arka asia tullut lopulta päätetyksi valtioneuvoston yleisistunnossa ennen vaaleja? Voimme vain kuvitella, millainen moukari se olisi ollut Halla-ahon käsissä ennen kaikkea sinisiä vastaan.

Ei olisi tullut ennen vaaleja valmiiksi. Mutta jos vaalien jälkeen olisi ydinministerit olleet Orpo, Mykkänen, Sipilä ja sitten muita ilman persuja ja Rinnettä, en näe mitään faktoja sille, että pitkälle valmisteltu työ ei olisi jatkunut.

Nykyisellä hallituksella on poliittisesti paljon vähemmän hävittävää. Edes kepulle tämän ei pitäisi olla mikään kohtalonkysymys.

Totta. Itse olen kuitenkin huolissani, miten vasemmistoliberaaliksi mielletty Rinne jakoi Suomea tässä kysymyksessä. Jos hän pääministerinä voi olla tuota mieltä mitä oli, ei tarvitse ihmetellä oikeistopopulismin samanhenkisiä ja siitä vielä paljon pidemmälle meneviä kantoja. Aina kun valta heitä lähestyy, he siirtyvät taas siitä etäämmäksi. Tuttua monista maista Euroopasta.

Marinin tulo pääministeriksi on tässä mielessä erittäin hyvä asia. Hän tuskin lähtee kosioretkelle Halla-ahon suuntaan. Jo tämä helpottaa mm. Kulmunin asemaa, koska on tiedossa, että mm. ihmisoikeuspolitiikkaan ja oikeusvaltiokysymykseen tulee linja. Rinteellä sitä ei ollut tässä tai missään asiassa.

Mitä kokoomuksen häpeämiseen tulee, niin luulen, että Marinin osalta se liittyy siihen osaan välikysymystä, joka kohdistui ulkoministeriin. Kokoomuslaiset olivat vastikään ulkoasiainvaliokunnassa hyväksyneet Haaviston selvityksen, mutta sitten lähtivät mukaan tähän välikysymykseen. Moni ajattelee, että poliittisista syistä -- myös suuresti arvostamani Osmo Soininvaara.

Välikysymys on aina poliittinen. Tässä mielessä Kokoomuksen tulee heikentää presidentinvaallien mahdollisten kilpailijoiden asemaa, jos se on mahdollista. Lisättäköön sama kuin ennenkin, pidän Haavistoa pätevänä ulkoministerinä ja raskaassa sarjassa nykytiedoin tulevissa pressanvaaleissa. Samoin totesin, että Haavisto näyttää saaneen luvan toimiinsa pääministeri Rinteeltä, joka halusi lopulta kantansa muutettuaan asian etenevän parhaiten virkamiesten selän takana. Josta taas ainakaan kaikki oleelliset virkamiehet eivät pitäneet. Tämä osuus tulisi selvittää ja jos on kuten julkisten vuotojen perusteella on, Haaviston toiminnalla on ollut Rinteen hiljainen tuki. Onko jossain rikottu menettelytapoja tai muuta, se selviää aikanaan.

Kokoomus olisi voinut jättää yhteisen välikysymyksen väliin persujen kanssa. Mutta asetelma oli liian herkullinen useista syistä. Mainitun pressanvaalien lisäksi oli pienesti mahdollista, että Haavisto kaatuu seuraavaksi ja vähitellen voisi Kepua yrittää houkutella vetämään tukensa hallitukselta. Orpo on myös entinen (oma arvio) puheenjohtaja ensi kesänä, ellei onnistu kaatamaan hallitusta.
 
Viimeksi muokattu:

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Orpo on myös entinen (oma arvio) puheenjohtaja ensi kesänä, ellei onnistu kaatamaan hallitusta.
Itse myös toivon Petterin väistyvän ja Kokoomuksen saavan uuden jämäkämmän johtajan. Petteri on jääkiekkotermein Kokkareiden "Kiva-Harri", mukava ja asioista tietävä, mutta liian pehmeä tosipaikan tullen!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Itse myös toivon Petterin väistyvän ja Kokoomuksen saavan uuden jämäkämmän johtajan. Petteri on jääkiekkotermein Kokkareiden "Kiva-Harri", mukava ja asioista tietävä, mutta liian pehmeä tosipaikan tullen!

Minusta menee puhtaasti osaamattomuuden piikkiin se, että Kokoomuksen kannatus on luokkaa 17 prosenttia aikana, jolloin Rinteen hallitus kaatui.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mykkänen, Häkkänen ja Lepomäki nyt ainakin vetämään Kokoomus suosta - ei se sen vaikeampaa ole.

Talousosaamista, jämäkkyyttä ja asiaosaamista lisää niin "uusia" kannattajia demareista, Keskustasta ja persuista singahtelee enemmän kuin on sallittua. Kannatus >20%.

Taitaa Kokoomuskin olla aika ristiriitainen joukkio ja mielipiteitä on monenlaista, mutta kyllähän Orpon pehmolinja on nähty eikä Kokoomus hänen johdollaan eteenpäin mene.

Henkilökohtaisena mielipiteenä kerrottakoon myös, että Ike Kanerva voisi siirtyä eläkkeelle.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Häkkänen on selkeä suosikki uudeksi el jefeksi ja syytkin ovat aika simppelit; substanssiosaaminen yhdistettynä ulkonäkö/nuoruus ja rautainen osaaminen jo hoidetuilta vastuutehtäviltä. Uuden sukupolven kokoomuslainen.

Pystyy varmasti luovimaan puolueen hardlinereiden ja löpsöjen välissä ja yhdistämään sen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minusta Häkkäsessä on potentiaalia uudeksi Stubbiksi. Puheet tällä palstalla ovat identtiset kuin Alexin kohdallakin aikoinaan. Ihaillaan kaapin ovien raosta ulkonäköä ja fiksuutta kuin pihkassa olevat teinitytöt ja arvioidaan substanssia kovinkin kovaksi varsin kevyin näytöin.
Ei tarvi ulkomaillakaan hävetä kun saadaan näin nuori ja ihku ministeri! Hämmentävää on varsinkin tuon nuoruuden hehkuttaminen kun samaan aika sitä käytetään lyömäaseena Marinia, Kulmnunia ja kumppaneita vastaan sujuvasti. Se on varmaan jotain parempaa, tai ainakin erilaista erilaista nuoruutta joka kohdistuu rakenteisiin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Häkkänen on enemmän arvokonservatiivi kun taas Lepomäki enemmän arvoliberaali. Jos kuvitellaan, että Suomeen saataisiin markkinatalouspohjainen oikeistopuolue, valinta on Lepomäki näistä kahdesta. Jos taas halutaan jatkaa nykyisellä linjalla eli usein lobbarien ehdoilla, valinta on Häkkänen. Pienin varauksin en ole löytänyt Häkkäsen linjasta mitään uutta. Varaukset siksi, että kovin vähän aikaa hän on ollut isommassa roolissa.

Mutta riippumatta siitä, kumpi valitaan, en näe Kokoomusta enää 2020-luvulla yli 15 prosentin puolueena, ellei linjaa muuteta markkinatalouteen käytännön teoissa kannustavaksi oikeistopuolueeksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Poliittinen ilmasto on @Telaketju todellakin toinen kuin 2010, ja Kokoomus on Orpon viimeisenä vuotena ottanut tavoiteekseen lyöttäytyä osassa arvoja Perussuomalaisten kylkeen. Orpon näkökulmasta kyseessä on taktinen toimenpide samaan tapaan kuin esimerkiksi tanskalaiset demarit ovat tehneet. Vertaus Tanskan demareihin toki ontuu siinä mielessä, että puolue on turvallisuuspolitiikassa ja monissa muissa asioissa ennestäänkin Kokoomusta enemmän oikeistokonservatiivinen tai oikeistoliberaalinen asiasta riippuen.

Läntisessä Euroopassa ja USA:ssa on havaittavissa polarisaation voimistuminen edelleen ja sama koskee Suomeakin. Niinpä Orpon Kokoomus katsoo kannatuksen edellyttävän aiempaa konservatiivisempaa politiikkaa. Läntiset Kokoomuksen tapaiset oikeistopuolueet ovat olleet ongelmissa viime vaaleissa lähes maasta riippumatta. Trumpin valinta ja politiikka on tuonut lisäongelmia, koska etääntyminen USA:n politiikasta ja toisaalta Trumpin voimakas hyökkäys EU:ta vastaan on esimerkiksi Ranskan, Saksan ja Suomen oikeistopuolueiden politiikassa tuonut Venäjää lähemmäksi kumppanuutta.

Kesään mennessä voi tapahtua paljon. Jos Trump ei jatka, erittäin paljon.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Linkki MT:n gallupiin koskien Kokoomuksen seuraavaa puheenjohtajaa:


Lepomäen suosio on notkahtanut. Se saattaa johtua siitä(kin), että hänet on tehokkaasti siivottu pois näkyviltä paikoilta eduskunnan valiokunnissa.
Lepomäki ei kuulu Kokoomuksen puoluehallitukseen, joka tekee kaikki tärkeät puolueen päätökset. Taitaa Elina olla joka tapauksessa liian liberaali, liian nainen ja liian pro market Kokoomuksen kentälle.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lepomäki ei kuulu Kokoomuksen puoluehallitukseen, joka tekee kaikki tärkeät puolueen päätökset. Taitaa Elina olla joka tapauksessa liian liberaali, liian nainen ja liian pro market Kokoomuksen kentälle.
Joo sekin vielä, että puoluehallituspaikka on Elinalta evätty. Voi olla liian syvä kuoppa se, mihin hänet on haudattu, jotta sieltä voisi puheenjohtajaksi ponnistaa.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Joo sekin vielä, että puoluehallituspaikka on Elinalta evätty. Voi olla liian syvä kuoppa se, mihin hänet on haudattu, jotta sieltä voisi puheenjohtajaksi ponnistaa.
Mutta syvän kuopan saavat kaivaakin koska Lepomäki keräsi eduskuntavaaleissa maan 5. korkeimman äänimäärän ja Kokoomuksesta 2. eniten (Häkkäsen jälkeen). Jos pelaavat Lepomäen niin voimakkaasti paitsioon että hän saisi päähänsä hypätä esim. Liike Nytiin, vuoto Kokoomuksesta Harkimon suuntaan olisi paljon voimakkaampaa kuin viime vaaleissa.
 

hege

Jäsen
Minun makuun Häkkänen olisi vähän kuin Kokoomuksen Pikkarainen (ja Orpo kuin Selin), ihan ok valinta jonka kanssa voi saada nyt menestystä nyt jos kaikki menee kohdalleen ainakin gallupeissa mutta ei kuitenkaan mikään tulevaisuuden visionääri. Tällaiselle arvo- ja markkinaliberaalille hän vaikuttaa hieman liikaa perinteiseltä Karin piirroshahmo kokoomuslaiselta, mutta toisaalta voi olla ja onkin omassa viiteryhmässä hyvin suosittu ja siinä mielessä todennäköinen tuleva puheenjohtaja. Kyllähän Kokoomus(kin) on nyt oppositiossa aika pahassa raossa kun kuitenkin on oltu pitkään hallitusvastuussa niin ei voi ihan heti oppositiosta uhota valtaan päästyä laittavansa kaikki asiat kuntoon ja kun vielä perinteinen kannattaja kunta on ehkä sen verran täyspäistä että hekin tämän ymmärtävät niin ei niitä vaihtoehtoja liikaa ole.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lepomäki ei kuulu Kokoomuksen puoluehallitukseen, joka tekee kaikki tärkeät puolueen päätökset. Taitaa Elina olla joka tapauksessa liian liberaali, liian nainen ja liian pro market Kokoomuksen kentälle.
Taitaa olla liian vähän poliitikko. Häkkänen on enemmän sellainen "kentän suosikki", joka vetoaa laajaan kannattajakuntaan. Lepomäki on yleensä aika kärjekäs ja puhuu lähinnä talousasioista. Pitäisi olla monipuolisuutta ja kiinnostusta jauhaa kuntapolitiikasta jossain Kärsämäen torilla.

Lepomäellä on lisäksi taakkanaan rintamakarkuruus sote-asiassa. Ei varmaan merkitse paljoa kansalaisten keskuudessa (lienee jopa meriitti), mutta puolueväki muistaa tuollaiset tempaukset pitkään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat

Kokoomus lämpenee persuille

Kataisen ja Tujusen johdolla kokoomusta reivattiin arvoiltaan liberaalimpaan suuntaan sekä myös lähemmäs poliittista keskustaa. Nyt puolue on nähtävästi palaamassa konservatiivisempaan ja oikeistolaisempaan suuntaan. Tämä suuntaus voimistunee, jos Häkkäsen kaltainen republikaaninen maalaiskonservatiivi valitaan puolueen puheenjohtajaksi.

Isänmaan vakauden kannalta on verrattain huolstuttava suuntaus, jos maltillinen oikeisto hakeutuu ennemmin radikaalioikeiston kainaloon kuin tekisi yhteistyötä maltillisen vasemmiston kanssa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Isänmaan vakauden kannalta on verrattain huolstuttava suuntaus, jos maltillinen oikeisto hakeutuu ennemmin radikaalioikeiston kainaloon kuin tekisi yhteistyötä maltillisen vasemmiston kanssa.
Ei mikään ihme kun se maltillinen vasemmisto tekee mieluummin yhteistyötä maalaiskonservatiivien kuin maltillisen oikeiston kanssa.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-

Kokoomus lämpenee persuille

Erittäin huojentava tulos. Muutenkin lämmitti mieltä lukea kokkareiden kommentteja, jossa annetaan ymmärtää, että nykyinen Spice girls- porukka saa mennä vittu vaikka kahvia keittämään pois jaloista. Häkkäsen johtama Kokoomus olisi erittäin varteenotettava kohde antaa ääni ensi eduskunta- vaaleissa. Toivottavasti yhteistyö alkaa syvenemään persujen kanssa oppositio- kaudella, samaan aikaan kun unelma- hallitus möhlii oikein urakalla hallituksessa. KD saisi kyllä lisätä kannatustaan, ja miksei vielä RKP:kin. Keskustan voisi jo heivata tunkiolle, persut voi ottaa vaikka hoitaakseen Keskustan raunioilta lapioidun pienen maaseutu- leiviskän.

Toivottavasti näemme Antti Häkkäsen pääministerinä ensi kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös