Niin, kummallisen laajalle on levinnyt nykyinen mutu-taloustiede, jossa kysyntälamaa ratkotaan investointeja vähentämällä ja tarjontaa lisäämällä. .
. Pääoma ja työ voivat olla järkevässä tasapainossa, jos talouspolitiikka on rationaalista, hyödyttäen siis toisiaan. Nyt vaaka on painunut niin paljon pääoman puolelle, että vähitellen pääoma itsekin tulee siitä kärsimään. Työntekijöistä puhumattakaan, ja yhä laajemmin siis jos keskiluokasta. Ja keskiluokan olisi paree olla yhteiskunnan kokonaistilanteen kannalta hyvässä asemassa, jossa sillä on mahdollisuus optimismiin ja positiiviseen tulevaisuususkoon.
Olisiko nyt kuitenkin niin, että korkea verotus on seurausta isoista eu- maksuista. Suomi on ollut eu:n suurimpia nettomaksajia. Eu-jäsenmaksu saattaa kasvaa yli miljardiin euroon 2014.
Mainitsemasi duopoli Suomessa on ollut juuri ruokakaupan kohdalla, jossa S & K-ketju ovat saaneet määrätä hintatason. kauppiaat ovat kai ahneempia kuin euro-veljensä poliitiikkojen tukemana. Tähän Lidl on toki tuonut kilpailua. Monopoli Alkon liikkeitä on kaikkien kauppojen mm. Stockan yhteydessä.
Iso ihminen ja kirjoittaa jatkuvasti höpöä. Julkinen sektori on toki ylimitoitettu, mutta kummasti näihin hyvinvointi ja terveyspalveluihin yms. ennen eu:ta riitti verorahat. Kok. on halunnut mm. julkisia terveyspalveluja yksityistää bìsneksen takia!
Kauppojen duopoli johtuu lähes ainoastaan siitä että rakenteellisesta korruptiosta johtuen S- ja K-ryhmä ovat saaneet kuntapäättäjiltä parhaat kauppapaikat eikä oikeata kilpailua ole. Onneksi Lidl ravistelee näitä fakkiintuneita rakenteita. Suomessa kauppaketjut vetävät välistä paljon enemmän kuin länsi-Euroopassa keskimäärin eli kuluttajahinnat ovat EU:n kalliimmasta päästä mutta tuottajahinnat alhaisimmasta päästä. Ainoa ratkaisu on ampua poliitikot helvettiin esim. S-ryhmän hallintoneuvostoista ja altistaa kaavoitus kauppapaikoille oikean kilpailun piiriin.
Ei kannata pelkästään Keskon tulosta tuijottaa vaan myös yksittäisten K-kauppojen tulokset. Esim. citymarket kauppiaat tahkoavat kovia pääomatuloja vuosittain.Mutta kaikesta tästä ylihinnoittelusta huolimatta Keskon ruokatoiminnat eivät ole mitään rahanpainamista, vai mitä mieltä olet muutaman prosentin liikevoittoprosentista?
...Männistön, Rädyn (ja sivujuonteena männistön faijan) roolipelit olivat se viimeinen niitti sille, että kokoomusta en enää äänestä...
Ja jos Männistön touhut estävät Kokoomuksen äänestämisen, niin se tarkoittaa että sinun täytyy etsiä sitoutumaton ehdokas jostain.
Hymyilyttää esimerkiksi ihmisten demokratia epäilyt sote-uudistuksen yhteydessä, todellisuudessa pikku politikkoja harmittaa kun eivät pääse junailemaan asioista entiseen malliin.
.
... Minusta tämä todistaa sen, että näitä rakenneuudistuksia ei missään tapauksessa saa toteuttaa pienempiä kuntia kuulematta. Isäntäkuntamallit ovat täysin idioottimaisia.
Satakunnan Kansan pääkirjoitus osuu ikävästi kokoomukseen. Lehti kyseenalaistaa tuulivoiman taloudellisen järkevyyden sekä tuottajien ja tuulivoimaloita haluavien kuntien motiivit...
Toisaalta on melkoisen todennäköistä, että esimerkiksi 50 vuoden päästä on jo laaja paletti muita tapoja tuottaa energiaa ilman päästöjä. Eli tuulivoima ei mitenkään välttämättä ole silloinkaan kustannustehokas sähköntuotantomuoto. Tuulivoimasta ei välttämättä ikinä tule kokonaistaloudellisesti ja teknisesti hyvää tuotantotapaa verrattuna muihin tapoihin.Jos tuulivoimaa tarkastellaan tässä hetkessä, se on tehotonta ja kallista. Mutta jos asiaa tarkastellaan vaikka sadan vuoden perspektiivissä, tilanne on toisenlainen. Hyötytuulen projektin tarkoituksena on kehittää merituulivoimaloita, ei olla kilpailukykyinen energiavaihtoehto.
Suomen tekemät takaukset eivät ole vielä suoraan koskeneet suomalaisten kukkaroon..
Satakunnan Kansan pääkirjoitus osuu ikävästi kokoomukseen. Lehti kyseenalaistaa tuulivoiman taloudellisen järkevyyden sekä tuottajien ja tuulivoimaloita haluavien kuntien motiivit..
Toisaalta on melkoisen todennäköistä, että esimerkiksi 50 vuoden päästä on jo laaja paletti muita tapoja tuottaa energiaa ilman päästöjä. Eli tuulivoima ei mitenkään välttämättä ole silloinkaan kustannustehokas sähköntuotantomuoto. Tuulivoimasta ei välttämättä ikinä tule kokonaistaloudellisesti ja teknisesti hyvää tuotantotapaa verrattuna muihin tapoihin.
Eli kannattamattomaan tuulivoimabisnekseen pitäisi laittaa valtion rahoja, mutta STX:lle ei voinut lainata?
Kun nenässä on haju tuulivoiman kannattavuudesta taloudellisesti, alalle löytynee yksityisiltä sijoittajilta enemmän mielenkiintoa. Valtion tehtävä ei ole nähdäkseni työllistää ihmisiä.