Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kiekko-Vantaan ja Jokerien yhteistyö

Viestiketju osiossa 'Kiekko-Vantaa' , aloittajana Deko, 20.02.2012 klo 11.06.

 1. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Eipä tähän voi muuta lie kirjoittaa, kuin RIP KiVa. Ensi kaudella Mestistä värittämässä iloisen puna-kelta-sininen Jokerilohet tms (Tuohimaahan ei ole ainakaan finaalisarjassa vaihtanut, kuin pelipaidan, ens kaudella tartte enää vaihtaa sitäkään. Patjat, kilpi ja hanska siis jo jokeriväreissä). Kirjolohet?

  Joo no ei tota kehtaa ees miettiä tän pidempään, vituttaa KiVan ja Ruutanoiden puolesta. Teillä oli hyvä juttu aikoinaan, ikävä että se kaatu. Ei mikään ihme ettei peleissä ole väkeä käynyt näiden Hifk ja Jokerit -lainailujen jälkeen ja varma juttu on, ettei tuo Jokereiden akatemiaksi ryhtyminen kiinnostusta ainakaan lisää.

  Eikö Suomeen vois oikeesti perustaa jotain rinnakkaista "Academy series" sarjaa, missä JypA, LeKi, Kirjolohet (tai mikä se nimi sit onkaan) ja muut sensemmoiset voisivat peluuttaa vastakkain liigajengien b-miehistöjä ja junnuja? Tuohon sarjaan taitaisi ikävä kyllä ajautua myös seuraava Mestikseen nousija, tarjokit tällä hetkellä KeuPa, HCK ja KOOVEE, ja mikäli nykytilanteesta voi minkäänlaisia johtopäätöksiä vedellä, niin ei noillakaan ainakaan helppoa tule olemaan toimia Mestiksessä edes jotenkin itsenäisesti :(
   
 2. Kynäilijä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Täällähän ollaan negatiivisena varsinkin ulkopaikkakuntalaisten toimesta. Ymmärrän toki, että Lohipoikaa ja kumppaneita harmittaa kun oma joukkue joutui nyt virallisesti isomman alle eikä enää voi ajatella edes unissa liiganoususta.

  KiValla ei kuitenkaan ole moneen vuoteen ollut varsinaista identiteettiä vaan sekoilu lainapelaajien kanssa on ollut aikamoista. Nyt identiteettiä aletaan rakentamaan tiettyyn suuntaan, joka tässä tapauksessa on kasvattajajoukkueen rooli. Ei kai kukaan KiVa-faneista ole kuvitellut, että joukkue olisi viime vuosien sekoilun jatkamisella a) pystynyt kehittämään toimintaa b) ylipäätään pysymään pystyssä. Jokereista on tehty tässä keskustelussa syntipukki, mutta mielestäni molemmat voittavat tässä kaupassa.

  KiVa saa toiminnalleen suunnan jatkuvan sekoilun sijaan ja Jokerit saa oivan pelipaikan A-junioreilleen, jotka eivät liigajoukkueeseen mahdu. Jokeripelaajat eivät varmasti vie kaikkia paikkoja joukkueesta vaan kyllä sinne KiVa:n A-junnuistakin varmasti parhaat pelipaikan saavat. KiVan 650 henkilön katsojakeskiarvo tuskin tulee tämän yhteistyön vuoksi laskemaan, vaan veikkaan siihen tulevan jopa pientä nousua kunhan lippujen hinnat pidetään järkevällä tasolla ja kimppalippuja Jokerien kanssa markkinoidaan.

  Kaiken kaikkiaan näen Jokerien ja KiVan juniorit kaikkein suurimpana voittajina tässä sopimuksessa. Molemmissa joukkueissa pelaajat tietävät minkälainen urakehitys on mahdollista junnupelien jälkeen niillä joilla rahkeet riittävät. Tämä tulee myös motivoimaan nykyisiä KiVan B- ja C-junnuja tulevaisuudessa koska näyttöjä ammattilaistasolle on nyt paljon helpompi antaa kuin ennen. Myöskään Jokerien ei tarvitse päästää kiikun kaakun olevia pelaajiaan maakuntiin kuten aikaisemmin esim. Vauhkonen, Pitkänen, Juutilainen ja J-P Helenius. Toki kaikkia ei voi pitää Vantaalla ja osalle maiseman vaihto on itsensä kannalta parasta.
   
 3. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Muut syyttävät Jokereita kilpaa, mutta itselleni tulee ainakin se mieleen, että Vantaan johto homman miehekkyyden ja osittain silkan rahan tarpeen takia halusi sitoutua vain yhtään pääkaupunkiseudun seuroista. Varsinkin kun HIFK on hoitanut tätä "yhteistyötä" sillä tavoin, että on kahdella viime kaudella ottanut omat pelurinsa pois siirtorajan kynnyksellä. Nyt on sentään toimintaedellytyksiä parempaan ja laadukkaampaan yhteistyöhön, joka toivottavasti toimii molempiin suuntiin.
   
 4. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Keklun kommenteissa kiinnitin huomioni termiin "eksklusiivinen yhteistyö". Kuulostaa hienolta.

  Sivistyssanakirjan mukaan eksklusiivinen tarkoittaa kahta asiaa:
  1) yksinomainen, poissulkeva
  2) valikoiva, hieno, äärimmäisyyteen menevä.

  Synonyymisanakirjan mukaan taas termi on: ylellinen, poissulkeva, elegantti, yksilöllinen, snobbaileva, valikoiva, korrekti, ainutlaatuinen, valikoitu, eksklusiivisesti, pois sulkeva.

  Mikähän vaihtoehto lie Keklulla oikein mielessään?

  Aamun HS:ssa JK kertoo, että kuluvalla kaudella lohipaidassa pyörähti 14 narripelaajaa, ja että ensi kaudella tavoitteena on peluuttaa 7–10 jokeria. Osa tulee arvatenkin liigamiehistä, osa A-nuorista, kuten nytkin. Ja koska muita yt-kumppaneita ei ole, näin KiVan vastuulle jäisi noin 13–18 pelaajan hankkiminen. Suhdeluku olisi siten noin 1 narripeluri vastaan 2 lohipeluria.

  Tällä osuusjaolla KiValla olisi sananvalta useimmissa asioissa, jos seurajohto niin haluaa ja jos seura yhä kasaa valtaosan budjetistaan itse. Tj Korhosella on nyt näytönpaikkansa, miten sana painaa suuren yhteistyökumppanin kanssa. Aiemmin siitä ei ole saatu oikein selvää. Perusoletukset muutokselle ovat hyvät, mutta käytäntö lopulta osoittaa homman toimivuuden.
   
 5. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Kyllähän Jääkiekkoliitto on vastuussa siitä mihin suuntaan sen sarjoja kehitetään (jos mihinkään). Kyllähän Kummolan ideana on änäri tyyppinen suljettu sarja, jossa joukkueilla on omat farmijoukkueet. Homma vaan ei toimi Euroopassa oikein kunnolla, enkä jaksa millään käsittää miksi sitä niin pakolla yritetään Suomeen tuoda.
  Mitä useampi Mestis-seura alistuu farmiksi sitä suurempi on paine loppuja kohtaa tehdä samoin. Ja itseasiassa ongelman ratkaisu olisi helpottaa joukkueiden vaihtuvuutta sarjatasolta toiselle. Niin Eurooppalaiset sarjat toimivat. Nykyinen tilanne on perseestä ja se on liigan ja liiton syytä. KiValla ei varmaan ollut juuri enään muita mahdollisuuksia, joten turhaa sitä tai Jokereita on syyttää. Liitto pyrkii tahallaan näivettämään Mestiksen farmisarjaksi, joten sen toimistoon jäljet johtavat, jos asia harmittaa.
   
 6. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Kerrotko tarkemmin missä Kummola on tällaista ideaansa esitellyt?

  Ainakin tuossa joku vuosi sitten Kummola linjasi omalta taholtaan, että liigan pitää olla avoin.
   
 7. Lohipoika Jäsen

  Kiekko-Vantaan oma tiedote asiasta: Tiedote yhteistyöstä Jokereiden kanssa

  Lainaus:
  Toivotaan, että asia olisi niin. Tässä on nyt kaksi mahdollista vaihtoehtoa. Joko ollaan Jokerit-Akatemia, suora jatke Jokereiden A-junnujen ja liigaedustuksen välissä tai sitten homma toimii samalla lailla kuin viime kaudella, mutta vain Jokereiden kanssa. Taitaa HIFK maksaa Kuitusen palkan ja varmaan heillä oli myös näppinsä pelissä valmentajavalinnassa, joten sitä kautta ei taida asia miksikään muuttua.

  Ongelmat alkavat, jos Jokereille annetaan minkäänlaista sanavaltaa K-Vantaan omien pelaajien valinnoissa. Niin kuin moni on huomannut K-Vantaan A-junnut pelaavat SM-liigassa, joten sieltä olisi mahdollista nostaa monta mestistasolla jopa joskus kovaakin pelaajaa. Ongelmaksi vain muodostuu se, että paikkoja ei välttämättä juurikaan ole, jos kentälle pitää myös mahduttaa Mestiksen runkomiehet ja pari kentällistä narrilainoja.
   
 8. jsavolai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
  Jokerit.comissa oli näin:
  Lainaus:
  Tämän voisi lukea myös niin että Jokerit valitsee Kiekko-Vantaan valmennuksen ja vielä siten että se osuu yksiin Jokereiden valmennusoppien kanssa. Herää kysymys kuinka itsenäinen seura on jos se ei itse voi valita omia toimijoitaan vaan valinta tulee ulkopuolelta.
   
 9. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
  Eli lopputulemana on että ensi kaudella kahden liigajengin sijasta lainoja tulee vain yhdestä ja sieltäkin näillä näkymin saman verran kuin tällä kaudella. Jep jep, kannatti ylireagoidaja puhumalla tästä yhteistystyöstä suunnilleen vantaalaisen jääkiekon kuoliniskuna.

  Tuo 7-10 taitaa olla se määrä pelaajia, joka on Jokereilta samaan aikaan kokoonpanossa.

  Lainaus:
  Kilpailua pelipaikoista on hyvä olla ja loukkaantumisia saattuu aina.
   
 10. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Keravasta taitaa tulla sitten Hifk:n farmikumppani, jos nyt HCK tiensä suureen ja mahtavaan Mestikseen selvittää. Onhan siellä Koffin kaljatehdaskin.
   
 11. Kenkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Samanlaisia katsojamääriä oli Kouvolassakin kymmenisen vuotta sitten ja joukkue oli huonossa hapessa. Sittemmin on tehty pitkäjänteistä ja hyvää työtä uusien vetäjien toimesta ja asiaan on tullut muutos.

  Laserkin jatkaa Oulussa uusien vetäjien kanssa puhtaalta pöydältä aloittaen.

  En näe ollenkaan huonona vaihtoehtona vaihtaa vetäjiä ja vaikka konkurssin kautta hakea uutta vauhtia, niin on tehnyt moni Liiga-seurakin. Parempi ainakin kun jättäytyä näköalattomaksi ja puheoikeudettomaksi sivustakatsojaksi kun Keklu hääräilee.
   
 12. Konkkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa
  Menee hitusen OT:ksi jälleen, mutta monilla ulkopaikkakuntalaisella on selkeästi oma identiteetti omaa kotikaupunkiaan kohtaan, mutta mikä on vantaalainen identiteetti? Vastaus on: ei ole vantaalaista identiteettiä, stadilaisille olemme landeja ja ulkopaikkakuntalaisille olemme hesalaisia. Vantaa on Helsingin lähiö ja kohta koko kaupunkia nimeltä Vantaa ei ole olemassa. Ja minusta tämä on ainoastaan positiivinen asia.

  Uskon myös vakaasti siihen, että kaikki mediahöpinä on poliitikoilta kopioitua jargonia, jonka ainoa tehtävä on harhauttaa tavallisia ihmisiä luulemaan jotain muuta. Jos Jokerit ryhtyvät tukeman KiVan toimintaa sekä urheilullisesti että taloudellisesti, KiVa tulee pelaamaan Jokereiden viitoittamaa pelikirjaa ja jossain hamassa tulevaisuudessa KiVa on oikeasti osa Jokereiden organisaatiota. Mutta jos KiVan pelikirja paranee ja tulos kohonee, niin onko se oikeasti huono asia? Tärkeintä on, että parhaat junnut saavat peliaikaa riippumatta siitä, onko junnu Jokereista vai KiVasta. Jos KiValta tulee joku yberjunnu joka dominoi mestistä, ei hän tule pelaamaan edes koko kautta mestistä vaan tulee pelaamaan joko Jokereissa tai muussa sm-liigan joukkueessa. Näin se on aina mennyt ja näin se tulee menemään. Ja isossa mittakaavassa meidän kotoinen sm-liiga ei kuitenkaan ole mikään muu kuin kasvattajaseura rahaliigoille, kas kuin kukaan ei itke täällä sitä, että paha NHL/KHL vie meidän omat pojat? Pelaajien päätavoite on kuitenkin kehittyä ja toivottavasti saada myöskin kannattava ammatti, niin tämä yhteistyö tulee ammattilaistamaan myöskin KiVan organisaatiota väistämättä tavalla, joka ei ole omin voimin mahdollista.

  Ymmärrän tietyssä mielessä ulkopaikkakuntalaisten halveksunnan Jokereita ja ennenkaikkea nimeltä mainitsematonta leuatonta kaveria kohtaan, mutta nyt Keklu on kuitenkin tekemässä jotain pitkäjänteistä projektia Jokereilla ja juuri sitä varten hänet tänne hankittiin.

  Monilta tuntuu unohtuvan Jokerien ja HIFK:n kovat halut päästä pelaamaan euroliigaa, tällöin KiVa mahdollisesti "perisi" Jokerien paikan sm-liigassa. Ja silloin lohipoikakin pääsisi katsomaan KiVan pelejä muita sm-liigoja vastaan.

  Lopuksi vielä täältäkin ehdoton _EI_ nimenmuutokselle!
   
 13. Kenkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Eihän tässä identiteettikriisiä ole, vaan näiden Farmi-seurojen aiheuttama vitutus ja Mestiksen arvostuksen lasku. Se että Jokerit rupeaa hääräilemään Mestiksessäkin oksettaa jo kovasti. Miksi KiVa ei mennyt eteenpäin omilla junnuillaan jos kerran junnujoukkueeksi haluavat? Ja näitten kanssa sitten pitäisi pelata uskottavaa sarjaa !?

  Menkööt äkkiä sinne Eurosarjaan ja pitäkööt näppinsä erossa Mestiksestä.
   
 14. Lohipoika Jäsen

  Lainaus:
  Tuskin tulemme koskaan olemaan samaa mieltä tästä yhteistyöhommasta, mutta älä koskaan vähättele vantaalaista identieteettiä. Minä sanon ylpeänä olevani vantaalainen. Oma identiteettini vantaalainen, varmasti myös lukemattoman muun. Jo se erottaa meidät muista kaupungeista. Vantaa ei myöskään koskaan tule liittymään Helsinkiin. Kovasti Kokoomus yritti, mutta vantaalaiset sanoivat ei.
   
 15. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Keskustelusta voi hyvinkin päätellä, että kärpäsestä on tehty härkänen ja Keklusta on tullut kaikkien numero 1 inhokki, koska ottaa sympaattisen KiVan haltuunsa, kuin diktaattori konsanaan. Ei Vantaalla ole muutamaan vuoteen ollutkaan kuin lainapelaajia, joten mikähän helvetti siinä niin kovasti hiertää? Nythän tämä vain selkeyttää enemmän asioita, koska lainapelaajat tulevat vain Jokereista ja pelillinen identiteetti pyritään pitämään samoissa uomissa niin Jokereissa, Kiekko-Vantaassa kuin Jokereiden A-junnuissa (varmaan vielä KiVan A:ssa myös?). Ja se, että valmennusjohdon ja pelaajiston hankkimiseen osallistuu Jokerit, niin kertoo vain siitä että koitetaan saada palaset kohdalleen ja pelaajia/valmentajia jotka pystyvät pelilliset asiat toteuttamaan. Eikä nyt sekään sinällään yllätä, että nämä "ei-farmijengien" fanit ovat täällä kovimpaan ääneen huutamassa. Koittakaapa totutella siihen ajatukseen, että kohta Mestiksessä ei muita jengejä olekaan.
   
 16. Gags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Tästä olen eri mieltä ja uskon näin käyvän, tapahtui se sitten "vapaaehtoisestI" tai pakkoliitoksella. Mutta ei se mitään silti muuta, sinä olet edelleenkin henkisesti vantaalainen ja minä ja Jokerit olemme töölöläisiä, vaikka molemmat Helsingissä sitten aikanaan asummekin.
   
 17. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Se on Keku se Kekäläinen eikä mikään Keklu.

  Eksklusiivisella tarkoitettaneen tässä yhteistyötä "yksinoikeudella", eli sitä, että siellä KiVassa ei pyöri enää sekä HIFK:n ja Jokereiden sekä mahdollisesti esim. Bluesin pelaajia vaan KiVa on ainoastaan yhden seuran yhteistyökumppani.
   
 18. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Lainaus:
  Kyllä tässä teot puhuvat enemmän kuin sanat. Odotetaan sitä päivää, että automaattisesti joku putoaa ja joku nousee kuten avoimessa liigassa täytyy tapahtua.
   
 19. Masculine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Miksiköhän ihmeessä näin KUULUU tapahtua? Eikö se nyt ole ihan loogista, että karsinnoissa katsotaan kumpi on parempi, joten se oikea joukkue jää sitten aina ylös. En tajua tätä ajatusta, että joukkueita pitäisi vaihdella vain vaihtamisen ilosta ja tämän takia nousua täytyisi helpottaa ties miten monella erinäisellä tavalla.
   
 20. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  No kerrotko sitten mitkä ovat olleet Kummolan teot asian edistämiseksi?
   
 21. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Lainaus:
  Eipä taida olla paljoa kerrottavaa, vai mitä?

  En minä sano, etteikö farmisarjasysteemikin jenkeissä toimi. Mutta jotenkin kokisi, että meidän väestö- ja harrastajamäärillemme normaalit vaihtuvat sarjat sopisivat paremmin. Jokatapauksessa Mestiksessä ei taida enään kovin montaa nousua havittelevaa joukketta olla. Sen sijaan jatkossa KeuPan noustessa on näitä LeKin ja JypAkkojen kaltaisia farmeja. Minusta se on sääli, kun voittoa ja sen tuomaa sarjanousua, ei tosissaan tavoittele juuri kukaan. Siten katsojamäärät putoavat, koska farmikiekko ei ketään kiinnosta - ja seuraava seura on valmiina joko konkursiin tai farmiseuraksi.
   
 22. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän siellä jotain kerrottavaa on oltava kun kerran väitit, että Kummolan ideana on ollut "änäri tyyppinen suljettu sarja, jossa joukkueilla on omat farmijoukkueet".

  Kun kerran mitään sanoja tämän idean edistämiseksi ei ollut sinulla esittää niin edelleen kysyn, että mitkä ovat Kummolan teot ideansa eteepäin ajamiseksi?
   
 23. El Lude Jäsen

  Väärät mielipiteet kielletty!

  Tällä on menossa ns. JYP-ilmiö. Samanlaista lätinää oli viime kesänä JYPYKKÄ-Akat ketjussa. Perinteisen kaartin kirjoittajat tuomitsivat ja liiga-jypykän fanit pitivät hyvänä asiana. Täällä narrileiristä tulee ihan samanlaista settiä. Historia toistaa itseään. Ei nähdä asian kauskantoisia vaikutuksia. Mestis kuolee ja tilalle tulee EVVVK-farmin farmi. Hienoa - eikö totta? Yleisöä on illasta toiseen jopa 100.

  Lainaus:
  Minä en suosto totuttelemaan. Omaan oikeuden mielipiteeseeni - vai pitääkö sitä käydä tältä "delmontemieheltä" kysymässä, että saanko ajatella eri tavalla? Saanko? Toivon, että jääkiekko ajetaan totaalisen alas niillä paikkakunnilla, missä vielä on muutakin kuin farmihuoratoimintaa. Suomisarjakin samantien alas. Näivetetään vaan maakunnista kiekko. Sehän se onkin suomalaisen kiekon etu.
  Pitäkää tunkkinne ja paskasarjanne saatana!
   
 24. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Lainaus:
  Mitä höpötät, etkö lue viestejä vai? Kummola liiton diktaattorina pitää huolen siitä, että sarjat "avaamisesta" huolimatta pysyvät käytännössä suljettuna. Tai jos ei suoranaan asiaan myötävaikuta, niin ei ole onnistunut sarjajärjestelmää (riittävästi) muuttamaan. Suomikiekko näivettyy kovaa vauhtia. Ei kai tuota tarvitse sen enempää rautalangasta vääntää.

  En millään jaksa uskoa, että Mestiksen tappamisesta on oikeasti lajin kehittämiselle etua. Kohta näitä matseja ei katsota kuin lähinnä Vaasassa ja Kouvolassa, ehkä parilla muulla paikalla jonkin verran. Sarjan kiinnostavuus nousisi monenteen potenssiin, jos joukkueet oikeasti vaihtaisivat sarjatasoa. Nyt Mestis ei enään farmisarjana kiinnosta, katsojia ei käy Lempäälässä tai Keuruulla tai heidän farmiseurojaan katsomassa muuallakaan, ei Vantaallakaan jatkossa, seurat eivät saa rahaa, rahattomat seurat eivät pärjää liigaseuroille ja pikkuhiljaa nuoret kossit hakeutuvat harrastamaan muita lajeja liigapaikkakuntien ulkopuolella.

  Mutta tosiaan tuskin Vantaalla oikeasti oli realistisia muitakaan mahdollisuuksia jatkaa. Jokereille hommasta on melkovarmasti hyötyä. Järjestelmä on paska.
   
 25. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Luen viestejä. Olen vain odottanut sulta konkreettisia esimerkkejä siitä, miten Kummola on toteuttanut ideaansa änäri tyyppisestä suljetusta sarjasta, jossa joukkueilla on omat farmijoukkueet.

  Mitään konkreettisia näyttöjä sulta ei taida irrota, joten jätän tämän lausuntosi sinun omaksi näkemykseksi vailla näyttöä.