Kiekollisempi JYP-menestystarina vai floppi?

  • 36 442
  • 125

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miksi meillä on kolmosketju, jos se tippuu normikierrosta säännöllisesti ennen nelosketjua (joka ei ole ollut loistelias tänä vuonna)?
Tähän ei kukaan tarttunut, mutta itse olen ihmetellyt samaa. JYPin ketjurakenne on yritetty tehdä kaavalla kaksi laatuketjua, Karhukopla (missä Jäsä ottanut Sipin paikan, muuten sama meininki) ja kolmoseen sitten jämäpelaajat, joiden tehtävä on, Vemmua lainaten, pitää vain huoli ettei omissa soi. Pelillisessä mielessä tältä kolmosketjulta ei odoteta yhtään mitään eikä heille anneta juuri mahdollisuutta osaamistaan näyttääkkään/kehittää peliään. Vaikka ketjujen kiertojärjestys olisi 1-2-3-4, niin erikoistilanteiden jälkeen kierto alkaa aina Karhukoplasta (4), mikä näkyy väistämättä peliajoissa. Typerä systeemi kaiken kaikkiaan vaikka toisaalta, kyllähän kolmosella on joka pelissä aikaa näyttää mitä osaa - pitäis vaan tehdä maaleja.

Miksei Turrea päästetty ampumaan rankkareita?
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Mikäli sitten kiekollisempaan pelitapaan maaottelutauon jälkeen mennään, niin Malmin myyntiä pitää harkita kunnolla, eihän tuo jannu pysty toteuttamaan millään tuommoista pelitapaa. Olli laitta aina surullisen kuuluisan polvenkorkuisen syötön laitaan, vaikka keskusta tai vieruspakki olisi auki ja näin saataisin paremmin hyökkäyskäyntiin. Muistaakseni mestaruuskaudella Malmikin "osasi" syöttää, mutta sen jälkeen niitä ei ole nähty ja se on siinäkin yllättävää, että Malmi tässä kolummissa jutustelee AHL-ajoistaan ja siitä että seillä piti pelata ei roiskia. Käsittääkseni Malmivaara oli sangen vastuullisessa roolissa AHL:ssä joten kai hän siellä pelasi, eikä vain roiskinut. Mihin se on siis jäänyt?

Eli Malmi lihoiksi, jos siitä mitään voimme edes saada...
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Aho kommentoi päivän Keskisuomalaisessa, että kun venäläisjoukkueet eivät karvanneet, luultiin että pelityyli toimii. Sitten tuli täytenä yllätyksenä, että liigassa pelattiin kovempaa kuin harjoitusmatseissa...

Nyt sitten on palattu vanhaan pelitapaan joka sekään ei toimi. Ja tarkoitus olisi vielä ajaa tämän kauden aikana sisään kiekollisempaa peliä? Ikuisuusprojektiksi taitaa jäädä. (pessimistisemmät voisivat tässä vaiheessa jo todeta, että me on hävitty tää kausi - MOHTK) Ongelma on mun mielestäni lähinnä asenteen puute. Pelaajat eivät ole valmiita tekemään 100% voiton eteen, ottamaan mustelmia ja tekemään töitä.
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ahon linja on sinällään ihan ymmärrettävä, turpaan on tullut eikä ole ollut aikaa treenata kunnolla kovan ottelutahdin johdosta. Mj-tauon jälkeen odotan kuitenkin peliin oikeasti tulleen niitä uusia elementtejä (rytmitystä jne)

Sitä ennen mennään vanhalla ja tutulla kaavalla. Malmi kiskaisee kiekon maalin takaa ränniin niin kovaa kuin kaksimetrisestä rungosta voimaa vaan irtoaa ja täysin laput silmillä ja katse kiekossa, ei kentässä. Punaviivalla odottaa toinen mailavirtuoosi Jäsä Jääskeläinen, joka vain hipaisee kiekkoa, ohjaten sen vastustajan päätyyn välttäen pitkän kiekon. Tämän jälkeen Rambo Lahti ja Fippo Riska painavat peräsuoli pitkällä sotahuudot kaikuen perään. Näin JYP on tuonut kiekon vastustajan päätyyn pelikirjansa mukaan. Aikaa kului 1-2 sekuntia ja kiekkoon koskettiin kahden hipaisun verran.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jotenkin ymmärrän nämä lätinät rytmityksistä ja muusta ei siinä mitään mutta onko lätkä todellakin muuttunut "johtavan" analyysien mukaiseksi tähtitieteeksi.

Helvetti kaverit on pelanneet ikänsä lätkää eikä voi nyt sitten hyökätä kuin yhdellä tavalla ja koko joukkue on muuttunut runkosarjahirmusta vässykäksi.

Jokin tässä yhtälössä mättää ja kovasti. Ei kai voi olla että jos kesä on treenattu niinkuin pitää,on peli umpisolmussa sydäntalvelle asti vain siksi ettei osata lähteä hyökkäämään vaikka nyt edes kahdella eri tavalla. Ettei kyse olisi suurelta osin perseelle potkimisesta ja pääkopasta?
 
Suosikkijoukkue
JYP
Helvetti kaverit on pelanneet ikänsä lätkää eikä voi nyt sitten hyökätä kuin yhdellä tavalla ja koko joukkue on muuttunut runkosarjahirmusta vässykäksi.
...

Ettei kyse olisi suurelta osin perseelle potkimisesta ja pääkopasta?

Veikkaisin, että aika suurelta osalta tästä on kyse. Kapina RD:tä vastaan, sekoilut pelitavan kanssa, valmentajan vaihtaminen ja alkukauden tappioputki vetivät pakan tiukkaan solmuun. Tässä tilanteessa on aika inhimillistä, että uusi valmennusjohto palaa vanhaan tuttuun systeemiin.

Väittäisin, että Jypin kahden viime kauden heikot playoff-esitykset eivät johdu pelkästään pelitavallisista asioista. En voi mitenkään uskoa, että peli muuttuu keväällä niin paljon, että runkosarjassa erittäin hyvin toimiva sapluuna onkin playoffeissa täyttä scheissea. Taustalta täytyy löytyä myös henkisiä asioita. Toivottavasti Aho pystyy hoitamaan tämän puolen paremmin, jos JYP tosipeleihin saakka selviää.

P.S. Ei minulla kyllä mitään pelitavan päivittämistäkään vastaan ole, mutta ei se ainoa autuaaksi tekevä asia voi olla.
 

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Onhan toi vielä aikamoista kuraa. Tänään voitettiin peli melko selkeästi (joskin Lukko oli paska). Tämä selittyy tällä Sakke Pietilän tahtokiekolla. Luisteluvoima & kaksikamppailujen voittaminen oli tänään voitonavain. Edellä mainitut asiat on täysin ihmismielen varassa. Mitä jos ei huomenna "kiinnostakaan" pelata? Tai vaikkapa kahden viikon ajan?

Pelaajille pitäisi tiedostaa milloin on järkevä kääntää peliä ja milloin ei. Tänäänkin useasti oli tilanteita, jossa saatiin keskialueen flipperikiekko meille. Pakki lähtee kaartamaan omaa aluetta kohden, mutta kääntyy heti puolustussinisen kohdalla, nostaa pään ylös ja katsoo hyökkäyssuuntaan päin. Syöttää seisovalle sentterille keskelle, kuka on ~2,5 pelaajan ympäröimänä. Hän jatkaa kiekon suoraan päätyyn ja seisovilla jaloilla ollut laituri lähtee voittamaan tuota kiekkoa. Hyvällä säkällä toinen laituri tulee auttamaan, mutta luultavammin lähtee vaihtoon. Ja vaikka tulisikin, tilanne on mitä todennäköisemmin ohi. Tänään tuo toimi väsynyttä (sekä yleiskankeaa?) Lukkopuolustusta vastaan. Näissä tilanteissa kumminkin hyvin useasti toinen pakki oli vapaana, hieman alempana verrattuna kiekolliseenpakkiin. Miksei syöttäisi muutamat pakki-pakki syötöt tai menisi jopa maalin taakse keräämään porukka kasaan?

Mahtui peliin hyviäkin nopeita kääntöjä, varsinkin kun saatiin riistettyä kiekko keskialueella siten, että oli enään Lukkopakit vastassa.

Itse en halua, enkä voikaan vaatia joukkueelta joka peliin 100% tahtotilaa, sillä pelaajatkin ovat ihmisiä ja tämä on ammatti. Tällöin kun ei pusketa sata lasissa, pitäisi ne pelitavalliset asiat selkäytimestä juosta auttamaan. Nämä "tieteelliset" seikat eivät muutu tahtotilasta riippumatta. Pelit eivät heilahtelisi niin paljon hyvän ja huonon päivän välillä. Itse olen MOHTK-kannalla niin kauan, kun peliä ei saada sitä vähääkään kiekollistettua (= pelattua alaspäin). Aikahan tämän kaiken näyttää.

Yksi huomautus vielä. Meillä kiekko oman maalin takana eikä kukaan karvaa, lähdetään hyökkäykseen ja heti punaisen jälkeen päätyyn, jonka jälkeen kaikki lähtevät vaihtoon. Miksi? Miksi piti kiekko luovuttaa vastustajalle? Ei voitu sitä vaihtoa tehdä silloin, kun kiekko oli meidän hallussa.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
...koko teksti...

Todella hyvää kirjoitusta, tältähän tämä näyttää. Lukko ei eilen ollut mikään mittari, Kuopion reissu painoi jaloissa ja JYP pääsi tuoreempana riistokiekkoihin syvällä hyökkäysalueella, vaikka laiturit lähtivätkin seisovilta jaloilta. Tässä on myös se ydin kahden viime kevään sulamisiin; JYP ei tullut tuoreempana kuin sarjojen avauksiin, eikä päässyt paineistamaan vastustajaa.

Eilinen peli oli reilusti kauden paras, siitä ei kahta sanaa. Joukkuekin tiesi (lukivat Keskisuomalaisesta?), että pelataan mahdollisimman nopeaa pystysuunnan kiekkoa. Tämän JYP osaa ja tällä me voimme voittaa mestaruuden vaikka tällä kaudella. Mutta...

...on sinne jotain järkeäkin tuotava. Kuten Pappa kirjoitti, pidetään sitä kiekkoa hallussa jos siihen on mahdollisuus. Hyökätään nopeasti, jos siihen on mahdollisuus. Varsinkin jos peliä johdetaan. Viimeisen erän reilussa johdossa siirretyn rangaistuksen aikaan (ja ylivoima jo päällä) pelattiin ensin hienosti pitkä pätkä hyökkäyspäädyssä aikaa (ja Lukkoa) kuluttaen, mutta sitten kun kiekko ajautui alemmas, Vatanen yritti kahdesti (!) kääntää nopealla pitkällä syötöllä takaisin hyökkäysalueelle, vaikka Lukko oli jo ehtinyt vaihtaa väsyneimmät pois. Ei näin. Kyllä johtotilanteessa viimeisellä kympillä ylivoimatilanteissa pelataan myös kelloa tyhjäksi, ellei nopealle käännölle ole tilausta (2 vs. 1 tms. potentiaalinen maalipaikka avautuu).

Aiemmin kirjoittamiani 1 vs. 3-5 tilanteita nähtiin, kertaakaan niistä ei syntynyt maalipaikkaa/jäähyä. Malmivaara antoi taas puolenkymmentä polvenkorkuista pelin puolen laitaan, joista syntyi yksi maalipaikka JYPille, kaksi pitkää kiekkoa (aloitus omaan päähän) ja kaksi kiekonmenetystä vastustajalle keskialueella. Ei näin.

Mutta positiivista oli, että nyt JYP osasi tuon yhden hyökkäysrytmin. Sen ajoitukset olivat kohdallaan ja JYP sai nopeudellaan Lukon sekaisin. Hienoa! Toivottavasti JYP tosiaan oli niin hyvä kuin näytti, eikä Lukko niin paska, että JYP olisi siksi ollut niin paljon nopeampi ja parempi. Pelaajatkin tuntuivat pelaavan tuota mielellään, eli nyt sitten Ahon Keskisuomalaisessa kertoman suunnitelman vaihe 2 (kiekollisuuden lisääminen) maaottelutauolla käyttöön. Kirjoitan tätä kieli poskessa - nyt on yksi hyvä peli pystysuunnan kiekkoa takana. Mikäli tätä pelataan näin hyvin maaottelutauolle asti, lähdetään tauolle puolivälistä sarjataulukkoa ja makoisia voittoja alla; silloin tämän päälle voidaan uutta tuoda. Mikäli peli kuitenkin sulaa jo ennen maaottelutaukoa, mitä sitten tehdään?

Erityismaininnat: Kalle Koskinen! On se huikea äijä. Jätkä tulee kuukauden tauolta ja ikää on kuin Faaraolla. Kertaakaan ei ollut kiire, satakiloisen jätin taklauksen voi väistää viimeisellä kymmenyksellä. Kertaakaan ei yritetty pitkää, vaikeaa syöttöä vaan annettiin helppo lyhyt. Äänenkäyttö omassa päässä. Näkymätön työ. Mahtavaa. Pakkiparit pitää rakentaa juuri näin! Tukevat kiekollista peliä, mutta pärjäävät myös omissa. Vatanen - Koskinen, Laatikainen - Malmivaara, Skrebek - Näkyvä on varmaan se millä aloitetaan, mutta ei väärin olisi kokeilla Laatikainen - Näkyvä, Skrebek - Auvity -pareillakaan.
 

Handyy

Jäsen
Onhan toi vielä aikamoista kuraa. Tänään voitettiin peli melko selkeästi (joskin Lukko oli paska). Tämä selittyy tällä Sakke Pietilän tahtokiekolla. Luisteluvoima & kaksikamppailujen voittaminen oli tänään voitonavain. Edellä mainitut asiat on täysin ihmismielen varassa. Mitä jos ei huomenna "kiinnostakaan" pelata? Tai vaikkapa kahden viikon ajan?
Sinänsä mielenkiintoista, että tuolla "aikamoisella kuralla" ollaan SM-Liigan sivuilla kuntopuntarissa sijalla 1. Ei olla hävitty yhtään varsinaisella peliajalla, tehty eniten maaleja ja päästetty vähiten omiin.

Kuntopuntari - SM-liiga
 

Baldrick

Jäsen
..mutta ei väärin olisi kokeilla Laatikainen - Näkyvä, Skrebek - Auvity -pareillakaan.

En laittaisi näitä kahta hyökkäävää pakkia samaan ja tällä parilla se olisi nuori Näkyvä, joka tästä kärsisi, eli ei pääse toteuttamaan itseään hyökkäyssuuntaan. Ja omasta mielestäni Auvity ei mahdu kokoonpanoon.

Koskinen - Vatanen
Laatikainen - Malmivaara
Skrbek - Näkyvä

Ehkä voisi myös kokeilla Skrbek - Vatanen ja Koskinen mentoroimaan Näkyvää. Skrbekillä on varmasti jotain kerrottavaa/annettavaa P-Amerikassa pelaamisesta ja Vadu voi kokeilla pelata kv-tason pakin kanssa.

(Boldaus oma.)
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sinänsä mielenkiintoista, että tuolla "aikamoisella kuralla" ollaan SM-Liigan sivuilla kuntopuntarissa sijalla 1. Ei olla hävitty yhtään varsinaisella peliajalla, tehty eniten maaleja ja päästetty vähiten omiin.

JYP on tosiaan saalistanut hyvin pisteitä viimeisestä viidestä ottelustaan, tämähän on fakta. Tässä ketjussa on kuitenkin keskusteltu JYPin pelitavasta ja tuo Pappaykkösen teksti oli sen suhteen täyttä rautaa.

Otetaanpa käsittelyyn JYPin kaksi edellistä ottelua. Blues-peli vieraissa ja Lukko kotona. Molemmissa peleissä JYP lähti pelaamaan samalla tavalla, päätykiekkoa ja kovaa prässiä/karvausta. Pyrittiin ottamaan vastustajalta aika ja tila pois, eli vanhaa ja tuttua peliä Dufvan aijoilta. Miksi näistä kahdesta ottelusta lopputulos oli niin erilainen? Mitä JYP teki näissä otteluissa eri tavalla?
 

Handyy

Jäsen
Tässä ketjussa on kuitenkin keskusteltu JYPin pelitavasta ja tuo Pappaykkösen teksti oli sen suhteen täyttä rautaa.
Niin, tietysti jos haluaa joukkueen pelaavan tietyllä tavalla, mutta joukkue pelaakin toisella, niin voihan sen ajatella olevan "aikamoista kuraa". Nykyisellään kun vissiin pitäisi pelata überkiekollisesti ja välillä selata vähän Urheilulehteä, jotta voi saalistaa viimeisimmät trendit ja pelata voittavaa kiekkoa.

Muuta selitystä en keksi, miksi JYPin nykyiset peliesitykset vaikuttavat ah niin paskoilta.

Otetaanpa käsittelyyn JYPin kaksi edellistä ottelua. Blues-peli vieraissa ja Lukko kotona. Molemmissa peleissä JYP lähti pelaamaan samalla tavalla, päätykiekkoa ja kovaa prässiä/karvausta. Pyrittiin ottamaan vastustajalta aika ja tila pois, eli vanhaa ja tuttua peliä Dufvan aijoilta. Miksi näistä kahdesta ottelusta lopputulos oli niin erilainen? Mitä JYP teki näissä otteluissa eri tavalla?
Jos päällimmäistä syytä lähdetään etsimään, niin minun mielestä Lukkoa vastaan oltiin lähes ylivoimaisia, koska useammaltakin ratkaisupelaajalta tipahti se apina selästä. Peli oli vapautunutta, kun se tähän asti on ollut erittäinkin väkinäistä (ja silti tuottanut tulosta).
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan toi vielä aikamoista kuraa. -muu teksti-
Oikein hyvä kirjoitus, josta olen pääosin samaa mieltä.

Faktaa kuitenkin on, että JYPin peli ei ole ihan niin sekaisin kuin tuosta voisi päätellä. Ko. teksti perustui kaikenlaisiin huomattuihin epäkohtiin ja tuntuu että epäkohtia on hakemalla haettu. Hyvääkin pelistä löytyy paljon, joten ei se täysin kuraa ole.

Mutta yhtä kaikki, epäkohdat oli hyvin huomattu ja huomiot olivat oikeita. Parannettavaa on vielä paljon.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Lukko ei eilen ollut mikään mittari, Kuopion reissu painoi jaloissa ja JYP pääsi tuoreempana riistokiekkoihin syvällä hyökkäysalueella, vaikka laiturit lähtivätkin seisovilta jaloilta. Tässä on myös se ydin kahden viime kevään sulamisiin; JYP ei tullut tuoreempana kuin sarjojen avauksiin, eikä päässyt paineistamaan vastustajaa.

Eihän Jyppi ollut edelliskausilla runkosarjassakaan liikkeellä vastustajaa tuoreempana ja silti tulosta tuli. Sitä paitsi 2010 TPS-sarjaan Jyp tuli nimenomaan seitsemän pelin sarjasta kun taas vastustaja oli hoitanut omansa neljässä ottelussa. Silti Jyp kykeni sarjan alussa taistelemaan voittoja itselleen. Mielestäni kevään sukellukset ovat johtuneet siitä, että joukkue ei ole pystynyt toteuttamaan omaa pelitapaansa tarpeeksi hyvin.

Pelitapa on vähän kuin maalivahti; sen täytyy olla niin hyvä, että se tarjoaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Mitä parempi ja paremmin toteutettu pelitapa, sitä suurempi voiton mahdollisuus aina on. Käsitys, jonka mukaan pelejä voi voittaa vain tietyllä pelitavalla, on kuitenkin täysin väärä. Mielestäni Jypin pelitapa olisi tarjonnut mahdollisuudet voittoon kahden edelliselläkin kaudella, mutta pelitavan toteutus, maalivahtipeli ja pelaajien henkilökohtainen taitotaso eivät ole riittäneet pelien kääntämiseen. Mestaruuskaudella Immonen, Pihlman, Virtanen ja Tuokkola olivat ratkaisevia tekijöitä Jypin voittojen takana. Seuraavilla samanlaisia ratkaisupelaajia ei löytynyt.

Sihvosen kielenkäytössä Jypiltä puuttuva viivelähtö tai puolinopea tarkoittaa hyökkäystä, johon lähdetään kiekonriiston jälkeen kontrolloidusti. Esimerkiksi pakki-pakki-syötön aikana hyökkäyskolmikko hakee syöttöpaikkaa niin, että kaikki hyökkääjät ovat pelattavissa ja menossa kohti vastustajan maalia. Se, että peruutellaan oman maalin taakse odottamaan hyökkääjien hakua taas on Sihvosella hidas lähtö.

En ole tällä kaudella nähnyt yhtään peliä, mutta kyllä ainakin edellisvuosina hitaita lähtöjä on ollut aivan tarpeeksi. Hidas lähtö voi aivan hyvin tuottaa laadukkaan suoran hyökkäyksen, mutta ongelmana on päästä karvauksesta ohi. Viime kevään pleijareissa ei Vatasen loukkaannuttua löytynyt yhtäkään puolustajaa, jolla olisi hitaassa lähdössä ollut mahdollisuus tehdä oma nousu, mikä helpotti puolustavan joukkueen työtä huomattavasti.

Sihvosen mielestä ihanteellinen pelitapa on sellainen, jossa käytetään hitaita, puolinopeita ja nopeita lähtöjä vaihtelevasti. Minä väitän kuitenkin, että joukkue voi pärjätä myös kahden rytmin jääkiekolla, jos se toteutetaan hyvin ja yksilöt ovat riittävän hyviä tekemään laadukkaita ratkaisuja hyökkäys- ja puolustuspäissä.

Aho sanoi eilen Keskisuomalaisessa, että tyypillisessä Jypin voittoon päättyvässä kamppailussa tekopaikat ovat 20-10 Jypille. Pitäisi päästä tilanteeseen, jossa joukkue pystyy voittamaan myös sellaisia otteluita, joissa tekopaikat jakautuvat tasaisemmin. Hyvällä pelitavalla voidaan lisätä omien maalipaikkojen määrää ja vähentää vastaavasti vastustajan tilanteiden määrää, mutta lopullinen maalien määrä taas riippuu pelaajien henkilökohtaisista ratkaisuista. Jos pelaajan taitotaso ei riitä tai hän ei ole psyykkisesti täydessä terässä, ratkaisun epäonnistumisen todennäköisesti kasvaa.

Pappa1 kirjoitti, että pelaajilta ei voi vaatia 100% keskittymistä joka hetki, koska hekin ovat vain ihmisiä. Marraskuun runkosarjapeleissä tämä pitää paikkansa, mutta ei playoffeissa. Joukkueen valmisteleminen pleijareihin on valmentajan tehtävä ja jos joukkue ei pysty suorittamaan omaa pelisuunnitelmaansa edes yhtä hyvin kuin runkosarjapeleissä, on valmentaja epäonnistunut tehtävässään.
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Otetaanpa käsittelyyn JYPin kaksi edellistä ottelua. Blues-peli vieraissa ja Lukko kotona. Molemmissa peleissä JYP lähti pelaamaan samalla tavalla, päätykiekkoa ja kovaa prässiä/karvausta. Pyrittiin ottamaan vastustajalta aika ja tila pois, eli vanhaa ja tuttua peliä Dufvan aijoilta. Miksi näistä kahdesta ottelusta lopputulos oli niin erilainen? Mitä JYP teki näissä otteluissa eri tavalla?

Näkemättä kumpaakaan peliä voisin epäillä syyksi vastustajien taktisia eroja sekä kentän kokoa. Blues ainakin omassa kotikaukalossaan pyrkii hyökkäämään monella rytmillä ja välillä palautellen kiekkoa alaspäin. Barona arenan iso kenttäkin avittaa hieman tämän kiekollisemman pelitavan toteuttamista. Sen sijaan Lukolta olen muutaman pelin tv:stä nähnyt tänä kautena ja niiden perusteella Lukko on täysin pystysuunnajääkiekkoa pelaava joukkue aivan, kuten viime kaudellakin. Nimen omaa JYP:lle nämä pystysuunnan joukkueet sopivat vastustajina hyvin, erityisesti Synergia areenalla joka on niitä kapeimpia kaukaloita suomessa, jolloin hurrikaani ryhmä pystyy sotkemaan vastustajan pelaamista omalla karvaamisellaan ja monesti varsin onnistuneesti. Viimekin vuonna ainoa joukkue, jonka pelitavalle JYP ei keksinyt lääkkeitä ollenkaan kotikaukalossaan, oli kiekkokontrollia pelaava Blues pudotuspeleissä.

Tämän takia en jaksa vielä innostua tuosta viiden pelin pisteputkesta sillä vastustajat eivät ole olleet ihan terävimmästä päästä eikä ole tänäänkään. Ensi viikolla sen sijaan saadaan tämän hetken tasonmittausta tehtyä oikein kunnolla, kun Synergialle saapuvat tällä hetkellä parhaiten kiekollista peliä pelaavat Jokerit ja Kalpa. Nuo kaksi ottelua kertovat varsin hyvin sen missä mennään tällä hetkellä, joten niitä kyllä odottaa jo nyt. JYP:n peli on yksinkertaistunut alkukaudesta ja pisteitä on tullut nyt enemmän, mutta silti pelitavassa on paljon parantamista ja toivottavasti maajoukkuetauon jälkeen alkaa näkyä niitä elementtejä, joita vielä noin 5 peliä sitten oli jonkin verran nähtävissä.
 

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Sinänsä mielenkiintoista, että tuolla "aikamoisella kuralla" ollaan SM-Liigan sivuilla kuntopuntarissa sijalla 1. Ei olla hävitty yhtään varsinaisella peliajalla, tehty eniten maaleja ja päästetty vähiten omiin.

Kuntopuntari - SM-liiga

Itselleni tuollainen otanta ei kerro mitään. Sattumalla on liikaa vaikutusta.

Pidemmän päälle IMO puhtaalla pystysuunnan kiekolla ei pärjää. En ole Ahon kommentteja kuullut tai lukenut mistään, mutta jos tosiaan maajoukkue tauon aikana yritetään edes hieman kiekollistaa peliä niin hyvä. Innolla ja osittain pelolla odotan tauon jälkeisiä pelejä.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kiekollinen JYP on lakannut olemasta ainakin viimeisten neljän matsin otannalla joten se siitä. Vitun hyvältä näyttää!
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Kiekollinen JYP on lakannut olemasta ainakin viimeisten neljän matsin otannalla joten se siitä. Vitun hyvältä näyttää!

Niin näyttää ja huoli sen pelitavan uudistamisesta maajoukkuetauon jälkeen alkaa olla varsin suuri. Juuri ennen KalPa peliä haastattelivat Radio Jyväskylän taajuudella JYP:n valmentajista, olikohan nyt Virtasta ja utelivat tästä pelitavan muokkaamisesta kiekollisempaan suuntaan, niin vastaus oli suurinpiirtein se, että eivät aijo lähteä lisäämään väkisin mitään hitaitalähtöjä, koska eivät koe sen olevan heidän juttu. Enemmänkin hyökkäys päähän kuulemma yrittävät jotain kehittää.

Tämän kuultua en tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa? Hirveästi olisi halua lisätä kiekollisuutta hyökkäyspäähän, mutta miten sitä lisäät jos hyökkääminen on noin sekavaa, mitä se nyt on. Oikeasti, en ole nähnyt yhtään menestyvää joukkuetta, joka tuottaa tuommoisen määrän alivoimahöykkäyksiä, mitä JYP lauantaina tuotti. Yksi erittäin hyvä tapa estää näiden av-hyökkäyksien syntymistä olisi tehdä tilaa syöttämällä poikittain tai alaspäin silloin, kun muuten olisi syntymässä av -hyökkäys ja sitten kun hyökkääjät olisivat "oikeissa asemissa" kolmella kaistalla, käynnistettäisiin itse hyökkäys (pakkien toimesta). Aina tietysti parempi jos vielä toinen pakki saataisiin siihen lähelle ikään kuin tukemaan rintamaa. Näin ollen hyökkäykset johtaisivat enenevissä määrin ainakin kulmapeliin ja jos kiekko menetettäisiin, niin oltaisiin ainakin mahdollisimman hyvissä asemissa prässäämään se menetetty kiekko takaisin. Tämän "riiston" jälkeen saattaisi syntyä sitten se kaikkein vaarallisin tilanne, kun yhdellä nopealla käännöllä oltaisiin jo aika lähellä maalia.

Eli siis kiekollisuuden lisääminen hyökkäyspäähän vaatisi mielestäni noiden av -hyökkäyksien hylkäämistä. Tuo jatkuva nopea ylöspäin pelaaminen johtaa yleensä siihen, että joku hyökkääjistä ei kerkeä reagoimaan niin nopeasti ja siten muodostuu 2 vs 3 tilanne. Lauantaina sitten nähtiin KalPan toimesta, miten tällaisen näennäisprässin alta tullaan pois. Itse en kyllä älyä, miten kiekollisuutta voitaisiin JYP:n tilanteessa lisätä hyökkäyspäähän lisäämättä sitä samalla myös keskialueen ja puolustuspään pelaamiseen.
 

Musta87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei ole kyllä vuosikausiin nähty sellaista kuraa, mitä JYPin peli eilen (ja myös Tapparaa vastaan) oli.

Huolimatta siitä, että Aho+Virtanen (&Welling, joka ei taida muuta tehdä kuin kerää treeneissä kiekot, täyttää jotain kaavaketta pelin aikana ja antaa täysin idioottimaisia lausuntoja radioon) ovat olleet nyt "puikoissa" yli kuukauden, hyökkäyspeli ei ole kehittynyt pätkän vertaa siitä mitä se oli RD:n lähdön aikaan. Pikemminkin päinvastoin. Nopeaa pystysuunnan kiekkoa pyritään pelaamaan, mutta onnistumiset ovat varsin vähäisiä. Eilen nähtiin miten osaava vastustaja tuon tavan hyökätä pelaa pois. KalPalla ei ollut oikeastaan missään vaiheessa peliä vaikeuksia tuon JYPin hyökkäämisen kanssa. 1.erässä KalPan oma hyökkäyspeli vielä vähän yski ja siksi JYP-johdossa (yhdellä 5v3-maalilla) tauolle päästiin.

Aivan kuten Mike Bossy yllä totesi, on tuosta av-hyökkäämisen määrästä vaikea alkaa huikeaa hyökkäysalueen hyökkäyspeliä vääntämään - käsittämätön lausunto Virtaselta muuten. Hämmentävää tässä on se, että tuon seikan tuntuvat kaikki muut ymmärtävän paitsi JYP-valmennus. Lausunnot siitä kuinka ihan kivasti oltiin mukana 5v5-pelissä ovat täyttä roskaa. KalPa teki mitä halusi, JYP mitä osasi. Ja se ei ole paljon se: karmea määrä joudutaan yksin useaa vastustajaa vastaan kamppailemaan, että saataisiin maalintekopaikka. Laskiko kukaan kuinka monta maalintekopaikkaa JYP sai kahteen viimeiseen erään? Toisessa erässä jää näytti sille, ettei sitä erätauolla olisi tarvinnut edes höylätä KalPan päädystä.

Voisin tässä melkein lyödä vetoa siitä, ettei maaottelutauon (/-taukojen) aikana tapahdu mitään korjausliikettä, vaan samalla kuralla mennään tämä kausi (ellei tehdä ratkaisuja valmennuksen suhteen).
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
No esimerkiksi viime kauden loppu ei nyt mitään kovin kaunista JYP kiekkoa tarjonnut. Joten Musta87:n ei niin kaukaa tarvitse hakea niitä hetkiä, jolloin peli on ollut sekaisin. Nyt ei itseasiassa oikeastaan mielestäni ole.

Itse sen sijaan - kun tarkasteluksi otetaan viimeiset 10 peliä - en siis näe JYP:n pelin nyt olevan mitään kuraa, vaan esimerkiksi viimeisissä kotipeleissä ilme joukkueelta on ollut pirteä pääsääntöisesti. Olenkin ottanut tavaksi vierailla täällä jatkoajassa tappiopelien jälkeen lukemassa ja ihailemassa sitä jääkiekon taktista tietämystä, jota etenkin osalla jypkannattajista tuntuu löytyvän huomattavasti enemmän, kuin JYP:n valmennuskopista konsanaan - ja aina tappiopelien jälkeen tietenkin.

Ja ei JYP ole ainoa, jolla alkukausi tuottaa ailahtelevuutta peliotteissa. HIFK, Jokerit ja JYP - kaikki muuten mestarisuosikkeja edelleen, eikö niin? - takkuilevat vielä kaikki enemmän tai vähemmän. Ja kaikilla näillä seuroilla on osaava ja taitava valmennusjohto. Annetaan kauden kulua ja sarjataulukkokin vielä kyllä elää.
 
Itse sen sijaan - kun tarkasteluksi otetaan viimeiset 10 peliä - en siis näe JYP:n pelin nyt olevan mitään kuraa, vaan esimerkiksi viimeisissä kotipeleissä ilme joukkueelta on ollut pirteä pääsääntöisesti. Olenkin ottanut tavaksi vierailla täällä jatkoajassa tappiopelien jälkeen lukemassa ja ihailemassa sitä jääkiekon taktista tietämystä, jota etenkin osalla jypkannattajista tuntuu löytyvän huomattavasti enemmän, kuin JYP:n valmennuskopista konsanaan - ja aina tappiopelien jälkeen tietenkin.

En minä yleensä ole kovin negatiivinen, mutta kun nyt otit puheeksi edelliset kotipelit, voinen hieman avata miksi olen negatiivinen.

Syy on hyvin yksinkertainen, tuo joukkue ei ole valmennuksen komennossa, vaan valmennus on joukkueen komennossa.

Ei voi olla mahdollista että kotona kahden maalin tappioasemassa aina niin työteliäs Tuppurainen lopettaa pelaamisen kesken ja nostaa selän suoraksi, vaikka kiekko on aivan tavoitettavissa. Ei voi olla totta että koko Perriinin ketju pelaa omissa selkä suorana ja saa silti kivasti peliaikaa. Ei voi olla totta että JYP:n pelaaminen takaa-ajoasemassa näyttää täysin samalta kuin Venäjän pelaaminen vastaavassa tilanteessa. Tarkoitan siis sanoa että joukkueen taitavimmat yksilöt yrittävät epätoivoisesti ratkaista pelin itse, vaikka ainoa oikea tapa olisi käyttää kavereita hyväksi.

Kun kausi käynnistyi huonosti ja parannusta ei tapahtunut Dufvan kenkimisellä alkoi joukkue pelaamaan kuin Dufva olisi vieläkin johdossa. Tämä toimi hetken ja voittoja ja pisteitä tuli, kunnes viimeisetkin Dufvan raipaniskut olivat kadonneet mielestä. Nyt kentällä saa ottaa hieman vapauksia ja yrittää vain puolinaisesti kun ei valmennus kuitenkaan penkitä, sotke ketjuja, huuda ja vittuile.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kun kausi käynnistyi huonosti ja parannusta ei tapahtunut Dufvan kenkimisellä alkoi joukkue pelaamaan kuin Dufva olisi vieläkin johdossa. Tämä toimi hetken ja voittoja ja pisteitä tuli, kunnes viimeisetkin Dufvan raipaniskut olivat kadonneet mielestä. Nyt kentällä saa ottaa hieman vapauksia ja yrittää vain puolinaisesti kun ei valmennus kuitenkaan penkitä, sotke ketjuja, huuda ja vittuile.

Kirjoitat ihan asiaakin, mutta tämä särähtää. Ei voi olla ammattiurheilun tulos siitä kiinni, että "ankara isukki" odottelee vaihtoaitiossa raippa viuhuen, että odotapas, jos epäonnistut... Jos asia olisi näin yksinkertainen, löytyisi aina se yksi kaappinatsi kiduttamaan pelaajia pukukopissa, mikäli joukkue onnistu ja uhku satalasissa koko kautta läpi, suomessa kun ollaan ns. portsarien luvatussa maassa.

Ymmärrän kyllä kannattajien tuskan, kun tukkaan tulee ja vielä vastustajille, joille häviäminen on ertyisen noloa, kun ennakkoasetelmat ja historian painolastit huomioidaan, mutta suurta kuvaa katsellessa ei voi välttyä näkemästä muutamia loogisia tekijöitä näihin pariin tappioon, Puolustuksen balanssi horjahti heti tästä loukkaantumissumasta, vaikka yksittäinen pelaaja siellä ei merkittävä tekijä olisikaan, tulos kertoo vääjäämättä vaikutuksen. Toisaalta, on luonnollista, että joukkuekin huokaisee (hetkeksi mukavoituu), kun pahin solmu saatiin selätettyä, en usko, että pelolla ja piiskalla mitään kestävämpää saisi kasvatettua (vrt. viime pleijarit), kun takki on tyhjä, se on tyhjä, vaikka kaasukammiolla uhattaisiin.

En myöskään usko, että valmennus olisi täysin kassalla siitä, miten ja mihin suuntaan joukkueen peliä olisi tarkoitus kohti kauden huipennusta kehittää, yksittäisiin lausuntoihin mediassa on aivan turha takertua, ne on lausuntoja medialle, ei joukkueelle.

Aiemmin olen pohdiskellut, että aikaisintaan mj-tauon jälkeen voi realistisesti odottaa ituja siitä, mihin suuntaan JYP-peli tälle kaudelle kehittyy. Niinpä on turha tuomioita ja madonlukuja tähän paikkaan joukkueelle ja valmennukselle jaella, paitsi tietysti aina tarpeellisessa kannattajan itseterapointimielessä (kts. Hifkin osion avautumisia).

Taktisesti sarjan kannalta olen pohdiskellut, että tässä ennen taukoa joukkueen pitäisi kaapia pisteitä kasaan niin paljon kuin mahdollista, tyylistä tai taktiikasta piittaamatta, koska sillä se ostaisi itselleen rauhaa ajaa sitä päivitettyä versiota sisään, mutta surku kyllä, ei ihan, ainakaan vielä, olla siinä tilanteessa, että joukkue kestäisi tappioputkea, mikäli systeemi ei lähdekään ajatuksen tavoin liitelemään.

Tälle kaudelle kannattaa henkisesti asemoitua siihen, että se ei ole JYP, joka runkosarjashekkiä on kuittailemassa, vaan keskikastissa toivottavasti rimpuillaan ja pleijareissa kyettäisiin iskemään. Kaudet ei ole veljiä keskenään, eikä entiseen tuijotellen mitään hyödy.

En siis jaa näkemystä, että JYP ei voi menestyä, koska penkin takana ei ole tunteettominta ja mulkuinta sadistia (en viittaa tällä RD:hen!) keksimässä erilaisia ja tehokkaita rangaistuksia ja kehittyneitä henkisen väkivallan muotoja pelaajia kohtaan, koska vain tämä muka takaisi tuloksen. Siitä mihin Aho kaadereineen yltää, on vielä aivan llian aikaista äityä mihinkään johtopäätöksiin, yksi pikkuinen ansaittu plussa kuitenkin siitä, että pahin solmu saatiin auki ja erilaisia kokoonpanollisia kokeiluja on suoritettu, ilman kaiken lopullisesti sotkevaa pelipaikkarumbaa ja vaatimusta, että homman on toimittava ja tulosta tultava naps ja nyt.
 

torspo23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ei voi olla mahdollista että kotona kahden maalin tappioasemassa aina niin työteliäs Tuppurainen lopettaa pelaamisen kesken ja nostaa selän suoraksi, vaikka kiekko on aivan tavoitettavissa. Ei voi olla totta että koko Perriinin ketju pelaa omissa selkä suorana ja saa silti kivasti peliaikaa. Ei voi olla totta että JYP:n pelaaminen takaa-ajoasemassa näyttää täysin samalta kuin Venäjän pelaaminen vastaavassa tilanteessa. Tarkoitan siis sanoa että joukkueen taitavimmat yksilöt yrittävät epätoivoisesti ratkaista pelin itse, vaikka ainoa oikea tapa olisi käyttää kavereita hyväksi.

Eikä voi olla myöskään mahdollista, että paska kaadetaan ketjun niskaan joka ainoana ketjuna onnistunut meille pisteitä pelaamaan.

Hytönen ja Pihlström muutamaksi peliksi hakemaan kiekollista juonta akatemiaan, josko sillä alkais se yksikin syöttö löytää omille.

Samalla Perrinille C-rintaan niin saadaan ainakin esimerkillinen kapteeni, joka tekee muutakin kun mussuttaa tuomareille huidottuaan mailallaan niin vitun tyhmiä jäähyjä.
 
En siis jaa näkemystä, että JYP ei voi menestyä, koska penkin takana ei ole tunteettominta ja mulkuinta sadistia (en viittaa tällä RD:hen!) keksimässä erilaisia ja tehokkaita rangaistuksia ja kehittyneitä henkisen väkivallan muotoja pelaajia kohtaan, koska vain tämä muka takaisi tuloksen.

Tämä on toki totta. Sanavalintani oli väärä, tarkoitukseni oli vain tehdä huomio mm. Tuppuraisen muutoksesta. Tuppurainen on kuitenkin aina ollut loppuunsaakka yrittävä pelaaja, joka käy vaikka lyömässä pohkeille jos ei muuta keksi. Nyt omissa pelatessa selkä on usein suorassa ja hyökkäysalueella lopetti yrittämisen kahdesti, vaikka kiekko oli täysin saatavissa.

Sellainen tuli mieleeni, että täälläkin puhuttu pelaamisen rytmittäminen on se mikä tuosta JYP:n pelistä puuttuu nyt ja on puuttunut molempina pettymyksen keväinä. Rytmittämistä on vain mielestäni lähdetty hakemaan aivan väärästä suunnasta, eli on lähdetty tähän hidas- / nopea- / kiekottelulähtö puheeseen. Kuitenkin pelaamista voidaan rytmittää muutenkin. Kahdella ensimmäisellä Dufvan kaudella JYP oli liigan ehdottomasti paras joukkue valitsemaan agressiivisen ja passiivisen karvauksen väliltä. Toisin sanoen JYP rytmitti peliään kiekottomana, joka on ainoa oikea tapa vastaiskuihin perustuvalle joukkueelle.

Mielestäni JYP ei hävinnyt TPS:lle ja Bluesille koska siellä sinisen kulmassa seisoi mies odottamassa pakkien avausta, JYP hävisi koska karvaus oli myöhässä ja pakeille jäi aikaa siirrellä kiekkoa ja syöttää tuolle seisojalle. JYP ei siis rytmittänyt karvaustaan ja siten peliään oikein, vaan malttamattomana yritti voittaa pelin heti. Tällä rytmittämisen puutteella oli useita ilkeitä seurauksia.

Ensimmäinen ja kaikkein näkyvin seuraus oli TPS:n ja Bluesin kyky tulla kiekollisena pois omista ja ylittää keskialue vaivattomasti. Jos JYP olisi malttanut olla passiivinen kun karvauksen paikkaa ei ollut, olisi TPS:n ja Bluesin edessä ollut viisi JYP:n miestä keskialueella, eikä kahta tai kolmea kuten valitettavan usein tapahtui.

Toinen seuraus oli valtava määrä hukkaan valunutta energiaa, joka sai JYP:n näyttämään aivan lapaselta sarjojen lopussa. Kaikki se energia, joka tuhlattiin liian agressiivisella karvauksella oli poissa käytöstä kun todellinen karvauksen paikka aukesi ja sarjojen lopulla näistäkään tilanteista ei enää saatu laadukkaita kiekon riistoja ja siten maalipaikkoja.

Kolmas seuraus, joka paljolti näkyy myös tällä kaudella on kiekonriistojen laatu. Kun rytmitys karvauksesta puuttuu eivät kiekonriistot tule oikeilla alueilla ja organisoidulle viisikolle, vaan ne tulevat aivan liian usein omissa aikansa pyörineelle väsyneelle viisikolle, viisikolle jonka pelaajat ovat aivan väärissä paikoissa lähteäkseen nopeaan vastaiskuun. Parhaimmillaan riistopeliä pelaava joukkue tuottaa valtavan määrän kiekonriistoja hyökkäysalueella (agressiivin vaihe) ja keskialueella (passivinen karvaus) ja pääsee näin kääntämään peliä omien pelaajien ollessa oikeilla paikoilla ja liikkeessä oikeaan suuntaan, vastustajan pelaajien ollessa väärillä paikoilla ja liikkeessä väärään suuntaan. Nyt rytmityksen puutteen takia keskialueen riistojen määrä on minimaalinen, koska passivinen vaihe puuttuu lähes täysin, hyökkäysalueen riistojen määrä on vähäinen koska energiaa on hukattu valtavasti väärin ajoitettuihin agressiivisiin karvauksiin, ja viimeiseksi oman alueen riistojen määrä on aivan liian suuri, koska passiivista rytmiä ei käytetä silloin kun pitäisi, vaan pyritään näissäkin tilanteissa pelaamaan agressiivisesti. Tämä passiivisen vaiheen puute johtaa siis kahta edellistä pudotuspeliä ja tätä kautta leimaavaan puskemiseen. Riistot tapahtuvat omalla alueella, pelaajat ovat väärillä paikoilla nopeaan lähtöön ja usein vielä väsyneitä. Seurauksena on "vastaiskuja" yhdellä tai kahdella pelaajalla vähintään kolmea vastustajaa vastaan.

Tätä pelaamisen rytmittämisen ongelmaa lähdettiin viime kesänä purkamaan hitaiden lähtöjen kautta. Siis riistopeliä pelaava joukkue, joka luo maalipaikkansa kiekottoman pelaamisen avulla, lähti rytmittämään peliään kiekollisten keinojen kautta. Tämä on täysin väärä lähtökohta ja Dufva tiesi sen, ei kyennyt allekirjoittamaan valittua pelitapaa ja loppu on historiaa. Riistojoukkue ei ideaalitilanteessa ole kiekollinen kuin vastaan hyökätessään ja ylivoimissa. Muun aikaa joukkue on kiekottomana ja virittää vastustajalle ansaa. Jos riistojoukkue pyrkii pitämään kiekkoa hallussaan se ei ammu itseään jalkaan, se ampuu itseään haulikolla suuhun.
 
Viimeksi muokattu:
Eikä voi olla myöskään mahdollista, että paska kaadetaan ketjun niskaan joka ainoana ketjuna onnistunut meille pisteitä pelaamaan.

Tarkoitukseni ei ole kaataa paskaa Perriinin ketjun niskaan, koska se on meidän paras kenttämme. Kuitenkin tuo paras kenttä on paras vain jos se on ytimessä ja lauantaina se ei sitä ollut.

Hytönen ja Pihlström muutamaksi peliksi hakemaan kiekollista juonta akatemiaan, josko sillä alkais se yksikin syöttö löytää omille.

Samalla Perrinille C-rintaan niin saadaan ainakin esimerkillinen kapteeni, joka tekee muutakin kun mussuttaa tuomareille huidottuaan mailallaan niin vitun tyhmiä jäähyjä.

Hytönen ja Pihlström ovat olleet surkeita, mutta kiekollisen pelaamisen hakeminen akatemiasta ei mielestäni ole ratkaisu.

Pihlstömin kohdalla ratkaisu olisi toisaalta Hytösen herääminen ja toisaalta omien vahvuuksien kautta pelaaminen. Nythän Pihlström on itsekkin sanonut että tavoitteena on muuttua kiekollisemmaksi pelaajaksi. En voi ymmärtää mitä tuollakin haetaan takaa. Tavoitteena on ilmeisesti jättää kaikkein parhaimmat ominaisuudet hyödyntämättä ja käyttää enemmän niitä heikompia avuja.

Hytösen kohdalla voisi toimia ehdottamasi C-kirjaimen siirto Perriinille. Täysin mutuillen olen epäillyt että Hytösen keskittyminen menee nyt "johtajana" olemiseen ja tästä syystä keskittyminen pelaamiseen jää vajaaksi. Dufvan aikana C ei ollut Hytöselle ongelma, koska joukkueella oli täysin kiistämätön johtaja Dufvassa ja Hytönen saattoi keskittyä johtamaan jäältä käsin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös