Kim Hirschovits

  • 99 511
  • 266

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jääkiekko Espoo Oy ei ole vielä velkasaneerauksessa vaan vasta hakeutunut siihen. On hyvin todennäköistä, että velkojat eivät tuohon tule nykytilanteessa suostumaan, jolloin konkurssi on ainoa vaihtoehto.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Yksityiskohtia en tiedä mutta käytännössä yrityssaneerauksessa määräysvalta siirtyy velkojille, joskaan ei yhtä radikaalisti kuin konkurssiin asettamisessa.
Vastahan Blues haki yrityssaneeraukseen, eikä ole siis vielä edes päässyt sinne. Hirson lähtemisen päätti yksin ja ainoastaan mies itse.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Vastahan Blues haki yrityssaneeraukseen, eikä ole siis vielä edes päässyt sinne. Hirson lähtemisen päätti yksin ja ainoastaan mies itse.

Joo menin vähän asioiden edelle mutta Blues pääseekö edes yrityssaneeraukseen? Sekään ei ole enää Bluesin käsissä vaan edellyttää velkojien suostumusta. Anyway...taloudellisten ajureiden ohjaamina Hirsolla oli vaihtoehdot;purkaa sopimus, alentaa palkkaa tai pitää kiinni sopimuksesta. Eiköhän Bluessissa ole ennakoitu skenaariot jo etukäteen;konkurssi tai yrityssaneeraus. Toisin kuin jatkoajassa lukijoiden kesken, talousseuranta johdossa, ei tapahdu odottelemalla tapahtumien kulkua. Kyllä ne nappuloiden siirrot tapahtuvat ennaltasuunnitellen eikä päinvastoin.

Purkaminen pelaajayhdistyksen tulkinnan mukaan pelaaja voi bluessin tapauksessa purkaa yksipuolisesti sopimuksen. Tässä tapauksessa lienee ilmeistä että purkaminen on molempien intressi.

Palkkaa taas aika harva suostuu radikaalisti pudottamaan. Varsinkaan kun sarjamenestystä ei ole näköpiirissä. Pelaajaura on loppujen lopuksi lyhyt ja perheellisen on ansaittava. Sisältäen terveysriskin, että ura voi päättyä yhteen kenttätapahtumaan hetkenä milloin hyvänsä.

Viimeinen vaihtoehto on pitää sopimuksesta kiinni. Konkurssin sattuessa eteen jäisi tod.näk palkkasaatavia, joita olisi haettava muita teitse. Onko urheilijalla/taiteilijalla edes palkkaturvaa? Tuskin täysimääräistä ainakaan.

Hirso teki sen mitä kapteenin piti tehdä. Kantaa oma kortensa kekoon lähtemällä seurasta turvatakseen seuran toimintaedellytyksen tulevaisuudessa. Osakeyhtiön lähtökohta on, että se toimii yhteiskunnassa äärettömään asti tulevaisuuteen. Tuskin mitään suurta draamaa koko siirrossa edes on. Taloustilanne on käyty pelaajiston kanssa läpi ja todettu nykytilanne.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Joo menin vähän asioiden edelle mutta Blues pääseekö edes yrityssaneeraukseen? Sekään ei ole enää Bluesin käsissä vaan edellyttää velkojien suostumusta. Anyway...taloudellisten ajureiden ohjaamina Hirsolla oli vaihtoehdot;purkaa sopimus, alentaa palkkaa tai pitää kiinni sopimuksesta. Eiköhän Bluessissa ole ennakoitu skenaariot jo etukäteen;konkurssi tai yrityssaneeraus.
Sitä en tiedä, pääseekö, luultavasti ei. Enkä tiedä myöskään sitä, mitä vaihtoehtoja Hirso on päässään pyöritellyt, mutta sen tiedän, että kukaan seuran puolesta ei ehdottanut hänelle sopimuksen purkamista tai palkan alentamista.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
No tuskin se ensimmäisenä, eikä varmasti toisenakaan vaakakupissa ollut.. ihan turha tällaista lähteä "romantisoimaan".

Kukapa sen paremmin tietää kuin Hirso itse ja enhämä ottanutkaan kantaa, mikä on prioriteeltiltaan ensisisijaista saatikka toissijaista. Uskallan kuitenkin väittää, että Hirso ajattelee myös ex-työnantajan etua, aika moni työntekijä tekee niin, jopa minä. Hirso on fiksu ihminen ja taitaa olla jopa valittu liigan herrasmiespelaajaksikin jonain vuonna.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Jääkiekko Espoo Oy ei ole vielä velkasaneerauksessa vaan vasta hakeutunut siihen. On hyvin todennäköistä, että velkojat eivät tuohon tule nykytilanteessa suostumaan, jolloin konkurssi on ainoa vaihtoehto.

Velkasaneeraukseen pääseminen edellyttää sitä, että velkojille olisi esittää jokin realistinen skenaario jolla saneerauksenalainen yritys saa hankittua nopeasti rahoitusta ison summan. Pelsut taisivat aikoinaan saada miljoonan, Blues tarvitsisi selvästi enemmän.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse nostan Hirson pyhimysten joukkoon. Ihan sama miten pelasi tällä kaudella, ja voittiko viime kaudella pistepörssin. Teot kaukalon ulkopuolella riittävät.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Taitaa kuitenkin nämä siirtokorvaukset olla keräilykamaa liigan sisäisissä siirroissa?

Ennen wanhaan vanha seura pystyi nyhtämään rahat pelaajista vaikka sopimus olisikin umpeutunut. Bosman sääntö vapautti pelaajasiirrot ja sopimuksen umpeuduttua pelaaja oli vapaa siirtymään ihan minne mieli teki ilman että vanhalla seuralla oli asiaan mitään sanomista. Mutta edelleen jos pelaaja haluaa siirtyä toisaalle kesken voimassa olevan sopimuksensa, niin raha vaihtaa omistajaa. Nämä Bluesin tapaiset palkkarästi-klausuulit on sitten erikoistapaus. Edes KHL-pykälä sopimuksessa ei (yleensä) mahdollista siirtymistä kesken kauden vaan vasta kauden päätyttyä ellei sopimusta osteta ulos.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin ulkopuolisen silmiin vaikuttaa että Hirso kantoi haastattelujen taakan yksin antaakseen muille pelaajille työrauhan. Se, ettei voi keskittyä pelkästään omaan hommaansa, pelaamaan, on melkoinen rasite tuossa tilanteessa kun kaikki tivaavat kysymyksiinsä vastauksia, joita ei ole vielä kenelläkään.
Hirson helpotuksen huokaus oli luettavissa rivien välistä siirron julkistuksen jälkeen.

Harmittaa Bluesin tilanne. Toivon, että asiat järjestyvät ja olette mukana Liigassa ensi kaudellakin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin sanottu, @tant gredulin.

Oma arvostukseni Kimiä kohtaan on noussut entisestään enkä mitenkään näe tässä siirrossa mitään muuta negatiivista kuin Bluesin osan. Taustalla on tapahtunut niin paljon asioita, joista ehkä joskus luetaan jonkun elämänkerrassa. Se, mitä julkisuudessa on puhuttu Kimin roolista ja tekemisistä joukkueen ja Bluesin eteen, on vain kirsikka kakun päällä. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei Blues esim. ole Kimin kasvattajaseura, jolloin side ja kiitollisuus seuraa kohtaan on pitkän yhteisen taipaleen seurausta, vaan että Kimi on tullut seuraan ulkopuolelta. Se tekee Kimin uhrauksista ja roolista Bluesissa vieläkin arvostettavamman. En usko sekuntiakaan, että Kimi "jätti uppoavan laivan ja pelasti itsensä heti, kun pystyi". Kyllä hän oli sitoutunut tohon jengiin 110%:sti loppuun asti, mutta joskus täytyy vain tehdä ratkaisuja, jotta hommat etenee jossain johonkin suuntaan. Ja nythän asiat sitten liikahteli Espoossa päinkin.

Kim Hirschovits on hieno ihminen ja pelaaja. En anna ikinä anteeksi sitä tapaa, jolla Petri Matikainen kohteli Kimiä HIFK:ssa ja savusti ulos. Se saattoi kuitenkin olla Bluesin onni, ainakin tilapäisesti. En tosin usko, että tämäkään saaga on ihan vielä täysin päättynyt...
 
No olikos siellä fanipäädyssä Hirso-tifo ja laulua tänään Kärppiä vastaan?

Täytyy kuitenkin muistaa, ettei Blues esim. ole Kimin kasvattajaseura, jolloin side ja kiitollisuus seuraa kohtaan on pitkän yhteisen taipaleen seurausta, vaan että Kimi on tullut seuraan ulkopuolelta. Se tekee Kimin uhrauksista ja roolista Bluesissa vieläkin arvostettavamman. En usko sekuntiakaan, että Kimi "jätti uppoavan laivan ja pelasti itsensä heti, kun pystyi". Kyllä hän oli sitoutunut tohon jengiin 110%:sti loppuun asti, mutta joskus täytyy vain tehdä ratkaisuja, jotta hommat etenee jossain johonkin suuntaan.
Hirschovits pelasi Bluesissa alle kaksi ja puoli kautta. Ensimmäisellä kaudella tuli 31 pistettä 60 pelissä. Viime kausi oli hienoa työtä ja tulosta, ja tällä kaudella stressin alaisena 13 pistettä 25 pelissä. Vähän hämmentävää, millainen elämää suurempi legenda hänestä kerkesi tulla.

En ole Bluesissa töissä enkä ole seuran fani, joten hieman jäänyt hämäräksi, mitä nuo mainitsemasi uhraukset olivat. Palkat kuulemma tuli, en sitten tiedä miten paljon menetyksiä tulee noista eläkevaroista tai muista. Mutta eiköhän ne kuittaannu korkojen kera tuon Kärpät-sopimuksen ansiosta, vaikka jossainhan hänen pitää sielläkin asua ja maksaa vuokraa etelän-kodin lisäksi. Onhan sekin uhraus, kun joutuu menemään toiseen joukkueeseen ja muuttamaan Ouluun.
Ehkä sekin on uhraus, että hän olisi luultavasti voinut saada enemmän rahaa jos pelaisi ulkomailla tai Jokereissa, mutta pelasi Bluesissa.

Aika kova väite tuo, että "Kyllä hän oli sitoutunut tohon jengiin 110%:sti loppuun asti". Entä ne, jotka yhä pelaavat Bluesissa, he ovat näköjään sitoutuneet tuohon jengiin loppuun asti ja siitäkin vielä eteenpäin. Eli se loppu oli se, kun Hirschovits lähti?
Joidenkin mukaan anti kaukalossa ei ollut tuo mainitsemasi 110 prosenttia loppuaikoina, kun oli stressiä ja vältteli loukkaantumisia.

Mutta eipä mitään, onhan se hieno tarina kun hän voittaa ensi keväänä mestaruuden Kärpissä, vähän Kimmo Timosen tyyliin. Osa kiitoksista menee varmasti Espoon suuntaan.
 
Vähän hämmentävää, millainen elämää suurempi legenda hänestä kerkesi tulla.
Kannattaa tutustua miehen toimintaan kaukalon ulkopuolella, jos se vähentäisi sitä hämmennystä.
 
Avaisitko vähän, mitä tarkoitat tuolla kysymykselläsi?
Vai eikö ollut mitään kunnianosoituksia seuralegendalle, joka vielä äsken oli Bluesin kapteeni ja viime kauden mvp?
Kyllä sellainen kuuluisi tähän jalkapallon ja jääkiekon keskieurooppalaistyyliseen fanikulttuuriin. Että kiitetään yhteisistä vuosista.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Vai eikö ollut mitään kunnianosoituksia seuralegendalle, joka vielä äsken oli Bluesin kapteeni ja viime kauden mvp?
Kyllä sellainen kuuluisi tähän jalkapallon ja jääkiekon keskieurooppalaistyyliseen fanikulttuuriin. Että kiitetään yhteisistä vuosista.

Yritä nyt trollata edes vähän vakuuttavammin.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Siirsin toisesta ketjusta.
että kyllä siellä muutkin on töitä tehnyt kuin "kuningas hirso", joka pelaa nykyään muualla ja kehuu samoilla mainlslauseilla Kärppien organisaatiota, faneja yms.

En ole juuri Hirson kommentteja seurannut Kärppiin siirtymisen jälkeen, mutta on pakko todeta, että tuskin "tässä" oltaisiin ilman Hirsoa. Hirso oli meidän keulamies, mediamies jne., ja sen lisäksi piti (lähes) päivittäin yhteyttä kannattajiin. Hän antoi kaikkensa ja nyt on muiden vuoro jatkaa. Lisäksi ilmeisesti lehdistö on kääntänyt hänen kommenttinsa Bluesia vastaan. Ja sanalla "tässä" tarkoitan sitä, että kuopan pohja on selkeästi jo saavutettu, vaikkakin konkurssi uhkaa edelleen.

Enkä sitten mitenkään ymmärtänyt tuota nimimerkin @Ritola#24 Hirson vähättelyksi.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siirsin toisesta ketjusta.


En ole juuri Hirson kommentteja seurannut Kärppiin siirtymisen jälkeen, mutta on pakko todeta, että tuskin "tässä" oltaisiin ilman Hirsoa. Hirso oli meidän keulamies, mediamies jne., ja sen lisäksi piti (lähes) päivittäin yhteyttä kannattajiin. Hän antoi kaikkensa ja nyt on muiden vuoro jatkaa. Lisäksi ilmeisesti lehdistö on kääntänyt hänen kommenttinsa Bluesia vastaan. Ja sanalla "tässä" tarkoitan sitä, että kuopan pohja on selkeästi jo saavutettu, vaikkakin konkurssi uhkaa edelleen.

Enkä sitten mitenkään ymmärtänyt tuota nimimerkin @Ritola#24 Hirson vähättelyksi.
Tekihän mies paljon ja antoi varmasti kaikkensa, sitä en epäile. Organisaation kallein mies yleensä tekeekin paljon.

Jotenkin olisin odottanut, että mies olisi johdattanut Bluesin vielä hyvään loppukauteen, sitten olisi ollut vielä suurempi. Fakta on myös se, että lähti HETI kun paikka tuli.

No kuka tietää, vaikka johto olisi painostanut Hirsoa lähtemään suuren palkan takia.

Toivottavsti teille tulee pirteä loppukausi ja asiat saadaan jotenkin kuntoon.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
TFakta on myös se, että lähti HETI kun paikka tuli.

Kukapa ei lähtisi, jos palkka ei tule tilille, tuskinpa itsekään haluaisit tehdä työtä työnantajalle, joka ei maksa palkkaa.
Turhaa Hirson syyllistämistä ja provoilua.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kukapa ei lähtisi, jos palkka ei tule tilille, tuskinpa itsekään haluaisit tehdä työtä työnantajalle, joka ei maksa palkkaa.
Kyllähän Hirsolle se palkka maksetiin, tosin myöhässä. Joten siksi olen tossa Ritolan kanssa samaa mieltä että lähti heiti kun sauma tuli. Eikä se nyt eka kerta ole kuin Hirso kääntää takkia jos jostain suunnasta tulee mottipäinen summa eteen ja mahdollisuus päästä suurempaan joukkueseen. Paskaa esimerkkiä se jengille näytti kun kapteeni on ekojen joukossa poistumassa uppoavasta laivasta ja sittenhän Korhonen, Talaja ja Somervuori seurasikin perässä. Onneksi ei toi jengi kuitenkaan asiasta lamaantunut ja kuudesta viime pelistä on tullut neljä voittoa.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Niin varmaan Hirso tiesi, että toimistolla hommat oli hoidettu päin persettä muutenkin ja palkan myöhästyminen oli vain yksi monista seurauksista. Yritystä oli mm. haettu konkurssiin jne jne.

Eipä tossa kukaan voi kyseenalaistaa Hirson päätöstä lähteä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eihän kyse ole siitä, että yksi palkka myöhästyi. Kyse on siitä, että myös aiemmista palkoista oli eläkkeet maksamatta, ilmeisesti jopa aiemmalta vuodelta. Kun siihen päälle lisää epävarmuuden siitä, saadaanko tulevaisuudessakaan palkkoja maksettua, niin mitäs tässä on ihmettelemistä? Tietty olisi voinut todeta palkkojen jäätyä tulematta, että en muuten pelaa ennenkuin ovat tilillä, mutta pelasi nyt kuitenkin, monta viikkoa ennen liksojen saamista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös