Kommentoin tähän väliin sen verran, että mielestäni Katainen ei ole mitenkään väsähtänyt. Päinvastoin, hänen otteisiin on tullut paljon jämäkkyyttä. Hallitustaival ei ole missään nimessä ollut helppo, mutta ei se kyllä yksin Kataisesta ole johtunut. Etenkin vaalikeskusteluissa Katainen on erottunut edukseen johdonmukaisella linjalla ja sopivalla innokkuudella.
Väite voi pitää paikkansa joidenkin raja-arvojen sisällä ekonometrisessa tarkastelussa, mutta ei kategorisesti, jos tuloerojen tasaamisen tietä jatketaan riittävän pitkään. Jossakin progression ja tulonsiirtojen ylösruuvauksen pisteessä henkilökohtainen tuloksentekotahto ja halu pyrkiä elämässä eteenpäin heikkenee, koska henkilökohtainen insentiivi häviää. Miksi tehdä kahta duunia, opiskella tutkintoja, ottaa vastaan ylennys, jne., jos tästä ei jää juuri mitään ekstraa käteen?Kuun vaihteessahan tässä ketjussa jauhettiin päivätolkulla siitä, miksi näin on. Tuloerot ovat yhteydessä hyvinvointiin, mutta eivät talouskasvuun. Tuloerojen tasaaminen siis lisää hyvinvointia, mutta ei hidasta talouskasvua. Raikkain argumentti tuloerojen tasaamista vastaan on rikkaiden oikeus rikastua enemmän.
Juu, varmaan ihan totta. Nyt kun mainitsit, niin muistan itsekin tuon spekulaation Kataisen jaksamisen suhteen.Katainen väsähti oikeasti keväällä 2013 ja silloin lienee kypsynyt idea siirtymisestä pois Suomen politiikasta. Katainen kertoi asiasta itse muutama kuukausi sitten TV-haastattelussa, jonka näin, joten tietolähde on itse Jyrki Katainen.
Jep, näinhän se teoriassa menee. Käytännössä tällaista kuvailemaasi pistettä ei kuitenkaan käsittääkseni olla missään saavutettu.Väite voi pitää paikkansa joidenkin raja-arvojen sisällä ekonometrisessa tarkastelussa, mutta ei kategorisesti, jos tuloerojen tasaamisen tietä jatketaan riittävän pitkään. Jossakin progression ja tulonsiirtojen ylösruuvauksen pisteessä henkilökohtainen tuloksentekotahto ja halu pyrkiä elämässä eteenpäin heikkenee, koska henkilökohtainen insentiivi häviää. Miksi tehdä kahta duunia, opiskella tutkintoja, ottaa vastaan ylennys, jne., jos tästä ei jää juuri mitään ekstraa käteen?
Jep, tämä on suunnitelmatalouden vääjäämätön lopputulos. Modernien ihmisten tarpeiden yhdistelmät ovat niin monimutkaisia ja niiden muutos maailman muutoksen myötä niin nopeaa, ettei niiden täyttäminen ennalta suunnittelemalla oikein onnistu. Tarvitaan markkinataloutta, niitä riskinottajia joilla on tahto tehdä tulosta.Näin on käynyt myös kaikissa sosialistisissa yhteiskuntakokeiluissa, jotka ovat kukin vuorollaan osoittaneet käytännön tasolla sosialistiset talousopit kestämättömiksi.
Haluaako Kokoomus poistaa myös taustaorganisaationsa EK:n ja muiden työnantajärjestöjen jäsenmaksujen verovapauden?kokoomus haluaa poistaa ay-jäsenmaksujen verovähennykset.
Kuka maksaa EK:n jäsenmaksua ansiotuloistaan?Haluaako Kokoomus poistaa myös taustaorganisaationsa EK:n ja muiden työnantajärjestöjen jäsenmaksujen verovapauden?
Haluaako Kokoomus poistaa myös taustaorganisaationsa EK:n ja muiden työnantajärjestöjen jäsenmaksujen verovapauden?
Ei kukaan. Mutta miksi työnantajien pitäisi saada tehdä vähennykset maksamistaan jäsenmaksuista, jos työntekijöiltä tämä mahdollisuus poistetaan?Kuka maksaa EK:n jäsenmaksua ansiotuloistaan?
Ei puhuta alv:n vähentämisoikeudesta.Siis jos puhutaan alv:n vähentämisoikeudesta, niin minun puolestani se voidaan samalla poistaa.
Ei noiden puoluekokouksien linjauksilla ole mitään väliä. Kokoomushan linjasi muutama vuosi sitten lähtevänsä ajamaan pakkoruotsin poistoa, mutta Katainen jyräsi tämän yli. Toki kuitenkin hyvä asia, että näin ovat linjanneet.Mites täällä ei ole vielä mainittu, että kokoomus on tänään linjannut, että Suomen pitäisi irtautua Ottawan sopimuksesta ja palauttaa jalkaväkimiinat? Vihreät varmaan riemuitsevat tästä oikein urakalla.
Yritysten ja yksityisten verotusta verratessa verrataan appelsiinia ja omenaa ja Timo Soinilta voi kysyä, että minkälaiset lippalakit niille sopii.
Suomessa yritykset maksavat yhteisöveroja liiketuloksestaan.
Tulos muodostuu karkeasti yrityksen tuloista vähennettynä yrityksen kulut. Periaatteena on, että kuluiksi lasketaan kaikki tulonhankkimisesta aiheutuneet menot. Poikkeuksena on siis lähinnä henkilökohtaiseksi hyötymiseksi tehdyt hankinnat (ettei näin voida maksaa palkkaa ilman sivukuluja). Halutaanko tässä siis tulkita, että jäsenmaksut eivät ole yritykselle menoa vai että ne ovat tuloa jollekin ja jos niin kenelle?
Tämä että verot yhteisöverot maksetaan nimenomaan tuloksesta tarkoittaa myös sitä, että yritykset jotka tekevät nollatulosta tai tappiota eivät jäsenmaksujaan mistään vähennä.
...Sama pätee kiinteistövälittäjään, joka ei saa verovuoden aikana yhtään kiinteistöä kaupaksi. Ei hänkään hyödy ay-jäsenmaksujen verovähennyskelpoisuudesta...
Paitsi, notta kyykyttäjät ja kyykytettävät asettuvat eri tavoin kuin tuossa hahmottelet.Mikäli yhteiskunnan heikomman aineksen kyykytys vahvempien toimesta on ok, ja mahdollisuus maksimaaliseen vaurastumiseen on tärkeämpi tavoite kuin inhimilliset mittarit kuten yhteiskunnan sivistys ja terveys, niin sitten markkinatalouden kannattaa olla mahdollisimman vapaata sellaista.
Kaikki kunnia yleville päämäärille, mutta en usko laajojen kansankerrosten motivoituvan yhteishyvän rakentamisen ilosta tekemään pitkää päivää ja innovoimaan.
Rahalla ei voi kaikkea mitata, mutta kovasti sen puutetta porataan.Rahalla kun ei voi mitata kaikkea:
Suomessa ongelma tuskin on kenkien, koulutustarjonnan tai mahdollisuuksien puutteessa.Anna työttömälle kengät, niin hän menee töihin ja valtio saa verotuloja, oli idea yksinkertaistettuna.
Tämä välttämättömyys ei ole kriteeri vähennysoikeudelle (tai edes se, että onko jostain menosta tosiasiallista hyötyä liiketoiminnalle). Jos kaikki jäsenmaksut määritellään kategoriseksi sellaisiksi kuluiksi, että niitä ei voi vähentää, niin EK voi muuttaa tulonhankintamallinsa sellaiseksi, että heidän palvelut ovat maksullisia palveluilta joita yritykset ostavat ja tämän jälkeen ne voidaan taas vähentää. Toki tästä voisi seurata se, että ne muuttuisivat alvillisiksi.Tässähän pitäisi ilmeisesti käydä keskustelua siitä, onko nämä jäsenmaksut tulonhankkimiskuluja vai ei. Eli onko työantaja- tai yrittäjäjärjestöjen jäsenyys välttämättöntä yritykselle ja vastaavasti onko ammattiyhdistyksen jäsenyys välttämätöntä työntekijälle. Mielestäni molempiin vastaus on ei eli molemmat voitaisiin poistaa.
Ymmärrän että joidenkin ihmisten laiskottelu on sinulle ideologinen punainen vaate, mutta jos taas laskeudutaan sieltä ideologian pilvilinnoista tarkastelemaan tätä ihka oikeaa reaalimaailmaa, niin voidaan huomata että sosiaaliturvan hyväksikäyttö ei ole sen kokoluokan ongelma että sitä voisi käyttää järkiperusteena sosiaaliturvan heikentämiseen.Paitsi, notta kyykyttäjät ja kyykytettävät asettuvat eri tavoin kuin tuossa hahmottelet.
Toinen yksilö poimii puusta omenat, kantaa ne torille, kasaa katoksen ja myy ompot, kun toinen yksilö makoilee puun alla, kääntää kylkeään, sukii viiksiään ja piereskelee. Yhteiskunta tulee tässä kohtaa kuvioon mukaan ja siirtää osan omenamiehen toimeliaisuuden tuloksista pieru-ukolle. Mielestäni kyykyttäjä-kyykytettävä-kuvio muodostuu eri tavoin kuin hahmottelet tuossa.
Sitten yhteiskunnan taholta keksitään, että kasvatetaan pieru-ukon tuloja ja keksitään hänelle fantsua puuhasteltavaa, kuten omenapuiden lehtien järjestämistä kivoihin kuvioihin. Omenamiehen saama osuus ahkeroinnistaan pienenee ja samanaikaisesti torille ilmestyy toinen omenamies, jolla ei ole vastaavia rasitteita yritystoiminnalleen. Hän voi pitää omppojen hinnat edullisempina ja näin ollen ompot käyvät kaupaksi. Tarinamme alkuperäisen omenamiehen yritys käy kannattamattomaksi yhteiskunnan luomien rasitteiden vuoksi.
Kyllä vain, mutta aivan tästä ei ollut edellä kyse.Kyllä ruotsalaiset ovat rakentaneet "kansankodin" yhteistuumin, samoin Suomi hyvinvointivaltionsa. Eli kyllä oikeudenmukasiuus yhteiskunnassa motivoi ihan siinä missä se rahakin.