Kokoomus

  • 1 663 764
  • 13 375

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos tämä nyt ei ole hitaimmillekin selvinnyt, niin Kokoomus sai EU-vaaleissa 390 000 ääntä. Näistä Stubbin osuus oli 148 000 eli 38%. Nyt PJ vaaleissa Stubb sai 500 ääntä 849:stä eli 59%. Matemaattisesti on mahdollista, että Risikkoa äänesti kaikki 38% jotka ovat Stubbia halunneet europarlamenttiin (ja vielä 3% muitakin), mutta käytännössä on prosenttien ollessa noin ison on tilastollisestikin selvää, että helvetin moni Stubbia europarlamenttiin äänestänyt on häntä äänestänyt myös PJ:ksi. En usko, että nämä ihmiset ovat kokeneet kusettaneensa itse itseään.

Tää on kyllä ihan itkeä vai nauraa -ketjun kamaa, mutta sulla ei toi matematiikka ilmeisesti ole ihan vahvinta osaamisaluetta? Matemaattisesti ei ole nimittäin mitenkään mahdollista, että Risikkoa äänesti puolueen puheenjohtajavaaleissa kaikki ne 38 %, jotka äänestivät Stubbia EU-vaaleissa, vaikka sinä väität mitä. Tokihan sinä nyt tulet taas kertomaan, kuinka se on mahdollista, ja sitä odotellessa. Tilastollisesti taas noilla pienen piirin Kokoomuksen puheenjohtajavaaleilla ei ole mitään tekemistä koko Suomen EU-vaalien kanssa. Ei yhtään mitään. Kokoomus ei ole Suomi pienoiskoossa, kokoomus ei ole edes kokoomuksen äänestäjät pienoiskoossa, josta voisit vetää tuollaisen johtopäätöksen kuin vedät.

Toisekseen "helvetin moni Stubbia europarlamenttiin äänestänyt on häntä äänestänyt myös PJ:ksi". Tiedätkö edes, ketkä olivat äänioikeutettuja tuossa puheenjohtajavaalissa? Tuo sinun "helvetin moni" on tasan 500. Siis tasan 500 siitä määrästä 150 000, ja noista 500 tuskin läheskään kaikki äänestivät Stubbia EU-vaaleissa. Helvetin moni?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tämä on täysin totta, että ihmiset äänestävät joitakin marginaalisia poikkeuksia lukuunottamatta aina sitä, joka heidän mielestään on paras ehdokas, ja demokratiassa kun ollaan, niin se on hyväksyttävä että eniten ääniä saanut "voittaa". Mutta eihän EU-vaaleissa äänestetty pääministeriä tai kokoomuksen puoluejohtajaa vaan tulevaa meppiä? Ja toteutuiko demokratia nyt noissa EU-vaaleissa, kun yksi ehdokas tavallaan peruikin osallistumisensa, ja nuo heidän antamat äänet menivätkin itse asiassa Sarvamaalle, vaikka äänestivätkin Stubbia? Eikö demokraattisinta olisi hylätä kaikki Stubbille EU-vaaleissa tulleet äänet, koska kyseistä ehdokasta ei itse asiassa ollut olemassakaan? (ei, en ole sitä vaatimassa, kunhan pohdiskelin)
On ihan selvää, että Stubbin kannatti lähteä eurovaaliehdokkaaksi, sillä läpimeno oli jo ennalta pomminvarmaa. Sen sijaan Kokoomuksen puheenjohtajaksi yltäminen ei tätä ollut. Myös Kokoomukselle Stubbin eurovaaliehdokkuus oli tärkeä asia, sillä ilman Stubbia osa jengistä olisi saattanut jopa jättää äänestämättä. Kyllä näin valovoimainen ehdokas on ääntensaannin varmistamiseksi ehdoton juttu. Perussuomalaiset kärsivät jonkin verran Soinin jätettyä eurovaalit väliin, ja suhteellisesti epäilemättä vielä enemmän kuin mitä Kokoomus olisi kärsinyt, jos Stubb olisi tehnyt samoin.

Kuten on jo todettu, niin Stubbin pyrkiminen myös Kokoomuksen johtoon oli selkeästi tiedossa jo eurovaalien alla. Ja juuri näistä syistä vaalituloksissa ilmoitetaan myös varalle jääneet ehdokkaat, koska läpi päässeen ehdokkaan kausi voi jäädä monesta syystä kesken. Stubbin tapauksessa vieläpä erittäin hyvästä syystä.

Kokoomuksen eurovaaliehdokkaiden suhteen äänestäjän kuluttajansuoja toimii melko lailla hyvin. Stubbin tilalle ei nouse karjalaispappi tai tissimissi, vaan jo meppinä käväissyt Sarvamaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jep, äänimäärät ohjaavat ministerivalintoja, mutta kukas päättää ne ministerien linjaukset? Se ministeri itse vai? Ei, kyllä se on puolue joka ne päättää, ei siellä sooloilla.
Lähtökohtaisesti hallitus noudattaa hallitusohjelmaa, mutta on paljon asioita, joista ei ole hallitusohjelmassa kirjattu mitään. Jos nämä asiat koskevat kyseisen ministerin toimialaa, niin päätöksen tekee ko. alan ministeri. Ministeri myös ohjaa ministeriötään ja sen kautta tapahtuvaa valmistelutyötä ja näin hänen kädenjälkensä näkyy lopputuloksessa sitäkin kautta.

Henkilön äänimäärät ohjaavat tulevia pj-vaaleja? Tuolla logiikalla Tanja Karpelan, Tony Halmeen, Marja Tiuran, Saara Karhun ja Juha Miedon olisi pitänyt olla vahvoilla aikanaan puolueidensa johtotehtäviin, mutta eipä taidettu hirveästi kysellä.
Vilpittömät onnittelut, että olet löytänyt esimerkkejä tapauksista, joissa runsas äänisaalis ei ole merkinnyt puolueen johtotehtävää. Seuraavaksi kotiläksyksi sitten opettelemaan, että mitä sana "ohjaa" tarkoittaa. Jos Antti Rinne saa tulevissa eduskuntavaaleissa heikon henkilökohtaisen äänimäärän tai jää jopa kokonaan eduskunnan ulkopuolelle (tuskin), niin eiköhän hänen PJ-aikansa jää hyvin lyhyeksi.

Sinä voisit myös googlata että milloin viimeksi on mennyt yksittäisen edustajan aloite läpi ja milloin se on tapahtunut oppositioedustajan kohdalla?
Mölsän rintamaveteraaneja koskeva lakialoite menemässä läpi Uutissivusto - Perussuomalaiset

Sinä varmasti nyt kerrot milloin yksittäisen MEPin tekemä aloite meni läpi.

EU-vaalien väittäminen muuksi kuin henkilövaaleiksi on suorastaan surkuhupaisaa. Se on ihan se ja sama EU:n päätöksenteon kannalta meneekö täältä Suomesta läpi 1 vai 11 kokoomuslaista.
Tämä logiikka on rautaista. Miten se tekee vaaleista henkilövaalit, jos edes silläkään ei ole väliä että meneekö edustajia läpi 1 vai 11? yksi Stubb vastaa 12 ryssää?
Sinä äänestät täällä Suomessa vaikkapa kokoomuksen ehdokasta Sirpa Pietikäistä, niin sinä et edes tiedä että mille linjaukselle sinä oikeasti äänesi annat, sillä EU:ssa on ihan omat puolueet joista varmaan 99 % suomalaisista ei ole kuullutkaan tai eivät ainakaan tiedä että mihin ryhmään kukakin kuuluu. Toisekseen EU:ssa nämä ihmiset näissä EU-puolueissa saattavat äänestää ja todella usein äänestävätkin vastoin "puolueen virallista linjaa", koska ovat eri mieltä siitä linjasta.
Tämä sinänsä on totta, mutta ei muuta sitä kokonaisuutta, että isommissa ryhmissä ryhmän valta korostuu.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Stubbin äänimäärä ei riittänyt nostamaan kokoomukselle neljättä meppiä ja kokoomukselle oli kolme meppiä myös 2009-14, joten aika mitätön voitto, että kokoomus-väki keskitti äänensä Stubbille jo EU-vaaleissa. Sarvanmaa kiittää, mutta enää Korhola ei ainakaan vielä kiitä Stubbia, kun Stubbin äänillä ei tullut neljättä meppi-paikkaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen pitänyt Stubbia avarakatseisena, vaikkakin vähän huvittavana tyyppinä kaikessa mediainnokkuudessaan (oli kuulemma tunkenut itsensä Putoukseenkin. Mahdotonta ajatella ketään vakavasti otettavaa poliitikkoa kuten Vapaavuorta sinne.)...

Stubbin tuskin tarvitsee tunkea itseään yhteenkään tilaisuuteen, eiköhän kutsuja tule ihan liiankin kanssa. Toisaalta Stubb on profiloitunut uuden polven päättäjänä, hän uskaltaa laittaa itsensä peliin ja puhua kansan kanssa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tää on kyllä ihan itkeä vai nauraa -ketjun kamaa, mutta sulla ei toi matematiikka ilmeisesti ole ihan vahvinta osaamisaluetta?
Ei varmasti olekaan. Onneksi siitä Laudatur tuli ylioppilaskirjoituksissa, eikä yliopistossakaan logiikan tai tilastotieteiden vähäiset opinnot tuottaneet vaikeuksia. Minä muuten vastavuoroisesti puolestani uskon, että matematiikka on sinun vahvin osaamisalueesi.

Matemaattisesti ei ole nimittäin mitenkään mahdollista, että Risikkoa äänesti puolueen puheenjohtajavaaleissa kaikki ne 38 %, jotka äänestivät Stubbia EU-vaaleissa, vaikka sinä väität mitä.
ok, oikeammin olisi ollut sanoa, että matemaattisesti on mahdollista, että kaikki Risikkoa äänestäneet 349 puoluekokousedustaja ovat äänestäneet Stubbia EU-vaaleissa, mutta tilastollisesti en pidä todennäköisenä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En voi kuin nauraa lukiessani näitä valitusvirsiä Stubbista ja siitä, miten häntä eurovaaleissa äänestäneet on nyt petetty.

Tämä oli ihan käsikirjoitettu ja ennalta selvä juttu, jos Vapaavuori olisi valittu niin itkut "kriminaalista" ja Risikko taas olisi ollut "nainen", mihin eräs nimimerkki jo sivistymättömästi viittasi.

Erityisen huvittavaa tämä on siksi, että tosiasiassa Kokoomus on ainoa puolue, joka ylipäänsä pystyy pitämään kolmen järkevän, hyvin käyttäytyvän ja siististi pukeutuneen ihmisen pj-vaalin, oli ilo seurata asiallista keskustelua ilman myötähäpeän tunnetta.

Ylipäänsä väittelyitä seuratessani ajattelin, ettei ole ihme, miksi Kokoomus voittaa vaalit kerta toisensa jälkeen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuinka monta kuukautta menee siihen, että Stubbista tulee yhtä väsähtänyt ja luovuttaneen oloinen hahmo kuin Kataisesta?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kuinka monta kuukautta menee siihen, että Stubbista tulee yhtä väsähtänyt ja luovuttaneen oloinen hahmo kuin Kataisesta?

Aikamoista lööperiä, Katainen veti 10v Kokoomusta ja pelkkiä voitettuja vaaleja. Oliko Kääpiö vai kuka, joka aikanaan osuvasti kysyi, jotta saako politiikasta poistua vain demareiden tyyliin, eli pelkkiä tappioita ja paskaa niskassa? Onko voittajana poistuminen kielletty?

Vastaan siis sinulle, että Stubb vetäytyy joskus vuonna 2024, tusinan vaalivoiton "väsyttämänä".
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tai sitten tekee kuten Katainen, eli väistyy komissaarin paikan ollessa tarjolla. Tarkoittaisi kevättä 2019.

Tämä olisi varmaan ihan realistinenkin skenario ja mikäs siinä.

Kunhan hassuttelin tuon 2024 kanssa, nauratti vaan, että eikö Katainen muka ole tarpeeksi kauan ollut voittamassa vaaleja? Ja nyt syytetään väsyneeksi.

Jos jollekin tuli yllätyksenä, niin 10 v ison puolueen pj:na toimiminen (ja siitä osa ministerinä) on varsin raskasta, ei käy kateeksi.
 

Nikke84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Manchester United, Three Lions
Hyvä ja selkeä valinta. Varmasti kaikissa ehdokkaissa oli pääministeriainesta, mutta Stubbilla on parhaat kontaktit Eurooppaan. Se tuo etunsa neuvotteluissa, joista Suomikin hyötyy. On spekuloitu, ettei sisä- ja kuntapolitiikka ole Alexin parhaita puolia, mutta tuskinpa sekään ongelmaksi muodostuu osaavalle virkamiehelle.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Minua kiinnostaisi tietää valitsiko kokoomuslaiset ehdokkaiden joukosta parhaan mahdollisen vai vähiten huonoimman vaihtoehdon. Kaikissa ehdokkaissa kun on jotain sellaista, jota keski-iän ylittäneen maakuntakokkarin on vaikea ottaa omaksi. Vapaavuori ja Stubb ovat helsinkiläisiä ja Risikko kai muuten epäsopivin johtajaksi ja ehkä sukupuolellakin oli vaikutusta.

Vapaavuoren kannatus laski välittömästi, kun hän meni julkisesti sanomaan olevansa tasa-arvoisen avioliittolain kannalla. En usko, että nuoruuden virheet vaikuttivat asiaan, sillä miksi hän muuten olisi niin monen valtiotason kokoomusvaikuttajan suosikki. Stubb taas on mediapelleilyllään ja muulla ulostulollaan hyvin kaukana muhoslaisesta kokoomusmiehestä.

Jos joku pystyy kaivamaan noiden 500 pj-vaaleissa äänestäneen keski-iän, kirjoittakoon sen tänne. Se nimittäin voisi antaa jonkinlaista osviittaa siihen, että onko vanhan liiton kokoomuslaisia siirtymässä Keskustan joukkoihin, koska omissa on havaittavissa nuoren sukupolven uusliberaali muodonmuutos.

Kummasti tuntuu monilta unohtuneen se, että Stubb täysin avoimesti kertoi olevansa ehdolla pj-kilpailussa. Jos tämä tuli jollekin yllätyksenä, niin ihmettelen suuresti. Ihan samaa ei voi sanoa muuan oppositiopuolueen puheenjohtajasta, joka kesken EU-kauden päättikin heilahtaa takaisin eduskuntaan. Aika vissi ero näiden kahden tapauksen välillä.

Soini toi eurovaalien aikana ilmi, että aikoo asettua ehdolle myös seuraavissa eduskuntavaaleissa. Perussuomalaisissa katsottiin, että Soinin ehdokkuudella perussuomalaiset saavat paikan europarlamenttiin. Mikäli puolueessa olisi ollut jo silloin samanlainen ääniharava kuin Halla-aho tänä keväänä, ei Soini olisi asettunut ehdolle. Tämä oli puhdasta taktiikkaa, joka tuotiin äänestäjille tiedoksi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aikamoista lööperiä, Katainen veti 10v Kokoomusta ja pelkkiä voitettuja vaaleja. Oliko Kääpiö vai kuka, joka aikanaan osuvasti kysyi, jotta saako politiikasta poistua vain demareiden tyyliin, eli pelkkiä tappioita ja paskaa niskassa? Onko voittajana poistuminen kielletty?

Vastaan siis sinulle, että Stubb vetäytyy joskus vuonna 2024, tusinan vaalivoiton "väsyttämänä".
Häh. En minä ole kirjoittanut mistään voitetuista vaaleista tai politiikasta poistumisesta. Väännetään rautalangasta: Katainen on nykyään hahmona huomattavasti väsähtäneemmän oloinen kuin puheenjohtajaksi tullessaan, sillä luonnollisesti vastuu ja stressi vanhentaa. Kuinka pitkään menee, että Stubb hahmona väsähtää, eli ns. hymy hyytyy, oli minun kysymykseni.
 

Tuamas

Jäsen
Jos joku pystyy kaivamaan noiden 500 pj-vaaleissa äänestäneen keski-iän, kirjoittakoon sen tänne. Se nimittäin voisi antaa jonkinlaista osviittaa siihen, että onko vanhan liiton kokoomuslaisia siirtymässä Keskustan joukkoihin, koska omissa on havaittavissa nuoren sukupolven uusliberaali muodonmuutos.
.

Eiköhän se uusliberaali muodonmuutos ole ollut jo pitkään käynnissä. Kuitenkin Katainen on vahvasti samaa porukkaa. Sitten Zysse ja muut soturit pistetään pitämään koti, uskonto ja isänmaa-porukka kyydissä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Häh. En minä ole kirjoittanut mistään voitetuista vaaleista tai politiikasta poistumisesta. Väännetään rautalangasta: Katainen on nykyään hahmona huomattavasti väsähtäneemmän oloinen kuin puheenjohtajaksi tullessaan, sillä luonnollisesti vastuu ja stressi vanhentaa. Kuinka pitkään menee, että Stubb hahmona väsähtää, eli ns. hymy hyytyy, oli minun kysymykseni.

Kysyit kyllä, että "kuinka monta kuukautta" tuohon menee, tuon voisi tulkita helposti siten, että rivien välistä löytyy lisätietoa.

Mielestäni on turha olettaa Stubbin hyytyvän kuukausissa, edeltäjäkin kesti 10 vuotta, eikä edes ollut Stubbin kaltainen himokuntoilija.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eiköhän se uusliberaali muodonmuutos ole ollut jo pitkään käynnissä. Kuitenkin Katainen on vahvasti samaa porukkaa. Sitten Zysse ja muut soturit pistetään pitämään koti, uskonto ja isänmaa-porukka kyydissä.

Niin, sehän on vaan hyvä kun poliittinen liike vähän uudistuu. Joillakin puolueilla tällaista ei ole tapahtunut, vaan yhä huudetaan rosvoparonia ja ohranaa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Eiköhän se uusliberaali muodonmuutos ole ollut jo pitkään käynnissä. Kuitenkin Katainen on vahvasti samaa porukkaa. Sitten Zysse ja muut soturit pistetään pitämään koti, uskonto ja isänmaa-porukka kyydissä.

On varmasti, mutta Twitter-pellen valinta puheenjohtajaksi on monelle viimeinen tikki. Käteinen kuitenkin edusti maakuntatason ihannevävykokkaria, johon mainitsemani muhoslainen kokoomusmies on voinut jotenkin samaistua. Stubb on sen sijaan kultalusikka suussa syntynyt ja koulunsa ulkomailla käynyt mielistelijä, joka on ollut koko ikänsä kaukana perussuomalaisesta elämästä. Tämä yhdistettynä kokoomusnuorten arvorasistiset näkökannat, niin en yhtään ihmettele, että koti, uskonto, isänmaa ja lauantaisauna -porukka hyppää Sipilän kyytiin. Tai sitten lopettavat äänestämisen kokonaan – osa on varmasti jo tehnytkin näin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
On varmasti, mutta Twitter-pellen valinta puheenjohtajaksi on monelle viimeinen tikki..

Siis millä aikavälillä tätä enteilet?

Minun nähdäkseni Kokoomus valitsi puheenjohtajan, joka todennäköisesti voittaa jälleen seuraavat eduskuntavaalit ja Kokoomus jatkaa pääministeripuolueena kohti 2020-lukua.

Täällä ilmeisesti yritetään väkisin luoda jotain vastakkainasettelua Sipilän ja Stubbin välille, uskokoon ken tahtoo.

Minä taasen uskon, että porvarihallituksen muodostamisesta ensi vaalien jälkeen on jo jonkin sortin kassakaappisopimus, kaikki ovat väsyneet demareihin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Niin, sehän on vaan hyvä kun poliittinen liike vähän uudistuu. Joillakin puolueilla tällaista ei ole tapahtunut, vaan yhä huudetaan rosvoparonia ja ohranaa.
Näin se menee. Tosin vasurit ovat siten uudistuneet, että kykenevät tarjoamaan jonkinlaisen vaihtoehdon sellaisille, joilla on laitavasemmistolaisia taipumuksia. Demareilla taas on ihan älytön identiteettikriisi, rakkauden sanomasta muutaman mutkan kautta on palattu savupiippumaailman ay-sällin johtamaan orkesteriin. Kokoomus lähti jo 2000-luvun alussa kehittymään tietoisesti arvopuolueeksi, joka yhdistää erilaisia porvarillisia tai ei-sosialistisia ajattelijoita. Ei luulisi tuon menestystarinan kopioimisen toisenlaisen arvoklusterin ympärille olevan niin vaikeaa, mutta kyllä se taitaa olla.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Aikamoista lööperiä, Katainen veti 10v Kokoomusta ja pelkkiä voitettuja vaaleja. Oliko Kääpiö vai kuka, joka aikanaan osuvasti kysyi, jotta saako politiikasta poistua vain demareiden tyyliin, eli pelkkiä tappioita ja paskaa niskassa? Onko voittajana poistuminen kielletty?
Oli, ainakin minä muistan todenneeni.

Kymmenen vuotta on pitkä aika minkä tahansa puolueen peräsimessä, mukaan lukien pää- ja valtiovarainministerin tehtävät. Soini tietysti on keikkunut vielä pidempään puolueensa johdossa, nostanut toki puolueensa lähes nollilta parrasvaloihin - ei moni ole tehnyt mitään lähellekään vastaavaa - mutta ei ole kantanut päivääkään ministerin vastuuta. Katainen on voittanut joka helkkarin vaalit tuon vuosikymmenen aikana. Hän ei ole mitään velkaa kenellekään. Ja Kreikka-lainoista huohottajat voivat mennä iskemään nyrkkiä kaljabaarin kalusteisiin, josko helpottaisi.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Minä taasen uskon, että porvarihallituksen muodostamisesta ensi vaalien jälkeen on jo jonkin sortin kassakaappisopimus.
Totta kai näin. Ainoa mielenkiinnon aihe vaaleissa on, että saako kepu-kok riittävän enemmistön muodostaa RKP:n ja räsäsläisten kanssa hallitus.

Vai tarvitseeko oikeistohallitus tuekseen joko soinilaiset tai vihreät. Jos persut pääsevät hallitukseen niin puolueen kannatus romahtaa, kun mannaa ei alakaan sataa taivaasta kuten heidän katolinen vapahtajansa on luvannut. Jos Soini ei pääse ministeri-audin takapenkille niin luulen häntä harmittavan kuin pientä oravaa, kun ei lähtenyt Brysselin herkkujen ja oluiden ääreen.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Siis millä aikavälillä tätä enteilet?

Kunnallispolitiikassa olevan kokoomuslaiset varmasti pysyvät puolueen mukana, mutta äänestäjissä tullaan näkemään siirtymistä Sipilän kelkkaan. Noin kuusikymppiset aina äänestämässä käyneet ja porvaripuoluetta äänestäneet samaistuvat enemmän Sipilään kuin Stubbiin ja tämä tulee näkymään gallupeissa heti syksyllä.

Minun nähdäkseni Kokoomus valitsi puheenjohtajan, joka todennäköisesti voittaa jälleen seuraavat eduskuntavaalit ja Kokoomus jatkaa pääministeripuolueena kohti 2020-lukua.

Täällä ilmeisesti yritetään väkisin luoda jotain vastakkainasettelua Sipilän ja Stubbin välille, uskokoon ken tahtoo.

Minä taasen uskon, että porvarihallituksen muodostamisesta ensi vaalien jälkeen on jo jonkin sortin kassakaappisopimus, kaikki ovat väsyneet demareihin.

Minäkin uskon, että seuraava hallitus on kokonaan porvarihallitus, mutta pääministeripuolue tulee olemaan keskusta. Oppositiolla tulee olemaan tulevaisuudessa erittäin raskasta, kun Soini halutaan pois perussuomalaisten johdosta. Kuka silloin hoitaa räksyttämisen? Ei Antti Rinne ainakaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Tämä yhdistettynä kokoomusnuorten arvorasistiset näkökannat, niin en yhtään ihmettele, että koti, uskonto, isänmaa ja lauantaisauna -porukka hyppää Sipilän kyytiin. Tai sitten lopettavat äänestämisen kokonaan – osa on varmasti jo tehnytkin näin.

Tuntuisi hyvin erikoiselta, että Stubbin persoona aiheuttaisi ihmisten siirtymisen nimenomaan Keskustaan. Keskusta ajaa edelleen nykyisen kuntajärjestelmän ylläpitoa, kun raju sote-uudistus on taas Kokoomuksen kärkihankkeita.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Minäkin uskon, että seuraava hallitus on kokonaan porvarihallitus, mutta pääministeripuolue tulee olemaan keskusta. Oppositiolla tulee olemaan tulevaisuudessa erittäin raskasta, kun Soini halutaan pois perussuomalaisten johdosta. Kuka silloin hoitaa räksyttämisen? Ei Antti Rinne ainakaan.

No juu, minä uskon toisin, mutta tästä on sinällään turhan vängätä, koska sen sijaan että kumpi näistä on pääministeripuolue, on huomattavasti tärkeämpää, että maahan saadaan toimiva (porvari)hallitus.

Vihreäthän menee hyvin apupuolueena, he esittävät kovista aikansa, mutta tekevät lopulta aina niin kuin käsketään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös