Kokoomus

  • 1 624 370
  • 13 188
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Juuri näin. Toisin kuin osa poliitikoista, Stubbhan on erittäin fiksu. Hän on myös sosiaalisesti lahjakas ja hyvin ulospäin suuntautunut. Periaatteessa siis mainiot lähtökohdat poliitikoksi. Häneltä kuitenkin näyttää puuttuvan kiinnostus paneutua laaja-alaisesti eri yhteiskunnallisiin asioihin. Monilta kollegoilta tämä ominaisuus löytyy, mutta heillä puolestaan ei ole välttämättä muita tarvittavia ominaisuuksia, minkä vuoksi jäävät riviedustajiksi.

Ulkoministerinä ja ulkomaankauppaministerinä Stubbilla homma vielä toimi, koska osaaminen riitti ja kantaa tarvitsi ottaa vain hyvin rajattuihin asioihin. Sen sijaan pääministerinä, valtiovarainministerinä ja puoluejohtajana pitäisi tietää lähes "kaikesta" kaikki olennainen. Kahdeksan vuoden aikana, jonka Stubb on ollut mukana kotimaan politiikassa, olisi ollut aikaa perehtyä riittävän hyvin eri asioihin. Aivan kuten on tehnyt moni riviedustaja. Kokoomuksen epäonneksi Stubbilla ei ole nähtävästi ollut intressiä tähän. Stubb ei varmastikaan laskenut sen varaan, että olisi joskus pääministeri tai valtiovarainministeri vaan, että siirtyy ulkoasiainhallinnon asioiden hoidosta suoraan johonkin kv. tehtävään. Esim. komissaarin pesti meni sivusuun, kun Katainen otti ja lähti hallituksesta. Lisäksi Stubb ei näytä olevan kummoinen johtajakaan, joten soppa on valmis. Epäilen, että Stubb jatkaisi kesän jälkeen kokoomuksen puheenjohtaja.
Tämä on mielestäni hyvin johdettua päättelyä, joka kuvaa melko lailla uskottavasti Stubbin matkaa kotimaisen politiikan pelikentällä.

Stubbin tausta ja sitä kautta vahvuudet ovat ilman muuta kansainvälisessä politiikassa ja EU-kysymyksissä. Mies ponnisti mepiksi päivänpolitiikan ulkopuolelta, ja tuohon mennessä hänellä ei ollut mitään intressiä perehtyä suomalaiseen yleispolitiikkaan ja sen pääsisältöihin. EU-parlamentissakin Stubbin lähestymiskulma oman fokusalueen ulkopuolisiin asioihin oli täysin toinen kuin vaikkapa Suomen eduskunnan rivikansanedustajilla, samoin kuin Stubbin hallitukseensa lyhyellä varoitusajalla kutsuneella Jyrki Kataisella. Katainen onkin edellisenä Kokoomuksen puheenjohtajana tässä hyvä vertailukohta. Juniorista asti politiikkaa tehneellä Kataisella ei ollut Stubbin tapaan tiettyä kovaa ja rajattua substanssialuetta, eikä Kataisen reitillä kohti Kokoomuksen puheenjohtajuutta ollut toisaalta varaakaan jättää yleispolitiikan laajaan kenttään kovin suuria valkoisia läikkiä. Stubbin tilanne oli täysin toinen tämän siirtyessä Kataisen hallitukseen ja sitä kautta kotimaisen politiikan toimijaksi. Katainen johti sitten Kokoomusta noin vuosikymmenen ajan ja voitti kaikki vaalit tuona aikana. Saavutus on minusta erittäin kunnioitettava, myös se huomioiden että iso kunnia onnistumisista kuuluu monelle muullekin tuon ajan kokoomusvaikuttajalle. Mutta ei Kataisesta tämän enempää tässä.

Siitä hetkestä eteenpäin kun Stubb aloitti ulkoministerinä, hän toi tehtävään oman kv. politiikan osaamisensa ja huippulaadukkaan kontaktiverkkonsa, jotka olivat täsmärelevantteja työkaluja kyseisessä tehtävässä. Ei Stubbilla silloin ollut tarvetta perehtyä kovin syvällisesti vaikkapa sosiaali- ja terveysasioihin tai maatalouspolitiikkaan, koska hänen pelikenttänsä oli edelleen aivan toisaalla. Suomalainen politiikka ja sen liepeillä toimivat keskeiset vaikuttajat tulivat matkan varrella tietysti Stubbille tutuiksi, ja arvelen että Stubb koki saaneensa hyvin strukturoidun käsityksen sekä Kokoomuksen toiminnasta että kotimaisen poliittisen toimintakentän anatomiasta ja lainalaisuuksista. Ei ihme, että Stubbin itsevarmuus riitti lähteä hakemaan Kokoomuksen puheenjohtajuutta Kataisen ilmoittaessa lähtöpäätöksestään, varsinkin kun suostuttelijoista ei ollut pulaa ja mies vaikutti hulppean eurovaaliäänisaaliin jäljiltä olevan muutenkin hyvässä nosteessa. Moni varmasti uskoi Stubbin vetovoiman riittävän pitkälle myös puolueen puheenjohtajana.

Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja samalla pääministeriksi siirtyessään Stubbilla oli mielestäni ensi kertaa elämässään edessä tehtävä, joka a) ei ensimmäistä ministeripestiä lukuunottamatta ollut sellainen, jonka vastaanottamiseen hän olisi suunnitelmallisesti valmistautunut jo hyvän aikaa, ja jossa b) Stubb joutui perehtymään ja ottamaan kantaa asioihin, jotka olivat kaukana hänen omien kiinnostus- ja osaamisalueidensa ulkopuolella. Kun Stubb samaan aikaan aloitti pääministerikautensa -kauniisti sanoen - jonkin verran perinteisestä valtiomiestyylistä poikkeavalla tavalla mm. runsaanpuoleisella some-aktiivisuudella ja osallistuen monenlaisiin viihdejuttuihin, niin tällä hän tuli lähinnä vaikeuttaneeksi omaa työtään pitkäksi aikaa.

Arvelen (Fordélista hieman poiketen) Stubbilla olevan kyllä jonkinmoisia johtamiskykyjä, mutta sekä osaamis- ja kiinnostuspuutteet koskien koko laajaa yleispolitiikan kenttää, että tyylillisesti väärinarvioitu aloitus pääministeri ovat syöneet Stubbilta sekä itseluottamusta että uskottavuutta. Itseluottamuksen kolhuja hän pystyy peittelemään ja kompensoimaan suplikkitaidoillaan ja oman alansa osaamisellaan, mutta uskottavuuden rakentaminen on vaikeampi juttu. Ei paljoa auta, jos ampuu itseään jalkaan allekirjoituttamalla tuollaisen onnettoman "tukikirjeen" piirijohtajilla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Katainen johti sitten Kokoomusta noin vuosikymmenen ajan ja voitti kaikki vaalit tuona aikana. Saavutus on minusta erittäin kunnioitettava, myös se huomioiden että iso kunnia onnistumisista kuuluu monelle muullekin tuon ajan kokoomusvaikuttajalle. Mutta ei Kataisesta tämän enempää tässä.

Onkohan tuo niin hyvä mittari noin maan edun kannalta? Katainen myös torppasi Kokoomuksen ja Niinistön pääministeriyden ja takasi Vanhaselle viimeisen onnettoman kautensa - ei olisi mitenkään ennenkuulumatonta että puolueen puheenjohtaja väistyy pääministerin paikalta suositun kollegan tieltä: näin teki esimerkiksi Sorsa Koiviston suhteen melkoisen hyvällä menestyksellä. Katainen oli puhtaaksiviljelty ja taitava broileri, broileriudessa taitava: osasi pelata ja sovitella ilman että olisi pyrkinyt mihinkään strategiseen poliittiseen ajatteluun ja päämääräkeskeisyyteen. Omasi myös erittäin pätevän puoluetoimiston, joka teki julkisuudenhallinnasta taiteen - vaalit tosiaan menivät hyvin. Sääli vain että Katainen ja Vanhanen koituivat tälle maalle niin kalliiksi pääministereiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Stubbilta on sinänsä ihan taitava (joskin minusta aika läpinäkyvä) veto leimata häneen tyytymättömät puolueen "oikeistoksi", minkä hän olettaa johtavan siihen että kaikki jotka eivät miellä itseään Kokoomuksen oikeaan laitaan tukisivat häntä. Vanha kunnon "määrittele vihollinen ja hanki sen myötä itsellesi liittolaiset" -taktiikka. En muuten ollut aiemmin kuullut Stubbin puhuvan "maltillisesta modernista keskustaoikeistosta" mutta A-Studiossa hän mainitsi tuon useaan otteeseen. Varmasti hänen taustaporukassaan ennalta suunniteltu juttu.

Minulla on sellainen käsitys että Stubbiin ja laajemmin nykyiseen Kokoomuksen linjaan on tyytymättömyys luonteeltaan varsin heterogeenistä. Tyytymättömyyttä on toki noilla liike-elämästä tulleilla takarivin taaveilla (Lehti, Harkimo) mutta myös esim. yleensä sinipunayhteistyötä suosivilla kaupunkilaisporvareilla (näihin kuuluu myös Vapaavuori) joiden mielestä Kokoomus on antanut liikaa periksi Keskustapuolueen edunvalvontapolitiikalle (mm. yliopistosäästöjen kohdentuminen erityisesti Helsinkiin, Sote ja maakuntahallinto). Lisäksi Kokoomuksen sosiaaliliberaalissa siivessä on porukkaa jotka pitävät nykyistä poliittista linjaa liian oikeistolaisena. Eli hajontaa on. Suurin osa Kokoomuksen kenttäväestä lienee kuitenkin lähinnä odottavalla kannalla sen suhteen että saako nykyinen hallitus aikaan tuloksia.

Nykyisillä gallupluvuilla Kokoomus on ilman muuta matkalla oppositioon mutta uskoisin että Stubbin annetaan kokeilla siipiään seuraavaan vaalisumaan asti (kunnallisvaalit, pressanvaalit, maakuntavaalit ja EU-vaalit). Jos puolue jää kunta- ja maakuntavaaleissa (EU-vaaleissa Kokoomus pärjää aina) selvästi sekä Kepun että demarien taakse, tapahtuu vaihto kesän 2018 puoluekokouksessa. Siitäkin on vielä riittävästi aikaa tehdä nousu ennen seuraavia eduskuntavaaleja jotka pidetään huhtikuussa 2019.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Onkohan tuo niin hyvä mittari noin maan edun kannalta? Katainen myös torppasi Kokoomuksen ja Niinistön pääministeriyden ja takasi Vanhaselle viimeisen onnettoman kautensa - ei olisi mitenkään ennenkuulumatonta että puolueen puheenjohtaja väistyy pääministerin paikalta suositun kollegan tieltä: näin teki esimerkiksi Sorsa Koiviston suhteen melkoisen hyvällä menestyksellä. Katainen oli puhtaaksiviljelty ja taitava broileri, broileriudessa taitava: osasi pelata ja sovitella ilman että olisi pyrkinyt mihinkään strategiseen poliittiseen ajatteluun ja päämääräkeskeisyyteen. Omasi myös erittäin pätevän puoluetoimiston, joka teki julkisuudenhallinnasta taiteen - vaalit tosiaan menivät hyvin. Sääli vain että Katainen ja Vanhanen koituivat tälle maalle niin kalliiksi pääministereiksi.
No, maan edun kannalta olisi voinut olla parasta, jos Kokoomus olisi esimerkiksi vuonna 2011 voinut muodostaa yksinään hallituksen. Tämä on härskin subjektiivinen näkökulma, mutta lisään, että seuraavaksi paras vaihtoehto olisi ollut se, että jokin toinen puolue (pois lukien muutama täysin vulgaari ja sopimaton joukkio) olisi muodostanut hallituksen yksinään. Sen sijaan muutaman nyanssin kuten vaalituloksen seurauksena hallituspohjaksi tuli pitkän kitkuttelun jälkeen täysin epäpyhä kombo, josta olisi pitänyt sixpakin sijasta käyttää nimitystä hexathlon. Katainen pärjäsi tuon kuorman kanssa miten kuten, olisi voinut pärjätä myös paljon paremmin. Jälkikäteen on helppo sanoa, vaikka sanoin jo matkan varrellakin, että Kataisen olisi ollut parasta kaataa koko hallitus kesken kauden. Tuo olisi ollut mahdollisesti hyvä siirto Kokoomuksellekin, mutta todennäköisemmin maan edun kannalta. Ennenaikaisten vaalien tuskaa ja kalleutta tavataan mielestäni liioitella.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei Kokoomus yksin, olisivat päätyneet tekemään vahinkoa - mutta vihreiden kanssa enemmistöhallitus, jossa valtiovarainministerinä Osmo niin a vot!

Palstalla on monen moista mielipiteensä lukinnutta kirjoittajaa, sinä muiden muassa. Ratkaisut ongelmaan kuin ongelmaan Keynes ja Soininvaara!

Aamu-tv:ssä oli Lehti ja Rydman haastateltavana. Ei mitään uutta, mutta Eero Lehti kyllä syyllistyi lopuksi aikamoiseen rimanaloitukseen. Hänen mukaansa useat kansanedustajat ovat tyytymättömiä Stubbiin tms., mutta näitä tahoja hän ei pystynyt/ halunnut nimetä toimittajan niitä kysyessä. Lehdelle on näin kerrottu eduskunnan käytävillä. Stubbista voidaan olla montaa mieltä, mutta reilua olisi kuitenkin puhua asioista ja henkilöistä oikeilla nimillä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Palstalla on monen moista mielipiteensä lukinnutta kirjoittajaa, sinä muiden muassa. Ratkaisut ongelmaan kuin ongelmaan Keynes ja Soininvaara!

Niin, vaan ehkäpä toimisi paremmin kuin nämä kaikki viritelmät tähän asti? Vai näyttääkö jälki sinusta kovin ihqulta?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, vaan ehkäpä toimisi paremmin kuin nämä kaikki viritelmät tähän asti? Vai näyttääkö jälki sinusta kovin ihqulta?

Ei näytä ihqulta ei. Olen varsin skeptinen yhdenkään poliitikon kykyyn korjata nykytilanne, tilanne korjatuu tai on korjautumatta poliitikkojen (hölmöistä) päätöksistä huolimatta. Historia sitten taas nostaa joitakin päättäjiä sankarialustalle ja unohtaa heidän hölmöt päätökset. Tässä välissä tavalliset duunarit menettävät etujaan, köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aamu-tv:ssä oli Lehti ja Rydman haastateltavana. Ei mitään uutta, mutta Eero Lehti kyllä syyllistyi lopuksi aikamoiseen rimanaloitukseen. Hänen mukaansa useat kansanedustajat ovat tyytymättömiä Stubbiin tms., mutta näitä tahoja hän ei pystynyt/ halunnut nimetä toimittajan niitä kysyessä. Lehdelle on näin kerrottu eduskunnan käytävillä. Stubbista voidaan olla montaa mieltä, mutta reilua olisi kuitenkin puhua asioista ja henkilöistä oikeilla nimillä.
Ei kait Lehti nyt voi tuoda julkisuuteen henkilöiden hyvinkin epävirallisia käytäväpuheita. Toki validia olisi ollut olla mainitsematta koko asiaa kun ei kerran voi sitä mitenkään perustella.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei kait Lehti nyt voi tuoda julkisuuteen henkilöiden hyvinkin epävirallisia käytäväpuheita. Toki validia olisi ollut olla mainitsematta koko asiaa kun ei kerran voi sitä mitenkään perustella.

Tätä juuri tarkoitan, jäi mielikuva katkerasta, pahasuovasta juoruilijasta, hänen esittämänsä asiat jäivät taustalle.
 

Fordél

Jäsen
Aamu-tv:ssä oli Lehti ja Rydman haastateltavana. Ei mitään uutta, mutta Eero Lehti kyllä syyllistyi lopuksi aikamoiseen rimanaloitukseen. Hänen mukaansa useat kansanedustajat ovat tyytymättömiä Stubbiin tms., mutta näitä tahoja hän ei pystynyt/ halunnut nimetä toimittajan niitä kysyessä. Lehdelle on näin kerrottu eduskunnan käytävillä. Stubbista voidaan olla montaa mieltä, mutta reilua olisi kuitenkin puhua asioista ja henkilöistä oikeilla nimillä.

Ei kannata lähteä Lehteä kritisoimaan siitä, että ei ollut reilu, kun ei tuonut julki näitä henkilöitä. Siitähän se soppa vasta olisikin syntynyt kokoomuksessa. Kyseessä olisi ollut todellinen rimanalitus. Sen sijaan reilua olisi, että nämä henkilöt itse toisivat kritiikkinsä esille eivätkä vain kerro näkemyksiään Lehdelle, joka kyllä uskaltaa tuoda ne julkisuuteen.
 

Fordél

Jäsen
Arvelen (Fordélista hieman poiketen) Stubbilla olevan kyllä jonkinmoisia johtamiskykyjä, mutta sekä osaamis- ja kiinnostuspuutteet koskien koko laajaa yleispolitiikan kenttää, että tyylillisesti väärinarvioitu aloitus pääministeri ovat syöneet Stubbilta sekä itseluottamusta että uskottavuutta. Itseluottamuksen kolhuja hän pystyy peittelemään ja kompensoimaan suplikkitaidoillaan ja oman alansa osaamisellaan, mutta uskottavuuden rakentaminen on vaikeampi juttu. Ei paljoa auta, jos ampuu itseään jalkaan allekirjoituttamalla tuollaisen onnettoman "tukikirjeen" piirijohtajilla.

Asia voi hyvinkin olla juuri näin. Eli ulkoministerinä Stubb voisi hyvinkin olla myös ihan hyvä johtaja, kun substanssi olisi kunnossa. Nyt kun substanssiosaaminen ei ole riittävällä tasolla, hän on alati ongelmissa ja näyttäytyy myös heikkona johtajana. Vaikea olla uskottava johtaja, jos joutuu koko ajan selittämään omia tekemisiään.

Muutenkin hyvä kirjoitus sulta tuo yllä oleva ja etenkin vertailu Kataiseen avaa hyvin kuinka eri lähtökohdista ovat tulleet kokoomuksen puheenjohtajiksi. Lopputulos on sitten aikalailla juuri näiden lähtökohtien mukainen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei kannata lähteä Lehteä kritisoimaan siitä, että ei ollut reilu, kun ei tuonut julki näitä henkilöitä. Siitähän se soppa vasta olisikin syntynyt kokoomuksessa. Kyseessä olisi ollut todellinen rimanalitus. Sen sijaan reilua olisi, että nämä henkilöt itse toisivat kritiikkinsä esille eivätkä vain kerro näkemyksiään Lehdelle, joka kyllä uskaltaa tuoda ne julkisuuteen.

Mitä uskallusta juoruilussa on?

Reilua olisi ollut, että Lehti olisi kertonut asian suoraan Stubbille ja pitäytynyt mediassa omiin mielipiteisiinsä.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Stubbin ja myös Sipilän kompastelusta tulee mieleen että jospa sillä poliittisella kokemuksella sittenkin olisi myös jotakin yhteyttä kompetenssiin. Nykyäänhän yleinen trendi on että toimimista puolueorganisaatiossa pidetään lähinnä rasitteena.
 

Fordél

Jäsen
Mitä uskallusta juoruilussa on?

Reilua olisi ollut, että Lehti olisi kertonut asian suoraan Stubbille ja pitäytynyt mediassa omiin mielipiteisiinsä.

Eivät kaikki edustajat varmastikaan uskalla tuoda esille puolueen puheenjohtajaan kohdistuvaa kritiikkiä.

Eikä tossa nyt mistään juoruilusta ollut kyse. Toi vain esille sen, mitä osa ryhmästä on mieltä. Jostain ne kanavoituvat kuitenkin aina julkisuuteen. Ja todennäköisesti Lehti on myös tuonut asiat suoraan ilmi myös Stubbille, sitä en epäile yhtään.
 

Fordél

Jäsen
Kyllä, kyllä. Mutta jossakin on syy, miksi Stubb ei tunnu pärjäävään sisäpolitiikassa. Jossakin on syy, miksi Stubbia ei kiinnosta muu kuin ulko- ja talouspolitiikka. Minä näen asian niin, että on vaikea olla kiinnostunut asioista, joihin ei ole koskaan ollut kosketusta. Eero Lehtikin sanoi radiossa, että Stubb on väärällä pelikentällä.

Niin tai ehkä ei kannata mennä liian syvälliseen analyysiin vaan Stubbia ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta riittävän paljon vaikka sosiaali- ja terveyspolitiikka. Ei se silti tarkoita sitä, etteikö hänellä voisi olla siihen ihan riittävästi kontaktipintaa. Toki eri näkökulmasta kuin monella suomalaisella, mutta kuitenkin. Eihän esim. Carl Haglundillakaan ollut varmasti erityisen suurta kontaktipintaa maanpuolustukseen ennen ministeriyttään, mutta niin vain klaarasi homman. Osan mielestä jopa hyvin. Taustalla oli varmasti se, että oli riittävän kiinnostunut asiaan ja jaksoi paneutua asioihin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eivät kaikki edustajat varmastikaan uskalla tuoda esille puolueen puheenjohtajaan kohdistuvaa kritiikkiä.

Eikä tossa nyt mistään juoruilusta ollut kyse. Toi vain esille sen, mitä osa ryhmästä on mieltä. Jostain ne kanavoituvat kuitenkin aina julkisuuteen. Ja todennäköisesti Lehti on myös tuonut asiat suoraan ilmi myös Stubbille, sitä en epäile yhtään.

Kyse oli nimenomaan juoruilusta, puhui hyvin epämääräisesti monista tai useista käytäväkeskusteluista, joiden sisältöä ei pystynyt/ halunnut tarkentaa. Kyse ei ollut kritiikistä vaan vihjailusta, jolle ei löytynyt minkään näköistä faktaa pohjaksi. Ihan vastaavasti Stubb voisi kertoa, että Eero Lehti juoksee ympäri eduskuntaa haukkumassa häntä, olen kuullut monelta taholta näin. Kyseessä on juoruilu, pahansuopanen vihjailu.

Ja jos kansanedustaja ei uskalla kritisoida puolueensa puheenjohtajaa suoraan, kannattaisi pitää mölyt mahassa.
 

Fordél

Jäsen
Kyse oli nimenomaan juoruilusta, puhui hyvin epämääräisesti monista tai useista käytäväkeskusteluista, joiden sisältöä ei pystynyt/ halunnut tarkentaa. Kyse ei ollut kritiikistä vaan vihjailusta, jolle ei löytynyt minkään näköistä faktaa pohjaksi. Ihan vastaavasti Stubb voisi kertoa, että Eero Lehti juoksee ympäri eduskuntaa haukkumassa häntä, olen kuullut monelta taholta näin. Kyseessä on juoruilu, pahansuopanen vihjailu.

Ja jos kansanedustaja ei uskalla kritisoida puolueensa puheenjohtajaa suoraan, kannattaisi pitää mölyt mahassa.

En epäile hetkeäkään etteikö tällaisia käytäväkeskusteluja ole käyty, joissa on annettu kritiikkiä Stubbille. Mielestäni tuo ei tarvitse sen enempää faktaa pöydälle. Johan Stubbille piti ihan laatia oma tukikirjeensäkin, jotta saa työrauhan. En nähnyt haastattelua, mutta ilmeisesti Lehti olisi voinut tuoda selkeemmin esille, että mihin kritiikki tarkalleen ottaen on keskusteluissa kohdistunut.. Se on kuitenkin mielestäni typerä vaatimus, että Lehden olisi pitänyt nimetä nämä kritiikkiä antaneet tahot. Sen jälkeen kokoomus olisi ollut entistä suuremmassa solmussa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Lehden avautuminen ei vaikuta pelkästään puoluepoliittiselta. Hän on viimeksi tänään maininnut, että Vapaavuori olisi parempi puheenjohtaja, mikä kuulostaa minun korviini siltä, että ongelma ei ole Stubbin puheenjohtajuus vaan se, että Vapaavuori ei ole. Minusta tämä vaikuttaa myös henkilökohtaiselta.

Vapaavuori on ilmoittanut, että hän harkitsee puheenjohtajavaalia vain mikäli Stubb ei ole ehdolla, ja silti Lehti näyttää olevan kiinnostunut vain Vapaavuoresta. Ainoa mahdollisuus tehdä Vapaavuoresta puheenjohtaja, on savustaa Stubb ulos.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lepomäki: Kokoomus ja hallitus epäonnistuneet | Yle Uutiset | yle.fi

Lepomäki sanoo harkitsevansa pj-kisaan osallistumista kuin myös Harkimo. Melko värittömiä tyyppejä molemmat, noin poliitikkoina enkä näe kummallakaan mahdollisuuksia nousta pj:n pallille.
Värittömiä? Harkimo, jonka koko Suomi tuntee ja jota puoli Suomea vihaa? Lepomäki, joka on mahdollisesti eduskunnan oikeistolaisin poliitikko?

Ymmärrän ilmeisesti väritön-sanan tarkoituksen tässä tapauksessa eri tavalla.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Värittömiä? Harkimo, jonka koko Suomi tuntee ja jota puoli Suomea vihaa? Lepomäki, joka on mahdollisesti eduskunnan oikeistolaisin poliitikko?

Ymmärrän ilmeisesti väritön-sanan tarkoituksen tässä tapauksessa eri tavalla.

Harkimon tietävät lähes kaikki, tuntemisen kanssa vähän eri. Mies ei ole käyttänyt ainuttakaan puheenvuoroa eduskunnassa joten ainakaan minä en pysty sanomaan mitä mieltä hän on mistäkin asiasta. Lepomäki on kokoomuksen oikeaa laitaa mutta suurelle yleisölle eli äänestäjille melko tuntematon tyyppi.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Lepomäki: Kokoomus ja hallitus epäonnistuneet | Yle Uutiset | yle.fi

Lepomäki sanoo harkitsevansa pj-kisaan osallistumista kuin myös
Lepomäellä jo puhuminen puheenjohtajaehdokkuudesta on pyrkimys nostaa omaa poliiittista profiiliaan ja sitä puheenjohtajaehdokkuus palvelisi vielä paremmin.

Toki olisi ihan hyvä, jos Kokoomus valitsisisi äärioikeistolaisen Lepomäen eikä esim. tolkun mies Vapaavuoren puheenjohtajaksi, koska valinta karkoittaisi Kokoomuksen riveistä sairaanhoitajia ja muita pienipalkkaisia äänestämään demareita ja Kokoomuksen kannatus laskisi.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Nykyisillä gallupluvuilla Kokoomus on ilman muuta matkalla oppositioon mutta uskoisin että Stubbin annetaan kokeilla siipiään seuraavaan vaalisumaan asti (kunnallisvaalit, pressanvaalit, maakuntavaalit ja EU-vaalit). Jos puolue jää kunta- ja maakuntavaaleissa (EU-vaaleissa Kokoomus pärjää aina) selvästi sekä Kepun että demarien taakse, tapahtuu vaihto kesän 2018 puoluekokouksessa. Siitäkin on vielä riittävästi aikaa tehdä nousu ennen seuraavia eduskuntavaaleja jotka pidetään huhtikuussa 2019.
Käsitinkö jotakin väärin vai mitä, mutta seuraavat eurovaalit eivät kylläkään sijoitu ek-vaaleja edeltävään vaalisumaan. EU-vaalit nimittäin järjestetään touko-kesäkuussa 2019 eli niitä ennen on jo ehditty pitää vuoden 2019 eduskuntavaalit.

No, oli miten oli, niin ansiokasta pohdintaa kuitenkin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Harkimon tietävät lähes kaikki, tuntemisen kanssa vähän eri. Mies ei ole käyttänyt ainuttakaan puheenvuoroa eduskunnassa joten ainakaan minä en pysty sanomaan mitä mieltä hän on mistäkin asiasta. Lepomäki on kokoomuksen oikeaa laitaa mutta suurelle yleisölle eli äänestäjille melko tuntematon tyyppi.
Okei eli kirjoitit siis tunnettavuudesta. Kiitos selvennyksestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös