Mikä on taitotieto ja siis miksi, kun eihän tuossa ole mitään järkeä. Ainahan se on ollut tietotaito vai onko joku taas keksimässä pyörää uudelleen tai tekemässä vihdasta vastaa.
"Sanaa tietotaito on käytetty englanninkielisen know-how-käsitteen suomenkielisenä vastineena. Kielenhuolto kuitenkin suosittaa käyttämään mieluummin muotoa taitotieto, koska kyse on taitoa koskevasta tiedosta (the know how to do) eikä toisinpäin (Kielikello 2/1984, Tarpeellista ja turhaa lainatavaraa)."Hyvä perustelu, mutta sitten taas esimerkiksi osaaminen on parempi sana. Vai kysyisikö joku osaatko vai taitotiedätkö tämän asian.
Ei ainakaan ohjeistus, luultavasti keksitty tapa, joka syystä tai toisesta on yleistynyt.Mistä on lähtöisin tapa käyttää asteriskia/tähtimerkkiä edellä väärin kirjoitetun sanan tai muun korjaamiseen? Tätä näkee koko ajan varsinkin chat-tyyppisissä keskusteluissa. Esimerkiksi joku kirjoittaa vaikka "täysiluu", jonka perään hän korjaa kirjoittamalla "täysikuu*" tai "*täysikuu".
Onko tämä jokin yleinen ohjeistus ja käytäntö vai pelkkää väärää soveltamista ja chattaajien ynnä muiden päästä keksitty tapa?
Syistä tai kriteereistä viis, mutta æ ligatuurista voi halutessaan lukea lisää esim. WikipediastaOnko tälle "aeoe"-tavalle mitään varsinaista erillistä nimitystäkään?
Osaako kukaan kertoa mitään syytä tai kriteeriä sille, mistä syystä toisinaan ääkköset, kuten ä- ja ö-kirjaimet, väännetään muotoon "ae" ja "oe", kun taas useammin käytetään muotoja "a" ja "o"?
Onko tälle "aeoe"-tavalle mitään varsinaista erillistä nimitystäkään?
Saksan kielessä ä, ö ja ü eivät ole itsenäisiä kirjaimiaan, vaan kyseessä on a:n, o:n ja u:n niin sanottu umlaut-muunnos. Umlautia on ilmeisesti alun perin aina merkitty e-kirjaimella, joka on myöhemmin pienentynyt kahdeksi pisteeksi kirjaimen päälle. Saksassa umlaut on mahdollista esittää myös e-kirjaimen avulla, mutta usein urheilukilpailuissa nähty tapa kirjoittaa suomalaiset ääkköset on periaatteessa täysin väärin, kun suomessahan ä ja ö ovat omia itsenäisiä kirjaimia eivätkä mitään a:n ja o:n muunnelmia.Osaako kukaan kertoa mitään syytä tai kriteeriä sille, mistä syystä toisinaan ääkköset, kuten ä- ja ö-kirjaimet, väännetään muotoon "ae" ja "oe", kun taas useammin käytetään muotoja "a" ja "o"?
Onko tälle "aeoe"-tavalle mitään varsinaista erillistä nimitystäkään?
"Sanaa tietotaito on käytetty englanninkielisen know-how-käsitteen suomenkielisenä vastineena. Kielenhuolto kuitenkin suosittaa käyttämään mieluummin muotoa taitotieto, koska kyse on taitoa koskevasta tiedosta (the know how to do) eikä toisinpäin (Kielikello 2/1984, Tarpeellista ja turhaa lainatavaraa)."
Kysehän on myös "tietoon perustuvasta taidosta", minkä vuoksi tietotaito on nähdäkseni terminä vähintään yhtä hyvä - ja suvereenisti vakiintuneempi.
Pitää paikkansa, mutta omasta tekstistäsi kyllä puuttuu pilkku sanojen "se" ja "miten" välistä. Lisäksi ihmiset käyttävät.Tähän syyllistyn itsekin paljon, mutta keskustelupalstoilla pistää silmään se miten paljon ihmiset käyttää pilkkuja ihan turhaan ja aivan ku mmallisissa yhteyksissä.
Juu kyllä minä tiesin, että siinä lauseessakin oli kirjoitusvirheitä.Pitää paikkansa, mutta omasta tekstistäsi kyllä puuttuu pilkku sanojen "se" ja "miten" välistä. Lisäksi ihmiset käyttävät.
Enhän minä muuten, mutta kun ketjun nimi on "Kielipoliisit".
Miten FB:n kielipoliisit lausuu sanan jogurtti? Itse lausun sen juuri kuten se kirjoitetaan mikä on oli pitkään se ainoa oikea muoto, mutta nykyään sen saa lausua miten vain: jogurtti, jukurtti, jugurtti, jokurtti.
Nyt jotain rajaa.Nuo ruotsalaiset ollevat suomalaista alkuperää ainakin jossain määrin.
Juuri keksin yhden, jolla on kolme merkitystä:Tänään tuossa ajellessa havahduin siihen, että sana hauista voi tarkoittaa kolmea täysin eri asiaa. Jos sanoja voi ja koin ei oteta mukaan, onko mitään muuta sanaa, jolla on noin monta tai jopa useampi eri merkitys?
Kulkusiltahan on toinen Fingerporista tuttu:Juuri keksin yhden, jolla on kolme merkitystä:
Tulosilta
1. ilta, jolloin saadaan tulokset
2. silta, jota pitkin tullaan johonkin
3. monikon ablatiivi nimestä Tulonen
No kyllä tuo menee aika pitkälti tulkinnan piikkiin. Mites miekkonen, mitä se tarkoittaa?