Heh. Demarien kyykytys on varsin rentouttavaa sunnuntaitouhua, ei tässä tarvitse relata enempää.
...
Voi voi. Ajattelin että nimenomaan Tauski olisi kärjistetty esimerkki johon voisit samaistua ja siten tajuta miten "halpa" ratkaisu ei aina ole oikeasti halpa ratkaisu.
...
Se ettet tiedä mitä kitinä tarkoittaa ehkä vaikeuttaa kykyäsi hahmottaa omaa kitinääsi. Ja se selittää taas paljon.
En kyllä muistanutkaan, että kuinka hauskaa kanssasi onkaan "keskustella". Kyllä tässä tuntee taas itsensä niin kyykytetyksi... Ikävä kyllä joudun toteamaan, että en ole demari. Olen äänestänyt useita puolueita, myös kokoomusta, myös Zysseä. En ole AY-liikkeen jäsen, olin itse asiassa omassa edellisessä työpaikassani kovimpia oman yhtiön asioita hoitaneen AY-yhdistyksen kritisoijia, koska heidän työskentelytapansa olivat minusta tuossa yhtiössä typeriä tuohon aikaan. Kokemusta on jo aika paljon työelämästä eri tehtävissä, niin yksityisellä kuin julkisella, sekä duunarina että esimiehenä. Että lokerointisi ei osu.
Välillä näissä keskusteluissa tuntuu siltä että kirjoitat ennenkuin mietit. Fortumin palkkakustannukset ovat useita miljardeja, jos palkkoja nostetaan vaikkapa prosentti niin kustannusvaikutukset ovat useita kymmeniä miljoonia. Nyt keskusteltu yhtiön hallituksen palkkioiden nostamisen kustannusvaikutus on kymppitonneja. Kannattaa pitää mittasuhteet selvillä vaikka olisikin aatteen miehiä.
....
Sairaanhoitajien palkka ei määräydy Fortumin hallituksen palkkioiden perusteella, on aika kummallista että herran vuonna 2015 tällaista soopaa tulee edes vasemmistoleiristä. Jos Fortumin hallituspalkka olisi ollut esimerkiksi 1000€/v ja nyt sitä olisi päätetty nostaa valtionyhtiöiden keskimääräiselle tasolle, olisiko silloin sinusta sairaanhoitajille maksettu liikaa?
Kuten todettua, en ole aatteen miehiä. Totta kai tajuan mittasuhteen ja tajuan eron sairaanhoitajan ja Fortumin pj:n välillä. Tajuan myös, että hyviä työntekijöitä, joille kannattaa maksaa, löytyy myös lattiatasolta ja keskijohdosta. Heidän palkkansa tulisi nyt kuitenkin jäädyttää vuosiksi, koska kilpailukyky. Mietin, kuten Zysse ja moni muukin, että miten tämä sopii loogisesti yhteen. Mitkä ovat signaalit ja vaikutukset. Toisille ei voida maksaa 20€/kk, mutta toisille pitäisi maksaa 20000/vuosi korotusta.
Poliittisesti tämä on nyt pinnalla, koska vaalit on tulossa. Ja mielenkiintoista on se, että myös kokoomuksesta löytyy pitkän linjan kansanedustaja, joka ei hahmota tätä kokonaisuutta ja vastustaa palkkioiden nostoa, _kytkien sen yhteen yleisen palkkamaltin kanssa_. Miksi Zysse vaatii palkkamaltin nimissä korotusten perustusta, vaikka kyseessä on tuollainen promilletason juttu?
Hei, ei tämä toimi näin. Sinä esitit väitteen Stubbin sanomisista, sinun tehtäväsi on pistää todistetta kehiin.
Stubb ei missään vaiheessa puhunut palkan alennuksesta, se oli vain sinun tulkinta.
On varsin tyypillistä ay-propagandaa yrittää linkittää paikallinen sopiminen palkoista palkkojen alentamiseen.
Joo. En pysty todistamaan, enkä varsinkaan laittamaan linkkiä, siitä, että Stubb puhuu palkkojen alentamisesta (tällä tarkoitan siis työehtojen heikentämistä yleisesti, mutta helpoin ilmaisu sille on "palkkojen alennus", joten käytän sitä. Voin käyttää myös muita ilmaisuja kuten "sisäinen devalvaatio", "joustot", "kustannuskilpailukyvyn parantaminen" jne). Pointtini on se, että tuolla ehdotuksellaan Stubb hakee sitä, että yrityksissä tulisi voida sopia ehdoista, jotka ovat huonompia kuin yleissitovan TES:n pykälät. Eikö niin? Tilapäisesti tai pysyvästi, paikallisesti ja yrityskohtaisesti.
Paikallista sopimista tehdään koko ajan ja yrityskohtaisia käytäntöjä tehdään koko ajan, mutta EK on kokenut ongelmaksi sen, että yleisitovat TESsit ovat liian kalliita. Niitä pitäisi voida paikallisesti heikentää. Eikö tämä ole se, mitä tuossa haetaan. Onko Stubbin esityksessä jotain muuta? Sano nyt, mitä minä en siinä huomaa. Työaikapankkeja on jo käytössä, paikallisesti sovittu jne. ei siinä ole mitään uutta. Olenko väärässä, kun väitän, että TESsien ohi sopimisella halutaan parantaa yrittäjien asemaa ja käytännössä se tullee tarkoittamaan jollakin tasolla heikentyviä ehtoja työntekijöille? (Enkä pidä tätä kaikissa tilanteissa edes huonona, kuten en pitäisi huonona myöskään AY-verovähennyksen poistoa, enkä ansiosidonnaisen tuöttömyysturvan keston lyhentämistä).
Kuten sanottua, en ole AY-propagandisti. Kiinnostavaa on vain tämä heilahdus kokoomuksen politiikassa, verrattuna aiempiin Työväenpuolue ja Sari Sairaanhoitaja-vaalitäkyihin. Nyt ollaan selvästi lähdetty enemmän kallistamaan linjaa työnantajien ja yrittäjien suuntaan. Sinne, missä kokoomus onkin perinteisesti ollut. Nähtäväksi jää, miten tämä linja vaikuttaa äänestyspäätöksiin. Tuskin houkuttaa duunareita ja alempia toimihenkilöitä äänestäjiksi.