Muistaakseni hesarissa oli kuitenkin juuri juttua siitä, että Suomi oli digitalisaation uhkaamien työpaikkojen määrän osalta maailman kärkikastia eli meillä tällaisia työpaikkoja oli suhteessa vähemmän kuin melkein missä tahansa muualla maailmassa.
En tuosta tiedä, mutta tilastojen mukaan Suomesta katosi ainakin parin vuoden ajan noin 2 700 työpaikkaa per kuukausi. Tämä tapahtui siten, että lähinnä PK-sektori loi 15 000 työpaikkaa, ja suuryitykset kadottivat 17 700 työpaikkaa kuukaudessa. Vähän uudemmat tilastot (alla) kertovat, että viime vuonna olisi syntynyt 160 000 uutta työpaikkaa ja hävinnyt 200 000 työpaikkaa.
Tänä vuonna syntyy 160 000 uutta työpaikkaa – "Valtava määrä yrityksiä lisää työvoimaansa" | Talous | HS
Tuossa @bebeto linkitti hyvin myönteisen uutisen, joten ehkä päästään jossain vaiheessa siihen, että työpaikkoja syntyy enemmän kuin poistuu. Tärkeää, koska väestö on kasvanut noin 500 000 sinä aikana, kun työpaikkojen määrä ja työllisyyste on absoluuttisesti vähentynyt/laskenut. Tämä selittää osaltaan sen, miksi Suomen työllisyysaste on niin paljon mm. Ruotsia ja Saksaa perässä.